ΑΡΗΣ

Η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΑΣ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΛΕΣΧΗΣ ΦΙΛΩΝ ΑΡΗ
Νίκος Παπαδόπουλος MOTIONTEAM

Στο πλαίσιο της Συνέλευσης πραγματοποιήθηκε η επικύρωση των πρακτικών από την ΓΣ της 28/3/2011 και στην συνέχεια το ΔΣ του Ερασιτέχνη προχώρησε στον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011. Πρόεδρος της Συνέλευσης εκλέχθηκε ο Γιώργος Βασβάνης με τους κ.κ. Κούτσμανη και Καραλίγκα να αναλαμβάνουν χρέη πρακτικογράφου.

Πραγματοποιήθηκε χθες (29/06, 20:00) στο κλειστό γυμναστήριο κάτω από την Θύρα 3 του «Κλεάνθης Βικελίδης», η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΑΣ Άρης.

Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης, Νίκος Παπαδόπουλος, στάθηκε όχι μόνο στην σχέση του ΑΣ Άρης με την ΠΑΕ Άρης αλλά και για την επόμενη μέρα της ΚΑΕ Άρης κάνοντας λόγο για ένα μειωμένο μπάτζετ στην νέα αγωνιστική περίοδο ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της δημιουργίας του νέου γηπέδου.

«Ο Ερασιτέχνης είναι η μάνα του Συλλόγου και αν δεν υπήρχε αυτός, δεν θα υπήρχε ο Άρης. Ο Άρης είναι μια μεγάλη ομάδα, κάτι που φαίνεται από την εθελοντική εργασία πολλών ανθρώπων στα τμήματα, την συμμετοχή πολλών παιδιών αλλά και από την δράση μας στην κοινωνία. Ο Σύλλογος είναι ένας τεράστιος οργανισμός που έχει στην τάξη του πάρα πολλά τμήματα, ομαδικά ατομικά, ανδρικά και γυναικεία.

Ο Άρης συνέχεια όσο πάει και μεγαλώνει, Γίνονται καινούργια τμήματα στο Σύλλογο με ότι οικονομικό κόστος συνεπάγεται και παρατηρείται μια μεγάλη προσπάθεια και τεράστια δουλειά. Ο Σύλλογος προσπαθεί με τα μέσα που έχει να αντεπεξέλθει στους στόχους και τις υποχρεώσεις του».

Κάνοντας μια αναφορά στο οικονομικό σκέλος, σημείωσε: « Ο Σύλλογος βρίσκεται σε ένα στάδιο προσαρμογής και προσπαθεί να αυξήσει τους πόρους του. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν “κοπεί” οι επιχορηγήσεις από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, όπως και στο τμήμα βόλεϊ ανδρών. Μιλάμε για ποσά που φτάνουν μέχρι και τις 100.000 ευρώ. Αυτά δεν δόθηκαν φέτος, με αποτέλεσμα ένα πολύ σημαντικό έσοδο να έχει εκλείψει από το Σύλλογο.

Οι χορηγίες έχουν καταργηθεί και δεν εκπίπτουν φορολογικά. Αυτό για έναν Ερασιτεχνικό Σύλλογο αποτελεί πρόβλημα για τα έσοδα. Αυτοί οι δύο άξονες εσόδων έχουν “κοπεί” και έχουν δημιουργήσει πρόβλημα όχι μόνο σε εμάς, αλλά και σε άλλα σωματεία. Θα προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε, να αντεπεξέλθουμε και να αντιδράσουμε στην σημερινή πραγματικότητα».

Για τις εργασίες που πρέπει να γίνουν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» είπε: «Λόγω της παλαιότητας του γηπέδου και των κακοτεχνιών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες τους 2004, χρειάζονται κάποιες βελτιώσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν μέσα στο καλοκαίρι. Πρέπει να συντηρούμε σωστά τις εγκαταστάσεις ώστε να υπάρχει σωστή αξιοποίηση των χώρων».

Τονίζοντας την ανάγκη παραγωγής αθλητών, υπογράμμισε: « Ένας άλλος τομέας που πρέπει να δώσουμε μεγάλο βάρος είναι η στρατολόγηση νέων αθλητών στα διάφορα τμήματα του συλλόγου. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω των ακαδημιών. Μέσω σωστής δουλειάς που απαιτεί χρόνο, να βγάζουμε αθλητές και να έχουμε επιτυχίες. Τρανό παράδειγμα είναι οι ακαδημίες του μπάσκετ. Οι αθλητές γαλουχήθηκαν εδώ και έμαθαν το μπάσκετ.

Έγιναν καλοί αθλητές, καλοί αρειανοί και καλοί άνθρωποι. Είναι πολύ σημαντικό μέσω αυτών των παιδιών και των προπονητών, να βγάζουμε αθλητές και να έχουμε Πανελλήνιες διακρίσεις. Η ουσία για εμάς σαν Ερασιτέχνης Σύλλογος είναι αυτή. Πρέπει να δώσουμε βάση στα τμήματα υποδομής και να κοιτάξουμε την γενικότερη παρουσία του Συλλόγου».

Για το θέμα του νέου γηπέδου αποκάλυψε ότι: « Το θέμα του γηπέδου έχει παγώσει και πρέπει να το δούμε όλοι οι φορείς του Άρη. Εμείς είμαστε ανοικτοί, να ακούσουμε τις προτάσεις που υπάρχουν και να δούμε τι θα γίνει με το συγκεκριμένο ζήτημα».

Για το 2014, χρόνια στην οποία ο Άρης κλείνει 100 χρόνια ζωής σημείωσε: « Ήδη σχεδιάζουμε το τι θα γίνει έτσι ώστε να γιορτάσουμε τα γενέθλια του Συλλόγου όπως ακριβώς αξίζει σε ένα μεγάλο σωματείο, όπως ο Άρης. Στην διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2011-2012, όλες οι στολές των τμημάτων του Ερασιτέχνη θα έχουν ένα σήμα για τα 100 χρόνια ελεύθερης Θεσσαλονίκης».

Κάνοντας ένα σχόλιο για τα όσα αρνητικά ακούγονται τον τελευταίο καιρό, σχετικά με το σωματείο, δήλωσε: « Έγινε μια προσπάθεια τους τελευταίους μήνες απαξίωσης των θεσμών στην προσπάθεια κάποιων να θίξουν πρόσωπα. Στον στόχο που είχαν προσπάθησαν με μεγάλο σθένος να απαξιώσουν τους θεσμούς.

Οι άνθρωποι και οι διοικούντες πρέπει να δέχονται κριτική για τα πεπραγμένα τους, αλλά όταν θέλουμε να μειώσουμε ένα πρόσωπο δεν πρέπει να μειώνουμε τον ίδιο τον Άρη και τα τμήματα του. Πρέπει να τα κρατάμε ψηλά ανεξάρτητα την κριτική ή οτιδήποτε θέλουμε να πούμε και να τεκμηριώσουμε. Μόνο έτσι θα συνεχίσει να υπάρξει ο Άρης».

Για την συνεργασία του ΑΣ με την ΠΑΕ ΑΡΗΣ τόνισε: « Έχουμε μια άριστη σχέση. Υπάρχει πολύ καλή βούληση από όλο το ΔΣ της ομάδας για οποιοδήποτε θέμα και πρόβλημα. Έχουμε πάρει όλο το 10% των καθαρών εσόδων των αγώνων της προηγούμενης χρονιάς. Το 15% των ακαθάριστων εσόδων μπήκε στην αύξηση ενώ περίπου 150.000 ευρώ πηγαίνουν στο ραδιόφωνο.

Από εκεί και πέρα δεν παίρνουμε το 10% από τα διαρκείας, ποσοστά από την εμπορική και τον τζίρο των διαφημιστικών πινακίδων. Η ΠΑΕ πληρώνει το ρεύμα και τα έξοδα συντήρησης. Εμείς σαν ΑΣ πληρώνουμε τα έξοδα του φυσικού αερίου, που είναι αρκετά μεγάλα, όπως και τα έξοδα συντήρησης των ασανσέρ. Για την ΠΑΕ ΑΡΗΣ μπορεί να υπάρχει μια δύσκολη οικονομική κατάσταση αλλά τα οικονομικά της ομάδας δεν θα έχουν πρόβλημα».

Για την ΚΑΕ ΑΡΗΣ, ανέφερε: « Κάθε χρόνο υπάρχει ενημέρωση προς τον ΑΣ όσον αφορά τα οικονομικά και για ότι άλλο χρειάζεται. Φτάσαμε όμως σε ένα σημείο να βγαίνουν πολλά πράγματα προς τα έξω, από τα οποία πολλά δεν ισχύουν. Υπάρχουν χρέη αλλά διαχειρίζονται. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι μια ομάδα με χαμηλό μπάτζετ και ανταγωνιστική».

Κλείνοντας την τοποθέτηση του τόνισε: « Ο Σύλλογος χρειάζεται στήριξη με την ενεργή συμμετοχή όλων μας. Επιτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο και έχει ενεργό ρόλο στα δρώμενα της ΠΑΕ και της ΚΑΕ Άρης».

Λευτέρης Αρβανίτης: "Να βασιστούμε στα δικά μας παιδιά»

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Γενικός Γραμματέας του ΑΣ και εκπρόσωπος του στην ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης, σχολίασε τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην ΚΑΕ Άρης, λέγοντας: «Τα πράγματα για την ΚΑΕ Άρης είναι περίπου όπως τα είπε ο πρόεδρος, κ. Παπαδόπουλος, σε αντίθεση με το ερασιτεχνικό μπάσκετ του Συλλόγου που έκανε μια πολύ καλή χρονιά. Η επαγγελματική ομάδα απέτυχε στον βασικό στόχο που είχε βάλει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, ο οποίος που ήταν η έξοδος στη Ευρωλίγκα και σωστή διοίκηση όσον αφορά το οικονομικό.

Σαν ΑΣ πάντα είμαστε πάντα κοντά στο τμήμα. Προσφέρουμε ότι καλύτερο έχουμε και μπορούμε στο αγωνιστικό κομμάτι. Η δουλειά του Ερασιτέχνη όλα αυτά τα χρόνια έχει δώσει την ΚΑΕ Άρης αθλητές υψηλού επιπέδου όπως οι Χρυσικόπουλος, Μποχωρίδης, Βασιλειάδης κ.ά. Όλα αυτά όμως δεν εκτιμούνται ανάλογα από τη διοίκηση της ομάδας. Η άποψη μου, αλλά και του ΑΣ, είναι ότι θα πρέπει η διαχείριση των χρημάτων του Άρη να γίνεται σύμφωνα με εκεί που φτάνει το πάπλωμα.

Εμείς καταθέσαμε στη διοίκηση την πρόταση μας, να χρησιμοποιήσει δηλαδή πολλά παιδιά από τους εφήβους και φθηνούς ξένους, έτσι ώστε να χαμηλώσει το μπάτζετ, να μπει σε μια διαδικασία οικονομικής εξυγίανσης και μέσα στα τρία χρόνια να γίνει κάτι. Αυτή η πρόταση έγινε αποδεκτή και ελπίζουμε να εφαρμοστεί».

Κι όσο για την σημερινή συνάντηση των φορέων της ΚΑΕ Άρης που τελικά δεν θα γίνει σημείωσε: « Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα πραγματοποιηθεί το ραντεβού με τον κ. Πάλμα αύριο λόγω κάποιας αδιαθεσίας του. Θα περιμένουμε από εβδομάδας την απάντηση του και θα κινηθούμε αναλόγως».

Αναφερόμενος στο θέμα του Λίνου Χρυσικόπουλου, υπογράμμισε: « Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα. Υπάρχουν συζητήσεις και ελπίζω το ζήτημα να λήξει θετικά για τον Άρη».

Κουράκος: «Είμαστε εντός στόχων

Ο Γενικός αρχηγός των τμημάτων του Ερασιτέχνη, Κώστας Κουράκος, κάνοντας τον αγωνιστικό απολογισμό του ΑΣ Άρης υπογράμμισε: « Είμαι στην ευχάριστη θέση να έχω την συνολική εικόνα των τμημάτων σε κάθε συνέλευση.

Τα τελευταία χρόνια έχει υλοποιηθεί ο σκοπός που πρέπει να έχει κάθε ερασιτεχνικό σωματείο, να μάθει δηλαδή σε ένα παιδί τα μυστικά ενός αθλήματος, να το κάνει σωστό χαρακτήρα, με τη βοήθεια των προπονητών να το οδηγήσει στα μεγαλύτερα τμήματα και γιατί όχι να πλαισιώσει και τις πρώτες ομάδες. Είμαστε σε πολύ μεγάλο ποσοστό εντός στόχων».

Όσον αφορά τον οικονομικό απολογισμό, τον λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος του ΑΣ και του ΤΑΠ, Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, κάνοντας μια πλήρη ανάλυση των εσόδων και τον εξόδων του Ερασιτέχνη και τέλος τα μέλη που έδωσαν το παρών κατέθεσαν τις προτάσεις τους και τα ερωτήματα τους στα μέλη του ΔΣ του Ερασιτέχνη, βγάζοντας χρήσιμα συμπεράσματα με σύμφωνη γνώμη στήριξης του ΑΣ Άρης.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ