ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η συνέντευξη Τύπου του Βαλβέρδε

Η συνέντευξη Τύπου του Βαλβέρδε
Βαλβέρδε

Ο Βαλβέρδε ζήτησε νίκη και μόνο νίκη από τους παίκτες του ενόψει της αναμέτρησης με τη Χέρτα. "Δεν θέλω την πρόκριση επειδή πέρασε και ο Παναθηναϊκός". Πάτσα: "Θα τα καταφέρουμε"

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ένα εικοσιτετράωρο πριν τη διεξαγωγή της κρίσιμης αναμέτρησης κόντρα στους Γερμανούς, τόνισε ότι οι "ερυθρόλευκοι" θα πρέπει να κυνηγήσουν τη νίκη, ενώ ξεκαθάρισε ότι όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του αγώνα, αυτό δε θα έχει καμία σχέση με τις όποιες συζητήσεις γίνονται γύρω από το ενδεχόμενο ανανέωσης του συμβολαίου του με τους νταμπλούχους Ελλάδας.
Ο Χρήστος Πατσατζόγλου εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και εξέφρασε την πίστη του για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Αναλυτικά

Ο Ισπανός τεχνικός αρχικά δήλωσε: " Θέλουμε οπωσδήποτε τη νίκη έστω και αν η Μπενφίκα δε βάλει τα γκολ που χρειάζεται για να μας φέρει σε δύσκολη θέση, εάν έρθουμε ισόπαλοι. Οι Γερμανοί θέλουν τη νίκη και βλέπω το ματς να είναι ανοιχτό αλλά όχι από την αρχή. Ανάλογα με την εξέλιξη του παιχνιδιού θα μας δοθούν και οι χώροι που θέλουμε.

Τόσο για την Μπενφίκα όσο και για την Χέρτα ο Βαλβέρδε τόνισε χαρακτηριστικά: " Είναι και οι δύο καλές ομάδες με καλή πορεία σε σπουδαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Η Χέρτα είναι πολύ δυνατή μπροστά και θέλει προσοχή στις αντεπιθέσεις. Το ότι θα λείπει ο Βορονίν δε λεέι κάτι. Υπάρχουν εξαιρετικοί παίκτες στην ομάδα αυτή και βέβαια ο Ολυμπιακός παίζει εναντίον της Χέρτα και όχι του Βορονίν.

Έχω δε τη Χέρτα σε αρκετά ματς φέτος, τόσο με την Καρλσρούη, όσο και με τη Σάλκε και βέβαια με την Μπενφίκα, τη Μέταλιστ και τη Γαλατάσαραϊ. Έχω ξεχωρίσει τον Πάντελιτς τον Σίμουνιτς τον Φρίντριχ και βέβαια τον Βορονίν που λείπει. Όλοι αυτοί δίνουν χαρακτήρα και προσωπικότητα στην ομάδα"

.

Για το συμβόλαιό του με το σύλλογο και αν το αποτέλεσμα του ματς θα επηρεάσει, δήλωσε: " Στο ματς αυτό δεν παίζεται το συμβόλαιό μου και δεν έχει σχέση μόνο με εμένα, αλλά με τον Ολυμπιακό και την πρόκρισή του στους "32" του κυπέλλου UEFA.



Είναι ο πρώτος τελικός ουσιαστικά που παίζουμε. Δεν περιμένω να γίνει ό,τι και με την Μπενφίκα. Γκολ στο πρώτο λεπτό σπάνια μπαίνει. Η Χέρτα είναι πολύ γρήγορη όταν επιτίθεται, όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές ομάδες και σε αυτό το επίπεδο πρέπει να κινηθούμε και εμείς αν θέλουμε να έχουμε τύχη στην Ευρώπη".

Για την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού και αν αυτή θα παίξει ρόλο στην αναμέτρηση της Πέμπτης: "Η ατμόσφαιρα του "Καραϊσκάκη" θα μας βοηθήσει πάρα πολύ. Είναι ιδιαίτερη. Ο κόσμος θα μας βοηθήσει, όμως είναι ξεκάθαρο ότι αυτοί που βάζουν γκολ βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο", ενώ αναφέρθηκε και στην πρόκριση του ΠΑΟ: " Δε θέλω την πρόκριση επειδή έχει προκριθεί ο ΠΑΟ. Ζητώ συγγνώμη, αλλά δεν το βλέπω έτσι. Είμαι προπονητής στη μία από τις δύο ομάδες και θέλω το καλό της. Είναι σπουδαίο ότι δύο ελληνικές ομάδες πάνε τοσο καλά στην Ευρώπη και αυτό δείχνει ότι ανεβαίνει το επίπεδο στην Ελλάδα".



Πατσατζόγλου: "Είναι τελικός..."



Την πίστη του ότι ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου UEFA, εξέφρασε ο Χρήστος Πατσατζόγλου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ενώ ξεκαθάρισε ότι το ματς με την Χέρτα δεν έχει καμία σχέση με το περσινό κόντρα στη Βέρντερ.

"Άλλο το περσινό ματς με τη Βέρντερ Βρέμης και άλλο το φετινό. Μακάρι να γίνει το ίδιο όμως. Έτσι κι αλλιώς στο γήπεδό μας παίζουμε δυνατά και ξέρουμε να παίρνουμε τις νίκες. Δε μας φοβίζει κάτι και ξέρω ότι όσοι παίξουν από εμάς, 11 ή 14, θα δώσουν τα πάντα για την πρόκριση στους "32".

Είμαστε αποφασισμένοι. Δεν σκεφτόμαστε την ισοπαλία και θα κυνηγήσουμε ως το 90' τη νίκη. Στο 5-1 (σ.σ. κόντρα στην Μπενφίκα) μας βοήθησε το γρήγορο γκολ που πετύχαμε. Έχουμε ξαναπετύχει πολλά γκολ, όπως με τη Λεβερκούζεν (σ.σ. 6-2) όμως ακόμα και με μισό γκολ ή μία ισοπαλία θα είμαστε ευχαριστημένοι. Είναι όντως για εμας ένας τελικός και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε".





H αποστολή


Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του Ολυμπιακού ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για τον αυριανό αγώνα με την Χέρτα για το Κύπελλο UEFA, με την προπόνηση που έγινε στις 19:00 στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη.

Κανονικά με την ομάδα προπονήθηκε ο Αντζας, ενώ ο Λεονάρντο ακολούθησε πρόγραμμα ατομικής προπόνησης στο γυμναστήριο και στο γήπεδο. Μετά το τέλος της προπόνησης, ο προπονητής της ομάδας μας Ερένστο Βαλβέρδε ανακοίνωσε τα ονόματα των 18 ποδοσφαιριστών που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή και οι οποίοι είναι οι: Νικοπολίδης, Κόβατς, Πάντος, Α. Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Τζόρτζεβιτς, Μπελούτσι, Ζεβλάκοφ, Λέτο, Ντουντού, Γκαλίτσιος, Ντιόγκο, Όσκαρ, Πατσατζόγλου, Μενδρινός, Κοβάσεβιτς, Γκαλέτι και Ντομί.

Εκτός αποστολής είναι οι Στολτίδης, Λεονάρντο που ακολουθούν προγράμματα αποκατάστασης, ο Αντζας που είναι τιμωρημένος και οι Παναγόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Γ. Παπαδόπουλος, Σίσιτς, Μήτρογλου και Ρ. Μπράβο. Οι εκτός αποστολής ποδοσφαιριστές θα προπονηθούν αύριο στις 11:00.

















TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ