ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ιμπάνιεθ: "Ο Βαλβέρδε δεν μιλάει με Σεβίλλη"

Ιμπάνιεθ: "Ο Βαλβέρδε δεν μιλάει με Σεβίλλη"
ΜΑΡΚΑ-ΒΑΛΒΕΡΔΕ

Ο μάνατζερ του Βαλβέρδε, Ινιάκι Ιμπάνιεθ, διαψεύδει ότι υπάρχει θέμα Σεβίλλης και χαρακτηρίζει το οικογενειακό, ως το μεγαλύτερο πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό

Το σημερινό δημοσίευμα της ισπανικής "Marca", σύμφωνα με το οποίο η Σεβίγια ενδιαφέρεται για τον Ερνέστο Βαλβέρδε ως αντικαταστάτη του σημερινού της προπονητή Μανόλο Χιμένεθ, ήρθε να προστεθεί στις φήμες των τελευταίων εβδομάδων που φέρνουν τον τεχνικό του Ολυμπιακού ως πιθανό στόχο της Ατλέτικο και της Βαλένθια. Η επίσημη Sevilla FC διατηρεί σιγή ιχθύος, ενώ ο μάνατζερ του Ισπανού, Ινιάκι Ιμπάνιεθ, θέλησε από τη μεριά του να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα, μιλώντας στον δημοσιογράφο Κάρλος Πέρεθ, της σεβιλιάνικης αθλητικής εφημερίδας «Estadio Deportivo».
Ο Ιμπάνιεθ λοιπόν δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία επαφή με την Σεβίγια και ότι ο ίδιος θα βρίσκεται την επόμενη εβδομάδα στην Ελλάδα – πριν τον τελικό του Κυπέλλου – ώστε να αρχίσει τις συζητήσεις με τον Ολυμπιακό για την ανανέωση ή μη του συμβολαίου του πελάτη του. Μίλησε για θετικά και αρνητικά στοιχεία στην υπόθεση και σε σχετική ερώτηση του Ισπανού δημοσιογράφου αποκάλεσε το πρόβλημα με την οικογένεια του Βαλβέρδε ως το "άλογο του πολέμου", αναδεικνύοντάς το ως το νούμερο 1 ζήτημα που κάνει σκεφτικό τον τεχνικό των "ερυθρόλευκων" στο να πει το τελικό "ναι".

" Στα αθλητικά ζητήματα δεν υπάρχουν προβλήματα, όλα είναι θετικά, ο Ερνέστο κέρδισε το Πρωτάθλημα και έχει την ευκαιρία να πάρει και το νταμπλ. Εργάζεται σε έναν μεγάλο σύλλογο, αν και όχι σε μεγάλο πρωτάθλημα. Όμως υπάρχουν και άλλα θέματα που τον απασχολούν. Η οικογένεια είναι το πιο σημαντικό. Πάντως υπάρχει καλή διάθεση και από τις δυο πλευρές, αλλά τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο", συμπλήρωσε ο Ινιάκι Ιμπάνιεθ.

Το σίγουρο είναι ότι ο τεχνικός διευθυντής της Σεβίγια, Ραμόν Ροντρίγκεθ (Μόντσι), εκτιμά αφάνταστα τον Βαλβέρδε, πράγμα το οποίο αποδεικνύεται και από τις περσινές επαφές που είχε μαζί του. Τότε η διοίκηση της Σεβίγια αποφάσισε τελικά να στηρίξει τον Μανόλο Χιμένεθ και έτσι το όλο ζήτημα δεν προχώρησε. Ισπανοί δημοσιογράφοι, τόσο από τη Σεβίλλη όσο και από τη Μαδρίτη, θεωρούν δεδομένο ότι έχει υπάρξει πρόσφατη, διερευνητική επαφή μεταξύ του Μόντσι και του Ιμπάνιεθ, χωρίς φυσικά να μπορούν να την επιβεβαιώσουν, αφού και οι δύο πλευρές το διαψεύδουν. Υπάρχουν όμως και άλλοι, που υποστηρίζουν ότι τέτοιου είδους φήμες διαρρέουν επίτηδες από τον κύκλο του Βαλβέρδε, για να δημιουργήσουν τεχνητό κλίμα, το οποίο θα χρησιμοποιήσει ο Ιμπάνιεθ υπέρ του στις διαπραγματεύσεις με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού.

" Έμαθα για το δημοσίευμα της Marca από τον Βαλβέρδε. Αναρωτιέμαι από που προέκυψε η συγκεκριμένη είδηση, αφού δεν έχει υπάρξει η παραμικρή επαφή με τους ανθρώπους της Σεβίγια. Σε διαβεβαιώνω ότι ακούω για πρώτη φορά κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει πάντως τίποτα σχετικό, άλλωστε η Σεβίγια διαθέτει αυτή τη στιγμή προπονητή, τον Χιμένεθ, ο οποίος μάλιστα κάνει πολύ καλή πορεία με την ομάδα του", ήταν το σχόλιο του Ιμπάνιεθ στην "Estadio Deportivo".

Αυτά λοιπόν, προς το παρόν, από το σίριαλ Βαλβέρδε, αν και διαβάζοντας κανείς προσεκτικά τις δηλώσεις του Ιμπάνιεθ, μπορεί σίγουρα να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα. Η ύπαρξη "θετικών και αρνητικών σημείων" στις επαφές με τον Ολυμπιακό, το γεγονός ότι υπάρχει καλό κλίμα, αλλά "τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο", καθώς και η φράση "άλλωστε η Σεβίγια διαθέτει αυτή τη στιγμή προπονητή", μπορούν να βάλουν αρκετούς σε σκέψεις. Τόσες, ώστε τελικά το "λογο του πολέμου", δηλαδή το πρόβλημα με την οικογένεια του Βάσκου, να αποδειχθεί ένας καλοδουλεμένος "Δούρειος Ίππος", προορισμένος να κρύψει άλλα – σοβαρότερα – θέματα που εμποδίζουν τον Βαλβέρδε και τον Ιμπάνιεθ να πουν το "ναι" στην ανανέωση του συμβολαίου με τον Ολυμπιακό, ή απλά να πρόκειται για έμμεση "πίεση" στον Σωκράτη Κόκαλη, με σκοπό την ικανοποίηση κάποιων αιτημάτων του Ισπανού για τη σεζόν που έρχεται. Τι απ’ όλα, ο χρόνος θα δείξει.








TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ