ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ

Η "special" κερκίδα του Μουρίνιο

PARTDO PRETEMPORADA REAL MADRID EN SAN FRANCISCO
REAL MADRID-CLUB AMERICA DE MEXICO
PARTDO PRETEMPORADA REAL MADRID EN SAN FRANCISCO REAL MADRID-CLUB AMERICA DE MEXICO PARTDO PRETEMPORADA REAL MADRID EN SAN FRANCISCO REAL MADRID-CLUB AMERICA DE MEXICO

Δείτε στο Sport24.gr τη σχέση των φιλάθλων με τον «Special One» μέσα από 24 πανό, πλακάτ και συνθήματα υπέρ ή κατά του Πορτογάλου προπονητή στα ευρωπαϊκά γήπεδα! Εμπνευσμένες "ευχές και κατάρες" εκεί όπου η φαντασία της κερκίδας συναντάει το φαινόμενο Μουρίνιο! (φωτογραφίες)

Το φαινόμενο Μουρίνιο απασχολεί εδώ και χρόνια τον Τύπο, τους φιλάθλους, γενικότερα ολόκληρο το ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Το Sport24.gr παρουσιάζει 24 από τα πιο χαρακτηριστικά πανό και συνθήματα που έχουν αναρτηθεί κατά καιρούς στις κερκίδες των ευρωπαϊκών γηπέδων.

Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους τεχνικούς της τελευταίας δεκαετίας και πιθανότατα για έναν από τους κορυφαίους όλων των εποχών. Έχει προπονήσει 4 ομάδες μέχρι τώρα στην καριέρα του και έχει κατακτήσει – σχεδόν – τα πάντα: πρωταθλήματα, Κύπελλα και ευρωπαϊκά τρόπαια. Πέρα όμως από τις αδιαμφισβήτητες ικανότητές του στους πάγκους, ο Ζοζέ Μουρίνιο είναι και μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα.

Η συχνά εκκεντρική συμπεριφορά του, το εκρηκτικό ταμπεραμέντο του, οι εμπρηστικές δηλώσεις του και τα περίφημα «mind games» με τα οποία χειραγωγεί πότε τους αντίπαλους και πότε τον Τύπο, τον έχουν καταστήσει πρωταγωνιστή όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός αγωνιστικών χώρων. Το σίγουρο είναι ότι ο Πορτογάλος έχει σε όλη την ποδοσφαιρική υφήλιο φανατικούς φίλους και ακόμα πιο φανατικούς εχθρούς.

Ποια είναι όμως η σχέση των φιλάθλων και της κερκίδας με τον Special One; Το Sport24.gr συγκέντρωσε 24 φωτογραφίες με τα πιο ευρηματικά, εμπνευσμένα και χιουμοριστικά συνθήματα που έχουν γραφτεί και αναρτηθεί στα ευρωπαϊκά γήπεδα είτε υπέρ είτε κατά του Πορτογάλου προπονητή. 24 «ευχές και κατάρες» εκεί όπου η φαντασία της κερκίδας συναντάει το φαινόμενο Μουρίνιο!

1. Special οργασμός!

Η "special" κερκίδα του Μουρίνιο

Σίγουρα ένα από τα πιο εμπνευσμένα συνθήματα που έχουν γραφτεί ποτέ για τον Ζοζέ. Στην περσινή επιστροφή του Μουρίνιο στο Μιλάνο, όπου η Ρεάλ θα αντιμετώπιζε τη Μίλαν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, οι φίλοι της Ίντερ επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον άνθρωπο που λίγους μήνες νωρίτερα τους είχε δώσει το τρίτο Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας τους. «Οργασμόου» λοιπόν από τον ενθουσιώδη φίλαθλο των «νερατζούρι»! (2-11-2010)

2. Special One, 2, 3, 4, 5!

Η "special" κερκίδα του Μουρίνιο

Το πρώτο ισπανικό clásico στη θητεία του στη Ρεάλ είναι κάτι που σίγουρα θέλει να ξεχάσει ο Μουρίνιο. Η πεντάρα, η περίφημη «manita» που εισέπραξε στο «Καμπ Νόου», θα τον ακολουθεί σε όλη του την καριέρα. Και οι φίλοι της Μπαρτσελόνα θα του το θυμίζουν σε κάθε ευκαιρία, όπως εδώ ο «μπλαουγκράνα» φίλαθλος. Το αριστερό πλακάτ δε χρήζει μετάφρασης, ενώ στο δεξιό διαβάζουμε: «Μόου, κακής ποιότητας θεατρίνε, απόλαυσε το ωραίο παιχνίδι της Μπάρτσα!». (3-5-2011)

3. Special αγαπημένος!

Η "special" κερκίδα του Μουρίνιο

Στον Μουρίνιο έχουν εναποθέσει οι φίλοι της Ρεάλ όλες – σχεδόν – τις ελπίδες τους για να επιστρέψουν στην κορυφή της Ισπανίας και της Ευρώπης. Ένα από τα ιστορικά συνθήματα των «μερένγκες» προσαρμόστηκε εδώ για να απευθυνθεί στον Πορτογάλο: «Μουρίνιο, πώς είναι δυνατό να μη σε αγαπήσω»! (24-8-2011)

4. Special δάχτυλο!

Η "special" κερκίδα του Μουρίνιο

Το πρόσφατο επεισόδιο ανάμεσα στον Μουρίνιο και τον βοηθό του Γουαρδιόλα μετά τη λήξη του αγώνα για το ισπανικό Σούπερ Καπ, όταν ο Πορτογάλος έβαλε το δάχτυλό του μέσα στο μάτι του Τίτο Βιλανόβα, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τους φίλους της Ρεάλ. Όπως το συγκεκριμένο ζευγάρι που έγραψε στο πανό: «Για να δούμε ποιος είναι ο έξυπνος που θα ξαναχώσει το μάτι του στο δάχτυλο του Μόου»!!! (24-8-2011)

5. Special δάχτυλο 2!

Η "special" κερκίδα του Μουρίνιο

Σε πιο «κλασικά» μοτίβα κινήθηκαν τα μέλη του συνδέσμου της Ρεάλ «Peña La Clásica», γράφοντας στο δικό τους πανό για το ίδιο ακριβώς επεισόδιο: «Μόου, το δάχτυλό σου μας δείχνει το δρόμο»! (24-8-2011)

6. Special χοίρος!

Η "special" κερκίδα του Μουρίνιο

Οι φίλοι της Σεβίγια στο Σάντσεθ Πιθχουάν ξεσάλωσαν ξεπερνώντας τα όρια, αφού έγραψαν στο δικό τους πανό: «Για κάθε γουρούνι έρχεται ο Σαν Μαρτίν»! Αναφέρονταν στο παλιό έθιμο που υπάρχει την ημέρα του εορτασμού του Αγίου Μαρτίνου (11 Νοεμβρίου) να σφάζονται χοίροι. Σε πιο ελεύθερη – ελληνική – μετάφραση: «αργά ή γρήγορα θα έρθει η ώρα σου!». (27-12-2010)

7. Special κανάγιας!

Η "special" κερκίδα του Μουρίνιο

Περνάμε στο «Μολινόν», το γήπεδο της Σπόρτινγκ στο Χιχόν. Εδώ δε χρειάζεται μετάφραση, αφού το πανό των φίλων της Σπόρτινγκ τα λέει όλα με μια λέξη που υπάρχει και στο ελληνικά: «Μουρίνιο κανάγια!». (14-11-2011)

8. Special υποστήριξη!

Η "special" κερκίδα του Μουρίνιο

Λίγες μέρες μετά το επεισόδιο με τον Τίτο Βιλανόβα, οι φίλοι της Ρεάλ θέλησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα στον προπονητή της ομάδας. Άπλωσαν μέσα στο «Μπερναμπέου» ένα τεράστιο πανό στο οποίο διαβάζουμε: «Μόου, η υποστήριξή μας σε σένα είναι αδιάσπαστη!». (24-8-2011)

9. Special σήμερα, αύριο, πάντα!

Η "special" κερκίδα του Μουρίνιο

Η σκυτάλη περνάει στους φίλους της Μπαρτσελόνα που θέλησαν να πικάρουν το παρελθόν του Μουρίνιο. Στο πανό του «Καμπ Νόου» διαβάζουμε: «Μουρίνιο, σήμερα, αύριο και για πάντα θα μεταφράζεις την Μπαρτσελόνα με την καρδιά σου». Η αναφορά γίνεται βέβαια στα χρόνια που ο Πορτογάλος ήταν βοηθός και μεταφραστής του Ρόμπσον στον καταλανικό σύλλογο και στο γνωστό βίντεο όπου ο Μουρίνιο έδινε αιώνια υπόσχεση αγάπης στους «μπλαουγκράνα» από το μπαλκόνι του δημαρχείου της Βαρκελώνης. (29-11-2010)

10. Special Μπερναμπέου!

Η "special" κερκίδα του Μουρίνιο

Και ένα απλό, «δωρικό» θα λέγαμε πανό, όπου διαβάζουμε το αυτονόητο για τους φίλους της Ρεάλ: «Μόου, το Μπερναμπέου σε αγαπάει!». (24-8-2011)

11. Special πορτοφόλι!

Η "special" κερκίδα του Μουρίνιο

Επιστρέφουμε στο «Μολινόν» και την Σπόρτινγκ του Χιχόν για ένα ακόμα ευρηματικό μήνυμα προς τον Special One! Διαβάζουμε σε κάπως ελεύθερη απόδοση: «Μόου μετάφρασε! Δεν έχετε θάλασσα, δεν έχετε ακαδημίες, άρα βρίσκεστε στην Πριμέρα Ντιβισιόν μόνο και μόνο επειδή έχετε πορτοφόλι! Πάμε Σπόρτινγκ!». (14-11-2010)

12. Special αφεντικό!

Η "special" κερκίδα του Μουρίνιο

Ξανά στο «Μπερναμπέου», όπου αυτή τη φορά έχουμε ένα σύνθημα που προέρχεται κατευθείαν από το ξέσπασμα του Γουαρδιόλα στη συνέντευξη Τύπου πριν τον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα. Εκεί ο Πεπ είχε χάσει τον έλεγχο λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι «ο Μουρίνιο είναι ο γενικός γαμάω!» (με το συμπάθειο). (11-5-2011)

13. Special διαιτησία!

Η "special" κερκίδα του Μουρίνιο

Άλλο ένα σύνθημα το οποίο απευθύνεται στην ισπανική ομοσπονδία και τις εχθρικές διαιτησίες απέναντι στη Ρεάλ. Δεξιά διαβάζουμε: «Βιγιάρ (πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας) και Σάντσεθ Αρμίνιο (υπεύθυνος της ισπανικής ΚΕΔ) παραιτηθείτε!», ενώ αριστερά βλέπουμε το αυτονόητο: «Μουρίνιο είμαστε μαζί σου!». (23-1-2011)

14. Special υποκατάστατο!

Η "special" κερκίδα του Μουρίνιο

Εδώ δεν έχουμε πανό ή σύνθημα, αλλά τον ίδιο τον Μουρίνιο! Οι δυο φίλες της Ρεάλ τριγυρνούν στους δρόμους της Βαλένθια λίγες ώρες πριν τον τελικό του ισπανικού Κυπέλλου με ένα ομοίωμα του Πορτογάλου ανά χείρας. (20-4-2011)

15. Special πάπας!

Η "special" κερκίδα του Μουρίνιο

Ο φίλος της Ίντερ ασπάζεται στην κερκίδα του «Μπερναμπέου» τον «πάπα» Μουρίνιο λίγο μετά τη λήξη του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ και την κατάκτηση του τροπαίου από τους «νερατζούρι». (22-5-2010)

16. Special ευχές!

Η "special" κερκίδα του Μουρίνιο

Ένα από τα εντυπωσιακότερα πανό σήκωσαν στις 28 Ιανουαρίου του 2010 μέσα στο «Τζουζέπε Μεάτσα» οι φίλοι της Ίντερ, θέλοντας να ευχηθούν χρόνια πολλά στον Μουρίνιο για τα 47α γενέθλιά του. Οι «νερατζούρι» κέρδισαν εκείνο το βράδυ 2-1 την Γιούβε για το ιταλικό Κύπελλο και προκρίθηκαν στον ημιτελικό της διοργάνωσης. (28-1-2010)

17. Special μάγος!

Η "special" κερκίδα του Μουρίνιο

Ακόμα ένα ευρηματικό πανό από τους φίλους της Ίντερ στο οποίο ο Μουρίνιο παρουσιάζεται ως ο Χάρι Πότερ των «νερατζούρι»! Διαβάζουμε: «ο Χάρι Μόου και οι ακόλουθοι του μάγου της Σετούμπαλ!». (7-3-2010)

18. Special προσπέραση!

Η "special" κερκίδα του Μουρίνιο

Στον εναρκτήριο αγώνα του ιταλικού πρωταθλήματος της σεζόν 2009-10, οι φίλοι της Ίντερ άπλωσαν στην κερκίδα του «Τζουζέπε Μεάτσα» το πανό με τα δυο αυτοκίνητα. Δεξιά, με τα χρώματα των «νερατζούρι» βλέπουμε τους Μοράτι και Μουρίνιο να έχουν πάρει προβάδισμα από το αυτοκίνητο της Μίλαν, το οποίο οδηγούν οι Γκαλιάνι και Μπερλουσκόνι. Την προηγούμενη σεζόν (2008-09) η Ίντερ είχε ισοφαρίσει τα 17 πρωταθλήματα της Μίλαν και μέσω του πανό οι «νερατζούρι» φίλαθλοι έστελναν το μήνυμα στους αντίπαλους ότι θα προσπερνούσαν κατακτώντας τον 18ο τίτλο τους, πράγμα που επιβεβαιώθηκε στο τέλος της χρονιάς. (23-8-2009)

19. Special Βιάγκρα!

Η "special" κερκίδα του Μουρίνιο

Εκπληκτικό σύνθημα των φίλων της Λίβερπουλ με αποδέκτη τον Μουρίνιο. Διαβάζουμε: «Ο Ζοζέ παίρνει Βιάγκρα γιατί δεν μπορεί να περάσει ούτε έναν ημιτελικό, ενώ ο Ράφα (σ.σ. Μπενίτεθ) φτάνει μέχρι το τέλος!». Σαφέστατο το σεξουαλικό υπονοούμενο και απολαυστική η έμπνευση των «λιβερπούλιανς»! (16-9-2007)

20. Special ζήτω!

Η "special" κερκίδα του Μουρίνιο

Οι φίλοι της Τσέλσι ήταν σαφέστατοι στο δικό τους πανό, απευθυνόμενοι στον ιδιοκτήτη Αμπράμοβιτς, έξι μόλις μέρες μετά την αποχώρηση του Μουρίνιο από τον πάγκο της Τσέλσι: «Ρομάν, η Τσέλσι είναι η ομάδα μας και όχι το παιχνίδι σου. Ζήτω ο Ζοζέ!». (26-9-2007)

21. Special σκύλος!

Η "special" κερκίδα του Μουρίνιο

Στις 16 Μαΐου του 2007 ο Μουρίνιο συνελήφθη από τη βρετανική αστυνομία με την κατηγορία ότι δεν είχε επιτρέψει στις αρμόδιες αρχές να θέσουν τον σκύλο του σε καραντίνα! Ο «Γκούλιτ» υποτίθεται ότι είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό, χωρίς να κάνει τα απαραίτητα εμβόλια μόλις επέστρεψε στην Αγγλία. Οι φίλοι της Τσέλσι δεν έχασαν την ευκαιρία και λίγες μέρες μετά κρέμασαν στην κερκίδα του «Στάμφορντ Μπριτζ» το πανό με το σύνθημα «ο σκύλος του Ζοζέ είναι αθώος!». (20-5-2007)

22. Special πρωθυπουργός!

Η "special" κερκίδα του Μουρίνιο

Ένα ακόμα πανό των φίλων της Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» που αποδεικνύει τη λατρεία των Λονδρέζων προς το πρόσωπο του Πορτογάλου: «ο Ζοζέ Μουρίνιο για πρωθυπουργός!». (18-4-2006)

23. Special κασκόλ!

Η "special" κερκίδα του Μουρίνιο

Πέρα από πανό, πλακάτ και συνθήματα, από τα γήπεδα δεν θα μπορούσε να λείπει το νούμερο ένα αξεσουάρ της κερκίδας, το κασκόλ. Εδώ βλέπουμε έναν φίλο της Ρεάλ στο Μπερναμπέου με το πιο «special» κασκόλ του ποδοσφαίρου, αυτό με το όνομα του Ζοζέ Μουρίνιο! (24-8-2011)

24. Special Άπω Ανατολής!

Η "special" κερκίδα του Μουρίνιο

Ολοκληρώνοντας την παρουσία του Μουρίνιο στις κερκίδες των ευρωπαϊκών γηπέδων, δεν θα μπορούσαμε να μην συμπεριλάβουμε την Άπω Ανατολή, εκεί όπου η δημοφιλία της Ρεάλ αλλά και του Πορτογάλου χτυπάει «κόκκινο»! Η – μόνιμη – γιαπωνέζικη παροικία του «Μπερναμπέου» σηκώνει εδώ το σύνθημα «αγαπάω τον Μόου» με την απαραίτητη συμπλήρωση «δεν είσαι μόνος σου!». (21-11-2010)

TAGS ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ