CHAMPIONS LEAGUE

Ίντερ-Παναθηναϊκός: 0-1

Ο Τεν Κάτε ζήτησε να παίξουν σαν τρελοί και αυτοί... τρέλαναν κόσμο! Ιστορικό διπλό επί της Ίντερ (1-0). 04:30 η αποστολή στο "Βενιζέλος". Το SPORT 24 μεταδίδει από Μιλάνο (videο)

Ο Γιόσου Σαριέγκι έστειλε τους πράσινους στον παράδεισο με το χρυσό γκολ του 69', παίρνοντας το αίμα του πίσω και για το αυτογκόλ στην Κύπρο, αλλά και υπογράφοντας μια σπουδαία εμφάνιση όλης της ομάδας του. Ο ΠΑΟ έχει, πλέον, 7β ένα λιγότερο από την πρώτη Ίντερ και σε συνδυασμό με το 2-2 της Ανόρθωσης στην Κύπρο κόντρα στην Βέρντερ θέλει μια ισοπαλία για να εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Με νίκη, όμως, ελπίζει ακόμη και για την πρώτη θέση (που δίνει πλεονέκτημα να παίξει με θεωρητικά μικρότερης δυναμικότητας αντίπαλο στους "16") αρκεί να στραβοπατήσει η Ίντερ στη Βρέμη στην τελευταία αγωνιστική στις 9 Δεκεμβρίου.

Όπως και να το πάρει κανείς, ο άθλος του ΠΑΟ είναι τεράστιος! Με δυο συνεχόμενα διπλά εκτός έδρας, ανέτρεψε την ροή του ομίλου και... πραγματικά τρελαίνει κόσμο.

Σαν τρελοί λοιπόν, παίκτες και οπαδοί έκαναν ΟΛΕ... ΟΛΕ και το Μεάτσα σε ρυθμούς... "Αιώνια πιστός δεν γίνεται αλλιώς" για το νέο διπλό εναντίον της Ιντερ στο Μεάτσα. Μετά την Βρέμη οι πράσινοι γκρέμισαν κάθε μύθο και χρέωσαν τον λογαριασμό τους στα ταξίδια εκτός συνόρων μ' ένα ακόμα διπλό εναντίον των χρυσοπληρωμένων παικτών του Μουρίνιο, o οποίος περίμενε να χαιρετήσει τους πράσινους στη φισούνα.

Σαν τρελοί οι παίκτες του Τεν Κάτε, πανηγύριζαν και μέσα στα αποδυτήρια σαν μικρά παιδιά φωνάζοντας συνθήματα για το "διπλό" στο Μιλάνο, ενώ την τιμητική του είχε και ο Βάσκος αμυντικός και πολύτιμος σκόρερ του ματς.

Το χρυσό γκολ του Σαριέγκι στο 69' κυριολεκτικά έδωσε ένα καλό μάθημα στην υπεροψία των νερατζούρι (παικτών και οπαδών) και η ελληνική ομάδα παίζοντας εκπληκτικά σε όλο το ματς έφυγε με ένα τρίποντο σχεδόν πρόκρισης... μετά και το 2-2 στην Κύπρο.

Με γνώριμες συνθέσεις... Μουρίνιο και Τεν Κάτε

Με το αναμενόμενο σχήμα 3-6-1 ή αλλιώς 5-2-2-1 ο Παναθηναϊκός ήθελε να θωρακίσει εξ' αρχής κυρίως τα νώτα του απέναντι σε μια Ιντερ που είχε στην σύνθεσή της και τον Αντριάνο και τον Ιμπραίμοβιτς ως επιθετικό δίδυμο στο 4-3-1-2 του Μουρίνιο.

Τα πρώτα δέκα αναγνωριστικά λεπτά πέρασαν με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να διατηρούν την μπάλα στην κατοχή τους κυρίως και να αμύνονται σχεδόν από την σέντρα και πίσω. Σε ότι αφορά την εξέδρα, οι φιλοξενούμενοι από την προθέρμανση κιόλας ένιωθαν να παίζουν εντός έδρας... κάτι που φώναζαν και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού.

Το γεγονός αυτό οδήγησε τους πρωταθλητές Ιταλίας να χάσουν την πρώτη τους καλή ευκαιρία στο 11', όταν ο Καμπιάσο βρήκε τον Αντριάνο αλλά το σουτ του Βραζιλιάνου επιθετικού που βρήκε στο κάθετο δοκάρι, ήταν μια φάση που δεν μέτρησε ποτέ αφού είχε υποδειχθεί σε θέση οφ σάιντ.

Θορυβήθηκε και βγήκε μπροστά

Η φάση αυτή φάινεται να δραστηροποίησε τους παίκτες του Τεν Κάτε που βγήκε στην επίθεση παίζοντας έξυπνα κόντρα στους νερατζούρι. Στο 16' η πίεση των πρασίνων απέφερε το πρώτο κόρνερ που εκτέλεσε ο Καραγκούνης, η μπάλα μετά από σύγχηση έφτασε στον Ζιλμπέρτο Σίλβα που την έστρωσε στον Γκάμπριελ αλλά το σουτ του Βραζιλιάνου μέσου βρήκε σε κάποιο πόδι αντίπαλου αμυντικού και εν συνεχεία ο Σέζαρ μπλόκαρε.

Σχεδόν ανάλογη φάση τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν και πάλι ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έκανε το κόρνερ αλλά τόσο η κεφαλιά του Γκούμα όσο και αυτή του Σιμάο δεν είχαν ευτυχή κατάληξη, με τον μέσο από την Μοζαμβίκη να είναι σχεδόν μόνος τους και να χάνει έτσι μεγάλη ευκαιρία.

Η πίεση των φιλοξενούμενων συνεχίζονταν αφού έδειχναν πως ζητούσαν κάτι στο σημείο αυτό του ματς. Ετσι έξι λεπτά αργότερα, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα έκανε ένα σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Φοβερός Καμπιάσο... πεντάλεπτο φινάλε με πίεση

Μετά την συμπλήρωση του ημίωρου οι παίκτες του Μουρίνιο απώλεσαν την δεύτερη καλή τους ευκαιρία στο ματς. Ηταν το 31' όταν ο Καμπιάσο που ήταν ο καλύτερος παίκτης των γηπεδούχων, έσκαψε τη μπάλα πάνω από την τριάδα των αμυντικών βγάζοντας σε θέση βολής τον Ιμπραϊμοβιτς ο οποίος σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε στον ουρανό των διχτύων του Γκαλίνοβιτς, ο οποίος καθυστέρησε λίγο να βγει.

Εξι λεπτά αργότερα, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα βρήκε με ωραία κάθετη των Μάντζιο ωστόσο ο διεθνής επιθετικός ήταν σε εμφανή θέση οφ σάιντ. Στα τελευταία πέντε λεπτά του πρώτου ημιχρόνου οι νερατζούρι προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν την οπισθοχώρηση των φιλοξενούμενων που φάνηκε πως ήθελαν να κρατήσουν το σκορ στο πρώτο ημίχρονο στο μηδέν.

Ο Μουντάρι στο 40', ο Ιμπραϊμοβιτς στο 41', ο Φίγκο στο 43' και ο Αντριάνο στο 45' δεν μπόρεσαν να απειλήσουν με σουτ τον Γκαλίνοβιτς, ο οποίος ευτύχησε να δει την μπάλα τέσσερις φορές να περνάει άουτ.

Μέσα ο Κουραέσμα, ευκαιρίες εκατέρωθεν

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Μουρίνιο να ρίχνει στην σκακιέρα του ματς τον Κουαρέσμα αντί του Μουντάρι ενώ ο Τεν Κάτε είχε σηκώσει για ζέσταμα τους Τζιόλη, Σαλπιγγίδη και Μάτος. Στο ματς, η Ιντερ απώλεσε την πρώτη καλή φάση του ματς στο 52' με τον Μαϊκόν να σουτάρει και ο Γκαλίνοβιτς να μπλοκάρει. Ενα λεπτό αργότερα, και ο Σιμάο δοκίμασε έξω από την περιοχή του σουτ αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Οι γηπεδούχοι πλησίασαν στο γκολ στο 54' όταν ο Ιμπραϊμοβιτς απώθησε από κοντά του τον Σαριέγκι και την ώρα του σουτ ο Βύντρα έκανε την κόντρα με την μπάλα να περνάει κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του Κουαρέσμα ο Γκαλίνοβιτς έκανε λάθος έξοδο και έχασε την μπάλα ο Καμπιάσο δίπλα του και πλάγια πλάσαρε, όμως πάνω στην γραμμή απομάκρυνε ο Σπυρόπουλος.

Τέσσερα λεπτά αργότερα και ενώ οι πράσινοι διατηρούσαν όσο μπορούσαν την κατοχή της μπάλας, ο Φίγκο έκανε μια επικίνδυνη σέντρα ο Αντριάνο έκανε την κεφαλιά αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων μπλόκαρε.

Σχεδόν ίδια φάση πέντε λεπτά αργότερα, όταν στο 63' ο ο Κουαρέσμα έκανε την σέντρα ο Βραζιλιάνος επιθετικός έκανε και πάλι την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Σαλπιγγίδης μέσα... και με Σαριέγκι στα ουράνια

Ο Τεν Κάτε έκανε την πρώτη του διορθωτική κίνηση στο ματς βάζοντας τον Σαλπιγγίδη στο ματς αντί του εμφανώς κουρασμένου Καραγκούνη που αποθεώθηκε από τους οπαδούς και των δύο ομάδων. Η κίνηση αυτή μπλόκαρε τους αντίπαλους αμυντικούς που αναζητούσαν να βρουν ποιος μαρκάρει τον διεθνή επιθετικό.

Εξι λεπτά αργότερα, το Μεάτσα παίρνει "φωτιά" όταν μετά το κόρνερ του Γκάμπριελ, ο Γκούμας έκανε την κεφαλιά ο Σέζαρ έκανε την απόκρουση και ο προωθημένος Σαριέγκι με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-1, μέσα σε αποθέωση των 5000 οπαδών του τριφυλλιού.

Πανικός Μουρίνιο, φωνές Τεν Κάτε

Ο Πορτογάλος τεχνικός μέσα σε πανικό έριξε όσο πιο γρήγορα στο ματς δύο ακόμα επιθετικούς. Τον Μπαλοτέλι (72') αντί του Φίγκο, ο οποίος βγήκε από τα πλάγια και ανάγκασε τον Ολλανδό προπονητή των πράσινων να διαμαρτυρηθεί στον 4ο ρέφερι για την ενέργεια αυτή. Τρία λεπτά, μετά (75') στο ματς μπήκε και ο Κρουζ αντί του Μάξγουελ.

Στο 76' ο Μαϊκόν πραγματοποίησε την σέντρα και ενώ οι γηπεδούχοι πρέσαραν ο Ιμπραϊμοβιτς έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 81' οι παίκτες του Τεν Κάτε σε μια ξαφνική αντεπίθεση δεν είχαν καθαρό μυαλό να τελειώσουν σωστά την φάση και ο Σιμάο σουταρε άουτ.

Στο 83' ένα σουτ του πολύ αρνητικού -παρά τα πολλά χιλιόμετρα- Μαϊκόν δεν στάθηκε ικανό να ταράξει τον Γκαλίνοβιτς. Ο Ολλανδός τεχνικός θέλοντας να δώσει ανάσες στην μεσαία γραμμή πέρασε στο ματς τον Τζιόλη αντί του Γκάμπριελ.

Στο 90' ο Γκαλίνοβιτς έκανε την απόκρουση του αγώνα στην κεφαλιά του Κρουζ, διατηρώντας το μηδέν στην εστία του και τα τελευταία λεπτά κύλησαν με τους "πράσινους" να προσπαθούν να σπαταλήσουν τον χρόνο και με τον Ρουκάβινα ως επίλογο να μπαίνει στην θέση του Μάντζιου στην τελευταία αλλαγή, τον Κρούζ να χάνει στις καθυστερήσεις μια ακόμα ευκαιρία και το τελικό σφύριγμα να βρίσκει παίκτες και κόσμο να κάνουν όλε όλε πανηγυρίζοντας ένα ακόμα διπλό μετά την Βρέμη.

Oι πανηγυρισμοί συνεχίστηκαν στα αποδυτήρια όπου οι παίκτες έγιναν ένα κουβάρι τραγουδώντας "Παο ολέ..." και "Διπλό με στο Μιλάνο..."

Γήπεδο: Μεάτσα
Διαιτητής: Οβρέμπο (Νορβηγία)
Κίτρινες: Γκαλίνοβιτς, Γκούμας

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ίντερ (Ζοζέ Μουρίνιο): Ζούλιο Σέζαρ, Κόρντομπα, Ζανέτι, Μάξουελ (75΄ Κρουζ), Φίγκο (72΄ Μπαλοτέλι), Ιμπραΐμοβιτς, Αντριάνο, Μαϊκόν, Καμπιάσο, Μουντάρι (46΄ Κουαρέσμα), Ματεράτσι.

Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Νίλσον, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Γκούμας, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Καραγκούνης (63΄ Σαλπιγγίδης), Γκάμπριελ (85΄ Τζιώλης), Μάντζιος (90΄+ Ρουκάβινα).










































































TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ