X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

ΕΛΛΑΔΑ

Η Βουλή για την εκδήλωση-σκάνδαλο

Λέμε καμιά φορά "πού πήγαν τα λεφτά"; Καλή ερώτηση. Η ιστορία μιας εκδήλωσης που δεν έγινε ποτέ και στοίχισε στο ελληνικό δημόσιο 14 εκατομμύρια ευρώ, επανήλθε στο προσκήνιο, μετά την αποστολή στη Βουλή της δικογραφίας του Αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου.

Το κοινοβούλιο θα ερευνήσει ενδεχόμενες ευθύνες του άλλοτε υφυπουργού αθλητισμού Γιώργου Ορφανού. Η εκδήλωση αφορούσε την απονομή για τα ετήσια βραβεία της διεθνούς ομοσπονδίας επαγγελματιών ποδοσφαιριστών το 2006!

Στη Βουλή, λοιπόν, εστάλη από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ν. Παντελή δικογραφία, προκειμένου να ερευνηθεί το ενδεχόμενο ευθυνών του τέως υφυπουργού πολιτισμού Γ. Ορφανού.

Η υπόθεση αφορά μηνυτήρια αναφορά του γενικού γραμματέα αθλητισμού και σχετίζεται με τη διοργάνωση το 2006 στην Ελλάδα εκδήλωσης για τα ετήσια βραβεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών. Υπήρξε προσφυγή του υπουργείου για να λυθεί δικαστικά διαφορά η οποία προέκυψε ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο και αγγλική εταιρεία και σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά υπήρξε ζημία του δημοσίου μερικών εκατομμυρίων ευρώ.

Στη μηνυτήρια αναφορά είχε ζητηθεί ο έλεγχος της νομιμότητας της διαδικασίας που τηρήθηκε σε μία εκδήλωση που δεν έγινε ποτέ, υποχρεώνοντας, ωστόσο, τη χώρα και το Ελληνικό Δημόσιο να καταβάλει μέχρι σήμερα στην "RAM MEDIA LTD" το ποσό των 14.000.000 ευρώ, σύμφωνα με τις αποφάσεις των αγγλικών δικαστηρίων και τους όρους της σύμβασης που υπέγραψε ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Ορφανός.

Με τη σύμβαση αυτή που υπεγράφη χωρίς τη σύμπραξη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, το Ελληνικό Δημόσιο δια του τότε υφυπουργού Γ.Ορφανού ανέλαβε την υποχρέωση να καταβάλει το ποσό των 4.000.000 για τη διοργάνωση στην Ελλάδα στις 6/11/2006 της τελετής απονομής των ετήσιων βραβείων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών για το 2006.

Η σύμβαση προέβλεπε τη διοργάνωση εκδήλωσης, διάρκειας μίας ημέρας, όπου "υποχρέωση" της αντισυμβαλλόμενης του Ελληνικού Δημοσίου εταιρία "RAM MEDIA LTD" ήταν να καταβάλει "καλές προσπάθειες" και να φέρει στην Ελλάδα έξι βραβευμένους διεθνείς ποδοσφαιριστές και διασημότητες από όλο τον κόσμο”, αναφερόταν χαρακτηριστικά στην μηνυτήρια αναφορά που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Πολιτισμού.

Για τον σκοπό αυτό μάλιστα το ελληνικό δημόσιο έδωσε στην εταιρία προκαταβολή ύψους 2.400.000 ευρώ. Για τη διοργάνωση της ημερήσιας αυτής εκδήλωσης συστήθηκε Οργανωτική Επιτροπή υπό τον τότε ΓΓΑ κ. Δουβή με δικό της προϋπολογισμό, δική της Γραμματεία και Οικονομικό Υπόλογο, που κοστολόγησε συνολικά την εκδήλωση, 6.300.000 ευρώ.

Μαντόνα και Κάιλι Μινόγκ

Η υπόθεση εκτυλίσσεται τον Φεβρουάριο του 2006 όταν ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού Γ.Ορφανός είχε ανακοινώσει την ανάληψη από τη χώρα, της τελετής βράβευσης των καλύτερων ποδοσφαιριστών της χρονιάς και μάλιστα ότι φιλοδοξεί να προσδώσει και το απαραίτητο glamour.

Ο στόχος ήταν μεταξύ της Μαντόνα, του Ρόμπιν Ουίλιαμς και της Κάιλι Μινόγκ, αλλά βέβαια ποτέ δεν έμαθε κανείς εάν αυτές οι προσκλήσεις έγιναν ή έμειναν στα χαρτιά.

Παράλληλα σε συνεργασία με την εταιρία RAM Media Ltd. που είχε αναλάβει τη διοργάνωση είχε ζητηθεί να έρθουν στην Αθήνα τουλάχιστον έξι από τους έντεκα βραβευόμενους ποδοσφαιριστές.

Υποψήφιοι ήταν 55 ποδοσφαιριστές, τους οποίους επρόκειτο να βραβεύσουν επίσης, κάποιες διασημότητες, χωρίς να διευκρινιστεί στην ενδοϋπηρεσιακή αλληλογραφία του υφυπουργείου Αθλητισμού ποιοι θα ήταν.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ