COPA AMERICA

Η Σελεσάο στον τελικό...

Η Σελεσάο στον τελικό...
Βραζιλία- Ντόνι

Η Βραζιλία νίκησε με 5-4 στα πέναλτι την Ουρουγουάη (καν. δια. 2-2) και προκρίθηκε στον τελικό του Κόπα Αμέρικα

Σε έναν "χιτσκοκικό" αγώνα, που τα είχε όλα (μέχρι και τα φώτα έπεσαν για 13 λεπτά) η Βραζιλία αναδείχτηκε νικήτρια στα πέναλτι και αφού η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε ισόπαλη με 2-2. Η χώρα του καφέ πήρε το προβάδισμα και τις δύο φορές αλλά η Ουρουγουάη βρήκε λύση και πήγε το ματς στα πέναλτι.
Μόλις στο 13ο λεπτό ο Μαϊκόν άνοιξε το σκορ για την Βραζιλία, αλλά η Ουρουγουάη ισοφάρισε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου με τον Φορλάν, αν και θα μπορούσε να το είχε κάνει νωρίτερα αλλά βρήκε μπροστά της τον πολύ καλό Ντόνι. Πάντως, η Βραζιλία ήταν αυτή που πήγε με το προβάδισμα στο σκορ στα αποδυτήρια καθώς στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ζιλμπέρτο Σίλβα έκανε το 2-1.

Στην επανάληψη, οι δύο ομάδες φοβήθηκαν να κάνουν το κάτι παραπάνω, ειδικότερα η Βραζιλία και τελικά το πλήρωσε με την ισοφάριση του Αμπρέου στο 70'. Μετά και την ισοφάριση οι δύο ομάδες πιάστηκαν... χεράκι-χεράκι μέχρι και τη διαδικασία των πέναλτι.

Στα πέναλτι μοιραίος για την Ουρουγουάη ήταν ο Πάμπλο Γκαρσία που έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι και... έσωσε τον αντίπαλο Μενεγκάτσο που νωρίτερα είχε βρει και αυτός το δεξί δοκάρι. Ήρωας για την Βραζιλία, ο Ντόνι, που έπιασε το τελευταίο πέναλτι.

Αναλυτικά η διαδικασία των πέναλτι με την Βραζιλία να εκτελεί πρώτη:


1. Ρομπίνιο γκολ
1. Φορλάν απέκρουσε ο Ντόνι

2. Ζουάν γκολ
2. Σκότι γκολ

3. Ζιλμπέρτο Σίλβα γκολ
3. Ινάσιο Γκονζάλες γκολ

4. Αλφόνσο δοκάρι
4. Κριστιάνο Ροντρίγκες γκολ

5. Ντιέγκο γκολ
5. Αμπρέου γκολ

6. Φερνάντο Μενεγκάτσο δοκάρι
6. Γκαρσία δοκάρι

7. Ζιλμπέρτο γκολ
7. Λουγκάνο απέκρουσε ο Ντόνι

Αξίζει να σημειωθεί πως στο δεύτερο ημίχρονο ο Ζιλμπέρτο Σίλβα αντίκρυσε την κίτρινη κάρτα και θα χάσει τον τελικό της διοργάνωσης, ενώ μετά το τέλος των πέναλτι οι παίκτες των δύο ομάδων πιάστηκαν στα χέρια, αλλά αμέσως τα πνεύματα ηρέμησαν.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Ουρουγουάη: Καρίνι, Λουγκάνο, Σκότι, Ντ.Ροντρίγκες (46' Αμπρέου), Πέρες (75' Γκαργκάνο), Γκαρσία, Περέιρα, Κρ.Ροντρίγκες, Φουτσίλε, Φορλάν, Ρεκόμπα (46' Γκονζάλες)



Βραζιλία: Ντόνι, Μαϊκόν, Ζουάν. Άλεξ, Ζιλμπέρτο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Μινέιρο, Ζοσουέ (73' Μενεγκάτσο), Μπαπτίστα (73' Ντιέγκο), Ρομπίνιο, Βάγκνερ Λοβ (79' Αλφόνσο)

Δείτε τα γκολ, τα πέναλτι και τις... ψιλές που έπεσαν:





































TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ