CONFERENCE LEAGUE

Ίντερ Εσκάλδες - ΑΕΚ 0-4: Ο Λιβάι Γκαρσία το πήρε πάνω του με χατ-τρικ και έδωσε εμφατική πρόκριση στην Ένωση

Ίντερ Εσκάλδες - ΑΕΚ 0-4: Ο Λιβάι Γκαρσία το πήρε πάνω του με χατ-τρικ και έδωσε εμφατική πρόκριση στην Ένωση
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ πήρε το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League, επικρατώντας 4-0 της Ίντερ Εσκάλδες (8-3 συνολικό σκορ) με πρωταγωνιστεί τον Λιβάι Γκαρσία. Με τη Νόα στην επόμενη φάση.

Η ΑΕΚ έκανε την δουλειά στην Ανδόρα και με εμφατικό τρόπο πήρε την πρόκριση για τον 3ο προκριματικό του Conference League. H Ένωση επικράτησε 4-0 της Ίντερ Εσκάλδες και πήρε το εισιτήριο με συνολικό σκορ 8-3. Πλέον, περιμένει την Νόα (αγωνίζεται ακόμη με την Σλιέμα, αλλά επικράτησε 7-0 στο πρώτο ματς).

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα είχε πρωταγωνιστεί τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος πήρε την υπόθεση πάνω του. Στο 29ο λεπτό άνοιξε το σκορ, απλοποιώντας την κατάσταση, ενώ στο 74ο λεπτό διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Ο Άμραμπατ στο 83ο λεπτό έκανε το 3-0, με τον Λιβάι Γκαρσία λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 86' να πετυχαίνει το χατ-τρικ, έπειτα από ωραία ενέργειά του.

Το πρώτο ματς απέναντι στην Νόα έχει οριστεί για τις 6 Αυγούστου στο Γερεβάν, ενώ η ρεβάνς θα διεξαχθεί μια εβδομάδα αργότερα, στις 15 Αυγούστου στο γήπεδο της OPAP Arena.

Το ματς

Η ΑΕΚ μπήκε ορεξάτη στο παιχνίδι, ψάχνοντας το γκολ από νωρίς, ωστόσο γρήγορα ο ρυθμός έπεσε. Μάλιστα, η πρώτη μεγάλη στιγμή ανήκε στην ομάδα από την Ίντερ Εσκάλδες. Ο Μπερλάνγκα από τα δεξιά προσπάθησε να πατήσει στην περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό, πήρε περίεργη τροχιά και η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι. Στη συνέχεια ο Ντε Λα Τόρε από κοντά δεν νίκησε τον Στρακόσα, με την μπάλα να χτυπάει ξανά δοκάρι.

Η ομάδα από την Ανδόρα παρέμενε ψηλά και νέα κεφαλιά του Ντε Λα Τόρε πέρασε για λίγο άουτ. Στο 29ο λεπτό η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα, με πρωταγωνιστεί τον Λιβάι Γκαρσία. Ο επιθετικός της Ένωσης πήρε τη φάση πάνω του, πήρε μέτρα, και λίγο πριν μπει στην περιοχή, έκανε το σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 5-3 το συνολικό σκορ.

Η ΑΕΚ δεν έπιασε μάξιμουμ απόδοση στο πρώτο μέρος, με τους γηπεδούχους να απειλούν ξανά στο 43' με σουτ του Ντε Λα Τόρε που έφυγε έξω. Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με καλή στιγμή της Ένωσης, όταν ο Γιόνσον εκτέλεσε από την κορυφή της περιοχής και ήταν για λίγο άστοχος.

Ο ρυθμός ήταν χαμηλός και στο δεύτερο μέρος, με την ΑΕΚ να διαχειρίζεται το προβάδισμά της και την Ίντερ Εσκάλδες, πάρα τις κάποιες ευκαιρίες της, να μην μπορεί να βρει το γκολ. Στο 65ο λεπτό η Ένωση έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ. Μετά το γύρισμα από τα δεξιά, ο Μάνταλος έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή, αλλά ήταν άστοχος.

Η Ένωση κατάφερε να μεγαλώσει το προβάδισμά της στο 74ο λεπτό. Ο Λιβάι Γκαρσία αξιοποίησε την βαθιά μπαλιά, έκανε το κοντρόλ στην πλάτη της άμυνας, εκτέλεσε και έκανε το 2-0.

Όταν το άγχος έφυγε, η ΑΕΚ έκανε πραγματικά ό,τι ήθελε ανεβαίνοντας τον δείκτη του σκορ. Ο Μάνταλος έβγαλε ωραία μπαλιά στον Άμραμπατ στα δεξιά της περιοχής και εκείνος με δυνατό διαγώνιο σουτ έγραψε το 3-0. Η Ένωση δεν είχε πει την τελευταία κουβέντα της, με τον Γκαρσία να ολοκληρώνει το χατ-τρικ.

Ο επιθετικός από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο έκανε την ντρίμπλα, εκμεταλλεύτηκε την κόντρα, σούταρε μέσα από την περιοχή και το 4-0 ήταν πλέον πραγματικότητα. Έτσι, η ΑΕΚ με άνεση πανηγύρισε την εξασφάλιση του εισιτηρίου για τον 3ο προκριματικό του Conference League.

  • ΙΝΤΕΡ ΕΣΚΑΛΔΕΣ: Μουνιόθ, Γκαγέγκο (75' Σάντσες), Φέχερ, Πουέντες, Τόρες, Μπουχαρμά (60' Αντρέου), Μαρτίνες, Αλόνσο, Μπερλανγκά, Λόπες (60' Μαρτίνες), Ντε Λα Τόρε (81' Ραφίνια)
  • ΑΕΚ: Στρακόσα, Κάλενς, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί (81' Ρότα), Γιόνσον (56' Μάνταλος), Σιμάνσκι, Λιούμπιτσιτς, Φερνάντες (81' Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (72' Κοϊτά), Γκαρσία
TAGS CONFERENCE LEAGUE ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ