ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ

Ιμπραχίμοβιτς: "Χωρίς εμένα η Παρί Σεν Ζερμέν δεν θα είχε φτάσει εδώ σήμερα"

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς στο Μίλαν - Λιλ στο Europa League
Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς στο Μίλαν - Λιλ στο Europa League © 2021 LUCA BRUNO / AP IMAGES

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς παραχώρησε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο Telefoot, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην τετραετία στην Παρί Σεν Ζερμέν, στην ηλικία του, ενώ μίλησε επίσης για τον Κιλιάν Εμπαπέ και τον Λιονέλ Μέσι.

Η αξία του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς είναι δεδομένη κι ας διανύει το 40ο έτος της ηλικίας του. Τη φετινή σεζόν ωστόσο, ο τραυματισμός που τον ταλαιπωρεί δεν του έχει επιτρέψει να βοηθήσει τη Μίλαν όσο θα ήθελε ο ίδιος, καθώς έχει καταφέρει να αγωνιστεί μόλις σε πέντε παιχνίδια.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό Telefoot, ο Σουηδός σούπερ σταρ αναφέρθηκε στο επιτυχημένο πέρασμά του από το Παρίσι, όταν αγωνίστηκε την τετραετία 2012-16 για την Παρί Σεν Ζερμέν. Σε αυτό το διάστημα, ο Ιμπραχίμοβιτς κατέγραψε 156 γκολ και μοίρασε 61 ασίστ σε 180 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ αποχώρησε από το Παρκ Ντε Πρενς έχοντας κατακτήσει 13 τίτλους.

"Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από την Παρί Σεν Ζερμέν. Ο κόσμος πιστεύει ότι πήγα εκεί για να κερδίσω χρήματα, να απολαύσω την πόλη και τη ζωή. Αλλά όχι, πήγα για να αλλάξω τον σύλλογο. Χωρίς εμένα, η Παρί δεν θα είχε φτάσει εδώ σήμερα". υποστήριξε συγκεκριμένα στο Telefoot.

"Είμαι περήφανος που βρίσκομαι σε υψηλό επίπεδο για 20-25 χρόνια. Κατάγομαι από μια μικρή χώρα με 10 εκατομμύρια πληθυσμό και έχω δείξει στον κόσμο ότι ένας ποδοσφαιριστής που κατάγεται από τη Σουηδία ξέρει να παίζει ποδόσφαιρο. Θέλω να αποδείξω σε όλους ότι τα 40 είναι απλώς ένας αριθμός, μπορώ ακόμα να κάνω αυτό που αγαπώ. Δεν μπορώ να παίξω όπως έκανα 5 ή 10 χρόνια πριν, αλλά είμαι πιο έξυπνος και έχω περισσότερη εμπειρία.

Δεν εκπλήσσομαι από την απόδοσή μου. Είμαι ο καλύτερος. Δεν μπορείς να εκπλήσσεσαι όταν ξέρεις ότι είσαι ο καλύτερος. Δεν έχω να αποδείξω τίποτα άλλο, αλλά δεν θέλω να το μετανιώσω όταν τα παρατήσω. Θα συνεχίσω μέχρι κάποιος να με διώξει ή να μου πει ότι τελείωσα πραγματικά".

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον σούπερ σταρ των Παριζιάνων, Κιλιάν Εμπαπέ. "Ο Εμπαπέ είναι στο top 10 μου. Υπάρχουν παίκτες που είναι στην κορυφή για πολύ καιρό, αλλά για τους νέους υπάρχει ο Χάαλαντ και όποιος άλλος... υπάρχει ο Ιμπραχίμοβιτς, δεν χρειάζονται άλλοι! Λατρεύω τον Εμπαπέ, αλλά δεν κάνει αρκετά. Μπορεί να γίνει τόσο δυνατός αν "πληγώσει" τον εαυτό του. Πρέπει να γνωρίσει πως είναι να ματώνεις, πρέπει να περπατήσει στη φωτιά", ενώ για τον Μέσι τόνισε:

"Είναι μια καλή πρόκληση για τον Μέσι. Θα δοκιμάσει κάτι καινούργιο μετά από πολύ καιρό στη Μπαρτσελόνα και πήγε σε έναν πολύ φιλόδοξο σύλλογο που θέλει να κερδίσει και που έχει μία ανοδική πορεία".

TAGS ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ ΓΑΛΛΙΑ ΜΙΛΑΝ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A LIGUE 1 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ