ΙΩΝΙΚΟΣ

Ιωνικός

Ιωνικός
ΠΑΟ-Ιωνικός

Τι κρύβει το 2007 για τον Ιωνικό

Tι έκανε η ομάδα μέσα στο 2006


Η πιο δύσκολη αγωνιστική χρονιά ήταν για τον Ιωνικό η σεζόν που πέρασε, καθώς οι Νικαιώτες για πρώτη φορά μετά την άνοδο τους στην μεγάλη κατηγορία την περίοδο 1989-90, βρίσκονται περισσότερο από ποτέ, αντιμέτωποι με το φάσμα του υποβιβασμού.

Οι οιωνοί δεν ήταν και οι καλύτεροι μετά το τέλος της περασμένης σεζόν, αφού ο Ιωνικός τερμάτισε στην 12η θέση, μόλις ένα βαθμό πάνω από τις ομάδες που υποβιβάστηκαν.

Η νέα σεζόν βρήκε τον σύλλογο στις πρώτες τρεις αγωνιστικές να έχει επτά βαθμούς, αλλά όπως φάνηκε ήταν παροδικό. Η ομάδα τιμωρήθηκε λόγω επεισοδίων δύο φορές, ενώ έχει να πετύχει νίκη από την τρίτη αγωνιστική, κόντρα στην Καλαμαριά.

Ποια πρόσωπα την σημάδεψαν

Η αγωνιστική παρουσία της ομάδας την σεζόν που πέρασε, θα μπορούσε να έχει μόνο αρνητικούς πρωταγωνιστές. Τόσο οι παίκτες όσο και το προπονητικό τιμ, παρουσίασαν μία ομάδα που έδειξε ότι δεν μπορεί να παίξει ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο και να σταθεί με αξιώσεις στην μεγάλη κατηγορία.

Ο Σάκης Τσιώλης βρέθηκε στο στόχαστρο περισσότερο απ΄ τον καθένα και παραιτήθηκε από τον πάγκο του συλλόγου, ενώ η αρχή της σεζόν δεν έδειχνε κάτι τέτοιο, μετά τις προσωρινές επιτυχίες της ομάδας.

Ο έμπειρος προπονητής σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, δεν κράτησε την πειθαρχία στον σύλλογο και τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα ήρθαν ως φυσικό επακόλουθο, με συνέπεια τον πιθανό υποβιβασμό της ομάδας.

Οι μεγάλες χαρές και οι μεγάλες απογοητεύσεις

Η νίκη επί του Παναθηναϊκού την 3η αγωνιστική και η ισοπαλία επί του Ολυμπιακού στο "Γ. Καραϊσκάκης" την τελευταία αγωνιστική της περασμένης σεζόν που κράτησε την ομάδα της Νίκαιας στην κατηγορία, ήταν τα μοναδικά αποτελέσματα που σημάδεψαν αγωνιστικά θετικά τον Ιωνικό.

Στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, η ομάδα του Πειραιά πραγματοποίησε την φιέστα της κατάκτησης του πρωταθλήματος και το παιχνίδι διεξήχθη σε πανηγυρικό κλίμα, κάτι που βοήθησε και τον Ιωνικό να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας και παράλληλα την παραμονή στην κατηγορία.

Η έκπληξη έγινε στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, όπου οι Νικαιώτες νίκησαν 0-2, την πρώτη εκτός έδρας νίκη επί του Πανθηναϊκού και φάνηκε ότι θα πραγματοποιήσουν μία πετυχημένη για αυτούς σεζόν, όμως γρήγορα διαψεύστηκαν οι πάντες.

Οι απανωτές ήττες και η βαθμολογική πτώση της ομάδας ήταν η αμεγαλύτερη απογοήτευση για τους φιλάθλους του Ιωνικού, που βλέπουν την ομάδα τους στο χείλος του γκρεμού.

Η προοπτική του 2007

Το 2007 αναμένεται να είναι η πιο δύσκολη σεζόν για τον Ιωνικό, αφού βρίσκεται στον "πάτο" της κατάταξης με μόλις τρεις βαθμούς και ψάχνει απεγνωσμένα την υπέρβαση, κάτι που για την ώρα φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο.

Ο Πορτογάλος προπονητής της ομάδας Ινάσιο, δείχνει να μην εμπιστεύεται τους παίκτες της ομάδας και ήδη κάποιοι από αυτούς αποχώρησαν από τον σύλλογο, ωστόσο, δείχνει αποφασισμένος να παλέψει, όσο και αν φαίνεται δύσκολο, για την παραμονή στην κατηγορία, μετά και τις προσθήκες στο δυναμικό της ομάδας, κατά την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Η αρνητική ψυχολογία των παικτών είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον έμπειρο τεχνικό κάτι στο οποίο θα πρέπει να δουλέψει προσμένοντας άμεσα αποτελέσματα.

Ένα κρυμμένο μυστικό για το νέο έτος

Δεν θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ο Ιωνικός έχει μυστικό το οποίο θα δείξει στην νέα χρονιά. Η ομάδα της Νίκαιας το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να προσπαθήσει μέσα από συστηματική δουλειά, τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά να επιστρέψει στις νίκες δείχνοντας ότι από συγκυρίες βρίσκεται στην βαθμολογική θέση που είναι, με δύο τιμωρίες και πλήθος εσωτερικών προβλημάτων.

Αν προλάβει το τρένο της παραμονής καλώς, ειδάλλως θα πρέπει να κάνει πλάνα επιστροφής στην μεγάλη κατηγορία.







































TAGS ΙΩΝΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ