ΗΡΑΚΛΗΣ

Ηρακλής-Ιωνικός 1-0

Ηρακλής-Ιωνικός 1-0
Ηρακλης πανηγυρικο

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Ηρακλή που παλεύει να σωθεί καθώς κέρδισε με 1-0 εντός έδρας τον αδιάφορο Ιωνικό

Οι συνθέσεις των ομάδων
Hρακλής(Γιοβάνοβιτς): Μπαντής, Παπαζαχαρίας, Σνάουτσερ, Μπιλίσκοφ, Δρούγας, Δέντσας, Μαυρογενίδης(63' Λίλα), Πρίττας, Ιωαννίδης(46' Ρίβας), Σίσιτς, Ερέρα(88' Κατσαμπής).
Ιωνικός(Χατζηνικολάου): Ραμίρεζ, Κοτίτσας(46' Νατσούρας), Φαμπίνιο(78' Σαχινίδης), Μελαμπιανάκης, Βουρεξάκης, Ουκάρ, Κιμπικούλα, Μπαστιανίνι, Σίμος(63' Γκούτμαν), Παβιό, Ονουάτσι.
Με μια ματιά
Από το πρώτο λεπτό του αγώνα οι παίκτες και των δύο ομάδων μπήκαν φοβισμένοι στον αγώνα και όλα μαρτυρούσαν πως θα παρακολουθήσουμε ένα κλασικό παιχνίδι κέντρου. Ο Ηρακλης που ήθελε πάση θυσία την νίκη κατάφερε να ανοίξει το σκορ από νωρίς στο 10ο μόλις λεπτό ύστερα από ατομική ενέργεια και ωραίο σουτ του Σίσιτς.

Απο ' κει και πέρα οι παίκτες του "γηραιού" επαναπαύτηκαν και ο ρυθμός του παιχνιδιού όσο περνούσε η ώρα όλο και έπεφτε. Στο 35ο λεπτό οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, καθώς στην απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπιλίσκοφ η μπάλα κατέληξε πάνω απο τα δοκάρια του Ραμίρεζ. Μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν αλλάξε κάτι και οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το εύθραυστο 1-0.

Δεύτερο ημίχρονο
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως ακριβώς είχε τελειώσει το πρώτο με κύριο χαρακτηριστικό τις δυνατές μάχες στο κέντρο του γηπέδου. Ο Ηρακλής προσπαθούσε να βάλει ένα γκολ που θα "κλέιδωνε" ουσιαστικά την νίκη ενώ ο Ιωνικός όποτε έβρισκε ευκαιρία έβγαινε επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση όταν ο Μπαστιανίνι βγήκε τετ α τετ με τον Μπαντή όμως ο τερματοφύλακας του "γηραιού" απέκρουσε την μπάλα και ο Ονουάτσι έκανε μια δεύτερη σωτήρια επέμβαση.

Στα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων ο Μπαντής κράτησε και πάλι ανέπαφη την εστία του πραγματοποιώντας εκπλητική απόκρουση ύστερα από κοντινή κεφαλιά του Σαχινίδη.Το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι και το τέλος και πλέον ο Ηρακλής θέλει μόνο νίκη στον τελευταίο αγώνα στα "πηγάδια κόντρα στην Ξάνθη αλλά και να μην νικήσει η Κέρκυρα τον Παναθηναΐκό στην έδρα του.
Συνέντευξη Τύπου
Χατζηνικολάου: "Με υπομονή να σωθεί"

Την υπόσχεση πως ο Ιωνικός θα παλέψει και στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό έδωσε ο τεχνικός του, Γιάννης Χατζηνικολάου, ενώ ευχήθηκε στον Ηρακλή να σωθεί με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς αμέσως μετά να τόνισε πως παρά τη νίκη η ομάδα του δεν κρατά την τύχη της παραμονής στα χέρια της.

"Εύχομαι στον Ηρακλή και τον Ιβάν να έχει υπομονή και να μπορέσει να σωθεί. Εμείς θα παίζαμε όλα τα παιχνίδια μέχρι και την τελευταία αγωνιστική για την αξιοπρέπεια μας και αυτό κάναμε και σήμερα. Αυτό το παιχνίδι βάση της εικόνας μας δεν ήταν κάτι το εξαιρετικό", ήταν οι δηλώσεις του τεχνικού του Ιωνικού, Γιάννη Χατζηνικολάου.

Γιοβάνοβιτς: "Δεν εξαρτάται μόνο από μας"

"Σίγουρα ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά με πολύ μεγάλη διάθεση και αρκετή δύναμη στο παιχνίδι", παραδέχτηκε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ενώ ο τεχνικός του Ηρακλή δεν έκρυψε πως: "Ξεκινήσαμε βέβαια όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια αλλά μετά το 25΄-30΄ αρχίσαμε να φορτωνόμαστε με απίστευτο άγχος".

"Φοβόμουνα το άγχος"
"Δεν κινδυνέψαμε στο πρώτο ημίχρονο αν και μετά το γκολ μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα που δεν τα κάναμε. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως θέλαμε να είχαμε μια εικόνα πιο καλή και ισορροπημένη αλλά αυτό που φοβόμουνα και σας το είχα αναφέρει ήταν ότι εδώ και αρκετούς μήνες είμαστε υπό την τεράστια πίεση να κερδίσουμε τα παιχνίδια.

Φοβόμουνα το άγχος που στα τελευταία τρία παιχνίδια δεν το είχαμε σε τόσο μεγάλη έκταση αλλά σήμερα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν φανερό με το ρευστό 1-0 να μην μας έφθανε με αποτέλεσμα να κινδυνεύαμε στο τέλος να μας ισοφαρίσει ο Ιωνικός κάτι που θα ήταν καταστροφικό για μας".



"Ανάμεικτα συναισθήματα"

Για την σημασία της νίκης είπε: "Η νίκη αυτή μας δίνει άλλη μία ευκαιρία στο επόμενο παιχνίδι με την Ξάνθη, άλλη μία ευκαιρία και εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι να ετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες αν και στα αποδυτήρια σίγουρα τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Από την μία χαρά που κερδίσαμε ένα παιχνίδι που μας έδωσε μεν ελπίδες για την συνέχεια αλλά από την άλλη ήταν η εμφάνιση".



"Είμαστε σε τεράστια πίεση"

Στη συνέχεια ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν έκρυψε για ακόμη μία φορά πως: "Είμαστε σε τεράστια πίεση και ελπίζω να αντέξουμε μέχρι το τέλος ενώ θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους φιλάθλους μας και ελπίζω να κερδίσουμε και την SKODA Ξάνθη ώστε να διεκδικήσουμε την παραμονή μας.

Δυστυχώς αυτό είναι το ποδόσφαιρο και κανένας από μας δεν ήθελε να δώσει την ευκαιρία αυτή στον Ιωνικό να μας ισοφαρίσει αλλά όταν κάνεις κάποια λάθη μπορεί να τα πληρώσεις. Σας είπα όμως ότι στο δεύτερο ημίχρονο η πίεση και το άγχος φάνηκαν.

Σήμερα κινδυνεύαμε κι όποιος ζει μαζί μου και με τα παιδιά σε καθημερινή βάση μπορεί να καταλάβει την τεράστια πίεση που έχουνε αλλά και τις τεράστιες αντοχές που πρέπει να έχει κανείς για να την αντέξει. Δεν εξασφαλίσαμε το σκορ στο πρώτο ημίχρονο στις ευκαιρίες που είχαμε και στο τέλος ξέρετε πόσο δύσκολο ήταν, ενώ και ο Μπαντής έκανε 2-3 καθοριστικές επεμβάσεις".





Σε ερώτηση για τον τραυματισμό του Μαυρογενίδη απάντησε: "Έχει ένα πρόβλημα στον ώμο. Δεν μπορούσε να συνεχίσει το παιχνίδι για αυτό και έγινε αλλαγή και θα δούμε τις επόμενες μέρες τι ακριβώς έχει".

Τέλος όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τα υπόλοιπα σημερινά αποτελέσματα ο προπονητής του Ηρακλή είπε: "Για μας το πιο καλό αποτέλεσμα ήταν που κερδίσαμε τον Ιωνικό και έχουμε την ευκαιρία να ελπίζουμε και στο παιχνίδι στην Ξάνθη, αν και ακόμα και σήμερα που κερδίσαμε πάλι δεν εξαρτάται μόνο από μας. Δεν εξαρτώνται όλα από μας αν και σίγουρα θα πρέπει να κερδίσουμε στην Ξάνθη".
Όλα τα λεφτά...
Η απόδοση του τερματοφύλακα του Ηρακλή Γιώργου Μπαντή, που με δυο εκπληκτικές επεμβάσεις κράτησε την νίκη για την ομάδα του και διατήρησε τις ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Το θέαμα που πρόσφεραν οι παίκτες και των δύο ομάδων δεν ήταν αυτό που περιμέναμε να δούμε. Πηγή του κακού ίσως ήταν η αδιαφορία του Ιωνικού και το γρήγορο γκολ που πέτυχε ο Σίσιτς για τον Ηρακλή.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων Ηρακλής
(Γιοβάνοβιτς): Μπαντής, Παπαζαχαρίας, Σνάουτσερ, Μπιλίσκοφ, Δρούγας, Δέντσας, Μαυρογενίδης, Πρίττας, Ιωαννίδης, Σίσιτς, Ερέρα.
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Ιωνικός
(Χατζηνικολάου): Ραμίρεζ, Κοτίτσας, Φαμπίνιο, Μελαμπιανάκης, Βουρεξάκης, Ουκάρ, Κιμπικούλα, Μπαστιανίνι, Σίμος, Παβιό, Ονουάτσι.
1' Έναρξη αγώνα
10' Γκολ Ηρακλής Σίσιτς
Ατομική προσπάθεια του Σίσιτς που περνάει τρεις παίκτες κάνει το σουτ και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Ραμίρεζ
10' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Σίσιτς
Κίτρινη κάρτα για το σκόρερ καθώς έβγαλε την μπλούζα πανηγυρίζοντας
34' Κίτρινη κάρτα Ιωνικός Κιμπικούλα
35' Ευκαιρία Ηρακλής Μπιλίσκοφ
Καλή εκτέλση φάουλ λίγο έξω από την περιοχή του Ιωνικού, από τον Μπιλίσκοφ η μπάλα περνάει άουτ.
45' Έναρξη καθυστερήσεων
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Ρίβας μπήκε στον αγώνα στην θέση του Ιωαννίδη
46' Αλλαγή παίκτη Ιωνικός
Ο Νατσούρας παίρνει την θέση του Κοτίτσα
63' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Λίλα παίρνει την θέση του Μαυρογενίδη
63' Αλλαγή παίκτη Ιωνικός
Ο Γκούτμαν περνάει στον αγωνιστικό χώρο στην θέση του Σίμου.
73' Ευκαιρία Ιωνικός
Ο Μπαστιανίνι βγαίνει μόνος του απέναντι στον Μπαντή που αποκρούει ο Ονουάτσι δεν προλαβαίνει να κάνει την προβολή.
78' Αλλαγή παίκτη Ιωνικός
Ο Σαχινίδης μπήκε στην θέση του Φαμπίνιο
80' Κίτρινη κάρτα Ιωνικός Σαχινίδης
88' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Κατσαμπής παίρνει την θέση του Ερέρα.
90' Έναρξη καθυστερήσεων +3
93' Λήξη αγώνα































TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ