ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ηρακλής-Παναθηναϊκός 0-1

Ηρακλής-Παναθηναϊκός 0-1
σαλπιγγιδης / πανηγυρικο

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για τους "πράσινους" ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, με 1-0 κόντρα στον "Γηραιό"

Οι «κυανόλευκοι» με μοναδική καλή φάση... μόνο ένα δοκάρι (13’) με τον Ερέρα και τίποτα παραπάνω δεν δικαιούταν κάτι καλύτερο από το ματς. Από την άλλη, ο Σαλπιγγίδης το «χρυσό» γκολ (55’) του «τριφυλλιού» με το τεχνικό επιτελείο του να ανησυχεί για τον τραυματισμό του Παπαδόπουλου ενόψει των αγώνων με Μλάντα Μπόλεσλαβ και Ολυμπιακό.

td> Οι συνθέσεις των ομάδων
Ηρακλής (Σάββας Κωφίδης): Αμπάρης, Σνάουτσνερ, Δρούγας, Διαμαντίδης (66’ Παπαποστόλου), Κατσαμπής, Πουρσανίδης, Παπαστεριανός (87' Μπιλίσκοφ), Ρίβας, Γεωργιάδης (80’ Καπετάνος), Ερέρα, Επαλέ

Παναθηναϊκός (Βίκτορ Μουνιόθ): Εμπέντε, Βύντρα, Σέριτς, Μόρις, Γκούμας, Μπόβιο, Βίκτορ (90’+1 Λεοντίου), Ιβανσιτς (46’ Θεοδωρίδης), Ρομέρο, Παπαδόπουλος (75’ λ.τρ. Μπίσκαν), Σαλπιγγίδης

Διαιτητής: Μπριάκος (Γαλανός - Μπερσής)
Κίτρινες: Δρούγας, Παπαποστόλου / Ρομέρο, Βίκτορ, Μπόβιο, Μπίσκαν
Κόκκινες: -

td> Με μια ματιά
Με τους Ερέρα και Παπαστεριανό στην ενδεκάδα παρέταξε την ομάδα του κόντρα στο «τριφύλλι» ο Σάββας Κωφίδης που προτίμησε το 4-4-2 με τους Επαλέ και τον Αργεντίνο επιθετικό αιχμές στην κορυφή της επίθεσης. Ιδια τακτική και από τον Ισπανό προπονητή του Παναθηναϊκού, Βίκτορ Μουνιόθ ο οποίος επέλεξε τελικά για τον χώρο της μεσαίας γραμμής τον Ρικάρντο Μπόβιο (για δύναμη στην μεσαία γραμμή και καλύτερη ανασταλτική βοήθεια) δίπλα στον Βίκτορ Σάντσεθ με το υπόλοιπο σχήμα να είναι ίδιο με αυτό που είχε επιλέξει ο 49χρονος τεχνικός στο ματς με την ΑΕΚ.

Οι «πράσινοι» όπως και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησαν πολύ δυνατά το ματς αναλαμβάνοντας τα ηνία του από το πρώτο λεπτό με σκοπό να αιφνιδιάσουν τους αντιπάλους τους. Η πίεση και η εδαφική υπεροχή μετουσιάστηκε σε ευκαιρία μόλις στο 8’ όταν ο Μπόβιο έβγαλε σε θέση βολής τον Σαλπιγγίδη στην πλάτη των «κυανόλευκων» αλλά το βιαστικό σουτ από μακριά του διεθνή επιθετικού απέκρουσε ο Αμπάρης με διπλή προσπάθεια.

Δύο λεπτά αργότερα (10’) και με την συμπλήρωση του πρώτου δεκάλεπτου οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά όταν ο Ιβανσιτς βρήκε τον Σαλπιγγίδη αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του βοηθού του Μπριάκου να σταματήσει τον επιθετικό του Παναθηναϊκού (Σαλπιγγίδη) χωρίς να έχει σωστή απόφαση σύμφωνα και με τον τηλεοπτικό φακό.

Οι γηπεδούχοι που δεν είχαν επισκεφτεί μέχρι το 13’ τα καρέ του Εμπέντε «άγγιξαν» το γκολ από μακριά. Ο Ερέρα με ένα ξαφνικό σουτ αρκετά έξω από την μεγάλη περιοχή αιφνιδίασε τους πάντες αλλά δεν είχε την τύχη με το μέρος του αφού είδε την μπάλα (όπως και ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού) να χτυπάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Εμπέντε και να καταλήγει άουτ.

Η φάση αυτή… αφύπνισε την εξέδρα των γηπεδούχων αλλά δεν επηρέασε το έργο… των «πράσινων» που περίμεναν μέχρι το επόμενο «χτύπημα». Ελέγχοντας απόλυτα τον αγώνα, στο 21’ και πάλι άγγιξαν το γκολ αλλά και αυτή την φορά δεν τα κατάφεραν. Ο Σαλπιγγίδης πέρασε στα πλάγια με εξαιρετική προσπάθεια τους Δρούγα και Παπαστεριανό, πάσαρε στο ύψος της μικρής περιοχής στον Παπαδόπουλο αλλά το χλιαρό πλασέ του απέκρουσε στην γραμμή επάνω ο Σνάουτσερ, γλυτώνοντας την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση.

Δύο λεπτά αργότερα (23’) ήταν η σειρά και πάλι του κ. Γαλανού (επόπτης) να σταματήσει τον Σαλπιγγίδη σε ένα νέο τετ α τετ με τον Αμπάρη. Την νέα λάθος υπόδειξη φάινεται να «ζήλεψε» και ο άλλος βοηθός κ. Μπερσής που σταμάτησε τους επιθετικούς του Ηρακλή, απόφαση ωστόσο που προκάλεσε την οργή των οπαδών του «Γηραιού». Συνέπεια της μικρής εισβολής (κατάφεραν οι άνδρες ασφαλείας να τους σταματήσουν) ήταν μια 4λεπτη διακοπή από τον κ. Μπριάκο μέχρι οι ιθύνοντες των γηπεδούχων προειδοποιήσουν με ανακοίνωση και συστάσεις για ηρεμία από τα μεγάφωνα προς τους «κυανόλευκους» οπαδούς.

Στα αγωνιστικά, το «κρεσέντο» των χαμένων ευκαιριών συνεχίστηκε από τους επιθετικούς του Βίκτορ Μουνιόθ που δεν πίστευε αυτό που έβλεπε από τον πάγκο του. Στο 34’ ο Ιβανσιτς βρήκε τον Σαλπιγγίδη πέρασε και τον Αμπάρη, «έστρωσε» στον Παπαδόπουλο που έχασε τον έλεγχο του κοντρόλ έστρωσε άμεσα στον Ιβανσιτς αλλά το δυνατό σουτ του Αυστριακού μέσου βρήκε στον Κατσαμπή.

Ένα λεπτό αργότερα, οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι τα κενά στην μεσαία γραμμή των «πράσινων» προσπάθησαν εκ νέου να αιφνιδιάσουν και μετά από συστημένη σέντρα του Επαλέ ο Ερέρα από θέση βολής και έχοντας στην πλάτη τον Γκούμα πλάσαρε μόλις άουτ.

Το πρώτο (και γεμάτο…) ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μία χαμένη ευκαιρία για κάθε ομάδα. Στο 40’ οι φιλοξενούμενοι σε μια ανάλογη περίπτωση χαμένων ευκαιριών όπως στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, δεν μπόρεσαν όταν ο Σαλπιγγίδης απέφυγε τον Κατσαμπή, έστρωσε στον Παπαδόπουλο και εκείνος στον Βίκτορ αλλά η ιδέα να «κρεμάσει» τον Αμπάρη δεν ήταν επιτυχημένη. Στο 3ο από τα τέσσερα λεπτά καθυστερήσεων ο Ρίβας σε μια ξαφνική αντεπίθεση των γηπεδούχων πραγματοποίησε την σέντρα και πριν τον Ερέρα ο Μόρις με κεφαλιά απεσώβησε μια δύσκολη στιγμή.

Στην επανάληψη ο Βίκτορ Μουνιόθ ξεκίνησε την επανάληψη με τον Γιώργο Θεοδωρίδη να κάνει το ντεμπούτο του την φετινή χρονιά στην θέση του Αντρέας Ιβανσιτς που στο ημίωρο του πρώτου μέρους τραυματίστηκε αλλά συνέχισε το παιχνίδι μετά από δύο λεπτά που του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Ο 26χρονος αριστεροπόδαρος μάλιστα είχε το πρώτο απειλητικό σουτ στο δεύτερο μέρος προς την εστία του Αμπάρη, αλλά κόντραρε στον Κατσαμπή και πέρασε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο. Δεν έγινε όμως το ίδιο και στο 55’ όταν μετά το κόρνερ του Θεοδωρίδη ο Γκούμας πήρε την κεφαλιά και ο Σαλπιγγίδης με προβολή νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και άνοιξε το σκορ στο ματς, σε μια φάση που οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για οφ σάιντ.

Το γκολ αυτό του Παναθηναϊκού άλλαξε τα δεδομένα στο παιχνίδι και την μορφή του αγώνα… με τον Σάββα Κωφίδη να καλεί από τους αναπληρωματικούς του για να έντονο «ζέσταμα» αφού οι αλλαγές ήταν προ των πυλών, προκειμένου να ενισχύσει την ομάδα του που ήταν πίσω στο σκορ. Από την άλλη πλευρά, ο κ. Μουνιόθ συνέχισε να βλέπει τους ποδοσφαιριστές του να χάνουν ευκαιρίες όπως και στο 61’ όταν ο Παπαδόπουλος βγήκε στην αντεπίθεση και τροφοδότησε τον Σαλπιγγίδη, όμως ο επιθετικός του Παναθηναϊκού δεν μπόρεσε να αποφύγει τον Δρούγα αφού πάτησε την μπάλα πριν μπει στην περιοχή.

Η κούραση άρχισε να κάνει τα πρώτα της σημάδια στους φιλοξενούμενους και ο Ισπανός τεχνικός ετοίμασε να «ρίξει» στο ματς τον Μπίσκαν στην θέση του Μπόβιο. Όμως ο ανέλπιστος τραυματισμός του Παπαδόπουλου (γύρισε τον αστράγαλο σε μια φάση με τον Πουρσανίδη) ανάγρασε τον προπονητή του «τριφυλλιού» και να αλλάξει πλάνα περνώντας τον Κροάτη μέσο στην θέση του διεθνή επιθετικού που πέρασε εκτός με το ειδικό βανάκι…αφού δεν μπορούσε να πατήσει το πόδι του κάτω. Ετσι στον αγωνιστικό χώρο ο Βίκτορ προωθήθηκε δίπλα στον Σαλπιγγίδη στην «γραμμή κρούσης» και ο Μπίσκαν πέρασε περτενέρ του Μπόβιο. Στην σκακιέρα των τεχνικών ο Κωφίδης έβαλε τον Παπαποστόλου στην θέση του Γεωργιάδη σε μια «ανάσα» της επιθετικής του γραμμής στα άκρα.

Στο 76’ ο βοηθός του κ. Μπριάκου έδωσε πάλι μια λάθος υπόδειξη εις βάρος των «πράσινων» όταν ο Βίκτορ βγήκε σε θέση βολής από πάσα του Μπόβιο ο οποίος όμως καλύπτονταν. Δύο λεπτά αργότερα, (78’) ο Παναθηναϊκός έχασε νέα ευκαιρία, όταν ο Βίκτορ βρήκε χώρο έξω από την περιοχή του Ηρακλή και επιχείρησε το σουτ, όμως ο Αμπάρης κατάφερε ν’ απομακρύνει την μπάλα (που κόντραρε και λίγο στον Κατσαμπή) με μια καταπληκτική επέμβαση.

Ιδια θετική ενέργεια είχε και στο 84’ ο γκολκίπερ του «Γηραιού» σε σουτ του Θεοδωρίδη που δεν ήταν ωστόσο αρκετά επικίνδυνο. Το τέλος του αγώνα βρήκε τους γηπεδούχους ανήμπορους να πετύχουν έστω και μια απειλητική φάση προς την εστία του Εμπεντε με τους «πράσινους» να διατηρούν την πολύτιμη νίκη με εξυπνάδα και καθαρό μυαλό στα τελευταία λεπτά.

td> Συνέντευξη Τύπου
Μουνιόθ: "Το παιχνίδι ήταν αρκετά δύσκολο. Το παίξαμε πολύ καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο πιστέψαμε ότι θα κερδίζαμε το παιχνίδι, αν και η πίεση που μας άσκησε ο Ηρακλής ήταν μεγάλη αλλά κάναμε το γκολ και προηγηθήκαμε.Είναι ανάλογα από ποια πλευρά θα το κοιτάξουμε.

Ο Ηρακλής μας πίεσε αρκετά και μετά το 60' δεν μπορέσαμε να δημιουργήσουμε το παιχνίδι μας. Όσον αφορά την φυσική κατάσταση είναι κάτι που αλλάζει. Μετά το 1-0 ασκήθηκε μεγάλη πίεση πάνω στην ομάδα και αυτό φάνηκε, ενώ δεν ξέραμε πολύ καλά πως θα βγούμε στην αντεπίθεση και θα έπρεπε να παίξουμε πιο κρύα και έξυπνα ώστε να το τελειώσουμε. Όσο για την θέση του Παπαδόπουλου έπαιξε εκεί για να έχει σύνδεση με την επίθεση και την πίσω γραμμή".

Κωφίδης: "Στο πρώτο ημίχρονο έγινε ένα ανοιχτό παιχνίδι όπου ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο αποφασιστικά από την δική μας ομάδα και ζήτησε το παιχνίδι έχοντας την κατοχή της μπάλας. Εμείς δεν πιέζαμε αρκετά, δεν είχαμε την κατοχή της μπάλας ενώ δεν ήμασταν αρκετά πιεστικοί στον χώρο του κέντρου όπου οι αμυντικοί του μπορούσαν να περάσουν την μπάλα στους δυο επιθετικούς που είναι γρήγοροι.

Βέβαια χάθηκαν και από τις δύο ομάδες ευκαιρίες. Στο πρώτο ημίχρονο από τον Παναθηναϊκό ενώ στο δεύτερο δεν αφήσαμε να περνάνε οι μπάλες μπροστά έχοντας καλύτερη κατοχή της μπάλας. Ακόμα και μετά το 1-0 πιέσαμε αλλά η ψυχολογική πίεση δεν μας επέτρεψε να έχουμε την ηρεμία και το μυαλό να αναπτύξουμε το παιχνίδι μας.

Πρώτα από όλα στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει ζωή και θάνατος. Σίγουρα όλοι είμαστε πιεσμένοι και ζητάμε τους βαθμούς. Ζωή και θάνατος δεν γνωρίζω τι είναι αυτό στο ποδόσφαιρο. Η ζωή συνεχίζεται. Εγώ το αντιλαμβάνομαι ως πίεση βαθμολογική και αυτό το καταλαβαίνω. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση.

Αυτή την στιγμή αφήστε την διοίκηση. Εμείς κοιτάμε το αγωνιστικό κομμάτι. Το πιο δύσκολο είναι η επόμενη μέρα και αυτό θα κοιτάξουμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε την επόμενη μέρα.

Το δικό μου μέλλον στον Ηρακλή ας το αφήσουμε αφού κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει το αύριο. Εκείνο που είναι πιο σημαντικό για μας που είμαστε στην ομάδα είναι η επόμενη μέρα. Αυτή η κατάσταση ήρθε γιατί τα αποτελέσματα έφεραν την ψυχολογική δυσκολία στους ποδοσφαιριστές. Αυτό θα πρέπει να κοιτάξουμε όπως και με τον ερχομό του Ιανουαρίου πως θα βοηθήσουμε την ομάδα.

Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι αυτό της ψυχολογίας και επιμένω. Η ομάδα δεν ήταν κακή και μπορούσε να πάρει καλύτερα αποτελέσματα για αυτό και ο καθένας θα πρέπει να αντλήσει μόνος του δύναμη αλλά και από το ποδοσφαιρικό τμήμα για να βγει από αυτή την κατάσταση.

Κοιτάξτε στο πρώτο ημίχρονο ισχύει αυτό που είπε πολύ εύκολα φεύγανε από την πίεσή μας γιατί δεν ήμασταν σωστοί. Είμαι ομάδα και δεν θα αναφέρω ο ένας πρέσαρε και ο άλλος όχι. Υπήρχαν αυτά τα προβλήματα που λύθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο και στον χώρο του κέντρου ήταν λίγο καλύτερα τα πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο.

Θα συμφωνήσω ότι κάπου χάνουμε και είναι όλο αυτό που σε βαραίνει χάνεις την ηρεμία σου και την σκέψη σου για το παιχνίδι κι όταν δεν έχεις καθαρό μυαλό δεν υπάρχει δημιουργία. Όσο για την ψυχολογία μου είμαι μέρος αυτής της ομάδας και σίγουρα με βαραίνει και με φορτίζει αυτή η κατάσταση και θα πρέπει να αντλήσω δύναμη μέσα από τον ίδιο μου τον εαυτό και την ομάδα αφού κάθε μέρα που περνάει γίνεται και δυσκολότερη".

Θεοδωρίδης: "Προσπαθώ να παίζω για τον Παναθηναϊκό και για το συμφέρον της ομάδας. Οι δυο ομάδες είχαν πάθος, όμως εμείς πιστεύω δείξαμε χαρακτήρα. Σίγουρα την επόμενη εβδομάδα θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε στο ντέρμπι και μακάρι να γίνει και με μια καλή εμφάνιση".

Παπαποστόλου: "Όποιος έβαζε το γκολ θα έπαιρνε και το παιχνίδι. Εμείς ήμαστε δυνατοί και πιστεύω το καλό ποδόσφαιρο που παίζουμε κάποια στιγμή να ανταμειφθεί. Κάθε στιγμή που είμαστε κοντά στην επιτυχία, κάτι γίνεται και αλλάζουν τα δεδομένα. Κοιτάμε τα επόμενα παιχνίδια και πιστεύω στο τέλος θα τα καταφέρουμε. Είμαστε μια πολύ καλή ομάδα και δεν μας αξίζει να σκεφτόμαστε αρνητικά για την συνέχεια".
td> Όλα τα λεφτά...
Η θετική παρουσία του Βίκτορ Σάντσεθ που σε πολλά σημεία έδειξε σημάδια της μεγάλης κλάσης του και του Δημήτρη Σαλπιγγίδη ο οποίος σημείωσε το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση ενώ ήταν αρκετά απειλητικός.

td> Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την μικρή εισβολή των οπαδών του Ηρακλή στο ημίωρο της αναμέτρησης που είχε ως αποτέλεσμα την 4λεπτη καθυστέρηση με την διακοπή. Τις λανθασμένες υποδείξεις εκατέρωθεν για τις δύο ομάδες των βοηθών του Μπριάκου που είναι για σεμινάρια προς αποφυγή και τέλος τον τραυματισμό του αρχηγού των «πράσινων» ενόψει των δύο σημαντικών αγώνων με Μλάντα Μπόλεσλαβ και Ολυμπιακό.

td> To Live του αγώνα...
90+4' Λήξη αγώνα.

90+2' Κίτρινη κάρτα στον Μπίσκαν.

90+1' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Λεοντίου στην θέση του Βίκτορ.

90' Τέσσερα λεπτά ο επιπλέον χρόνος.

87' Αλλαγή για τον Ηρακλή. Ο Μπιλίσκοφ στην θέση του Παπαστεργιαννού.

87' Κίτρινη κάρτα στον Παπαποστόλου.

84' Οι παίκτες του Παναθηναϊκού βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Σαλπιγγίδης έδωσε τον Θεοδωρίδη που έκανε το σουτ, όμως ο Αμπάρης ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε.

82' Οι παίκτες του Ηρακλή προσπαθούν ν' απειλήσουν με σέντρες, κάτι που δεν έχει αποδώσει καρπούς μέχρι τώρα, αφού οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού απομακρύνουν την μπάλα χωρίς προβλήματα...

80' Αλλαγή για τον Ηρακλή. Ο Καπετάνος στην θέση του Γεωργιάδη.

78' Ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ο Βίκτορ βρήκε χώρο έξω απο την περιοχή του Ηρακλή και επιχείρησε το σουτ, όμως ο Αμπάρης κατάφερε ν' απομακρύνει την μπάλα με μια καταπληκτική επέμβαση.

75' Μετά το γκολ, οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν οπισθοχωρήσει, όμως οι γηπεδούχοι δεν έχουν καταφέρει ν' αξιοποιήσουν τους χώρους που τους έχουν δώσει οι φιλοξενούμενοι.

72' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Μπίσκαν στην θέση του Παπαδόπουλου, που γύρισε το πόδι του και πονάει κοντά στον αστράγαλο.

66' Αλλαγή για τον Ηρακλή. Ο Παπαποστόλου στην θέση του Διαμαντίδη.

65' Ο Δρούγας εκτέλεσε φάουλ απο τ' αριστερά, η μπάλα έφθασε στην περιοχή όπου την διεκδίκησαν Γκούμας και Κατσαμπής, όμως κανείς δεν κατάφερε να βρεθεί στην πορεία της...

61' Ο Παπαδόπουλος βγήκε στην αντεπίθεση και τροφοδότησε τον Σαλπιγγίδη, όμως ο επιθετικός του Παναθηναϊκού δεν μπόρεσε ν' αποφύγει τον Δρούγα και έχασε την μπάλα...

55' Γκολ...0-1!!! Ο Θεοδωρίδης εκτέλεσε κόρνερ απο τ' αριστερά, ο Γκούμας πήρε την κεφαλιά και ο Σαλπιγγίδης με προβολή απο την μικρή περιοχή νίκησε τον Αμπάρη και έδωσε το προβάδισμα στους "πράσινους".

54' Ο Δρούγας έκανε την σέντρα απο τ' αριστερά, ο Επαλέ άφησε την μπάλα να περάσει κάτω απο τα πόδια του, όμως απομάκρυναν οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού.

52' Ο Θεοδωρίδης επιχείρησε το μακρινό σουτ, όμως η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

50' Κίτρινη κάρτα στον Μπόβιο.

46' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Θεοδωρίδης στην θέση του Ίβανσιτς.

46' Έναρξη β' ημιχρόνου με τον Ηρακλή στην σέντρα.

45+4' Λήξη α' ημιχρόνου.

45+3' Ο Ρίβας απέφυγε τον Βύντρα και έκανε την σέντρα, όμως οι φιλοξενούμενοι απομάκρυναν την μπάλα...

45' Τέσσερα λεπτά ο επιπλέον χρόνος.

42' Κίτρινη κάρτα στον Βίκτορ.

40' Ο Παπαδόπουλος με κεφαλιά βγάζει στην αντεπίθεση τον Σαλπιγγίδη που δεν κατάφερε να κάνει το σουτ υπό την πίεση του Κατσαμπή, εκείνος γύρισε για τον Παπαδόπουλο που άφησε για τον Βίκτορ, το σουτ όμως του Ισπανού πέρασε πολύ μακριά απο την εστία του Αμπάρη.

36' Ευκαιρία για τον Ηρακλή. Ο Επαλέ έκανε την σέντρα απο τα δεξιά, ο Ερέρα όμως αιφνιδιάστηκε και απο το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ.

35' Ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ο Σαλπιγγίδης μπήκε στην περιοχή απο τ' αριστερά, απέφυγε τον Αμπάρη και γύρισε για τον Παπαδόπουλο που καθυστέρησε να σουτάρει και τελικά έδωσε στον Ίβανσιτς που επιχείρησε το σουτ, όμως οι αμυντικοί του Ηρακλή απομάκρυναν την μπάλα...

33' Μετά απο τρίλεπτη διακοπή ο Μπριάκος έδειξε να συνεχιστεί ο αγώνας.

30' Ο Μπριάκος διακόπτει τον αγώνα επειδή οι οπαδοί του Ηρακλή φωνάζουν υβριστικα συνθήματα εις βάρος του.

27' Ο Επαλέ εκτέλεσε φάουλ απο τ' αριστερά, όμως οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν είχαν πρόβλημα ν' απομακρύνουν την μπάλα σε πλάγιο άουτ.

26' Κίτρινη κάρτα στον Δρούγα.

25' Κίτρινη κάρτα στον Ρομέρο.

22' Εξαιρετική προσπάθεια απο τον Σαλπιγγίδη που απέφυγε δυο αμυντικούς απο τα δεξιά και μπήκε στην περιοχή, όπου "έστρωσε" για τον Παπαδόπουλο που ήταν στο ύψος της μικρής περιοχής και επιχείρησε το πλασέ, όμως ο Σνάουτσνερ πρόλαβε ν' απομακρύνει την μπάλα πριν περάσει την γραμμή.

19' Ο Μόρις δεν απομάκρυνε όπως θα ήθελε και ο Ερέρα προσπάθησε να μπει στην πορεία της μπάλας, αλλά ο Σέριτς έδιωξε με προβολή.

19' Ο Γεωργιάδης εκτέλεσε φάουλ απο τα δεξιά, όμως οι παίκτες του Παναθηναϊκού απομάκρυναν χωρίς δυσκολία.

15' Ο Ηρακλής βγήκε στην αντεπίθεση απο τ' αριστερά με τον Ερέρα που απέφυγε τον Βύντρα, όμως η σέντρα του κατέληξε στην αγκαλιά του Εμπέντε.

13' Δοκάρι για τον Ηρακλή!!! Ο Ερέρα απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και επιχείρησε το μακρινό σουτ, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι της εστίας του Εμπέντε. Αυτή ήταν η πρώτη επίσκεψη του "Γηραιού" στα καρέ του Παναθηναϊκού...

10' Νέα ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ο Ίβανσιτς έκανε πολύ ωραία την σέντρα απο τ' αριστερά για τον Σαλπιγγίδη που έκανε το σουτ στην κίνηση απο το ύψος της περιοχής, όμως η μπάλα έφυγε έξω απο την εστία του Ηρακλή.

09' Ο Μπόβιο έβγαλε στην "πλάτη" της άμυνας του Ηρακλή για τον Σαλπιγγίδη, που επιχείρησε το σουτ απο το ύψος της περιοχής, όμως ο Αμπάρης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

07' Ο Ρομέρο έκανε την σέντρα απο τα δεξιά, όμως ο Σνάουτσνερ πρόλαβε να παραχωρήσει κόρνερ πριν ο Παπαδόπουλος γίνει κάτοχος της μπάλας στο ύψος της μικρής περιοχής...

04' Ο Βίκτορ εκτέλεσε φάουλ απο μακρινή απόσταση, θέλοντας να αιφνιδιάσει τον Αμπάρη, όμως η μπάλα πέρασε μακριά απο την εστία του Ηρακλή.

02' Πρώτη καλή φάση στον αγώνα. Ο Παπαδόπουλος συνδυάστηκε με τον Ίβανσιτς απο τ' αριστερά, ο Αυστριακός μέσος γύρισε στην περιοχή για τον Ρομέρο, όμως το σουτ του Αργεντινού κόντραρε στον Δρούγα...

01' Έναρξη αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη σέντρα.

Συνθέσεις
Ηρακλής (Σ. Κωφίδης):
Αμπάρης, Δρούγας, Σνάουτσνερ, Κατσαμπής, Παπαστεργιαννός, Διαμαντίδης, Πουρσανίδης, Γεωργιάδης, Ερέρα, Επαλέ, Ρίβας.

Παναθηναϊκός (Β. Μουνιόθ): Εμπέντε, Βύντρα, Σέριτς, Μόρις, Γκούμας, Μπόβιο, Βίκτορ, Ρομέρο, Ίβανσιτς, Παπαδόπουλος, Σαλπιγγίδης.

Διαιτητής: Α. Μπριάκος (Ηπείρου)
Βοηθοί: Κ. Γαλανός (Ηρακλείου), Δ. Μπέρσης (Αρκαδίας)






























































































































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ