ΑΕΚ

Η Συνέντευξη Τύπου Νοτιά-Θανόπουλου

Η Συνέντευξη Τύπου Νοτιά-Θανόπουλου
Νοτιάς

Στο πλάνο του 2004 θέλει να επιστρέψει ο Νοτιάς για να πάει την ΑΕΚ μπροστά. "Θα πορευθούμε με Ντούσκο"

Ο τελευταίος "άνοιξε" τη συνέντευξη Τύπου και δήλωσε χαρακτηριστικά: "Είμαστε όλοι υπηρέτες της ΑΕΚ και οφείλουμε σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο μας ενημέρωση, απαντήσεις και θέλω να πιστεύω πως θα φύγουμε από εδώ σοφότεροι"
Ο Νίκος Θανόπουλος με αυτόν τον μικρό πρόλογο προανήγγειλε τον Νίκο Νοτιάς ο ποίος δήλωσε: " Έχουμε την πυγμή και τη θέληση να τη μεγαλώσουμε και να τη φέρουμε εκεί που πρέπει. Η διοίκηση παρέχει σταθερότητα. Η διοίκηση είναι εδώ και θα συνεχίσουμε το έργο μας. Μπήκαμε στα δύσκολα, παραμένουμε στα δύσκολα και θα πάμε την ομάδα μπροστά", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Νοτιάς στην αρχή της ομιλίας του.

" Η διοίκηση έχει σταθερότητα, δεν έχει αμφισβητηθεί αυτό, θα παραμείνουμε στα δύσκολα., εμείς θα την πάμε μπροστά, με τις ικανότητες μας και με την υποστήριξη του κόσμου. Στο τελευταίο παιχνίδι είδαμε τους παίκτες μας που είδα τον κόσμο και τους παίκτες μας να στηρίζουν την ομάδα. Αυτό μας έδωσε την όρεξη να συνεχίσουμε το έργο μας.

Υπάρχουν πολλές φήμες, δεν υπάρχουν αυτά που έχουν ακουστεί. Το τελευταίο χρόνο απασχολούν πράγματα την ΑΕΚ που δεν έχουν βάση. Σήμερα θα τα μάθετε όλα. Εμείς είμαι εδώ και θα συνεχίσουμε, με τα οικονομικά που έχουμε τώρα. Κάναμε μεγάλες μεταγραφές πέρυσι ,τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει στην ΑΕΚ, θα κάνουμε προσθήκες και θα συνεχίσουμε έτσι. Στηρίζουμε τον προπονητή και όλο το τιμ, θα δουλέψουμε μαζί τους.

Αισθάνομαι αισιοδοξία για την ΑΕΚ γιατί έχουμε σταθερότητα, και λόγω προπονητή και λόγω διοίκησης. Με πονάει που δεν πήραμε το πρωτάθλημα και τα Κύπελλα που έπρεπε να πάρουμε όλη αυτή την πενταετία, ότι δεν μας σκοτώνει όμως μας κάνει πιο δυνατούς.

Θέλουμε τον κόσμο μαζί μας και τον θέλουμε μαζί μας. Στο κύπελλο παλέψαμε άξιζαν και οι δυο ομάδες αυτό το αποτέλεσμα, όμως στα πλέι οφ φτάσαμε εκεί και φτάσαμε και τους χρόνου ελπίζω ότι θα πάμε ακόμα καλύτερα. Θα χτίσουμε υποδομές στην ομάδα και πάνω σε αυτές θα προχωρήσουμε", δήλωσε ο Νοτιάς και παρέδωσε την σκυτάλη στον πρόεδρο της ΠΑΕ, Νίκο Θανόπουλο.

Ήτανε μια δύσκολη χρονιά για όλους τόσο σε αγωνιστικό και τόσο σε διοικητικό, πρέπει να κοιτάμε που είμαστε αυτή την στιγμή. Η ομάδα έκανε μια μεγάλη ανάκαμψη. Υπάρχει σύμπνοια μεταξύ όλων. Το μέλλον της ΑΕΚ διαγράφετε καλύτερο από το παρελθόν. Είμαι στην διάθεση σας για οποιαδήποτε ερώτηση για να διαφωτίσουμε τον κόσμο της ΑΕΚ.

Για το μπάτζετ, τις μεταγραφές και τον ανταγωνισμό: " Η ΑΕΚ ήτανε και φέτος ανταγωνιστική, έφτασε και φέτος στο να παίξει δυο τελικούς, το ότι δεν πετύχαμε δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε ανταγωνιστική. Το καλοκαίρι επενδύσαμε πολλά λεφτά, δεν μπορεί να γίνεται κάθε χρόνο όμως, έτσι φέτος θα κρατήσουμε τον βασικό κορμό και θα κάνουμε τις προσθήκες που χρειάζεται έτσι ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Θα οδηγήσει την ΑΕΚ σε καλύτερη πορεία στο νέο πρωτάθλημα.

Όταν οι παίκτες γνωρίζονται καλύτερα μεταξύ τους, όταν ο προπονητής είναι ίδιος, τότε αυτό είναι θετικό για την ομάδα. Το μπάτζετ είναι σχετική λέξη, περιλαμβάνει πολλές παραμέτρους που τις εξετάζουμε κάθε μέρα με προπονητή και διοίκηση. Ο κόσμος να μην αμφιβάλει ότι η ΑΕΚ θα είναι ανταγωνιστική, θέλουμε να αναδείξουμε νέους παίκτες, που μαζί με αυτούς θα κάνουν δυνατό σύνολο.

Η σύμπνοια δεν ορίζεται με το ποιος βάζει λεφτά, κάποιοι αποχώρησαν και μάλιστα ο Θανόπουλος μας είπε να σας πούμε ότι δεν συμμετέχει πλέον. Σημαίνει σύμπνοια ότι ο πρόεδρος αποφασίσει χωρίς κλυδωνισμούς, το διοικητικό συμβούλιο είναι σύμφωνο με τις αποφάσεις μας. Ο Νοτιάς είναι ο βασικός μέτοχος όπως και ο κύριος Παπάς που συμμετέχει με τον δικό του τρόπο.

Δεν μου αρέσουν οι συγκρίσεις με ΠΑΟ ΟΣΦΠ, σας διαβεβαιώνω ότι είμαστε σε σύμπνοια με προπονητή για το μπάτζετ και τις κινήσεις που θα γίνουν. Δεν έχει νόημα να σας πω για νούμερα, σαφώς και υπάρχουν χρήματα να διαθέσουμε. Φυσικά και υπάρχει πιθανότητα να φύγουν παίκτες, η ουσία είναι όμως να μπορούμε αν δουλέψουμε σαν ομάδα.

Έχουμε τρεις μήνες ακόμα και μιλάμε ήδη για μεταγραφές που θα γίνουν όσες και αν χρειαστεί, είτε 2-3 είτε 5-6. θα επενδύσουμε, η μάλλον θέλουμε να πάρουμε καρπούς στις περσινές μας επενδύσεις







".

Για τα συμβόλαιο των παικτών που λήγουν και το νέο οικονομικό πλαίσο: " Προσθαφαιρέσεις θα υπάρξουν. Το τεχνικό επιτελείο είναι σε συνεννόηση και φυσικά θα φύγουν παίκτες. Όσο αφορά τον Κυριάκο είναι από τις μεγαλύτερες επενδύσεις μας, είναι ψυχή για την ομάδα, του έχουμε ζητήσει να είναι ο ηγέτης της ομάδας, άρα αντιλαμβάνεστε ότι επενδύουμε πολλά πράγματα επάνω του.

Οι εποχές που ζούμε επιτάσσουν ότι όλες οι εταιρίες και οι αθλητικές πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, όποιος δεν προσαρμόζετε πεθαίνει. Η φιλοσοφία μας είναι ότι οι παίχτες θα πρέπει να αμοίβονται με όσα αξίζουν, από εκεί και πέρα θα πρέπει να υπάρχει ένα νέο πλαίσιο στα συμβόλαια των παικτών που θα δίνει κίνητρα στους παίκτες. Αυτό σημαίνει ότι ο κάθε υπάλληλος της εταιρίας δεν θα έχει απλά ένα μεγάλο συμβόλαιο αλλά αυξημένα κίνητρα που θα σχετίζεται με τους στόχους της ομάδας. Μπόνους για την κατάκτηση στόχων.

Θέλουμε οι παίκτες να μοιράζονται τους στόχους της εταιρίας. Αν δεν το κάνουμε θα συσσωρευτούν χρέη και προβλήματα, σε έναν υγιή οργανισμό όπως η ΑΕΚ δεν θα το επιτρέψουμε αυτό. Στους μάνατζερ των παικτών το έχουμε καταστήσει γνωστό, στους παίκτες που μένουν ελεύθεροι θα το επιβάλουμε σε συνεργασία μαζί τους. Η συνεργασία με τον Σάχα έγινε σε αυτό το πλαίσιο. Όχι σε αλόγιστα συμβόλαια χωρίς να υπάρχει ανταποδοτικότητα".

Για τα χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ: " Αυτή την στιγμή τα χρέη της ΠΑΕ είναι τα εξής: 10 εκ. Ευρώ διακανονισμένοι φόροι στο ελληνικό κράτος μέχρι το 2017, που εξυπηρετούνται από τα ταμεία της ΠΑΕ, με 1 εκ. Ευρώ τον χρόνο. Άλλα 6 εκ. Που είναι το δάνειο που έχουμε στην Μόργκαν Στάνλεϊ, και αυτό πληρώνετε κάθε χρόνο. Άλλα 4 εκ. Δάνεια τα οποία είναι προς συγκεκριμένες τράπεζες, με την διαφορά ότι οι μέτοχοι τα έχουν καταθέσει στις τράπεζες και είναι μέχρι το 2014. σε μια υγιή πορεία εισόδων εξόδων η ΑΕΚ μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά.

Όλη η φιλολογία σε χρέη δεν εξυπηρετεί σε τίποτα, όλες οι εταιρίες δυστυχώς έχουν χρέη. Μεγάλες ομάδες όμως η Γιουνάιτεντ και η Ρεάλ πνίγονται στα χρέη. Όταν είπα πέρυσι ότι η ΑΕΚ δεν χρωστάει εννοούσα άμεσα. Αυτά είναι τα μοναδικά χρέη της ΑΕΚ, αν θέλετε ψαχτεί τε για το τι χρωστάνε οι άλλες ομάδες και θα δείτε.
Το άνοιγμα της εταιρίας μέχρι το τέλος της είναι γύρο στα 3,5 εκ ευρώ. Το άνοιγμα όλης της σεζόν της φετινής, που ήταν πιο επιβαρυμένη, είναι 14. εκ. Ευρώ. 14 εκ. Κυρίες και κύριοι καλούνται να το καταβάλουν οι μέτοχοι, και να είστε βέβαιοι ότι αυτό θα καλυφθεί στις 30/6. από εκεί και πέρα θέλουμε να μην ξανανοίξουν τέτοιου είδους ελλείμματα.

Η προσπάθεια του χρόνου είναι να ισοσκελισθούν όσο το δυνατόν περισσότερο τα έσοδα με τα έξοδα, και υπάρχουν τρόποι να γίνει αυτό σε αγωνιστικό επίπεδο και διοικητικό. Θέλουμε να αυξήσουμε τα έσοδα επίσης. Αν συμβεί αυτό η ομάδα θα γίνει περισσότερο ανταγωνιστική, όπως αντιλαμβάνεστε τα χρέη είναι σε υγιές επίπεδο και μας επιτρέπει περαιτέρω επενδύσει. Ο ισολογισμός θα δημοσιευθεί κάποια στιγμή.

Το άνοιγμα οφείλεται στην τελευταία χρήση, δεν είναι άνοιγμα του Ντέμη, είναι άνοιγμα όλων μας, το κάναμε από το συναίσθημα μας για την ομάδα και ιδιαίτερα οι μέτοχοι αποφάσισαν να επενδύσουν παρότι ήξεραν ότι ίσως δεν θα πιάσουν τόπο. Όταν κάποιοι άνθρωποι έχουν περάσει μια πενταετία μαζί, τότε κάνουν μια προσπάθεια. Πίστεψαν ότι η Αεκ με το συγκεκριμένο ρόστερ μπορούσε να πάρει το πρωτάθλημα. Ήτα μια επιθυμία δική τους που πίστεψαν ότι θα την καλύψουν. Έχει αφήσει μια προίκα παικτών με πολύ σημαντικές αξίες Κυριάκος, Σκόκο, Μπλάνκο έχουν υπεραξία.

Τώρα είναι η ώρα από την στιγμή που καλύφθηκε το έλλειμμα πάμε στην πολιτική που σας εξήγησα πιο πάνω, είναι υγιής πολιτική. Ο προπονητής έχει ζητήσει συγκεκριμένες προσθήκες, είμαστε σε απόλυτη συνεννόηση, ούτε χρειάζεται τα περσινά εκατομμύρια για να κρατηθεί ο κορμός. Αυτά τα χρήματα είναι από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Δεν υπάρχει καμία ταμιακή διευκόλυνση. Στην ΑΕΚ δεν χαρίζει κανείς τίποτα. Οι μέτοχοι επενδύουν και δεν περιμένουν να πάρουν κάτι πίσω

Όταν καλύπτεις τις ζημίες τις εταιρίας σου το κάνεις για να την εξυγιάνει. Οι μέτοχοι μπήκαν στην ΑΕΚ σε μια δύσκολη περίοδο χωρίς κανένα ενδοιασμό και θα το κάνουν όσο χρειαστεί. Είναι ανοιχτοί σε οποιοδήποτε αν εμφανιστεί κάποιος και πει ότι μπορεί να την κάνει μεγαλύτερη. Τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα έχουν κάνει όσα σήμερα










".

Για τους μετόχους: " Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είναι σε εξέλιξη και όταν ολοκληρωθεί θα αλλάξει η σύνθεση των μετόχων. Δεν έχει σημασία όμως γιατί όλοι κινούνται στο ίδιο μήκος. Η παρουσίαση παλαιότερα για τα οικονομικά γιατί δεν γίνεται πλέον, τι συμβαίνει. Νομίζω ότι έχω γίνει ξεκάθαρος, τα χρέη θα εξυπηρετούνται σε υγιή επίπεδο, αν η ομάδα έχει έσοδα τότε δεν θα έχουμε πρόβλημα, αν όμως κάνουμε παράλογες κινήσεις τότε θα έχουμε πρόβλημα".

Για νέους επενδυτές και τον Δημήτρη Μελισσανίδη: " Η ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλη οντότητα, θα υπάρχει πέρα από όλους μας, είναι μεγάλη ιδέα. Είμαι βέβαιος ότι ενδιαφέρει ανθρώπους που την αγαπάνε. Στην οικονομική κατάσταση της ομάδας η ομάδα θεωρώ ότι με τις προοπτικές που έχει είναι ελκυστική για οποιαδήποτε επιχειρηματία. Όποιος αποφασίσει να επενδύσει θα είναι σίγουρα ευχαριστημένος. Ο Μελισσανιδης ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει και σεβόμαστε τις επιλογές του. Τα πλάνα που κάνουμε βασίζονται στις δικές μας δυνάμεις. Μακάρι να συμμετέχει και άλλος αγνός ΑΕΚτζης".

Για τον Μανωλά και τον Τσιάρτα: " Ο Μανωλάς δεν μου έχει δηλώσει επίσημα ότι παραιτείται, άρα συνεχίσει να είναι μέλος του προπονητικού τιμ. Δεν κρύβομαι όμως και ξέρω ότι ο Στέλιος έχει εκφράσει ανησυχίες, του έχω πει να μου λέει τι τον ανησυχεί. Όποιος αντέχει συνεχίσει, όποιος δεν μπορεί ας φύγει. Για Τσιάρτα δεν υπάρχει κάτι, η προσοχή μας είναι στον σχεδιασμό της ομάδας".

Για τον Μπάγεβιτς που δήλωσε ότι φεύγει αν δεν αλλάξει κάτι: " Καταρχήν αυτά που είπε ο Μπάγεβιτς δεν είναι κάτι καινούργιο, από τότε που ανέλαβα μου έχει πει συγκεκριμένα πράγματα, του έχω πει συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Από την στιγμή που έχουμε και οι 2 αποφασίσει ότι θα προχωρήσουμε μαζί για τον επόμενο χρόνο, είναι βέβαιο ότι θα βρούμε την χρυσή τομή. Ξέρω τι θέλει, ξέρει και τι θέλουμε εμείς, να είστε βέβαιοι ότι αυτά θα γίνουν".

Για το προπονητικό κέντρο: " Δεν νοείται ομάδα χωρίς προπονητικό κέντρο, τόσα χρονιά η ΑΕΚ ταλανίζεται σε διάφορα μέρη. Κανείς δεν τόλμησε να επενδύσει σε προπονητικό κέντρο. Τα τελευταία χρόνια προσπαθούσα με βρούμε έκταση για να το χτίσουμε. Πρις τιμήν του ο Νοτίας πήρε πάνω του το εγχείρημα. Είπε πως δεν είναι δυνατόν οι παίκτες μας να τραυματίζονται εξαιτίας των Θρακομακεδόνων.

Βρήκαμε μια έκταση εντός σχεδίου και είπαμε ότι θα αναγύρουμε εκεί το προπονητικό σε τρεις φάσεις. Όντως υπάρχει καθυστερημένη, στην Ελλάδα ξέρετε ότι όλα καθυστερούν. Η αρχαιολογική βρήκε έναν δρόμο στο 10% της περιοχής και έχουμε πάρει άδεια για το υπόλοιπο κομμάτι, σε ανα πάσα στιγμή μπορούμε να ξεκινήσουμε τα έργα. Έχει ολοκληρωθεί ένας μεγάλος κύκλος αδειών που χρειάζονται σε τέτοιου είδους έργα. Το πιο σημαντικό από όλα, είναι ότι τα χαρτιά βρίσκονται στο γραφείο του ΥΠΕΧΟΔΕ.

Είναι σημαντικό να είναι το προπονητικό κέντρο να είναι δίπλα σε νέα χάραξη μέσων μαζικής μεταφοράς. Το πολύ την άλλη εβδομάδα θα ξεκινήσουν τα έργα. Φιλοδοξώ ότι η καθυστέρηση αυτή θα μας πάει μέχρι τον Νοέμβρη, τότε θα μπούμε μέσα.





Η σύμβαση θα υπογραφεί στις 25 Ιουνίου. Οι όροι δεν θα αλλάξουν οι βασικοί όροι της σύμβασης. Η ΠΑΕ ΑΕΚ συμβάλλεται με την εταιρία του Νοτία. Ότι καταβάλει η ΑΕΚ τώρα σε έξοδα θα τα δίνει τώρα για το νέο προπονητικό κέντρο. Δεν θα υπάρχει παραπάνω επιβάρυνση. Αυτό θα αποτυπώνετε στην σύμβαση. Θα περάσει από την γενική συνέλευση. Στην ερασιτεχνική θα εξηγήσω τι θα λέει μέσα η σύμβαση.
Δεύτερη φάση της ανέγερσης, όταν η περιοχή ενταχθεί στο σχέδιο
".

Για τον Κώστα Κατσουράνη: " Από την πρώτη στιγμή από την στιγμή που υπάρχει πιθανότητα μεταγραφής του Κώστα σε ελληνική ομάδα υπάρχει ρήτρα 5 εξ. Ευρώ που χρωστάει η Μπενφίκα σε εμάς. Αν η Μπενφίκα προσπαθήσει να απεμπλακεί, τότε θα κάνουμε ότι μπορούμε για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα μας. Έχουμε κάνει ότι μπορούμε να πάει έτσι, θα κάνουμε ότι μπορούμε νομικά, θα το κυνηγήσουμε. Η ΑΕΚ δεν αφήνει τα πράγματα στην τύχη της. Το θέμα του Κατσουράνη είναι θέμα προπονητή και τεχνικού επιτελείου, δεν είναι δικό μου. Εγώ δεν έχω μιλήσει μαζί του".

Για τις μεταγραφές: " Δεν περιμένω να πουληθούν παίκτες για να πάρουμε άλλους. Δεν χρειάζεται φέτος η ΑΕΚ φέτος μπάτζετ εκ. Ευρώ. Ότι ζητήσει ο προπονητής και συμφωνήσουμε θα το πραγματοποιήσουμε".

Στόχοι για νέα σεζόν: " Η κατάκτηση ενός τίτλου και σίγουρα η είσοδος στο EUROPA League και ειδικά το τελευταίο θα το θεωρήσω πολύ μεγάλη αποτυχία αν δεν συμβεί. Αν δεν καταφέρουμε κάτι απο τα δυο η σεζόν θα είναι αποτυχημένη".

Για την μέχρι τώρα πορεία: " Η ΑΕΚ μετά από πέντε χρόνια βρίσκεται σε μια υγιή πορεία, μπορεί να μην πήρε τίτλο και αυτό είναι αποτυχία όπως και η κατασκευή του γηπέδου. Όμως δεν είναι η ΑΕΚ όπως στο παρελθόν, έχει διοίκηση σταθερή, έχει προπονητή σταθερό, με τον κόσμο δίπλα της, παρότι ξέρω ότι είναι ζορισμένοι. Όμως ξέρω ότι η ψυχή του ΑΕΚτζη είναι τέτοια που θα είναι πάντα δίπλα στην ομάδα. Είμαστε υπηρέτες της ΑΕΚ και προσπαθούμε να κρατήσουμε την σημαία ψηλά".

Για το αν θα υπάρξει μείωση στα συμβόλαια και να έχει μιλήσει μαζί τους: " Απάντησα και πριν και αυτό ισχύει για όλους του παίκτες, σε κάθε εταιρία έχουν μια πάγια αμοιβή και από εκεί και πέρα θα πρέπει να έχουν κίνητρα, πάνε αυτές οι εποχές. Δεν είμαστε δημόσιο. Ζητάω από τους ποδοσφαιριστές να το καταλάβουν αυτό καλά γιατί αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Όταν έρχονται λεφτά στην ομάδα τα δίνουμε πίσω. Περιμένω από όλους την κατανόηση σε αυτό που πρεσβεύω".

Για το γήπεδο: " Όσο αφορά το γήπεδο δεν έχουμε πάει καλά τα τελευταία χρόνια, για να μην πω ότι έχουμε αποτύχει. Το πρότζεκτ του ΟΔΔΥ το πίστεψα αλλά δυστυχώς οι οικονομικές συγκυρίες δεν μας επέτρεψαν να προχωρήσουμε. Δώσαμε μια τελευταία ευκαιρία να γίνει στην Νεα Φιλαδέλφεια, παρότι αρχίζουμε από την αρχή, καθώς όλοι οι νόμοι έχουν καταπέσει. Συνεργαζόμαστε με την ερασιτεχνική για το γήπεδο εκεί. Η ΠΑΕ θα υπογράψει οτιδήποτε χρειάζεται για να γίνει γήπεδο εκεί που ήταν, αλλά δεν θα σερνόμαστε για πολύ ακόμα".

Τι ζητά ο Μπάγεβιτς και τι εσείς από εκείνον; οι παίκτες που δεν θα δεχθούν τους όρους τι θα κάνετε; " Μην υπερβάλουμε, στην σημερινή παγκόσμια κατάσταση η νοοτροπία του δημόσιου υπαλλήλου δεν χωράνε αυτά. Τιμούμε τα συμβόλαια, όμως θεωρώ ότι σε μια κοινωνία όπως είναι η ΑΕΚ, ναι μεν υπάρχουν συμβόλαια αλλά να καταλαβαίνουμε και το τι γίνεται δίπλα. Αν δεν την βρω δεν έγινε και τίποτε, δεν θα βάλω το μαχαίρι στο λαιμό κανενός , ο προπονητής αποφασίζει για το μέλλον των παικτών".

Διαρκείας: " Τι δέλεαρ θα δώσετε στον κόσμο; Ο κόσμος έχει αποδείξει ότι είναι δίπλα στην ομάδα ότι και να γίνει, το αισθάνομαι όμως ότι έχει κουραστεί. Όταν έρθει η ώρα των διαρκείας ο κόσμος ξέρει τι πρέπει να κάνει. Υπάρχουν εισιτήρια για όλα τα βαλάντια. Σημασία έχει να κάνει η ΑΕΚ ένα σύνολο που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο".

Για Μπλάνκο: " Δεν πωλείται. Τιμά την φανέλα μας, έχει δεθεί με την ομάδα μας και δεν πωλείται. Όταν μια ομάδα έχει 30 παίκτες τότε δεν μπορεί να πάρει άλλους 5, πρέπει να φύγουν μερικοί και να έρθουν κάποιοι άλλοι. Σίγουρα το ρόστερ μας για φέτος θα πρέπει να είναι μικρότερο".

Ευθύνες αν τις έχουν αναλογιστεί; " Ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με τριαντάφυλλα όμως όσοι θέλουν θα μείνουν και θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Αν εγώ κριθώ λίγος από τον κόσμο και τους μετόχους τότε θα αποχωρήσω".

Για το αν ανήκουν μετοχές στην ENIC: " Οχι. Οι μετοχές ανήκουν στους μετόχους. Για το δέναιο των 6 εκατ. από τη Μόργκαν Στάνλεϊ υπάρχει η εγγύηση των μετόχων. Το μετοχικό κεφάλαιο που φαίνεται είναι 8 εκατ. ευρώ. έχουν συμψηφιστεί με ζημιές και δεν έχουν περιληφθεί η αύξηση που θα γίνει".

Νίκος Νοτιάς

Για τον Δημήτρη Μελισσνίδη: " "Πολλά έχουν συζητηθεί τα τελευταία 5 χρόνια. Η πρώτη συνάντηση έγινε μέσω του Νάσου Θανόπουλου στο ματς με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο. Με στεναχωρεί ότι ακούω και διαβάζω για φήμες. Είναι κουραστικό. Κάναμε μία συζήτηση, σε κάποια συμφωνήσαμε σε κάποια διαφωνήσαμε.

Εμείς δεν είμαστε ανθρωποι του ποδοσφαίρου. μπήκαμε για να στηρίξουμε την ομάδα. Τον εκτιμώ, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα παραπάνω. Στη Νέα Υόρκη δεν συναντηθήκαμε. Θέλω να σας πω ότι σε αυτά που διαβάζω πολλά σενάρια για αυτό το θέμα. Μας έχει κουράσει αυτό το θέμα. Εμείς κάναμε μία συζήτηση φιλική. Σε κάποια συμφωνήσαμε και σε άλλα διαφωνήσαμε.

Θα ήθελα να τελειώσει αυτό θέμα. Γίναμε φίλοι με τον κ. Μελισσανίδη, έγινε μία πολύ φιλική συζήτηση. Συζητήσαμε για την ΑΕΚ. Την αγαπάμε και οι δύο. Ο καθένας είπε την γνώμη του για το πως το βλέπει το θέμα με το καλό της ΑΕΚ. Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση. Το θέμα είναι ότι φέτος περάσαμε μια δύσκολη χρονιά. Εμείς δεν κλείνουμε πόρτες σε κανέναν που θέλει να εμπλακεί. Εμείς πήραμε μία ευθύνη και δεν την αφήνουμε. Εμείς χτίζουμε την ΑΕΚ για αυτόν τον λαό και για να χαρεί



".

Για το αν υπήρξε συζήτηση πώλησης πέρσι στον Μελισσανίδη: " Όχι βέβαια. Αυτό δεν έγινε ποτέ".

Για τα διαρκείας: " Είναι απαραίτητη η στήριξη του κόσμου. Mόνος του, κανένας δεν μπορεί να κάνει τίποτα"






























































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ