EUROPA LEAGUE

Η συνέντευξη Τύπου

Η συνέντευξη Τύπου
νιοπλιας

Για την ψυχολογική ανάταση μίλησε ο Νιόπλιας που μαζί με τον Ρανιέρι μίλησαν για 50-50 περί πρόκρισης


Νιόπλιας: "Μεγάλη νίκη... μηδαμινό αβαντάζ

Με χαμόγελα και την ικανοποίηση εμφανή μίλησε στα ΜΜΕ, ο Νίκος Νιόπλιας στην συνέντευξη Τύπου, μετά το 3-2 των "πράσινων" επί της Ρόμα. Ο 45χρονος αναφέρθηκε στον τρόπο που αντέδρασε η ομάδα του, μίλησε για τα όσα έχασε στο ματς με την Καβάλα αλλά και όσα κέρδισε το "τριφύλλι" ενόψει Τούμπας.

" Δεν μπορώ να εξηγήσω τη Ρόμα. Ήμασταν καλοί από την αρχή. Αν εξαιρέσω ένα διάστημα στην αρχή. Μέχρι να δούμε που παίζουν οι Βούτσινιτς και Μπαπτίστα θέλαμε χρόνο να βρούμε τα πατήματά μας. Είχαμε καλό ρυθμό και δεν επηρεάζει ο αντίπαλος. Η επιτυχία γίνεται μεγαλύτερη σε αξία πρώτον γιατί είναι από τις καλύτερες ομάδες τον Ιανουάριο στον κόσμο αλλά και επειδή εμείς προερχόμασταν από ένα κακό τριήμερο και μια ήττα που πονάει πολύ και μας πόνεσε πολύ αλλά βρήκαμε την δύναμη να ανταπεξέλθουμε".

Εν συνεχεία ο Νιόπλιας απάντησε σε ερωτήσεις:

- για την ανατροπή στο τέλος: " Και εμείς είμαστε δυνατοί και σκοράρουμε στο τέλος. Εχουμε καλή φυσική κατάσταση. Είχαμε καλή φυσική κατάσταση, σωστή τακτική και συγκέντρωση. Στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν τα πάντα."

- για τα γκολ από τις αλλαγές: " Κάθε γκολ είναι σημαντικό στο ποδόσφαιρο. Ειδικά όπως πήγε το ματς. Στο ποδόσφαιρο κάνει κάποιο σχέδιο, άλλοτε σου βγαίνει, άλλοτε όχι. Στην Ελλάδα αρέσει να μιλάμε για τις αλλαγές. Όμως ευτυχώς που μεγεθύνονται οι καταστάσεις και έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο."

- για το μέγεθος της νίκης: " Ηταν μεγάλη νίκη. Πάρα πολύ μεγάλη. Σε μια δύσκολη στιγμή με μια αντίπαλο που ήταν η καλύτερη ομάδα του κόσμου τον Ιανουάριο. Μια νίκη που προβληματίζει και εμάς αφού ένα δίμηνο είσαι πολύ καλά και με μια ήττα όλα τα γκρεμίζεις. Σε μια στιγμή μπορείς να χαλάσεις τα πάντα. Στο πρωτάθλημα δεν μπορείς να αναπληρώσεις κάτι. Παίξαμε ένα ημίχρονο τώρα ενώ στο πρωτάθλημα ότι παίζεις δεν το παίρνεις πίσω."

- για το αν σημαίνει κάτι αυτή η νίκη: " Ναι, αλλά δεν πρέπει να ξεχωρίζουμε παιχνίδια. Είτε στο πρωτάθλημα, είττε στο Κύπελλο, είτε στην Ευρώπη, πρέπει να τα δίνουμε όλα. Οπως με Καλλιθέα, που είχε κρύο και ήρθαν λίγοι οπαδοί. Και σήμερα ήρθαν 60.000. Πρέπει να παίξεις σε κάθε ματς."

-για πιθανότητες πρόκρισης και το 50-50 που είπε ο Ρανιέρι: " Το ίδιο λέω και 'γω, έχει αβαντάζ ο Παναθηναϊκός αλλά είναι μηδαμινό. Παίξαμε το πρώτο ημίχρονο και απομένει άλλο ένα βήμα."

- για το τι κρατάει από το ματς: " Αυτή η νίκη φτιάχνει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών. Τους κάνει να πιστέψουν ακόμα περισσότερο στους εαυτούς του. Ακόμα τους γυρίζει πίσω αφού καταλαβαίνουν αυτό που έχασαν την Κυριακή. Απέναντι σε αντιπάλους με τέτοια δυναμικότητα, κερδίζουν πάρα πολλά."

- για το ματς με τον ΠΑΟΚ: " Πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί για να πάρουμε τη νίκη. Είναι ένα παιχνίδι που παίζεις στο πρωτάθλημα. Φανταστείτε πόσο σημαντικό είναι να δώσουμε σε 3 μέρες ένα παιχνίδι με μια δυνατή ομάδα με μια καυτή έδρα και πρέπει να τα δώσουμε όλα για να πάρουμε κάτι. Ο κόσμος είναι το μεγάλο όπλο του και επιβάλλεται να παίξουμε καλά για να φύγουμε νικητές"

Ρανιέρι: "50-50 και μονόδρομος η νίκη στη Ρώμη"


Στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων απάντησε ο στεναχωρημένος Κλαούντιο Ρανιέρι που έδωσε μοιρασμένες πιθανότητες πρόκρισης, αναλύοντας την πρώτη του ήττα μετά από 20 αήττητα παιχνίδια για τους "τζιαλορόσι".

- Μετά από 20 συνεχή ματς με θετικά αποτελέσμα και η Ρόμα είναι ανθρώπινη ομάδα...: " Εγινε τελικά σήμερα το βράδυ από δύο στιγμές αδράνειας στο φινάλε. Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι δεχθήκαμε γκολ από στημένες φάσεις"

- Γιατί βγάλατε τον Βούτσινιτς: " Ηθελα να τον ξεκουράσω και να αλλάξω το σύστημα σε 4-3-3 και να δώσω ματς στην αλλαγή (Σέρτσι) και αυτός βρέθηκε μέσα στις φάσεις. Επαναλαμβάνω χασαμε από δύο ανύποπτες φάσεις στο φινάλε."

- Τι πρόβλημα έχει ο Ζούλιο Σέρτζιο: " Ενοχλήσεις στον προσαγωγό. Θα δούμε τις επόμενες μέρες τι έχει."

- Θεωρείται ότι εχει σημαντικό ρόλο η απώλεια του τερματοφύλακα: " Δεν είναι εύκολο να μπεις σε ρυθμό αγώνα μετά από πολύ καιρό απουσίας. Θέλω να δω τα γκολ και πάλι αλλά νομίζω ότι μάλλον δεν φταίει ο Ντόνι."

- Για την έλλειψη της αυτοσυγκέντρωσης της ομάδας: " Χάσαμε πράγματι την πειθαρχία μας στο ματς και πρέπει να το προσέξουμε στους επόμενους αγώνες"

- Θα πρέπει πλέον να ανασυνταχτείτε και πάλι μετά την ήττα...: " Ασφαλώς δεν μου άρεσε ότι δεχθήκαμε τα γκολ στα τελευταία λεπτά. Θα πρέπει να βελτιωθούμε και να δείξουμε καρδιά και προσωπικότητα που δείξαμε στο περισσότερο ματς."

- Προχθές περιμένατε απάντηση μετά την ήττα του ΠΑΟ από Καβάλα: " Ξέραμε ότι θα παίζαμε με ένα αντίπαλο που είχε την δύναμη του κόσμου και ήθελε να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα εντός έδρας από την αντίπαλό του την Κυριακή"

- Εχετε να δεχθείτε πολύ καιρό τρια γκολ, που οφείλεται αυτό στο καλό παιχνίδι του αντιπάλου ή στην αδράνεια των παικτών σας: " Βεβαίως ανήκει στον Παναθηναϊκό, αφού έδειξε καλή συμπεριφορά, αλλά δεν περίμενα ότι θα χάναμε στα τελευταία λεπτά. Δεν μου έχει ξανασυμβεί φέτος."

- Τι πιθανότητες δίνετε πλέον για την πρόκριση: " Πιστεύω 50-50 και μοναδικός δρόμος για μας είναι η νίκη στο παιχνίδι στην έδρα μας"

Εισιτήρια: 54.274 Εισπράξεις: 1.011.275











































TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ