ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η συζήτηση... και οι παρατηρήσεις

Η συζήτηση... και οι παρατηρήσεις
τεν κατε προπονηση

Συζήτηση για την πρώτη μεταγραφική κίνηση είχαν Πατέρας-Τεν Κάτε. Παρατηρήσεις Ολλανδού σε παίκτες

Συζήτηση διοίκησης-τεχνικής ηγεσίας

Η προγραμματισμένη συνάντηση του Νίκου Πατέρα με τους Χενκ Τεν Κάτε και Κώστα Αντωνίου μπορεί να μην πραγματοποιήθηκε την επομένη του ντέρμπι με την ΑΕΚ, ωστόσο οι τρεις τους συζήτησαν για αρκετή ώρα το μείζον θέμα της ενίσχυσης της ομάδας του "τριφυλλιού".

Τα ονόματα και οι επαφές των ανθρώπων του Παναθηναϊκού για τους επικείμενους στόχους έχουν προχωρήσει και όπως προέκυψε πολύ σύντομα αναμένεται το "πρώτο χτύπημα" από την διοίκηση, μετά τις σχετικές εισηγήσεις.

Πιθανή συνάντηση με οπαδούς

Ξεσηκωμένοι φέρεται να είνα ιη πλειοψηφία των οπαδών του Παναθηναϊκού με την συμπεριφορά της διαιτησίας απέναντι στην ομάδα του "τριφυλλιού". Μάλιστα, πληροφορίες από τα κλιμάκια των οργανωμένων αναφέρουν πως έγινε "κρούση" προς τον πρόεδρο της ΠΑΕ, κ. Πατέρα για πιθανή συνάντηση με τον "Ενιαίο Φορέα" προκειμένου να "προστατευθεί" η ομάδα.

Τεν Κάτε: "Να αντιδράσουμε..."

" Γιατί δεν αντιδράτε στα πέναλτι; Δεν είναι δυνατόν να γίνονται δύο φάσεις και να μην αντιδράτε, θα έπρεπε να πηγαίνει όλη η ομάδα στον διαιτητή να διαμαρτύρεται. Φυσικά μέσα στα επιτρεπόμενα όρια που δεν θα θέσουν σε κίνδυνο την ομάδα.

Αυτό που λέω είναι πως όταν γίνεται μία φάση πρέπει να διαμαρτύρεστε. Πρώτα... πρώτα εμείς οι ίδιοι πρέπει να αντιδράσουμε σ' αυτό που συμβαίνει μέσα στο γήπεδο

" υποστήριξε αρχικά ο Ολλανδός προπονητής στην προπόνηση της Δευτέρας.

Ο 55χρονος τεχνικός αναφέρθηκε στις χαμένες ευκαιρίες, την εικόνα του Παναθηναϊκού στα δύο ημίχρονα εκατέρωθεν, την αισιοδοξία του για την συνέχεια αλλά και στους Ζιλμπέρτο Σίλβα, Μελίσση και Σαλπιγγίδη.

" Οι ευκαιρίες του Ζιλμπέρτο δεν χάνονται. Πραγματικά, είναι κρίμα να χάνουμε ένα τέτοιο παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν κακοί, στο δεύτερο παίξαμε πολύ καλύτερα και θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Μπορούμε να τα καταφέρουμε ακόμη" τόνισε και μίλησε για την πολύ καλή εικόνα του Μελίσση αλλά και του κορυφαίου του ματς όπως τον χαρακτήρισε Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Νωρίτερα, ο προπονητής του "τριφυλλιού" είχε στείλει σπίτι... του τον Σίλβα Κλέιτον που καθυστέρησε (για άλλη μια φορά) να πάει στην ώρα του στην προπόνηση των "πράσινων", γεγονός που τον εξόργισε. Ο Τεν Κάτε έστειλε τον Βραζιλιάνο άσο στον Κώστα Αντωνίου και εκτός απροόπτου θα τιμωρηθεί με χρηματικό πρόστιμο ενώ δεν θα δώσει το παρών και στην προπόνηση της Τρίτης.

Ρουκάβινα: "Δεν χάθηκε η χρονιά"

Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο είναι για τον Αντε Ρουκάβινα το "κυνήγι" της πρώτης θέσης στο πρωτάθλημα μετά και την νέα απώλεια επί της ΑΕΚ. " Είμαστε εννιά βαθμούς πίσω από την κορυφή. Ελπίζουμε ότι τίποτα δεν έχει κριθεί, αλλά οι εννιά βαθμοί είναι πολλοί" τόνισε ο Κροάτης μεσοεπιθετικός.

- Πλέον δεν εξαρτώνται όλα από εσάς...

" Ναι, πρέπει να χάνει ο Ολυμπιακός και εμείς να κερδίζουμε συνεχώς για να διεκδικήσουμε τις όποιες πιθανότητες έχουμε".

- Θεωρείς ότι ο Παναθηναϊκός άξιζε τη νίκη;
" Ήμασταν καλύτεροι από την ΑΕΚ. Κατά τη γνώμη μου είμαστε η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα. Όμως, κάποιες στιγμές χρειάζεσαι και τύχη. Τι να πω;"

- Πιστεύεις ότι χάθηκε η χρονιά;

" Ασφαλώς και δεν χάθηκε η χρονιά. Παίζουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ και έχουμε και το κύπελλο. Μπορούμε να συνεχίσουμε κάνοντας εξαιρετικά παιχνίδια".

- Είσαι ικανοποιημένος από την απόδοσή σου;

" Είμαι ικανοποιημένος μόνο όταν η ομάδα κερδίζει. Όταν δεν το κάνει, δεν είμαι".

Σαριέγκι: "Οσο έχουμε περιθώρια θα μαχόμαστε"

Παράπονα για την διαιτησία έκανε και ο Γιοσού Σαριέγκι που μίλησε για άνιση συμπεριφορά σε συνάρτηση με τον Ολυμπιακό. Παράλληλα, έδειξε πως οι "πράσινοι" ακόμα θεωρούν ότι τίποτα δεν έχει κριθεί στο πρωτάθλημα.

" Νομίζω ότι στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλά. Ήμασταν πολύ επιθετικοί, είχαμε σχεδόν ολοκληρωτικά την κατοχή και είχαμε και πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουμε. Δεν μπορέσαμε όμως να πετύχουμε ένα γκολ και γι’ αυτό χάσαμε δύο πόντους ακόμα.

Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε καλά. Και αμυντικά είχαμε κάποια προβλήματα, αλλά και δεν ήμασταν και όσο επιθετικοί θα έπρεπε. Με την εμφάνιση της επανάληψης όμως πιστεύω δικαιούμασταν πολλά περισσότερα και είναι πραγματικά κρίμα που πήραμε μόνο ένα πόντο

".

- Θεωρείς ότι το πρωτάθλημα έχει πλέον χαθεί;

" Φυσικά και όχι! Με τίποτα. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια ακόμα, πολλοί πόντοι που πρέπει να κερδιθούν. Σίγουρα είμαστε εννέα πόντους μακριά, αλλά όσο έχουμε τα περιθώρια θα μαχόμαστε".

- Υπάρχουν και πάλι παράπονα από τη διαιτησία;
" Συμβαίνει συνέχεια το ίδιο πράγμα... Όλα αυτά τα χρόνια τα ίδια πράγματα. Ο Ολυμπιακός κέρδισε χθες με ένα πέναλτι, αλλά με εμάς φαίνεται πως δεν μπορεί να γίνει το ίδιο".

- Θα έρθει βελτίωση στο σκοράρισμα, γιατί ευκαιρίες δημιουργούνται αλλά δεν μπαίνουν γκολ;

" Πιστεύω πως ναι. Δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν γίνονται γκολ. Χρειάζεται και τύχη. Πιστεύω ότι στο δεύτερο ημίχρονο με την ΑΕΚ παίξαμε πολύ καλά".

Γκάμπριελ: "Πρέπει να έχουμε το πνεύμα νικητή"

Για πνεύμα νικητή αλλά και το γεγονός ότι ο κ. Βασσάρας δεν έδωσε στο "τριφύλλι" αυτά που άξιζε σε ότι αφορά τις παραβάσεις αντιπάλων, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Ροντρίγκες Σόουζα.

" Νομίζω ότι παίξαμε καλύτερα από την ΑΕΚ. Όμως το κακό είναι πως δε σκοράραμε. Χάσαμε δύο βαθμούς και αυτό είναι το χειρότερο. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να σκεφτούμε το επόμενο ματς".

- Ο προπονητής σας τι είπε μετά το ματς στα αποδυτήρια;
" Ότι στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε αρκετά καλά. Επιθετικά. Αν παίξουμε και τα υπόλοιπα ματς με το ίδιο πνεύμα, θα τα κερδίσουμε".

- Οι οπαδοί σε χειροκρότησαν. Πως νιώθεις;
" Χαρούμενος. Επειδή μετά τον τραυματισμό μου πέρασε ένας μήνας για να ξαναπαίξω. Πλέον δεν αισθάνομαι τίποτα και είμαι χαρούμενος|.

- Είσαι ικανοποιημένος με τον τρόπο που έπαιξες;

" Ναι. Για πρώτο παιχνίδι ήταν καλά. Στο επόμενο θα είμαι καλύτερος και σε κάθε ματς θα βελτιώνομαι".

- Μια ευχή για το 2009;

" Πρέπει να έχουμε το πνεύμα του νικητή. Είναι καλό να κερδίζουμε αγώνες και τίτλους".

-Ένα σχόλιο για το διαιτητή του ματς;

" Ναι, έπρεπε να μας δώσει δύο πέναλτι. Ειδικά του Ρουκάβινα... Είναι κακό που ο διαιτητής δεν μας έδωσε αυτά που αξίζαμε".

Εώς και 3 εβδομάδες εκτός ο Γκούμας

Η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Γκούμας, επιβεβαίωσε την αρχική κλινική διάγνωση δείχνοντας 1ου βαθμού κάκωση του έσω πλαγίου συνδέσμου του αριστερού γόνατος. Ο εκτιμώμενος χρόνος αποκατάστασης υπολογίζεται σε δύο ως τρεις εβδομάδες


































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ