ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Ηγέτης" ο Μπιέρσμιρ

"Ηγέτης" ο Μπιέρσμιρ
Μπιέρσμιρ

Ο προπονητής της Γκέτεμποργκ, Στέφαν Ρεν, πλέκει στο SPORT 24 το εγκώμιο του Μπιέρσμιρ(v)

Το γέλιο του Στέφαν Ρεν ακουγόταν γλυκόπικρο όταν προφέρθηκαν οι λέξεις "Ματίας Μπιέρσμιρ" και "Παναθηναϊκός".
Η ικανοποίηση της δημιουργίας, του κατά αυτόν μελλοντικού ηγέτη της εθνικής Σουηδίας, επικαλυπτόταν από την φυγή του για την Ελλάδα, έπειτα από μια οδύσσεια διαπραγματεύσεων.

Η αμετάκλητη μετακίνηση του στο "τριφύλλι" προκαλεί δυσκολίες και αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό όπως αβίαστα ομολογεί στο SPORT 24.

" Θεωρώ ότι ο Μπιέρσμιρ είναι μια πολύ μεγάλη απώλεια για την Γκέτεμποργκ. Ήταν ο αρχηγός της εθνικής ελπίδων κάτω των 21 και ένας πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής για το κλαμπ μας.

Τον είχα κοντά μου για 2,5 χρόνια και μπορώ να πω ότι τον αγαπώ ιδιαίτερα. Εύχομαι, παρότι στεναχωρήθηκα που έφυγε από την ομάδα, να εξελιχθεί στον ποδοσφαιριστή που όλοι περιμένουμε" λέει με μια δόση μεγαλοθυμίας ο Στέφαν Ρεν, ο οποίος στα τέλη της δεκαετίας του ’80 έζησε έστω για μια σεζόν το όνειρο της Πρέμιερσιπ, φορώντας την φανέλα της Έβερτον.

Ο 42χρονος, ο οποίος αγωνίστηκε και στην εθνική Σουηδίας 45 φορές διακρινόταν για την ευφυΐα στο παιχνίδι του και σαφώς μπορεί να την αναγνωρίσει ευκολότερα στους παίκτες του.

" Ο Ματίας είναι ένας πολύ έξυπνος ποδοσφαιριστής. Καταρχήν είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι στην ηλικία του μπορεί και διαβάζει με τέτοιο τρόπο το παιχνίδι.

Μπορεί να αποτρέπει τις δύσκολες καταστάσεις πριν καν δημιουργηθούν. Πιστεύω ότι το μεγάλο πλεονέκτημα του είναι οι πολύ καλές μεταβιβάσεις και η καθοδήγηση των συμπαικτών του.

Είναι σπάνιο σε τόση μικρή ηλικία να αναπτύσσει κανείς ηγετικές ικανότητες" υποστηρίζει για τον "Μπιέρσα", όπως είναι το παρανόμι του, ο πρώην, πλέον, προπονητής του.

Η ανάγκη να γίνει πιο σκληρός και ο μελλοντικός ηγέτης

Όταν αναρωτιέμαι φωναχτά πως αν έχει τέτοια προσόντα σε αυτή την ηλικία γιατί επιλέγει την ευρωπαϊκή εξορία σε ένα πρωτάθλημα σαν το ελληνικό, ο Ρεν αποκαλύπτει το μειονέκτημα του, που δύσκολα θα τον έφερνε σε ένα πρωτάθλημα σαν της Πρέμιερσιπ.

" Αυτό που το έχω επισημάνει είναι ότι πρέπει ορισμένες φορές να είναι πιο σκληρός στις προσωπικές του μονομαχίες.

Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι είναι τελείως αδύναμος αλλά πως θα πρέπει να γίνει πιο σκληρός για να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Εγώ είμαι πεπεισμένος ότι μπορεί να τα καταφέρει και να εξελιχθεί σε έναν πολύ μεγάλο αμυντικό. Αλλά για να το καταφέρει αυτό θα πρέπει να τον βοηθήσει και η νέα του ομάδα.

Έχει την δυνατότητα να εξελιχθεί σε ένα καλό περιβάλλον και να γίνει ο μελλοντικός αμυντικός ηγέτης της εθνικής Σουηδίας".

Το Τσάμπιονς Λιγκ, ο Μέλμπεργκ και ο Μαϊστόροβιτς

Αν όλα πάνε κατ’ ευχή ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και ο Ματίας Μπιέρσμιρ ενδεχομένως να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στα μετόπισθεν.

" Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι η κορυφαία διοργάνωση στην Ευρώπη. Ο Μπιέρσμιρ έχει αγωνιστεί στα προκριματικά του θεσμού και δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα.

Φυσικά η φάση των ομίλων δεν έχει καμιά σχέση με τα προκριματικά αλλά πιστεύω ότι δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα" λέει ο Ρεν, ο οποίος γελά μακρόσυρτα όταν του τίθεται το ερώτημα επιλογής μεταξύ Μέλμπεργκ, Μαϊστόροβιτς και Μιέρσμπιρ .

"Μην μου βάζεις τέτοια διλήμματα. Και οι τρεις είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Ο Μέλμπεργκ επί χρόνια είναι ο ηγέτης της Εθνικής Σουηδίας.

Ο Μαϊστόροβιτς έχει βελτιωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και έχει εξελιχθεί σε ένα άξιο μέλος της εθνικής.

Ο Μπιέρσμιρ μόλις τώρα άρχισε να αγωνίζεται στην εθνική ομάδα. Τον Ματίας τον είχα μαζί μου για σχεδόν 2,5 χρόνια και όπως καταλαβαίνεις του έχω ιδιαίτερη εκτίμηση. Αν μια ομάδα θα ήθελε να επενδύσει στο μέλλον θα αποκτούσε τον Ματίας. Αυτός είναι το μέλλον για μια ομάδα, ενώ οι άλλοι δύο το παρών".

Η άφιξη του Μπιέρσμιρ





*Δείτε ΕΔΩ εικόνες από την άφιξη του Μπιέρσμιρ

Τεν Κάτε: "Θα χρησιμοποιήσω πάνω κάτω την ομάδα για το Τσάμπιονς Λιγκ"

Την ίδια ώρα που έφτανε στην Αθήνα ο Μπιέρσμιρ για λογαριασμό του Παναθηναϊκού και έφευγε για την Παιανία, οι νέοι συμπαίκτες του αναχωρούσαν για την Αυστρία, με την πτήση Aegean Airlines A3806, μέσω Μόναχο (και από εκεί οδικώς θα πάνε στην Αυστρία), όπου θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας των "πρασίνων".



Το SPORT 24 ήταν εκεί και συνομίλησε με τον τεχνικό του "τριφυλλιού" Χενκ Τεν Κάτε αλλά και τον Σεντρίκ Καντέ που έκαναν δηλώσεις για το δεύτερο μέρος της προετοιμασίας.



Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Χενκ τεν Κάτε, προανήγγειλε πως στα φιλικά παιχνίδια που θα δώσει το "τριφύλλι" επί αυστριακού εδάφους θα... την ομάδα που θα αγωνιστεί στα παιχνίδια για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. " Σε αυτά τα παιχνίδια θα χρησιμοποιήσω πάνω-κάτω την ομάδα που έχω στο μυαλό μου για τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός τεχνικός.

Καντέ: "Δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα..."

Από την πλευρά του, ο Σεντρίκ Καντέ τόνισε: " Είμαι έτοιμος για το δεύτερο μέρος της προετοιμασίας. Έχουμε να δώσουμε τρία δυνατά φιλικά παιχνίδια. Θα έχουμε την ευκαιρία να προετοιμαστούμε καλά".



Σε ερώτηση για το αν η ομάδα θα είναι έτοιμη στα φιλικά παιχνίδια, επεσήμανε πως δεν θα ήταν καλό να συμβεί κάτι τέτοιο: " Δεν είμαστε έτοιμοι. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι όταν έρθει η ώρα για το Τσάμπιονς Λιγκ και στο πρωτάθλημα. Αν ήμασταν τώρα έτοιμοι δεν θα ήταν καλό σημάδι. Τα φιλικά είναι σαν προπόνηση. Είναι απλά ένα μέρος της προετοιμασίας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε δέκα ημέρες".

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το αν νιώθει μέλος της ομάδας, δήλωσε: " Ναι φυσικά. Όταν πηγαίνεις σε μία ομάδα χρειάζεσαι χρόνο για να προσαρμοστείς. Όσο περνάει ο καιρός τόσο το καλύτερο. Εγώ αισθάνομαι μετά από λίγες ημέρες μέλος της ομάδας. Η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι εξαιρετική και αυτό κάνει πολύ καλό και σε εμένα και στα υπόλοιπα παιδιά που ήρθαν στην ομάδα".

Η "πράσινη" αποστολή και τα φιλικά...

Εκτός από σύσσωμο το προπονητικό τιμ την στην αποστολή συμμετέχουν και οι παρακάτω ποδοσφαιριστές: Γκαλίνοβιτς, Τζόρβας, Καρνέζης, Σαριέγκι, Μενσά, Βύντρα, Καντέ, Σπυρόπουλος, Λέτο, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σισέ, Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος, Ρουκάβινα, Νίνης, Πετρόπουλος, Γκάμπριελ, Μάτος, Σιμάο, Μουν, Μελίσσης και Μαχλελής.

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, αναμένεται το βράδυ να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή στο Κιτσμπίχελ και από την Τετάρτη θα ξεκινήσει ειδικό πρόγραμμα προετοιμασίας.

Στο διάστημα της παραμονής τους εκεί θα δώσουν τρία φιλικά για να έχει την ευκαιρία ο Χενκ Τεν Κάτε να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα, αφού θα μπορέσει να προσθέσει και τους Σισέ, Λέτο, κόντρα στις Γκρόιτερ Φιρτ (15/07, 19:00), Χόφενχαϊμ (17/07, 19:00) και Γκλάντμπαχ (20/07, 19:00).

*Δείτε ΕΔΩ εικόνες από την αναχώρηση του Παναθηναϊκού

Μικρά-Μικρά από το Ελ. Βενιζέλος

- Αρκετοί ήταν αυτοί που γνωρίζοντας τον Μίκαελ Νίλσον μπερδεύτηκαν στο παρουσιαστικό του Ματίας Μπιέρσμιρ και νόμιζαν πως ήταν ο παλιός Σουηδός άσος του "τριφυλλιού". Αλλοι φίλοι του Ολυμπιακού, αναρωτιώντουσταν (χωρίς να γνωρίζουν ποιος είναι) "Παίκτης του Ολυμπιακού... είναι"

- Χωρίς να δείχνει πως έχει μυικό πρόβλημα στο μηρό και με αρκετή διάθεση για γνωριμία με κάθε εκπρόσωπο των ΜΜΕ, αποχώρησε ο Σουηδός άσος για την Παιανία. Συνοδευόμενος από τον μάνατζέρ του Νταλίν και τον εκπρόσωπο από το γραφείο Τύπου, κ. Δρουκόπουλο.

- Με την γνωστή εμφάνιση (άσπρο μπλουζάκι t-shirt και μαύρο παντελόνι) αναχώρησε η "πράσινη" αποστολή.

- Με το γνώριμο στυλ και τα ακουστικά στα αυτιά εμφανίστηκαν και πάλι ο Τζιμπρίλ Σισέ και ο Ροντρίγκες Γκάμπριελ.

- Σαφώς και με διαφορετική ψυχολογία έδειχναν οι Κώστας Κατσουράνης και Σεμπαστιάν Λέτο. Μάλιστα ο πρώτος χαιρέτησε την εκπρόσωπο του γραφείου Τύπου, κα. Τριανταφυλλοπούλου.

- Με αρκετά πειράγματα περίμεναν το τσεκ ιν οι παίκτες με μεγαλύτερο πειραχτήρι, τον Αντε Ρουκάβινα.

- Δύο τυχερά κοριτσάκια (συνοδεία από τον πατέρα τους) είχαν την ευκαιρία να πάρουν αυτόγραφο τόσο από τον Χενκ Τεν Κάτε όσο και από τον Σεντρίκ Καντέ, λίγο μετά τις δηλώσεις τους.
































































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ