CHAMPIONS LEAGUE

Η "βασίλισσα" και η Αγγλία

Napoli's Argentine forward Ezequiel Ivan Lavezzi (L) celebrates vwith  Napoli's Uruguayan forward Edinson Roberto Cavani (back) after scoring during the Champions League round of 16 first leg football match, Napoli vs Chelsea at San Paolo stadium in Naples on February 21, 2012.   AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI (Photo credit should read ALBERTO PIZZOLI/AFP/Getty Images)
Napoli's Argentine forward Ezequiel Ivan Lavezzi (L) celebrates vwith Napoli's Uruguayan forward Edinson Roberto Cavani (back) after scoring during the Champions League round of 16 first leg football match, Napoli vs Chelsea at San Paolo stadium in Naples on February 21, 2012. AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI (Photo credit should read ALBERTO PIZZOLI/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Η Ρεάλ υποδέχεται στην Μαδρίτη την ΤΣΣΚΑ με σκοπό να αποφύγει παρόμοια αποτυχία του 2010, όταν είχε βγει νοκ-άουτ στους "16", ενώ αν η Τσέλσι αποκλειστεί από την Νάπολι, η Αγγλία δεν θα έχει ομάδα στα προημιτελικά για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια

Το βράδυ της Τετάρτης ολοκληρώνεται η φάση των "16" του Champions League και θα γίνουν γνωστές οι δύο ομάδες που συμπληρώσουν την 8άδα μετά τις προκρίσεις των Μπενφίκα, Μίλαν, Μπαρτσελόνα, ΑΠΟΕΛ, Μπάγερν και Μαρσέιγ.

Η Τσέλσι υποδέχεται την Νάπολι στο Λονδίνο και αν δεν καταφέρει να ανατρέψει την ήττα με 1-3 στην Ιταλία, τότε η Αγγλία θα βρεθεί χωρίς εκπρόσωπο στα προημιτελικά του CL μετά από 16 χρόνια (1995-1996).

Στην άλλη αναμέτρηση της βραδιάς, λίγοι είναι αυτοί που πιστεύουν πως η Ρεάλ δεν θα νικήσει στην Μαδρίτη την ΤΣΣΚΑ, με οποιαδήποτε νίκη βέβαια να της αρκεί μετά το 1-1 στην Μόσχα, αλλά έχουν περάσει μόνο 2 χρόνια που στην φάση των "16" η "βασίλισσα" έπεσε θύμα έκπληξης και αποκλείστηκε από την Λιόν.

Τσέλσι - Νάπολι (21:45)

Μετά την απόλυση του Αντρέ Βίλας-Μπόας, ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο έχει αναλάβει την τεχνική υπηρεσία της Τσέλσι ως υπηρεσιακός.

Ο Ιταλός έκανε ντεμπούτο με νίκη στο FA Cup και εν συνεχεία στο δεύτερο ματς ντεμπούτο με νίκη στο πρωτάθλημα, όμως η νίκη δεν αρκεί στο ντεμπούτο του Champions League.

Η Νάπολι έχει νικήσει με 3-1 στο πρώτο ματς στο "Σαν Παολο", έτσι οι "μπλε" για περάσουν στα προημιτελικά χρειάζονται επικράτηση με 2-0, ή με 3 γκολ διαφορά και πάνω (εκτός αν νικήσουν στα πέναλτι).

Εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως η Τσέλσι έχει προηγηθεί και στα 7 φετινά ματς του Champions League, αλλά έχει νικήσει μόνο τα 3 (είχε προηγηθεί και στην έδρα της Νάπολι).

Ο Ντι Ματέο δεν έχει στην διάθεσή του τον τραυματία, Μποζίνγκουα και τον τιμωρημένο, Ραούλ Μεϊρέλες, ενώ Τζον Τέρι και Άσλεϊ Κόουλ προέρχονται από τραυματισμό και δεν αν είναι έκπληξη αν τελικά δεν ξεκινήσουν.

Στην αντίπερα όχθη, ο Βάλτερ Ματσάρι δεν έχει ελλείψεις και αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με το 3-6-1, με τον Σούνιγκα ενδεχομένως να παίζει αριστερό μπακ-χαφ αντί του Ντοσένα (δεξί ο Μάτζο).

Ο Ματσάρι στην πρώτη αναμέτεηση δεν ήταν στο πάγκο λόγω τιμωρίας δύο αγώνων. Μετά από έφεση η τιμωρία "πάγωσε" και θα βρίσκεται απόψε στον πάγκο των "παρτενοπέι", οι οποίοι διεκδικούν θέση στους "8" της Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Οι πιθανές συνθέσεις

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Γκάρι Κέιχιλ, Τέρι, Άσλεϊ Κόουλ, Εσιέν, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Μάτα, Στάριντζ, Τόρες.

ΝΑΠΟΛΙ (3-6-1): Ντε Σάνκτις, Καμπανιάρο, Πάολο Καναβάρο, Αρόνικα, Γκαργκάνο, Γκιοκχάν Ινλέρ, Μάτζο, Σούνιγκα, Χάμσικ, Λαβέτσι, Καβάνι.

Ρεάλ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (21:45)

Το γκολ του Βέρνμπλουμ στο 93' με το οποίο ισοφάρισε η ΤΣΣΚΑ την Ρεάλ σε 1-1 στο πρώτο ματς στην Μόσχα, δίνει ενδιαφέρον στην ρεβάνς της Μαδρίτης.

Με εξαίρεση το ματς στην Ρωσία, αλλά και τα με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα, η "βασίλισσα" νικήσει και στους 30 τελευταίους της αγώνες.

Ο Καρίμ Μπενζεμά αναμένεται να επιστρέψει στην 11άδα για τους "μερένγκες", ενώ φυσικά αν ο Μουρίνιο κρίνει πως ο Γάλλος δεν είναι 100%, τότε στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Ιγκουαΐν, χωρίς πάντως να αποκλείεται να είναι βασικοί αμφότεροι.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν υπολογίζει στους Άνχελ ντι Μαρία και Φάμπιο Κοεντράο, ενώ όπως τόνισε και ο ίδιος στην συνέντευξη τύπου, έχει παίξει κόντρα στην ΤΣΣΚΑ με τις Τσέλσι και Ίντερ και ξέρει πόσο δύσκολος αντίπαλος είναι.

Στους Ρώσους υπάρχουν οι κλασικές απουσίες των Ακινφέεβ και Μαρκ Γκονσάλες, ενώ το ευχάριστο είναι πως έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του ο Κεϊσούκε Χόντα.

Οι πιθανές συνθέσεις

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Κεντίρα, Τσάμπι Αλόνσο, Κακά, Μεσούτ Εζίλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά.

ΤΣΣΚΑ: Τσεπτσουγκόβ, Αλεκσέι Μπερεζούτσκι, Βασίλι Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Σενικόβ, Βέρνμπλουμ, Μαμάεβ, Χόντα, Ντζαγκόεβ, Μούσα, Ντουμπιά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ρεβάνς:

Τρίτη (06/03)

Μπενφίκα - Ζενίτ 2-0 [ 2-3 ]

Άρσεναλ - Μίλαν 3-0 [ 0-4 ]

Τετάρτη (07/03)

ΑΠΟΕΛ - Λιόν 1-0 (4-3 πέν.) [ 0-1 ]

Μπαρτσελόνα - Λεβερκούζεν 7-1 [ 3-1 ]

Τρίτη (13/03)

Ίντερ - Μαρσέιγ 2-1 [ 0-1 ]

Μπάγερν - Βασιλεία 7-0 [ 0-1 ]

Τετάρτη (14/03)

Τσέλσι - Νάπολι (21:45) [ 1-3 ]

Ρεάλ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (21:45) [ 1-1 ]

Ο πίνακας των σκόρερς

12 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

10 γκολ

Μάριο Γκόμεθ (Μπάγερν)

5 γκολ

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ)

Μπαφετιμπί Γκομίς (Λιόν)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

Έντινσον Καβάνι (Νάπολι)

Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία)

Ρομάν Σιρόκοβ (Ζενίτ)

4 γκολ

Χοσέ Καγεχόν (Ρεάλ)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

Πέδρο (Μπαρτσελόνα)

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Όσκαρ Καρντόσο (Μπενφίκα)

Ρόμπιν φαν Πέρσι (Άρσεναλ)

Χουλκ (Πόρτο)

Αντρέ Αγιού (Μαρσέιγ)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ