ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Ηρακλής-Ατρόμητος 2-3

Ηρακλής-Ατρόμητος 2-3
ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ

Ο Ατρόμητος αν και με 10 παίκτες κατάφερε να γυρίσει το ματς στο Καυτατζόγλειο σε 2-3 από 2-1!

Ο Ηρακλής μπορεί να μπήκε πολύ νωρίς στο παιχνίδι (μόλις στο 5') μπροστά στο σκορ με το πρώτο γκολ του Χλωρού με την "κυανόλευκη" φανέλα, όμως ο Μπιλίσκοφ και ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν μείνει με 10 λόγω της αποβολής Ραγκουέλ ισοφάρισε.
Ο νεοφερμένος Ίλιε, ήταν αυτός που μπαίνοντας ως αλλαγή για τον Ηρακλή, έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον γηπεδούχο, όμως με δύο τέρματα στα τελευταία 5 λεπτά του αγώνα, από τους Λουτσιάνο και Ρόβα, ο Ατρόμητος έφυγε με τους 3 βαθμούς από το Καυτατζόγλειο αφήνοντας τον Ηρακλή στην προτελευταία θέση της κατηγορίας.

td> Οι συνθέσεις των ομάδων
Ηρακλής (Γ. Μπουμπένκο): Αμπάρης, Δέντσας, Δρούγας, Κατσαμπής, Μπιλίσκοφ, Πουρσανίδης, Μαυρογενίδης, Χλωρός, Αλιούτα, Ερέρα, Φορτούζι.

Ατρόμητος (Ν. Κοκότοβιτς): Μιχαηλίδης, Ραγκουέλ, Γεωργίου, Μερίνο, Ρόβας, Άντερσον, Ιωάννου, Ολιβέϊρα, Λαζανάς, Λουτσιάνο, Κατεμής.

Διαιτητής: Γ. Δαλούκας (Θεσσαλίας)

Βοηθοί: Δ. Αραμπόπουλος (Φθιώτιδας) / Ι. Κουζάκης (Θεσσαλίας)
td> Με μια ματιά
Την ανατροπή της χρονιάς πέτυχε ο Ατρόμητος, ο οποίος αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ από τον Ηρακλή, στο Καυτατζόγλειο, κατάφερε χάρη στο πείσμα των ποδοσφαιριστών του να φύγει με το "χρυσό τρίποντο", που τον έφερε και πάλι σε θέση UEFA, ενώ άφησε τον Ηρακλή στην ζώνη του υποβιβασμού.

Ο Ηρακλής μπήκε πολύ πιο δυνατά στο παιχνίδι και ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ, στην πρώτη-ουσιαστικά- καλή του ευκαιρία. Έτσι στο 5ο λεπτό και μετά από λάθος της μεσαίας γραμμής του Ατρομήτου, ο Φορτούζι πέρασε την κάθετη μπαλιά στον Χλωρό, ο οποίος αφού απέφυγε το μαρκάρισμα του Ραγκουέλ, με ένα χλιαρό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Από εκεί και πέρα και ενώ οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, έδειχναν να μην έχουν όρεξη για ποδόσφαιρο, ο Ηρακλής έριξε τον ρυθμό του, ενώ ο Ατρόμητος, δεν είχε κάνει σε καμία περίπτωση αισθητή την παρουσία του στα καρέ του Αμπάρη.

Στο 25ο λεπτό, ο Ηρακλής έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, με το οποίο και βάσει της εικόνας του παιχνιδιού θα καθάριζε το ματς, όμως η λόμπα του Φορτούζι έφυγε ελάχιστα άουτ.

Οι δύο ομάδες, δεν δημιούργησαν άλλες ευκαιρίες μέχρι την ανάπαυλα, με τους οπαδούς του Ηρακλή που βρέθηκαν στο γήπεδο, να προβλήματίζονται.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός του παιχνιδιού δεν ανέβηκε. Ο Ηρακλής έμοιαζε να μην απειλείται σε καμία περίπτωση από τον υπνωτισμένο Ατρόμητο. Όλα αυτά όμως μέχρι το 57ο λεπτό, όταν ο Ραγκουέλ, αποβλήθηκε παίρνοντας δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Από εκεί και πέρα και αντίθετα στην λογική, οι υπόλοιποι 10 ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου, πείσμωσαν και έψαξαν την ισοφάριση, με όλες τους τις δυνάμεις.

Τελικώς έφτασαν σε αυτή, έπειτα από ένα φάουλ του Λουτσιάνο και μια τραγική κεφαλιά του Μπιλίσκοφ, που ξεγέλασε τον Αμπάρη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για την ισοφάριση στο 72ο λεπτό.

Ο Γιόζεφ Μπουμπένκο, εκνευρισμένος με τους παίκτες, έριξε στο παιχνίδι, τους νεοαποκτηθέντες Ίλιε και Σίσιτς, σε μια προσπάθεια, να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική. Ο Ρουμάνος επιθετικός μάλιστα στην πρώτη του εμφάνιση με την "κυανόλευκη" φανέλα κατάφερε να σκοράρει 12 μόλις λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ίλιε, λοιπόν,έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον Ηρακλή, καθώς μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αλιούτα, βρέθηκε σε επίκαιρη θέση και αμαρκάριστος στην μικρή περιοχή, με πλασέ έγραψε το 2-1.

Η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στον Ατρόμητο. Στο 88ο λεπτό του αγώνα, ο Λουτσιάνο κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή, ο Βραζιλιάνος πήρε την ευθύνη και της εκτέλεσης. Έτσι και με μια απίστευτη εκτέλεση από μεγάλη απόσταση, ο μέσος του Ατρόμητου έστειλε την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι του Αμπάρη και έπειτα στα δίχτυα του χωρίς να του αφήσει περιθώρια αντίδρασης.

Με τον αγώνα να φτάνει στο 90ο λεπτό και την άμυνα του Ηρακλή να πεαγοδρομεί πλέον, ο Ατρόμητος βρήκε την ευκαιρία να βγει σε μια αντεπίθεση με την μπάλα από τον Μερίνο να φτάνει στον Ρόβα, ο οποίος μπαίνοντας μέσα στην περιοχή πλάσαρε τον Αμπάρη για να γράψει το τελικό και αναπάντεχο 3-2!
td> Συνέντευξη Τύπου


Κοκότοβιτς: "Λουτσιάνο όπως ο Ριβάλντο"

Η νίκη μέσα στο Καυτανζόγλειο επί του Ηρακλή και με τον τρόπο που ήρθε στα τελευταία λεπτά με το τελικό 2-3 μόνο ικανοποιημένο μπορούσε να αφήσει τον τεχνικό του Ατρόμητου, Ντράγκαν Κοκότοβιτς, που έπλεξε το εγκώμιο του Λουτσιάνο την ίδια ώρα που ο Γιόζεφ Μπουμπένκο τόνισε ότι η ομάδα του βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

"Για μας ο Λουτσιάνο είναι όπως για τον Ολυμπιακό ο Ριβάλντο. Είναι πολύ καλός παίκτης που μπορεί να βάλει δύο γκολ σε τρεις φάσεις. Είναι ο παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά", ήταν το σχόλιο του Ντράγκαν Κοκότοβιτς για τον Λουτσιάνο με τον Σέρβο τεχνικό να στεκεται και στον προκάτοχό του Γιώργο Παράσχο, λέγοντας: "Η σημερινή νίκη δεν είναι δική μου δουλειά αλλά του κ. Παράσχου που είναι γεγονός ότι έχει αφήσει έργο στην ομάδα αφού σε 20 μέρες ένας προπονητής δεν μπορεί να αλλάξει και πολλά πράγματα".

Μπουμπένκο: "Σε δύσκολη θέση" "Είχαμε κακή απόδοση σήμερα", παραδέχτηκε ο τεχνικός του Ηρακλή, Γιόζεφ Μπουμπένκο, με τον Σλοβάκο να συνεχίζει: "Ο Ατρόμητος αποδείχθηκε πιο πιεστική σαν ομάδα ενώ η συμβολή του Λουτσιάνο στη νίκη ήταν καθοριστική. Εμείς προηγηθήκαμε δύο φορές αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Πλέον βαθμολογικά είμαστε σε δύσκολη θέση όπως ισχύει από την αρχή του πρωταθλήματος για τον Ηρακλή".

Σε ερώτηση για την αλλαγή του Μαυρογενίδη είπε: "Έπρεπε να κάνω αλλαγή για να ενισχύσω την επίθεση. Βάλαμε δεύτερο γκολ αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Είχαμε πει στους παίκτες να προσέξουν τους Λουτσιάνο και Μερίνο αλλά και τις στημένες φάσεις του Ατρόμητου".
td> Όλα τα λεφτά...
Η αναμέτρηση από την αποβολή του Ραγκουέλ και έπειτα. Ο αγώνας πήρε μια άγρια ομορφιά, από εκεί που ήταν τουλάχιστον κουράστικος. Βέβαια, για αυτό δεν ευθυνόταν ο ίδιος ο αμυντικός του Ατρομήτου, αλλά οι αριθμητικοί συσχετισμοί, οι οποίοι μόλις άλλαξαν, μπήκαν 4 γκολ!
td> Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Το παιχνίδι πριν την αποβολή του Ραγκούελ. Είπαμε δεν ευθυνόταν ο Ραγκουέλ αλλά οι συσχετισμοί. Με 22 παίκτες στο γήπεδο είδαμε κουραστικό ποδόσφαιρο, ενώ με 21...
td> To Live του αγώνα...
1' Έναρξη αγώνα
5' Γκολ Ηρακλής Χλωρός
Λάθος των φιλοξενούμενων στην μεσαία γραμμή, ο Φορτούζι έκανε την κάθετη πάσα για τον Χλωρό που ξέφυγε απο τον Ραγκουέλ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
8' Ευκαιρία Ηρακλής Κατσαμπής
Ο Κατσαμπής κατάφερε να κάνει την κεφαλιά, αλλά ο Μιχαηλίδης βρήκε τον τρόπο ν' απομακρύνει την μπάλα.
14' Σχόλιο
Ο Ηρακλής κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Ατρόμητο και να φθάσει στο γκολ. Οι φιλοξενούμενοι απο την άλλη δεν έχουν καταφέρει ν' απειλήσουν την αντίπαλη εστία.
18' Οφσάιντ Ηρακλής
Ο Ερέρα προσπάθησε να κινηθεί στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων, όμως υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.
21' Σχόλιο
Ο Ατρόμητος έχει ισορροπήσει τον αγώνα, όμως ο Αμπάρης δεν έχει νιώσει πίεση ακόμα.
25' Ευκαιρία Ηρακλής Φορτούζι
Καταπληκτική πάσα του Μαυρογενίδη για τον Φορτούζι στην πλάτη της άμυνας του Ατρομήτου, ο Αλβανός επιθετικός καθυστέρησε να σουτάρει, τελικά επιχείρησε μια "λόμπα" και έστειλε την μπάλα λίγο πάνω απο την εστία του Μιχαηλίδη.
31' Ευκαιρία Ατρόμητος Μερίνο
Ο Λουτσιάνο εκτέλεσε φάουλ και έδωσε πάσα στον Μερίνο έξω απο την περιοχή του Ηρακλή, εκείνος δοκίμασε ψηλοκρεμαστό σουτ όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω απο την εστία του Αμπάρη.
35' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος : Ραγκουέλ
41' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής : Μπιλίσκοφ
42' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής : Χλωρός
45' Έναρξη καθυστερήσεων : 1'
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Παπαποστόλου στην θέση του Φορτούζι.
50' Σχόλιο
Χωρίς κάτι το ιδιαίτερο τα πρώτα λεπτά του β' ημιχρόνου.
53' Κόρνερ Ηρακλής
Λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων, ο Ερέρα μπήκε στην περιοχή απο τ' αριστερά, όμως καθυστέρησε και οι αμυντικοί του Ατρομήτου βρήκαν την ευκαιρία να παραχωρήσουν κόρνερ.
54' Σουτ Ατρόμητος Κατεμής
Σέντρα του Λουτσιάνο απο τ' αριστερά, η μπάλα πέρασε στην απέναντι πλευρά όπου ο Κατεμής έκανε σουτ, όμως η μπάλα σταμάτησε στην εξωτερική πλευρά της εστίας του Αμπάρη.
57' Κόκκινη κάρτα Ατρόμητος : Ραγκουέλ
Ο Ραγκουέλ αντικρίζει δεύτερη κίτρινη κάρτα γι' αντικανονικό μαρκάρισμα στην μεσαία γραμμή και αφήνει την ομάδα του με δέκα παίκτες.
60' Φάουλ Ατρόμητος
Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λουτσιάνο, η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Αμπάρη.
64' Άουτ Ατρόμητος Μερίνο
Ο Μερίνο κατέβασε με εντυπωσιακό τρόπο την μπάλα και επιχείρησε σουτ, η μπάλα όμως πέρασε άουτ.
69' Ευκαιρία Ατρόμητος Άντερσον
Εκτέλεση κόρνερ του Λουτσιάνο απο τα δεξιά, ο Ιωάννου γύρισε την μπάλα, όμως ο Άντερσον δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα μπροστά απο την εστία του Αμπάρη, καθώς απομάκρυναν οι αμυντικοί του "Γηραιού".
72' Γκολ Ατρόμητος Μπιλίσκοφ (αυτ.)
Ο Λουτσιάνο εκτέλεσε φάουλ απο τα δεξιά, ο Μπιλίσκοφ προσπάθησε ν' απομακρύνει την μπάλα με κεφαλιά, όμως τελικά το μόνο που κατάφερε ήταν να στείλει την μπάλα στο βάθος της εστίας του Αμπάρη.
74' Κόρνερ Ηρακλής
Ο Δέντσας έκανε σέντρα-σουτ απο τα δεξιά, ο Μιχαηλίδης κατάφερε να παραχωρήσει κόρνερ.
75' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Ίλιε στην θέση του Ερέρα.
80' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Σίσιτς στην θέση του Μαυρογενίδη.
83' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Ο Μαγκντί στην θέση του Λαζανά.
87' Γκολ Ηρακλής Ίλιε
Εκτέλεση κόρνερ του Αλιούτα απο τα δεξιά, ο Ίλιε βρέθηκε χωρίς αντίπαλο στην "καρδιά" της περιοχής και με πλασέ νίκησε τον Μιχαηλίδη.
88' Γκολ Ατρόμητος Λουτσιάνο
Ο Λουτσιάνο με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ απο τα 35 μέτρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αμπάρη και "πάγωσε" τους οπαδούς του Ηρακλή.
90' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος : Μερίνο
90' Γκολ Ατρόμητος Ρόβας
Πολύ ωραία πάσα του Λουτσιάνο στον Ρόβα, που "έσπασε" το τεχνητό οφσάιντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αμπάρη, κάνοντας την ολική ανατροπή για την ομάδα του Περιστερίου.
90' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Ο Κουτσοσπύρος στην θέση του Μερίνο.
90' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Ο Αποστολόπουλος στην θέση του Λουτσιάνο.
90' Λήξη αγώνα









































TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ