ΑΓΓΛΙΑ

Ιδού ο... Σερ Μπέκαμ (video)!

Real Madrid's David Beckham of England reacts after receiving a yellow card during a Spanish league match against Deportivo la Coruna at the Santiago Bernabau stadium in Madrid, Saturday, May 26, 2007. Beckham, who will move to the MLS with the Los Angeles Galaxy next month, was selected in England's 26-man squad Saturday for the first time since last year's World Cup in Germany. (AP Photo/Paul White)
New Image AP

Η ποδοσφαιρική Αγγλία διχάστηκε. Δικαιούται ο Μπέκαμ τον τίτλο του Σερ, που σκοπεύει να του προσφέρει ο Τόνι Μπλερ;

Όπως διέρρευσε από τα αγγλικά ΜΜΕ, ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Αγγλίας, Τόνι Μπλερ, έχει πάρει την απόφαση να προτείνει τον άσο της Ρεάλ Μαδρίτης για να πάρει τον τίτλο του σερ, τίτλος τιμής που απονέμεται από τη Βασίλισσα της Αγγλίας σε σημαντικές προσωπικότητες.
Η εισήγηση αυτή, η οποία αναμένεται να συζητηθεί στο βρετανικό κοινοβούλιο, έχει αποσπάσει θετικά σχόλια από αρκετούς επώνυμους και ανώνυμους του χώρου, όμως υπάρχουν και πολλοί -ανάμεσά τους πρώην ποδοσφαιριστές- που έχουν εναντιωθεί στην επικείμενη αυτή παρασημοφόρηση του Μπέκαμ, θεωρώντας ότι η μέχρι τώρα παρουσία του στο χώρο του ποδοσφαίρου δεν αιτιολογεί μία τόσο μεγάλη τιμή.

" Δεν έχω καμία αντίρρηση με το να δεχτεί αυτή την τιμητική διάκριση, γιατί το αξίζει. Έχει αγωνιστεί σχεδόν 100 φορές με την Αγγλία και είναι ένας πολύ καλός επαγγελματίας", τόνισε με δηλώσεις του 72χρονος Τζάκι Τσάρλτον, μέλος της παγκόσμιας πρωταθλήτριας του 1966 Αγγλίας, ενώ στο πλευρό του Μπέκαμ τάχθηκε και η αγγλική εφημερίδα Sun, μέσα από ειδικό editorial.

Η Sun στηρίζει τον Ντέιβιντ Μπέκαμ

" Ο Μπέκαμ είναι ο αρχηγός της Αγγλίας που εμπνέει τους συμπαίκτες του. Βοήθησε την Βρετανία να φέρει σπίτι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Και μαζί με τη σύζυγό του, Βικτόρια, έχει δώσει -χωρίς να πάρει δημοσιότητα το γεγονός- τεράστια βοήθεια σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, κυρίως για άρρωστα παιδιά.

Αντί να επικρίνουμε και να διαφωνούμε, θα πρέπει όλοι να επευφημούμε όταν η Αυτού Μεγαλειότης θα λέει... Arise Sir David



".

Ο 32χρονος πρώην αρχηγός των "λιονταριών" και νυν άσος της Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει μόνο ένθερμους υποστηρικτές, αλλά και φανατικούς πολέμιους, που εκτιμούν ότι δεν έχει κάνει τόσα πολλά για να κερδίσει μία τόσο μεγάλη τιμή.

"Γιατί οι Μπιλ Σάνκλι, Τζοκ Στέιν, Μπομπ Πέισλι και Μπράιαν Κλαφ δεν τιμήθηκαν με τον τίτλο του σερ, όπως έγινε με τον Άλεξ Φέργκιουσον;

Γιατί δεν τιμήθηκε ανάλογα ο Μπόμπι Μουρ, αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας που πήρε το Μουντιάλ το 1966;",

τόνισε ο παλιός τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο 78χρονος Τόμι Ντόχερτι, για να προσθέσει:

"Για να πάρει κάποιος τον τίτλο του ιππότη θα πρέπει να σώζει ζωές. Φαίνεται ότι αποφάσισαν να χαρίζουν τους τίτλους τώρα".

Πολλοί οι επικριτές του "Μπεκς"

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Άλαν Μούλερι, πρώην αμυντικού της Αγγλίας, ο οποίος ανακυρήχθηκε μέλος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας το 1975, με καθαρά ποδοσφαιρικά κριτήρια

" Ο Μπέκαμ δεν έχει κάνει ακόμα κάτι για να γίνει σερ. Εάν ο Μπόμπι Μουρ, που οδήγησε την Αγγλία στην κατάκτηση του Μουντιάλ του 1966, δεν μπόρεσε να πάρει αυτόν τον τίτλο, δεν βλέπω τον λόγο γιατί να πάρει αυτή τη διάκριση ο Μπέκαμ".

Ακόμη πιο σκληρά λόγια κατά του Μπέκαμ, βγήκαν από τα χείλη του 67χρονου Τζίμι Γκριβς, πρώην Άγγλου επιθετικού: " Δεν μπορώ να βρω έναν λόγο για να πάρει ο Μπέκαμ τον τίτλο του σερ. Είναι κάτι που δεν καταλαβαίνω. Δεν αξίζει καν την τιμή του να αποκαλείται ποδοσφαιριστής".

Να σημειωθεί ότι στα 32 του χρόνια, ο Μπέκαμ έχει κατακτήσει με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αμέτρητους τίτλους (6 πρωταθλήματα Αγγλίας, 2 Κύπελλα Αγγλίας, 1 Τσάμπιονς Λιγκ, 1 Διηπειρωτικό), σε αντίθεση με την Ρεάλ Μαδρίτης και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, όπου δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει κάποιο τρόπαιο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ένα μέλος του Βρετανικού Κοινοβουλίου, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, υπάρχει ένας ακόμη λόγος που κάνει πολλούς να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με την διαφαινόμενη πρόθεση του Τόνι Μπλερ να προτείνει τον Μπέκαμ για σερ.

Οι επιφυλάξεις για τον... Αμερικανό Μπέκαμ

"Αρκετά μέλη σκέπτονται ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να γίνει αυτή η μέγιστη τιμή σε έναν ποδοσφαιριστή που ζει στην Ευρώπη και που είναι ελεύθερος να εκπροσωπήσει τη χώρα του κάθε φορά που αυτός θέλει ή που είναι απαραίτητο.

"Άλλο όμως αυτό, και τελείως διαφορετικό εάν ο ίδιος παίκτης βγάζει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων του στις Ηνωμένες Πολιτείες πληρώνοντας εκεί τους φόρους, πόσο μάλλον να μην μπορεί να αγωνίζεται στην Αγγλία όταν τον καλούν

".

Τοποθέτηση που δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα, καθώς σύμφωνα με τα δημοσιεύματα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι διοικούντες των Λος Άντζελες Γκάλαξι (έχει υπογράψει πενταετές συμβόλαιο με πλουσιοπάροχες αποδοχές, το οποίο θα ενεργοποιηθεί από την 1η Ιούνη), προτίθενται να τον αφήνουν να συμμετέχει μόνο στα επίσημα παιχνίδια της Αγγλίας, και όχι στα φιλικά, κάτι που δεν ακούγεται καθόλου καλά στους Άγγλους.

Ανεξάρτητα πάντως από το αν συμφωνείτε ή όχι με τον τίτλο του σερ για τον Μπέκαμ, σίγουρα θα συμφωνείτε ότι είναι από τους κορυφαίους εκπρόσωπους του αγγλικού ποδοσφαίρου. Απολαύστε τον σε δράση:




































TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ