ΑΡΗΣ

Ηρακλής - Άρης 0-1

Ηρακλής - Άρης 0-1
Ηρακλής

Μετά από 8 στείρα παιχνίδια ο Άρης σκόραρε με τον Μπατιόν στο 78' και και νίκησε τον Ηρακλή με 1-0.

Μετά από oκτώ ολόκληρα παιχνίδια χωρίς γκολ ο Άρης κατάφερε να σκοράρει στον αγώνα με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο Στάδιο ένα τέρμα που του χάρισε την νίκη. Το χρυσό τέρμα πέτυχε ο Μπατιόν στο 78' με κεφαλιά μέσα από την περιοχή του Κοβαλέβσκι, μετά από εκτέλεση φάουλ του Νέτο.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Κατσαβάκης: Κοβαλέφσκι, Παπαζαχαρίας, Κατσιαμπής, Σαρακατσάνος, Γιαννούλης, Φούφουλας, Ντιέ, Γκαρσία, Μάρκες, Επσταϊν (Κονέ 67'), Αγρίτης (Ρατόν 67').

Μαζίνιο: Σηφάκης, Νέτο, Βιτόλο, Λαμπριάκος (Ρομπέρζ 81'), Γιάχιτς, Ρεγκεϊρο (Κάλβο 65'), Καράμπελας, Κόκε (Βλόνταρσικ 90'), Χαβίτο, Λέμπο, Μπατιόν.

Διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
Βοηθοί: Τρύφων (Δράμας), Ασημακόπουλος (Μεσσηνίας)
Κίτρινες: Ντιέ (20' Ηρακλής), Σαρακατσάνος (19' Ηρακλής), Κόκε (31' Άρης), Ρεγκεϊρο (38' Άρης), Γιάχιτς (52' Άρης), Κατσαμπής (64' Ηρακλής), Μάρκες (Ηρακλής 90'), Κονέ (Ηρακλής 90').
Κόκκινες: -
Με μια ματιά
Ο Μαζίνιο ξεκίνησε το ματς με επιθετικούς προσανατολισμούς αφού ο Σταύρος Λαμπριάκος θα είναι παρτενέρ του Κόκε στην επίθεση, με σκοπό να σπάσει το αρνητικό ρεκόρ του Άρη που δεν έχει καταφέρει να σκοράρει σε πέντε συνεχόμενα ματς.

Από την πλευρά του ο Κατσαβάκης ξεκίνησε στο ματς τον Μάρκες ο οποίος ταλαιπωρήθηκε το τελευταίο διάστημα από έναν σοβαρό τραυματισμό, με σκοπό να έχει μια καλή λύση στην δημιουργία ευκαιριών.

Πριν την έναρξη του αγώνα οι φίλοι του Ηρακλή κατέθεσαν στεφάνι μπροστά στους φίλους του Άρη, εις μνήμην του νεαρού φιλάθλου που έχασε την ζωή του στο ματς με τον ΠΑΟΚ κατά την διάρκεια του ημιχρόνου.

Στην συνέχεια κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον χαμό του παλαίμαχου τερματοφύλακα του Ηρακλή.

Το ματς ξεκίνησε με τον Άρη να κάνει την πρώτη φάση του αγώνα με τον Λέμπο, ο οποίος πήρε την κεφαλιά μετά από σέντρα μέσα στην περιοχή του Κοβαλέφσκι, με τον Πολωνό τερματοφύλακα όμως να μπλοκάρει εύκολα.
Η πρώτη μεγάλη φάση για τον Ηρακλή έγινε στο 5' με τον Επσταϊν να περνάει τον Γιάχιτς και να βρίσκεται τετ α τετ με τον Σηφάκη, όμως το πλασέ που έκανε εξουδετέρωσε ο Έλληνας τερματοφύλακας. Ενώ στην συνέχεια της φάσης ο Αργίτης δοκίμασε ένα πλασέ όμως η μπάλα βγήκε άουτ.

Στο διάστημα μεταξύ 7' - '9 ο Άρης πιέζει τον Ηρακλή δημιουργώντας του πολλά προβλήματα από αριστερά με τον Ρεγκεϊρο, με πιο χαρακτηριστική αυτή με την σέντρα του Καράμπελα μέσα στην περιοχή του Γηραιού, ο Λαμπριάκος πήρε την κεφαλιά αλλά ο Κοβαλέφσκι απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Μετά το 13΄ ο Ηρακλής έχει πάρει τα ινία του αγώνα και πιέζει την εστία του Σηφάκη χωρίς ωστόσο να κάνει κάποια σημαντική ευκαιρία.

Μπαλιά τρύπα του Κόκε στο 28' στον Χαβίτο ο οποίος μπήκε από τα δεξιά μέσα στην περιοχή του Ηρακλή πλάσαρε, αλλά ο Κοβαλέφσκι έδιωξε την μπάλα με τα πόδια. Στην συνέχεια της φάσης ο Λαμπριάκος έκανε ένα σουτ αλλά ο Παπαζαχαρίας έδιωξε πριν η μπάλα μπει γκολ.

Το ματς έχει πάρει φωτιά αφού ο Ηρακλής στο 37' έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του για να ανοίξει το σκορ, όταν ο Αργίτης βρέθηκε απέναντι από τον Σηφάκη, μετά από μπαλιά της άμυνας, αλλά ο 26χρονος τερματοφύλακας με εκπληκτική απόκρουση έδιωξε την μπάλα και κράτησε το μηδέν.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Χαβίτο θα κάνει μαγική ενέργεια αφού θα περάσει την μπάλα πάνω από δυο αντιπάλους του, πασάρει στον Κόκε ο οποίος έκανε την σέντρα μέσα στην περιοχή του Ηρακλή, χωρίς όμως να ακολουθήσει ο Λαμπριάκος.

Το ημίχρονο έκλεισε με τις δυο ομάδες να είναι επιθετικές, και να δημιουργούν ευκαιρίες. Το πολυπόθητο γκολ όμως δεν ήρθε και το δεύτερο μέρος αναμένεται πολύ κρίσιμο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Ηρακλή να χάνει απίστευτη ευκαιρία όταν ο Ντιέ έκανε την κάθετη μπαλιά στον Μάρκες, εκείνος σέντραρε τον Επσταϊν που ήταν μόνος μέσα στην περιοχή του Σηφάκη, όμως το πλασέ του πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στο διάστημα 46' – 60' αφού και οι δυο αντίπαλοι επιδείχθηκαν περισσότερο σε σκληρά μαρκαρίσματα, παρά στο να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Στο 70' ο Ηρακλής βγήκε στην αντεπίθεση με αξιώσεις, μετά από εκτέλεση φάουλ υπέρ του Άρη, με πέντε ποδοσφαιριστές έναντι τριών των φιλοξενουμένων. Όμως ο Γιαννούλης μπερδεύτηκε και έχασε την μπάλα, χάνοντας μαζί και μια σπουδαία ευκαιρία για τον Γηραιό να σκοράρει.

Ο Μαρκές στο 75' έχασε άλλη μια σπουδαία ευκαιρία για τον Ηρακλή, όταν μετά από κάθετη μπαλιά του Γιαννούλη ο Ισπανός πήγε να “κρεμάσει” τον Σηφάκη, όμως ο Έλληνας τερματοφύλακας έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Μπορεί ο Ηρακλής να έχασε πολλές ευκαιρίες όμως ο Άρης είναι εκείνος που προηγήθηκε στο σκορ με τον Μπατιόν στο 78' με κεφαλιά. Ο Αργεντινός έγραψε το 0-1 και έβαλε τέλος στην επιθετική δυστοκία της ομάδας του τα τελευταία πέντε παιχνίδια.

Στο 87' ο Άρης παραλίγο να κάνει δυο τα τέρματα του όταν ο Κόκε βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Κοβαλέφσκι, όμως το σουτ που έκανε βρήκε πάνω στα σώματα των αμυντικών του Ηρακλή.

Το ματς τελείωσε με τον Άρη να είναι ο μεγάλος νικητής αφού κέρδισε τον Ηρακλή με 1-0, χάρις το γκολ του Μπατιόν στο 78'.

Συνέντευξη Τύπου
Ιομάρ Μαζίνιο (προπονητής Άρη)

"Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος με το σημερινό αποτέλεσμα. Η ομάδα έκανε απίστευτη δουλειά με όλους να κάναμε την αυτοθυσία μας. Βρισκόμαστε σε μια καλή στιγμή για να συνεχίσουμε την δουλειά. Θεωρώ ότι αξίζαμε και δικαιούμασταν την νίκη με όσα δείξαμε στον αγωνιστικό χώρο".

Για τον πανηγυρισμό του μετά την λήξη είπε: "Ήταν η κατάλληλη στιγμή γιατί ψάχναμε ως τεχνικό τιμ για δύο αγώνες το γκολ. Ήταν μία συλλογική δουλειά και ήθελα να ανταποδώσω από πλευράς μου".

Για την σημασία της πρώτης νίκης του στον πάγκο του Άρη είπε: "Για μένα σημαίνει πάρα πολλά. Με την δουλειά που ακολουθήσαμε από το πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Βρισκόμασταν σε καλή στιγμή και το μόνο που έλειπε ήταν το γκολ. Κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και η νίκη αυτή ήταν πολύ σημαντική για την ομάδα μας εν όψει της συνέχειας".

Μάκης Κατσαβάκης (προπονητής Ηρακλή)

" Δυστυχώς για μας λειτούργησε σήμερα ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου που λέει ότι όταν χάνεις τις ευκαιρίες δύσκολα να μην τιμωρηθείς. Από έναν Άρη που δεν έδειχνε σε τίποτα ότι είχε παίξει την Τετάρτη 120΄ και έπαιξε ψυχωμένα. Το ίδιο και εμείς.

Δυστυχώς η μπίλια όμως έκατσε για τον Άρη. Μας δυσκολεύει αυτό το αποτέλεσμα και θα πρέπει να φρεσκάρουμε την ομάδα με νέα άτομα και να πάμε να διεκδικήσουμε αυτούς τους βαθμούς εκτός έδρας αρχής γενομένης από το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Εργοτέλη".

Για την μη επίτευξη γκολ σε ένα ακόμη παιχνίδι τόνισε: " Ευκαιρίες βγαίνουνε", και πρόσθεσε: " Θα γίνει φρεσκάρισμα από τους υπάρχοντες αφού κάποια παιδιά είναι μακριά από τον καλό τους εαυτό και είναι λογικό να γίνουν αλλαγές".

Για το γκολ του Άρη που ήρθε και πάλι από στημένη φάση είπε: " Δυστυχώς από μία αδράνεια και αρχίζει να γίνεται εκνευριστικό", ενώ για την απώλεια της νίκης δήλωσε: " Θέλαμε την νίκη για να φύγουμε από κάτω και να αλλάξουμε τον στόχο. Δυστυχώς γυρίζουμε πίσω βήματα αλλά υπάρχει δρόμος για να τα διορθώσουμε".

Για το ενδεχόμενο απόκτησης κάποιου ποδοσφαιριστή: " Εδώ και μία εβδομάδα προετοιμαζόταν η περίπτωση του Λόβρεκ που χθες όπως με ενημέρωσαν ναυάγησε", κι όσο για την επόμενη μέρα τόνισε: " Υπάρχουν καλοί παίκτες στην ομάδα αλλά δεν θα πρέπει να επαναπαυτούνε για να έρθουν και πάλι οι επιτυχίες δείχνοντας προσοχή στις στατικές φάσεις"
.
Τέλος για τον αποκλεισμό των Βούκοβιτς και Γιάντση είπε: " Υπάρχουν αρκετοί παίκτες. Ο Βούκοβοιτς είναι κουρασμένος και υπάρχουν ισάξιοι. Θα υπάρχουν αλλαγές".

*Μετά την ήττα του Ηρακλή, αρκετοί οπαδοί της ομάδας συγκεντρώθηκαν έξω από το "Καυταντζόγλειο" και ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες κατά της διοίκησης του Αντώνη Ρέμου αλλά και των παικτών.
Όλα τα λεφτά...
Ο Χαβίτο. Γεμάτη εμφάνιση από τον Ισπανό μέσο που ήταν πραγματικά παντού και με την τεχνική του έκανε δύσκολη την ζωή των αμυντικών του Ηρακλή.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τον Σέρχιο Κόκε. Μπορεί η ομάδα του να κέρδισε όμως ο Ισπανός σταρ του Άρη δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του. Χαρακτηριστική είναι η φάση του 92', όταν βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή του Ηρακλή, όμως το πλασέ του ήταν τραγικό.
To Live του αγώνα...
Συνθέσεις ομάδων
Ηρακλής (Κατσαβάκης): Κοβαλέβσκι, Παπαζαχαρίας, Κατσιαμπής, Σαρακατσάνος, Γιαννούλης, Φούφουλας, Ντιέ, Γκαρσία, Μάρκες, Επστάιν, Αγρίτης
Άρης (Μαζίνιο): Σηφάκης, Νέτο, Γιάχιτς, Λέμπο, Καράμπελας, Βιτόλο, Μπατιόν, Χαβίτο, Ρεγκέιρο, Κόκε, Λαμπριάκος
1' Έναρξη αγώνα
5' Ευκαιρία Ηρακλής Επστάιν
Ο Επστάιν μπαίνει από αριστερά στην περιοχή, πλασάρει, αλλά ο Σηφάκης διώχνει με το πόδι, συρτό σουτ από τον Αγρίτη, η μπάλα περνά μακριά από το δεξί δοκάρι
8' Κεφαλιά Αρης Λαμπριάκος
Σέντρα του Ρεγκέιρο από αριστερά, ο Λαμπριάκος παίρνει την κεφαλιά, η μπάλα σκάει στο έδαφος και κατευθύνεται προς τη δεξιά γωνία του Κοβαλέβσκι, ο οποίος διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ
13' Σουτ Αρης Χαβίτο
Κάθετη του Βιτόλο στον Χαβίτο, ο οποίος μπαίνει στην περιοχή από δεξιά, σουτάρει, αλλά ο Κοβαλέβσκι μπλοκάρει
19' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Σαρακατσάνος
20' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Ντιέ
27' Ευκαιρία Αρης Χαβίτο
Κάθετη του Κόκε στον Χαβίτο, ο Κοβαλέβσκι αποκρούει το σουτ του Ισπανού, η μπάλα φτάνει στο Λαμπριάκο, το σουτ του οποίου διώχνει σωτήρια ο Παπαζαχαρίας
31' Κίτρινη κάρτα Αρης Κόκε
37' Ευκαιρία Ηρακλής Αγρίτης
Ο Αγρίτης φεύγει στην αντεπίθεση, πλασάρει με το εξωτερικό, αλλά ο Σηφάκης πραγματοποιεί σπουδαία απόκρουση, διώχνοντας σε κόρνερ
42' Σουτ Ηρακλής Ντιέ
Ο Ντιέ κλέβει την μπάλα έξω από την περιοχή του Άρη, όμως το σουτ που επιχειρεί, φεύγει μακριά από την εστία
43' Σουτ Ηρακλής Αγρίτης
Ωραία ενέργεια του Αγρίτη από αριστερά, μπαίνει στην περιοχή, αλλά το πλασέ του καταλήγει εύκολα στην αγκαλιά του Σηφάκη
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Ευκαιρία Ηρακλής Επστάιν
Απίστευτη ευκαιρία για τον Ηρακλή. Ο Μάρκες από δεξιά βρίσκει με παράλληλη μπαλιά τον Επστάιν, που απέναντι στον Σηφάκη στέλνει την μπάλα άουτ
48' Κίτρινη κάρτα Αρης Ρεγκέιρο
52' Κίτρινη κάρτα Αρης Γιάχιτς
64' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Κατσιαμπής
66' Αλλαγή παίκτη Αρης
Ο Κάλβο στη θέση του Ρεγκέιρο
67' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Ρατόν στη θέση του Αγρίτη
67' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Κονέ στη θέση του Επστάιν
75' Ευκαιρία Ηρακλής Μάρκες
Κάθετη του Γιαννούλη στον Μάρκες, που βγαίνει απέναντι στον Σηφάκη, περνά την μπάλα από πάνω του, αλλά αυτή καταλήγει άουτ
78' Γκολ Αρης Μπατιόν
Εκτέλεση φάουλ του Νέτο από δεξιά, ο Μπατιόν πηδά ψηλά και με γυριστή κεφαλιά δίνει το προβάδισμα στον Άρη
81' Αλλαγή παίκτη Αρης
Ο Ρομπέρζ στη θέση του Λαμπριάκου
86' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Ιωαννίδης στη θέση του Παπαζαχαρία
87' Ευκαιρία Αρης Κόκε
Από την πίεση του Χαβίτο, η μπάλα φτάνει στον Κόκε, ο οποίος σουτάρει μέσα από την περιοχή, αλλά απομακρύνει ο Κατσιαμπής
88' Σουτ Ηρακλής Ρατόν
Ο Ρατόν γυρίζει προς την εστία και σουτάρει από το ημικύκλιο της περιοχής, αλλά ο Σηφάκης διώχνει με τα ακροδάχτυλα
90' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Κονέ
90' Αλλαγή παίκτη Αρης
Ο Βλοντάρτσικ στη θέση του Κόκε
90' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Μάρκες
90' Λήξη αγώνα
Videos με τα γκολ της αναμέτρησης


































































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ