CHAMPIONS LEAGUE

Η Βασιλεία έχει "πελάτες" τους Άγγλους

Η Βασιλεία έχει "πελάτες" τους Άγγλους

Τείνουν να γίνουν συνήθεια οι νίκες επί των αγγλικών ομάδων για την Βασιλεία. Τελευταίο της θύμα η Λίβερπουλ. Δείτε την προϊστορία.

Η Βασιλεία κάνει δύσκολη την ζωή των αγγλικών ομάδων τα τελευταία χρόνια. Η Λίβερπουλ δεν είναι η μοναδική ομάδα που ηττήθηκε από τους Ελβετούς στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στο πρόσφατο παρελθόν, την έχουν "πατήσει" η Τσέλσι, η Μάντσεστερ Γ. και η Τότεναμ στο Γιουρόπα Λιγκ.

Την σεζόν 2013-14 η Βασιλεία νίκησε δύο φορές την Τσέλσι (1-2, 1-0) στους ομίλους της διοργάνωσης. Στον πρώτο αγώνα, η Τσέλσι προηγήθηκε με τον Όσκάρ αλλά η Βασιλεία ανέτρεψε το σκορ με δύο γκολ στην επανάληψη.

Στο δεύτερο παιχνίδι η Βασιλεία νίκησε 1-0 με γκολ του Αιγύπτιου Μοχαμέντ Σαλάχ, που πλέον αγωνίζεται στην Τσέλσι. Η Βασιλεία, παρά τις δύο νίκες επί των Άγγλων, αποκλείστηκε από την συνέχεια της διοργάνωσης.

Την σεζόν 2012-13 οι Ελβετοί απέκλεισαν στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ την Τότεναμ (2-2, 2-2, 1-4 πεν.).

"Θύμα" της Βασιλεία έπεσε η Μάντσεστερ Γ. την σεζόν 2011-12 στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Ελβετοί απέσπασαν ισοπαλία 3-3 στο "Ολντ Τράφορντ" και νίκησαν 2-1 στην έδρα τους αφήνοντας εκτός διοργάνωσης τους "κόκκινους διάβολους".

Συνολικά, η προϊστορία δεν είναι με τους Ελβετούς αφού σε 19 ματς με αγγλικές ομάδες η Βασιλεία έχει 4 νίκες, 6 ισοπαλίες και 9 ήττες.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ