ΗΡΑΚΛΗΣ

Ηρακλής, αποθεώθηκε ο Μονεμβασιώτης: "Να θυμίσουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο ότι είμαστε μια από τις έξι πιο μεγάλες ομάδες"

Ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης
Ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME SPORTS

Ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, ο οποίος γνώρισε την αποθέωση από εκατοντάδες φίλους του Ηρακλή, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για το πλάνο διάσωσης της ομάδας και τους νέους στόχους που έθεσε.

Ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης είναι κι επίσημα ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ηρακλής, με τον ισχυρό άνδρα του συλλόγου να παρουσιάζεται την Τρίτη (23/7) και να αποθεώνεται από πλήθος κόσμου.

Στη συνέντευξη Τύπου παρουσίασε το πλάνο διάσωσης της ομάδας, καθώς και τους τέσσερις στόχους που έθεσε, ενώ δήλωσε επίσης, πως το "Ηρακλής Φούρνοι Βενέτη" θα είναι το νέο όνομα της ΠΑΕ.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Για τον Στράτο Ευγενίου:

"Συναντήθηκα με τον κ. Ευγένιου 2-3 φορές. Από την πρώτη μέρα του ξεκαθάρισα τι προτίθεμαι να προσφέρω. Του εξήγησα ότι η αξία του σημερινού Ηρακλή είναι μηδενική, πρέπει δηλαδή να δώσεις την ομάδα και να φύγεις. Δεν το είπα έτσι σκληρά, το λέω έτσι για να το καταλάβετε εσείς.

"Ξέρεις", μού λεει, "πρέπει να πάρω και κάποια χρήματα για να φύγω έτσι γλυκά". "Πόσα λεφτά θέλεις;", μου ζήτησε ένα εκατομμύριο. Του είπα λοιπόν, ότι "θα σου δώσουμε μια χορηγία 150.000 ευρώ να βοηθήσουμε την ομάδα να μείνει στην κατηγορία" -γιατί εκείνη την περίοδο η ομάδα είχε χάσει από την Καλαμαριά και ήταν προτελευταία.

Κι επειδή η ομάδα αντί για παίχτες είχε πουλιά -πουλιά για όσους ξέρουν από ποδόσφαιρο ξέρουν τι σημαίνει-, επειδή λοιπόν το μισό ρόστερ είχε πουλιά και για να μην πέσει η ομάδα είπαμε θα τον βοηθήσουμε και του απάντησα στη συνέχεια με μια δεύτερη απάντηση ότι "θα σου δώσουμε και 600.000 ευρώ τα οποία θα στα δώσουμε σε δόσεις σε 4 χρόνια". Λέει "εντάξει", το δέχτηκε, πήρε τη βοήθεια, έκανε τη δουλειά του και ανεβήκαμε λοιπόν μετά και μας έλεγε άλλα. Δεν θα αναφερθώ σε άλλα γιατί έχουμε υπογράψει ένα σύμφωνο εμπιστευτικότητας.

Γιατί ήξερε τι τον περιμένει με αυτά που βρήκαμε, γιατί είχε προβλέψει ο δικηγόρος να μας βάλει να υπογράψουμε αυτό το σύμφωνο εμπιστευτικότητας, γι' αυτό δεν θα σας πω λεπτομέρειες. Όταν λοιπόν κάναμε αυτές τις συζητήσεις μαζί του, διαπιστώσαμε ότι από συζήτηση σε συζήτηση άλλαζε τα δεδομένα, κάθε φορά ζητούσε κάτι άλλο και κάθε φορά του λέγαμε "αυτό στο είπαμε, αυτό στο γράψαμε, δες το, δεν υπάρχει κάτι άλλο".

Θέσαμε τρεις προϋποθέσεις. Την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία γιατί την εποχή εκείνη η ομάδα κινδύνευε, την εξασφάλιση της αδειοδότησης την οποία μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν καταλάβαινε και πολύ τι είναι η αδειοδότηση. Και τις μηδενικές οφειλές στο ΑΦΜ που θα μας πούλαγε, δηλαδή μας δίνει μια ομάδα αλλά πρέπει να μη χρωστάει τίποτα. "Πρέπει να τα έχεις πληρώσει όλα, αφού τα έχεις πληρώσει όλα, θα πληρωθείς".

Ήρθαμε λοιπόν εδώ και βρήκαμε ακριβώς το αντίθετο. Βρήκαμε πολλές υποχρεώσεις κι εχει την απαίτηση να τον πληρώσουμε και να πάρουμε τις υποχρεώσεις, δηλαδή να πληρώσουμε διπλό τίμημα. Έγιναν τέτοια πράγματα. Στη συνέχεια ασχοληθήκαμε πάρα πολλούς μήνες μελετώντας τα οικονομικά στοιχεία και από πού θα έρθουν νέοι κίνδυνοι.

Συναντήσαμε κάποιους φορείς, πολιτικά πρόσωπα που έδειξαν διάθεση και συμπάθεια να βοηθήσουν το πρόβλημα του Ηρακλή, κυρίως από το κυβερνών κόμμα - δεν μιλάω πολιτικά, γιατί δεν ανήκω σε κανέναν πολιτικό χώρο, γιατί δεν πιστεύω τους πολιτικούς γι' αυτό δεν ανήκω κάπου. Οι άνθρωποι αυτοί όμως του κυβερνώντος κόμματος είπαν θέλουμε να βοηθήσουμε, ελπίζω να το δείξουν και στην πράξη".

Για την πρώτη κρούση:

"Πριν από οκτώ μήνες ήρθαν δυο νέοι οπαδοί της ομάδας σας, μας μίλησαν για τον Ηρακλή, συζητήσαμε, τους εξηγήσαμε ότι τα λίγα που γνωρίζουμε για τον Ηρακλή είναι προβληματικά. Μας εξήγησαν πόσο μεγάλη ανάγκη έχει αυτή η ομάδα να αποκαταστήσει το όνομά της στο ποδόσφαιρο.

Συζητήσαμε λοιπόν για πολλή ώρα και υποσχεθήκαμε ότι θα κοιτάξουμε τα οικονομικά της ομάδας για να βρούμε ένα πλάνο στο οποίο η ομάδα θα μπορέσει να αποκαταστήσει τη θέση της. Και βασικά το πλάνο θα έπρεπε να προβλέπει την εξυγίανσή της. Μιλήσαμε με τους οργανωμένους.

Την επαφή την είχαμε με αυτούς, επώνυμους Ηρακλειδείς δεν καταφέραμε να βρούμε. Είναι πολύ δύσκολο το εγχείρημα γι' αυτό και δεν υπάρχει κάποιος άνθρωπος ο οποίος θα έμπαινε σε αυτή την ομάδα για να λύσει αυτά τα χρόνια προβλήματα τα οποία εσείς γνωρίζετε καλύτερα από εμένα. Εξήγησα ότι δεν μένω στη Θεσσαλονίκη, δεν είμαι Μακεδόνας και δεν είμαι Ηρακληδέας.

Είμαι Μικρασιάτης, Σμυρνιός και Απολλωνιστής. Θα προσπαθήσω με τη βοήθεια τη δική τους να βρούμε έναν τρόπο να εξυγιάνουμε την ομάδα, να συσπειρώσουμε και να ενώσουμε όλο τον κόσμο του Ηρακλή. Θεωρούμε ότι ο Ηρακλής είναι μια τεράστια ομάδα που ακόμα και μετά από 15 χρόνια παρακμής, παρέμεινε στις πρώτες έξι κορυφαίες ομάδες των εποχών του ελληνικού πρωταθλήματος".

Για το νέο όνομα της ομάδας και την ένταξη της επωνυμίας της επιχείρησης:

"Ανακοινώνουμε τη συνεργασία των Φούρνων Βενέτη με την ομάδα ΠΟΤ Ηρακλής. "Ηρακλής Φούρνοι Βενέτης" είναι το νέο όνομα της ομάδας. Η αιτία που γίνεται όλο αυτό είναι για πολλούς λόγους. Η ομάδα χρειάζεται έναν μεγάλο χορηγό για να μπορεί να έχει μια ασφάλεια τουλάχιστον τριών ετών να έχει δηλαδή κάποια εξασφαλισμένα έσοδα.

Ο δεύτερος είναι για να αρχίσουν κάποιοι εκβιαστές δικηγόροι να πάψουν να εκβιάζουν την ομάδα βλέποντας ότι στο όνομα πλέον υπάρχει και εταιρεία που μπορεί να διεκδικήσει για λόγους δυσφήμισης κάποια πράγματα. Στο διάστημα των οκτώ αυτών μηνών με έχουν εκβιάσει τουλάχιστον δυο τρεις δικηγόροι.

Ένας μάλιστα από την περιοχή σας, τυχαίνει να είναι και κακός δικηγόρος και τοκογλύφος δικηγόρος, και θα αποκαλύψω το όνομά του σε λίγο καιρό. Επειδή λοιπόν υπάρχουν και εκβιαστές δικηγόροι οι οποίοι δυσφημούν για πλάκα το οποιοδήποτε πρόσωπο αλλά και τις ομάδες κρίναμε σκόπιμο ότι από εδώ και στο εξής χρειαζόμαστε μια επιπλέον θωράκιση".

Για τον Ερασιτέχνη:

"Όταν μιλήσαμε με τους φιλάθλους του Ηρακλή βάλαμε μόνο μια προϋπόθεση. Ζήτησα να μιλήσω με μια μικρή ομάδα επώνυμων φιλάθλων του Ηρακλή οι οποίοι θα έχουν τη διάθεση να βοηθήσουν την ομάδα τους. Μου είπαν ότι θα κανονίσουν αυτή τη συνάντηση, η συνάντηση δεν έγινε ποτέ. Όταν τους ρώτησα "γιατί" μου είπαν ότι αυτοί οι δήθεν επώνυμοι ή επώνυμοι άνθρωποι του Ηρακλή δεν πλησιάζουν κοντά γιατί δεν θέλουν να βάλουν χρήματα για την ομάδα.

Τη μόνη επαφή που είχα εκείνη τη στιγμή ήταν ένα τηλέφωνο του κυρίου Ρέμου ο οποίος με πήρε, έδειξε ενδιαφέρον για την ομάδα, μίλησε και έδειξε μια μικρή αγωνία τουλάχιστον σύμφωνα με τα λεγόμενά του. Και ήθελε να καταλάβει κατά πόσο είναι σοβαρό το ενδιαφέρον μας. Ανεβήκαμε Θεσσαλονίκη. Συναντήσαμε ανθρώπους μόνο του Ερασιτέχνη.

Εκεί κατάλαβα πόσο σημαντικός είναι ο Ερασιτέχνης για την ομάδα αυτή. Είδα τον τότε πρόεδρο τον κ. Θέο μαζί με το ΔΣ του Ερασιτέχνη, με πόση αγωνία και με πόση προσπάθεια θέλανε να λύσουνε τον ποδοσφαιρικό ζήτημα της ομάδας που την ταλανίζει τα τελευταία χρόνια. Θέλω να σταθώ στο όνομα του σημερινού προέδρου του κ. Κυριζίδη.

Αυτός ο άνθρωπος είναι λίγους μήνες, ξέρω ότι αυτός ο άνθρωπος τρέχει νύκτα μέρα όλα τα θέματα και σβήνει φωτιές. Ο Ηρακλής έχει μόνο φωτιές, έχει μόνο προβλήματα. Είναι μια ομάδα που βλέπετε ότι τραβάει γκίνια σε όλα τα επίπεδα. Αυτή η γκίνια θα πρέπει να φύγει, πρέπει να αρχίσουμε να χαμογελάμε, να ελπίζουμε και να πιστεύουμε. Θέλω να συγχαρώ και τον κ. Κυριζίδη και τον κ. Χατζηχαραλάμπους τον οποίο τον γνώρισα μόνο δύο μέρες αλλά είδα ότι ο άνθρωπος αυτός σκοτώνεται όπως και ο Κυριζίδης για αυτή την ομάδα.

Στον Απόλλωνα ήμουν εννέα ολόκληρα χρόνια κι είχα να αντιμετωπίσω τον Ερασιτέχνη real estate. Είχε ένα γήπεδο το παλιό της Ριζούπολης και το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν πόσα λεφτά θα πάρουν κάθε χρόνο. Μάζευαν κάπου 300.000 ευρώ από ενοικιάσεις του γηπέδου.

Έβαζαν τα συγκροτήματα, χαλούσαν τον αγωνιστικό χώρο και μετά είχαν απαιτήσεις να παίρνουν 150.000 ευρώ τον χρόνο. Εγώ λοιπόν είδα έναν Ερασιτέχνη, το συζητάω και λέω ότι ο Ερασιτέχνης αυτός είναι κόσμημα και είναι κόσμημα γιατί παλεύει για τη δραστηριότητα της ομάδας. Θέλω να τους συγχαρώ δημόσια και να τους πω μπράβο τους γιατί οι άνθρωποι αυτοί επιτελούν σοβαρό έργο".

Για το πλάνο διάσωσης:

"Θα σας πω απλοϊκά ένα πλάνο διάσωσης της ομάδας και πρέπει να βοηθήσετε να το πετύχουμε. Το πρώτο πράγμα που ζητάμε είναι ενότητα. Είτε η μπάλα πάει δοκάρι και μέσα και έχουμε επιτυχίες, είμαστε μαζί, είτε η μπάλα πάει δοκάρι κι έξω κι είμαστε αποτυχημένοι, είμαστε μαζί. Δυστυχώς η θέση του προπονητή, η θέση του προέδρου, η θέση των παικτών κρίνεται από το δοκάρι και μέσα ή το δοκάρι και έξω.

Άρα λοιπόν πρέπει όλοι να έχουμε μια ηρεμία, να καταλάβουμε ότι η ομάδα μας είναι σε ειδικές συνθήκες και να παλέψουμε και να τη στηρίξουμε για να μπορέσουμε να βγάλουμε το κεφάλι από τα λασπόνερα. Το δεύτερο πράγμα είναι ένα πλάνο εξυγίανσης που θα τηρηθεί ευλαβικά τόσο από εμάς που είμαστε η διοίκηση, χωρίς δηλαδή να κάνουμε τρέλες και πράγματα επιπόλαια, όσο και από τον κόσμο. Λέω τον κόσμο γιατί ο κόσμος πρέπει να είναι πρωταγωνιστής.

Πρέπει δηλαδή όλοι εσείς κι όλοι εμείς κι όλοι όσοι βρίσκονται στην ομάδα κι όσοι έχουν τους φίλους τους και τους παλιούς Ηρακλειδείς που έχουν εξαφανιστεί, στον νομό εδώ της περιοχής μας ή και σε άλλους νόμους της Μακεδονίας, πρέπει να τους αφυπνίσουμε. Πρέπει να τους μαζέψουμε όλους στο γήπεδο και πρέπει όλους να τους αναγκάσουμε να πάρουν απο ένα εισιτήριο διαρκείας.

Το ένα εισιτήριο διαρκείας πρέπει να το πάρουνε για πολλούς λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι για να δείξει η ομάδα εκτόπισμα. Η ομάδα στραβά κουτσά θα ανέβει. Θα ανέβει από τον πρώτο χρόνο, αν δεν ανέβει από τον πρώτο θα ανέβει από τον δεύτερο. Η ομάδα ανεβαίνοντας αν υποθέσουμε ότι ανεβαίνει στην Α' εθνική κι έχει 3.000 διαρκείας είναι σαν να ανέβηκε μια επαρχιακή ομάδα.

Εμείς πρέπει να θυμίσουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο ότι έχουμε κάποιο εκτόπισμα ότι είμαστε μια από τις έξι πιο μεγάλες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. Άρα λοιπόν θέλω να παροτρύνετε όλους τους φίλους σας, κυρίως τους τζαμπατζήδες να μην μπει στο γήπεδο τζάμπα ούτε ένας φίλαθλος.

Χρειαζόμαστε τα χρήματα, χρειαζόμαστε το εκτόπισμα, χρειαζόμαστε την ενότητα και χρειαζόμαστε όλους εσάς. Άρα λοιπόν σας το ξεκαθαρίζω, θέλω όλοι να παλέψουμε στη διαδικασία της ενότητας της ομάδας και να παλέψουμε όλοι να δείξουμε ότι η ομάδα είναι μεγάλη. Άρα λοιπόν η ομάδα εχει ανάγκη να κόψει 5.000 διαρκείας και να ανέβει στην α' εθνική να κόψει 10.000 διάρκειας. Με τα ψέματα, με τα ψέματα. Και το πρώτο νεογέννητο μωρό και τον τελευταίο συνταξιούχο, πρέπει να πάρει ένα διαρκείας εισιτήριο για να δείξει ότι η ομάδα είναι μεγάλη.

Το τρίτο που θέλω να πω είναι υπομονή και πίστη για να επιτευχθεί ο στόχος μας. Και το τέταρτο και πιο καθοριστικό είναι να αποκαταστήσουμε ένα μέρος της ιστορίας της ομάδας μας που αφορά ανθρώπους που προσέφεραν κι έφυγαν στεναχωρημένοι. Δεν ξέρω καλά την ιστορία της ομάδας σας, ξέρω όμως ότι η ομάδα εχει κανει πολλά λάθη.

Έφυγαν στεναχωρημένοι άνθρωποι σαν τον Μυτιληναίο, σαν τον Χατζηπαναγή, τον Ρέμο, τον Εμφιετζόγλου, τον Σπανουδάκη κι άλλους. Όλοι αυτοί φύγανε από εδώ στεναχωρημένοι και θέλω να βάλω ένα ερώτημα, αν ο Μυτιληναίος είχε φύγει από δω πριν δεκαπέντε χρόνια, αυτά τα δεκαπέντε χρόνια ο Μυτιλιναίος μεγάλωνε και είναι σήμερα μέσα στους κορυφαίους οικονομικούς κολοσσούς της χώρας μας. Αν ο Μυτιληναίος ήταν κοντά στον Ηρακλή ξέρετε ποιο θα ήταν το εκτόπισμα της ομάδας μας;

Η ομάδα θα ήταν εφάμιλλη με τις ομάδες του ΠΟΚ. Τουλάχιστον σε οικονομικό επίπεδο. Το ελάχιστο θα είχαμε αποφύγει τη μιζέρια, το ελάχιστο θα είχαμε να λέμε ότι είμαστε κι εμείς ό,τι είναι και οι άλλοι δύο της Θεσσαλονίκης. Το ίδιο και με τον Ρέμο. Ο άνθρωπος αυτός με πήρε με μια αγωνία τι γίνεται με τον Ηρακλή. Εχει χάσει εκατομμύρια εδώ πέρα κι εμείς εδώ τον βρίζαμε. Πρέπει να βρούμε τρόπο να ενωθούμε όλοι μαζί. Έχουμε ανάγκη και τον τελευταίο Ηρακληδέα. Άρα λοιπόν αποκαθιστώντας αυτούς αποκαθιστούμε την ιστορία μας".

Για το όραμά του για τον Ηρακλή:

"Ιδρύουμε μια Επιτροπή Συσπείρωσης των δυνάμεων του Ηρακλή με πρόεδρο τον κ. Θέο που θα πλαισιωθεί από παλαίμαχους ποδοσφαιριστές και άλλους επώνυμους Ηρακλειδείς που επιθυμούν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Η Επιτροπή αυτή θα έχει σαν στόχο την ενότητα και την αποκατάσταση της ιστορίας της ομάδας και των προσώπων της.

Η ομάδα μας φέτος κύριοι δεν είχε φόρμες. Μοιραστήκανε φόρμες στη μέση του πρωταθλήματος σαν τσιγγάνοι στη μέση του δρόμου και γελάγανε και χαμογελάγανε γιατί βρήκανε φόρμες. Η ομάδα μας δεν είναι ομάδα επαγγελματική δεν είναι μια κανονική ομάδα, είναι μια καμένη γη.

Τέλος θα πρέπει στο μέλλον να σκεφτόμαστε πως μια ομάδα σαν τον Ηρακλή θα πρέπει να μετασχηματιστεί σε μια ομάδα λαϊκής βάσεως. Κάτι που στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ δύσκολο αλλά αυτό είναι που ταιριάζει σε αυτή την ομάδα. Λέμε λοιπόν για να ακούσουν και οι υπόλοιποι του ελληνικού ποδοσφαίρου ότι είμαστε αυτοί που κάποιοι θέλησαν να μας διαγράψουν από την κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Προσπάθησαν τρεις φορές να το κάνουν αυτό.

Εμείς λοιπόν είμαστε εδώ χάρις σε εσάς, χάρις στους φιλάθλους χάρις στους οργανωμένους οι οποίοι τρέχανε και ματώνανε σε όλα τα γήπεδα και στηρίζανε αυτή την ιδεολογία και αυτή την ομάδα που λέγεται Ηρακλής. Επιστρέφουμε, επιστρέφουμε, επιστρέφουμε.

Με όλες μας τις δυνάμεις. Ήμασταν και θα παραμείνουμε αδέσμευτοι, είμαστε η ομάδα των αυτόνομων, δεν μας αρέσει να έχουμε συμμαχίες και να έχουμε εξαρτήσεις. Γνωρίζουμε όλοι ότι η ομάδα μας έχει αδικηθεί, έχει υποφέρει, έχει κινδυνεύσει να διαλυθεί και έχει νιώσει ταπείνωση ο κόσμος της".

TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ SUPER LEAGUE 2
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ