ΙΝΤΕΡ

Ιντζάγκι: "Εξαιρετική ομάδα η Μπενφίκα, πρέπει να παίξουμε με μυαλό και καρδιά"

Ιντζάγκι: "Εξαιρετική ομάδα η Μπενφίκα, πρέπει να παίξουμε με μυαλό και καρδιά"
@2023 ANTONIO CALANNI/AP IMAGES

Η Ίντερ πηγαίνει στον πρώτο προημιτελικό του Champions League στην έδρα της Μπενφίκα κουβαλώντας ένα αρνητικό σερί, με τον Σιμόνε Ιντζάγκι να τονίζει στη συνέντευξη Τύπου πως η ενότητα είναι η λέξη-κλειδί που θα πρέπει να διέπει την ομάδα του.

Την περασμένη Παρασκευή η Ίντερ απέτυχε να περάσει νικηφόρα από το Σαλέρνο καθώς δέχτηκε την ισοφάριση στο 90' από τον Καντρέβα (1-1 με την Σαλερνιτάνα) και το γεγονός αυτό την άφησε εκτός της πρώτης τετράδας αφού συμπλήρωσε τέσσερα διαδοχικά ματς πρωταθλήματος χωρίς νίκη στο Καμπιονάτο (1 ισοπαλία - 3 ήττες).

Ωστόσο, οι νερατζούρι καλούνται να αφήσουν πίσω τους αυτή τη μίνι αγωνιστική κρίση την οποία διέρχονται εντός των συνόρων και να συγκεντρωθούν στο Champions League, με το πρώτο ματς με την Μπενφίκα για τα προημιτελικά την ερχόμενη Τρίτη (11/4, 22:00, COSMOTE SPORT 3 HD, LIVE από SPORT24) να είναι πρόκληση και τον Σιμόνε Ιντζάγκι να δίνει το σύνθημα μέσω συνέντευξης Τύπου την Δευτέρα.

""Ξέρουμε ότι την Τρίτη θα έχουμε δύσκολο έργο απέναντι σε έναν δυνατό και ποιοτικό αντίπαλο αλλά γνωρίζουμε ότι μαζί, και πιστεύω ότι αυτή είναι η λέξη που θα χρησιμοποιήσουμε τους επόμενους δύο μήνες, μπορούμε να φύγουμε ευχαριστημένοι

Ο στόχος ήταν να είμαστε μέσα σε όλες τις διοργανώσεις τον Απρίλιο. Υστερούμε στο πρωτάθλημα, έχουμε όμως την ευκαιρία να επιστρέψουμε", τόνισε αρχικά ο προπονητής των Κυπελλούχων Ιταλίας, για να προσθέσει αναφορικά με την ομάδα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου:

"Η Μπενφίκα είναι εξαιρετική ομάδα. Όπως και η Πόρτο, κυριαρχεί στο πρωτάθλημα. Η Μπενφίκα θα έρθει κατά πάνω σου, όχι πάντα, αλλά οφείλεις να παίξεις με μυαλό και καρδιά. Έχουν κάνει ένα εκπληκτικό ταξίδι στο Champions League και στο πρωτάθλημά τους.

Έχουν ποιότητα, παίκτες με τεχνική κατάρτιση, καλύπτουν τους παίκτες πολύ καλά, είτε έχουν κατοχή είτε δεν έχουν. Είναι ομάδα που τρέχει πολύ, μία ομάδα που έχει χάσει μόνο δύο φορές μέσα στο 2023 και η μία ήταν την περασμένη Παρασκευή από την Πόρτο".

Κληθείς δε να σχολιάσει το γεγονός πως η Ίντερ απέτυχε να πάρει τη νίκη στην έδρα της Σαλερνιτάνα πριν λίγα 24ωρα και έμεινε στο 1-1 που την έριξε στην 5η θέση της βαθμολογίας, υπερασπίστηκε τους παίκτες του λέγοντας:

"Πέρυσι νικήσαμε 5-0 σε αυτό το γήπεδο και δεν είχαμε παίξει το ίδιο καλά με φέτος. Μόνο στο πρώτο μέρος είχαμε πέρυσι τέσσερα σουτ στην εστία και βάλαμε τρία γκολ, φέτος είχαμε πάνω από 20 τελικές και σκοράραμε μόνο μία φορά".

Όσον αφορά στα αγωνιστικά, η Ίντερ θα έχει δύο σημαντικές απουσίες στο "Λουζ" και αυτές είναι οι Τσαλχάνογλου και Σκρίνιας που δεν έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών που τους ταλαιπωρούν το τελευταίο διάστημα.

TAGS ΙΝΤΕΡ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ