ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η στήριξη σε Μπάντοβιτς και ο Τζόρτζεβιτς

Η στήριξη σε Μπάντοβιτς και ο Τζόρτζεβιτς
κόκκαλης

Eπέστρεψε και πιάνει δουλειά ο Κόκκαλης. ΟΚ ο Μέλμπεργκ. Η Παρασκευή του Γκαλέτι

Η ενίσχυση των πρωταθλητών σε κάθε επίπεδο, είναι ο μοναδικός τρόπος για να αλλάξει η αποκαρδιωτική εικόνα που παρουσιάζουν. Ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό, σε επίπεδο γυμναστή, σε επίπεδο ανθρώπων οι οποίοι μπορούν να επιβάλουν την πειθαρχία, αλλά και να συμβάλουν στην άνοδο της ψυχολογίας. Άνθρωποι οι οποίοι γνωρίζουν άριστα τις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών, τις… παραξενιές τους, τον τρόπο που σκέφτονται, το «κουμπί τους», προκειμένου αυτοί να σταματήσουν να αδικούν τον εαυτό τους.
Εντυπωσιακές αλλαγές, χωρίς… λευκή μαγεία

Μπάντοβιτς και Νινιάδης, δεν υπήρξαν ποτέ «λευκοί Πελέ», ούτε «μάγοι» στα ποδοσφαιρικά τους χρόνια. Ξέρουν καλά όμως, κάθε γωνιά, κάθε σπιθαμή, κάθε ψίθυρο, κάθε παράπονο, ή λανθασμένη νοοτροπία που υπάρχει στο Ρέντη. Γνωρίζουν άριστα πως με πειθαρχία, ορθή λογική και δουλειά στην ψυχολογία, μπορούν να αλλάξουν με… μαγικό τρόπο την εικόνα μιας ομάδας όπως ο Ολυμπιακός. Μπορούν, όμως, να τα καταφέρουν ολομόναχοι;

Σαφώς όχι! Αυτό που απαιτείται πρώτα απ’ όλα, είναι στήριξη στο έργο τους από πλευράς διοίκησης. Στην ανακοίνωση της ΠΑΕ, τονίστηκε αρκετές φορές πως «δεν πρόκειται για μια προσωρινή λύση». Ο Σωκράτης Κόκκαλης, οφείλει να το υποστηρίξει και με πράξεις.

Μόνο έτσι θα πεισθούν και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές ότι ο νέος τους προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει μέχρι το τέλος της σεζόν για όλα όσα συμβαίνουν στο αγωνιστικό κομμάτι. Μόνο έτσι θα πάψουν να υπάρχουν φαινόμενα απειθαρχίας, όπως συνέβη τις τελευταίες 3 εβδομάδες της θητείας του Ζίκο.

Στήριξη και στις μεταγραφές

Γιατί αν ο παίκτης καταλάβει πως η διοίκηση έχει στη… μπούκα τον προπονητή, τότε παρασύρεται. Αν νιώσει ότι ο άνθρωπος που βρίσκεται στον πάγκο μετράει μέρες, τότε παύει να τον σέβεται. Ο συναγωνισμός για μια θέση στην 11άδα χάνεται, όπως ακριβώς και το κίνητρο των παικτών, προκειμένου να αποδείξουν πως αξίζουν να βρίσκονται στο ρόστερ και τη νέα χρονιά. Και πώς να συμβεί κάτι τέτοιο, όταν όλοι ξέρουν πως κάποιος άλλος τελικά θα αποφασίσει;

Συνεπώς, στήριξη προς το Μπάντοβιτς και το Νινιάδη και σεβασμός των επιλογών τους από πλευράς διοίκησης. Ακόμα και οι εισηγήσεις για μεταγραφές που ενδεχομένως να γίνουν τις επόμενες ημέρες, θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν. Όχι μόνο επειδή έχει αποδειχθεί ότι και οι δύο έχουν «μάτι» στην αξιολόγηση μεταγραφικών στόχων, αλλά γιατί έτσι πρέπει! Απαγορεύεται να συμβεί ό,τι και με τις λίστες του Ζίκο, οι οποίες διαβάστηκαν και πετάχτηκαν στα σκουπίδια με συνοπτικές διαδικασίες…

Με αυτόν, μπορεί ακόμα και πρωτάθλημα!

Πάμε και στη μεγάλη μεταγραφή, η οποία μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες στο ποδοσφαιρικό τμήμα και να ξαναβάλει τον Ολυμπιακό σε τροχιά τίτλου. Το όνομά του είχε συζητηθεί και μετά την απόλυση του Κετσπάγια, όμως η υπόθεση έμεινε στάσιμη. Αποτέλεσμα; Ο Ολυμπιακός το πλήρωσε σε πολλά επίπεδα.

Όχι, δε μιλάμε για το Σκόκο, το Μανσίνι, τον Αντριάνο ή τον Ιλάν. Η μεγαλύτερη μεταγραφή θα είναι ο Τζόρτζεβιτς! Προς Θεού, όχι για την αριστερή πλευρά, αφού ο Ντάτολο μοιάζει εξαιρετική επιλογή από το Χρυσικόπουλο και τους συνεργάτες του. Ο Τζόλε μπορεί να μεταμορφώσει τον Ολυμπιακό, χωρίς καν να αγγίξει τη μπάλα.

Ο άνθρωπος των 12 πρωταθλημάτων, ο μεγαλύτερος -ίσως- αρχηγός που είχε ποτέ ο Ολυμπιακός, μπορεί να αλλάξει το κλίμα και την ψυχολογία των παικτών. Να τους εμπνεύσει, να διορθώσει λανθασμένες νοοτροπίες, να επιβάλει την πειθαρχία, να βάλει… γκάζια όταν οι συνθήκες το απαιτούν, να αποκαλύψει τη… μυστική συνταγή, προκειμένου ο Ολυμπιακός να αποκτήσει ξανά το πνεύμα του νικητή και την πολυσυζητημένη (σχεδόν κλισέ) «καρδιά του πρωταθλητή». Διαφωνείτε;

Χαμόγελα για Μέλμπεργκ


Ευχάριστα ήταν τα νέα στην προπόνηση της Πέμπτης, αφού ο Όλοφ Μέλμπεργκ, ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπώρησε την Τετάρτη και τέθηκε κανονικά στην διάθεση του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς.

Αντίθετα, ο Κώστας Μήτρογλου ακολούθησε ένα μέρος της προπόνησης, όμως πολύ δύσκολα θα είναι έτοιμος στο ντέρμπι της Κυριακής (24/1, 19:00 ΝΕΤ) με τον ΠΑΟΚ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο Μπάντοβιτς δεν θα έχει στην διάθεσή του μόνο τον Έλληνα επιθετικό και τον Κυριάκο Παπάδοπουλο (που έτσι και αλλιώς δεν θα έπαιζε), λόγω μιας κάκωσης στον έσω πλάγιο του δεξιού γόνατος.

Η προετοιμασία των πρωταθλητών Ελλάδας συνεχίζεται την Παρασκευή με προπόνηση στις 11:00.

Η Παρασκευή του Γκαλέτι


Σ' ότι αφορά στην κατάσταση της υγείας του Λουτσιάνο Γκαλέτι, η νεότερη πληροφόρηση που έχουμε, αναφέρει πως ο Αργεντινός σταρ θα βγει από το νοσοκομείο την Παρασκευή.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως την ίδια μέρα (Παρασκευή) θα γίνουν γνωστά και τα αποτέλεσμα της βιοψίας, αφού δεν αποκλείεται να το μάθουμε και την Πέμπτη, όπως έχει... υποσχεθεί η ΠΑΕ με ανακοίνωσή της.

"Όπως είναι γνωστό ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας Λουτσιάνο Γκαλέτι υπεβλήθη την Δευτέρα σε βιοψία νεφρού, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένεται να δοθούν αύριο (Πέμπτη) από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ως εκ τούτου ότι λέγεται και γράφεται για την υγεία του είναι ψευδές, καθώς δεν βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα" , αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Πειραιώτες την Τετάρτη και εμείς δεν έχουμε παρά να περιμένουμε...




































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ