ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ιμπαγάσα: "Φαβορί για το 39ο πρωτάθλημα"

Ιμπαγάσα: "Φαβορί για το 39ο πρωτάθλημα"
INTIME SPORTS

Δικαιωμένος από την απόφαση του να έρθει στον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Ιμπαγάσα, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων για το 39ο, τον τελικό του Champions League, τις κακές αγωνιστικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα, τους μεταγραφικούς στόχους, τον... MVP Αβραάμ Παπαδόπουλο και τον λάτρη του ποδοσφαίρου, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Αργεντινός χαφ ή αλλιώς ο φετινός MVP των πρωταθλητών Ελλάδας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα " Real News" αναφέρθηκε στην εμπειρία του από την πρώτη του χρονιά στο Λιμάνι, τόνισε πως θα συμβούλευε κάθε παίκτη να έρθει στον Ολυμπιακό, ενώ... έδωσε την έγκρισή του για όλες τις μεταγραφές που θέλει να κάνει η ομάδα του.

Όσο για τον μεγάλο ανταγωνιστή την φετινή χρονιά; Ο έμπειρος άσος δήλωσε πως δεν ήταν άλλος από το χορτάρι, που έκανε την ζωή πιο δύσκολη στους ποδοσφαιριστές του Ερνέστο Βαλβέρδε. Επίσης μίλησε για Φετφατζίδη και για πολλά άλλα ενδιαφέροντα. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Για το αν απειλήθηκαν από τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα: "Σκεφτόμασταν μόνο εμάς και το πως θα βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι. Σεβόμασταν τους πάντες και τον Παναθηναϊκό, δεδομένου ότι ήταν πρωταθλητής, αλλά το πήραμε δίκαια. Και δεν νιώσαμε να "απειλούμαστε" σε κανένα σημείο της σεζόν".

Για το επίπεδο της Superleague σε σχέση με την Primera Division: "Υπάρχει διαφορά και κυρίως στις εγκαταστάσεις. Θα πρέπει οι ομάδες να δώσουν μεγαλύτερη σημασία στα γήπεδα. Υπήρχαν παιχνίδια όπου το χορτάρι ήταν ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Ολυμπιακού".

Για τα επεισόδια που έγιναν στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ: "Είδα ό,τι έγινε όταν επέστρεψα σπίτι μου, στην τηλεόραση. Εκείνη την ώρα δεν το συνειδητοποίησα. Σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να γίνουν αυτά τα επεισόδια, αλλά στην Ελλάδα τέτοια γεγονότα έχουμε δει και σ' άλλα γήπεδα. Θα πρέπει να παρθούν αυστηρά μέτρα, ούτως ώστε να μην συμβαίνουν επεισόδια".

Για την πιο δυνατή στιγμή της φετινής σεζόν: "Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Ήταν ουσιαστικά το πρώτο μας ντέρμπι στο Καραϊσκάκη. Ήταν καταπληκτική η ατμόσφαιρα".

Για τον πρώτο του τίτλο στην Ελλάδα: "Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να κερδίζεις, πόσο μάλλον να κατακτάς έναν τίτλο. Νιώθεις ικανοποίηση για τη δουλειά σου. Είναι σαν επιβράβευση για μια προσπάθεια που ξεκινά το καλοκαίρι και ολοκληρώνεται έναν χρόνο μετά".

Για το αν νιώθει δικαιωμένος από τον ερχομό του στον Ολυμπιακό: "Είχα προτάσεις από ομάδες της Primera Division και ήθελα να παραμείνω στην Ισπανία, αλλά όλα άλλαξαν όταν εμφανίστηκε η προοπτική του Ολυμπιακού. Γνώριζα ότι είναι δύσκολη χρονιά, αλλά είπα "ναι" και πλέον μπορώ να πω ότι πήρα την πιο σωστή απόφαση".

Για τον τίτλο του MVP: "Ήταν η πρώτη μου σεζόν και δεν περίμενα να κατακτήσω αυτόν τον τίτλο, αλλά φυσικά είναι ένας μεγάλος έπαινος για εμένα, μια απόδειξη ότι έκανα καλά την δουλειά μου".

Για το αν θα έβγαζε κάποιον συμπαίκτη του MVP: "Τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Μπορεί να είναι αμυντικός και να μη σκοράρει, αλλά θεωρώ ότι είναι η κολόνα της ομάδας. Αντιπροσωπεύει πολλά για τον Ολυμπιακό και είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής που βελτιώνεται καθημερινά. Θεωρώ ότι ο Αβραάμ θα μπορούσε εύκολα να κάνει καριέρα σε μια μεγάλη ομάδα της Αγγλίας, της Ισπανίας ή της Ιταλίας".

Για το αν θα ερχόταν σε πιο νεαρή ηλικία στην Ελλάδα: "Ποτέ δεν ξέρεις! Δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι και απίθανο. Σημασία έχει οτι ήρθα και κατέκτησα τον πρώτο μου τίτλο. Αυτό μετράει".

Για τον αντι-Ιμπαγάσα που ψάχνει η ομάδα: "Αν η ομάδα κρίνει ότι χρειάζεται έναν παίκτη στη θέση μου, θα είναι καλό να τον αποκτήσει. Γνωρίζω και εγώ ότι περνούν τα χρόνια..."

Για το αν θα πρότεινε σε κάποιον να έρθει στον Ολυμπιακό: "Φυσικά! Ο Ολυμπιακός έχει ό,τι αναζητεί κάθε ποδοσφαιριστής. Από τα ονόματα που έχω διαβάσει στις εφημερίδες, θεωρώ ότι οι Καμενί, Μαρκάνο, Γκάμπι, Βαλντές και Πισάρο είναι ποδοσφαιριστές που μπορούν να βοηθήσουν".

Για την δύσκολη επόμενη χρονιά: "Δεν θα έχω κανένα πρόβλημα. Το μυστικό είναι να κάνεις καλή προετοιμασία".

Για το Champions League: "Είναι μια διοργάνωση όπου μετέχουν οι καλύτερες ομάδες και ως πρώτο στόχο θα πρέπει να έχουμε την πρόκριση στους "16". Μετά θα παίξει ρόλο η κλήρωση, αλλά μπορούμε να κάνουμε όνειρα για τον τελικό. Είναι δύσκολο, όμως μπορούμε να το ονειρευόμαστε και να το πιστεύουμε".

Για το μυστικό που χρειάζεται η Ευρώπη: "Δεν υπάρχουν μυστικά. Το μυστικό είναι το σύνολο, η ομάδα. Και ο Ολυμπιακός είναι ομάδα με εξαιρετικό κλίμα. Έχουμε πολύ καλά αποδυτήρια και είμαστε οικογένεια. Αυτό θα πρέπει να το διατηρήσουμε και να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά".

Για το αν μπορούν να συνδυαστεί το νταμπλ με καλή μπάλα: "Φυσικά! Εξάλλου αν παίζεις καλά, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχεις να κερδίσεις. Αυτός είναι ο στόχος μας: να κερδίζουμε και να προσφέρουμε θέαμα στον κόσμο μας. Θα είναι πιο δύσκολη χρονιά, αλλά είμαστε φαβορί για τον τίτλο".

Για το αν ο Ολυμπιακός λειτουργεί όπως οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες: "Ναι, έχει πολύ καλή οργάνωση. Καλές εγκαταστάσεις, σπουδαίο γήπεδο και ένα φανταστικό προσωπικό, που είναι πάντα δίπλα στους παίκτες, πρόθυμο να βοηθήσει".

Τι λείπει από τον Ολυμπιακό για να κάνει το βήμα παραπάνω: "Νομίζω η διάρκεια. Θα πρέπει κάθε χρόνο να κάνεις ένα βήμα παραπάνω και να μην κάνεις βήματα προς τα πίσω. Ο Ολυμπιακός μπορεί να τα καταφέρει".

Για τον "νέο Μέσι", Γιάννη Φετφατζίδη: "Είναι καλό που τον συγκρίνουν με τον Λιονέλ Μέσι. Έχει κάποια κοινά στοιχεία και η ηλικία τους δεν διαφέρει πολύ. Το θέμα είναι πιστέψει ο ίδιος ότι είναι πολύ καλός και να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά, ούτως ώστε να κάνει την έκρηξη τη νέα σεζόν".

Για τον αν ο κόσμος είναι ο 12ος παίκτης του Ολυμπιακού: "Αναμφίβολα! Μας βοηθάει και μας στηρίζει. Θέλουμε πάντα να τον έχουμε στο πλευρό μας. Δημιουργεί φανταστική ατμόσφαιρα. Απλά θέλουμε να παίζουμε καλά για να τον ικανοποιούμε!".

Το μήνυμα προς τον κόσμο: "Ξέρω ότι έχει επηρεάσει η κρίση την Ελλάδα, αλλά θα είμαστε ευγνώμονες αν οι φίλοι μας κατέβαλλαν μια οικονομική προσπάθεια για να πάρουν εισιτήρια και να είναι στο πλευρό μας. Θα τους προσφέρουμε μεγάλες στιγμές και χαρές και ελπίζω στο τέλος της σεζόν να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί".

Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη: "Είναι πολύ σοβαρός άνθρωπος και δείχνει ότι αγαπάει πολύ, όχι μόνο τον Ολυμπιακό, αλλά και το ποδόσφαιρο. Είναι πάντα πρόθυμος να μας ακούσει και να μας βοηθήσει. Αυτό θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι είναι σημαντικό, διότι οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν να σκεφτούν μόνο το ποδόσφαιρο. Δεν έχουν κανένα άλλο πρόβλημα να διαχειριστούν, όπως οι ποδοσφαιριστές άλλων ομάδων".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ