ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Ηλιούπολη: Το step up club της Super League 2

SUPERLEAGUE-2 / 2023-2024 /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE-2 / 2023-2024 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ομάδα της Ηλιούπολης εξελίσσεται σε αιμοδότη εγχώριου ποδοσφαιρικού στοιχείου για τις ομάδες της μεγαλύτερης τη τάξει κατηγορίες.

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο η μετάβαση σε ανώτερη κατηγορία είναι δύσκολη υπόθεση. Αυτό γίνεται κυρίως γιατί οι ομάδες των χαμηλότερων κατηγοριών δεν εμπιστεύονται τους νεότερους ποδοσφαιριστές με σκοπό να τους δώσουν αγωνιστικό χρόνο και τη δυνατότητα να εξελιχθούν.

Σε αυτή την τάση που επικρατεί έρχεται ένα club να δείξει τον σωστό και συνάμα σύγχρονο τρόπο λειτουργίας. Η Ηλιούπολη είναι μια ομάδα της Αθήνας που δεν συγκαταλέγεται στις αποκαλούμενες ως "μεγάλες" παρόλα αυτά έχει θέσει τις βάσεις να γίνει ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός ανάδειξης νέων παικτών που θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε βασικά μέλη ομάδων της πρώτης κατηγορίας.

Την περασμένη σεζόν τρεις ποδοσφαιριστές έλαμψαν μέσω της απόδοσης τους. Ο Γκέρτγιαν Μπουσάι αγωνιζόμενος στο αριστερό άκρο της άμυνας φαίνεται ως κλεισμένος από τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ ο Παύλος Παντελίδης που παίζει στην κορυφή της επίθεσης, στην πρώτη του χρονιά ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, έδωσε τα διαπιστευτήριά του στην κατηγορία αλλά και στην Κηφισιά όπου ανήκει και θα αγωνίζεται την ερχόμενη σεζόν στη Super League 2.

Τρίτος της παρέας είναι ο Σπύρος Βενάρδος, ένας σύγχρονος φουλ μπακ που μοίρασε τη σεζόν ως δεξί μπακ και δεξί εξτρέμ. Ο Βενάρδος ξεκίνησε την καριέρα του από τη χαμηλότερη κατηγορία της Γ' ΕΠΣΑ και σε 5 χρονιές έχει ανέβει ισάριθμες κατηγορίες!

Τα αγωνιστικά και σωματικά του προσόντα δεν πέρασαν απαρατήρητα στην πρώτη κατηγορία. Ήδη δύο ομάδες από την Super League έχουν δείξει πολύ έντονο ενδιαφέρον για την αγορά του ποδοσφαιριστή και είναι θέμα χρόνου η υλοποίηση της μεταγραφής!

Η Ηλιούπολη λοιπόν χαράζει ένα δρόμο για φιλόδοξους ποδοσφαιριστές που θέλουν να εξελιχθούν στην καριέρα τους, λειτουργώντας ως step up club.

Ας ελπίσουμε να δούμε και άλλες ομάδες να λειτουργήσουν με αντίστοιχο τρόπο ώστε να θαυμάσουμε και στην πρώτη κατηγορία τους ταλαντούχους Έλληνες ποδοσφαιριστές που ομολογουμένως παράγουμε, αλλά δυσκολευόμαστε να αναδείξουμε.

TAGS ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ SUPER LEAGUE 2 ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ