STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ηρακλής-Πανιώνιος 0-2

Ηρακλής-Πανιώνιος 0-2
Μπάλαμπαν

Ο Πανιώνιος νίκησε τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο με 2-0 χάρη στα γκολ των Μπάλαμπαν (47') και Μανιάτη (57')

Ο Πανιώνιος ήταν ο μεγάλος νικητής της αναμέτρησης με τον Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη, καθώς κέρδισε με 2-0 χάρη στα γκολ των Μπάλαμπαν στο 47' και Μανιάτη στο 57'.
Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους ήταν απογοητευτικοί, αφού δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να δείξουν πως μπορούν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο.

Οι συνθέσεις των ομάδων


Γήπεδο: Καυτανζόγλειο
Διαιτητής: Μ. Λαμπρόπουλος
Βοηθοί: Δ. Τάτσης, Π. Κωσταράς

Προτάσοφ (Ηρακλής): Κοβαλέφσκι, Κατσαμπής, Μάρτος(Γιάντσης 67'), Λέκι, Γιαννούλης, Παπαστεργιανός, Ντιέ(Βέλλιος 82'), Βούτσιας, Επστάιν, Ντίκα(Κονέ 46'), Γιάκομπ.

Φερέρα (Πανιώνιος): Μπέλιτς, Μανιάτης, Όμο, Ριέρα(Σίμωσης 82'), Μπάλαμπαν (Σιώβας), Καστελιόνε, Κουμορτζί, Γουνδουλάκης, Κοντόες, Νικολάου, Τζαβέλας.

Κίτρινες: Κατσαμπής (Ηρακλής 15'), Τζαβέλας(Πανιώνιος 15'), Ριέρα (Πανιώνιος 49'), Μανιάτης (63', 64' Πανιώνιος), Γιάκομπ(Ηρακλής 65'), Κουμορτζί(Πανιώνιος 65'),
Κόκκινες: Μανιάτης (64' Πανιώνιος).

Με μια ματιά


Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ηρακλή να έχει μπει πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και με κάθετες μπαλιές να ψάχνει πότε τον Επστάιν πότε τον Γιάκομπ, χωρίς ωστόσο να έχει δημιουργήσει κάποια επικίνδυνη φάση μπροστά από την εστία του Μπέλιτς.

Η πρώτη καλή επιθετική ενέργεια για τους γηπεδούχους έγινε στο έβδομο λεπτό, όταν ο Παπαστεργιανός έκανε ένα δυνατό σουτ, με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπέλιτς.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Ντιέ έκανε επίσης δυνατό σουτ, με τον τερματοφύλακα του Πανιώνιου να διώχνει μακριά.

Διακοπή και διαμαρτυρίες

Στο 15' το παιχνίδι διακόπηκε μετά από μια δύσκολη φάση, όταν και ο Τζαβέλας μπήκε μέσα στην περιοχή του Ηρακλή και φάνηκε να ανατρέπεται από τον Λέκι. Ο διαιτητής της αναμέτρησης ωστόσο φάνηκε αρχικά ότι έδωσε επιθετικό φάουλ στον αμυντικό του Πανιώνιου, προκαλώντας τις αντιδράσεις των "κυανέρυθρων", όμως στη συνέχεια όπως έδειξε και το ριπλέι ο Λαμπρόπουλος άφησε την φάση να εξελιχθεί.

Το ματς πήρε φωτιά με τους ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων να ανεβάζουν την ένταση, αλλά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων η κατάσταση ηρέμησε.

Μπάλαμπαν σουτ και... έξω

Το παιχνίδι για ένα περίπου τέταρτο δεν βλεπόταν, αφού και οι δυο ομάδες παρά τις προσπάθειες τους δεν έβγαζαν φάσεις. Στο 33' ωστόσο ο Μπάλαμπαν έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν βρέθηκε απέναντι από τον Κοβαλέφσκι, όμως το σουτ του πέρασε άουτ.

Η απάντηση από τον Ηρακλή ήρθε δυο λεπτά αργότερα. Ο Επστάιν έκανε δυνατό σουτ, όμως ο Μπέλιτς εξουδετέρωσε τον κίνδυνο.

Το πρώτο μέρος τελείωσε με τις δυο ομάδες να είναι στο 0-0, χωρίς να έχουν παρουσιάσει κάτι το ενδιαφέρον εντός αγωνιστικού χώρου.

Γκολ με το... καλησπέρα

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν το σκορ στο 47' με τον Μπάλαμπαν. Συγκεκριμένα ο επιθετικός του Πανιώνιου προωθήθηκε μέσα στην περιοχή του Κοβαλέφσκι, και μετά από πάσα του Ριέρα από τα δεξιά με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Πανιώνιος έκανε δυο τα τέρματα του, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ από τον Τζαβέλλα, ο Μανιάτης πήδηξε πιο ψηλά από όλους, και με κεφαλιά έγραψε το 2-0 στο 57ο λεπτό της αναμέτρησης.

Στο 64ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες, όταν ο Μανιάτης με δυο κίτρινες κάρτες σε δυο λεπτά έφυγε εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο Μανιάτης βέβαια διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή για την δεύτερη κάρτα, καθώς στο ριπλέι φαίνεται πως ο Επστάιν έπεσε μόνος του.

Λογική οπισθοχώρηση

Μετά την αποχώρηση του Μανιάτη όπως ήταν λογικό ο Ηρακλής πίεσε ψηλά την άμυνα του Πανιώνιου, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει κάποια δύσκολη φάση μπροστά από την εστία του Μπέλιτς.

Το παιχνίδι τελείωσε με τον Πανιώνιο να παίρνει σπουδαία νίκη μέσα στην έδρα του Ηρακλή με 2-0, και τους γηπεδούχους να παρουσιάζουν πολλές αδυναμίες στην επίθεση.

Συνέντευξη Τύπου
Του Πάρη Τσελεπίδη

Εμίλιο Φερέρα (προπονητής Πανιώνιος):

" Πρώτα από όλα είμαι πολύ χαρούμενος για το αποτέλεσμα και την δουλειά της ομάδας. Ξέραμε πριν το παιχνίδι ότι δεν θα ήταν εύκολο στην έδρα του Ηρακλή να πάρουμε βαθμό και να παίξουμε καλό παιχνίδι αλλά τα καταφέραμε και τα δύο.

Στο τελευταίο παιχνίδι του Ηρακλή με την Λάρισα ήταν πολύ καλό για τον Ηρακλή και με πολλές ευκαιρίες οπότε ξέραμε ότι θα ήταν επιτυχία για μας να πάρουμε έναν ή τρεις βαθμούς. Δουλέψαμε στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού και ήταν πολύ δύσκολο για τον Ηρακλή να επιστρέψει στο παιχνίδι.

Για να κερδίσεις εδώ πρέπει να έχεις καλούς παίκτες και με καλή ψυχολογία διαφορετικά δεν παίρνεις βαθμό εδώ. Για αυτό και θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες από τον τερματοφύλακα μέχρι τον τελευταίο παίκτη.

Ο Μανιάτης ωστόσο απέδειξε ότι είναι μεγάλος αρχηγός με το δεύτερο γκολ που σημείωσε ενώ δεν νομίζω ότι κάποια από τις δύο κίτρινες κάρτες που αντίκρισε ήταν σωστή"





.

Όλεγκ Προτάσοφ (προπονητής Ηρακλής): " Πρέπει να πω ότι θέλαμε πάρα πολύ να κερδίσουμε το παιχνίδι γιατί το χρειαζόμασταν αλλά τελικά δεν το καταφέραμε και πολύ σωστά ο κόσμος μας είναι στεναχωρημένος.
Για το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο είχαμε κάποια πρωτοβουλία κινήσεων ενώ δεν μας δόθηκε και πέναλτι που ήταν καθαρό και αλλιώς θα πήγαινε το παιχνίδι.

Από εκεί και πέρα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πρόβλημα ότι δεχθήκαμε δύο γρήγορα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και δεν καταφέραμε με ψυχραιμία να αλλάξουμε το παιχνίδι με τις κινήσεις μας να μην ήταν καλές όπως και η εικόνα της ομάδας. Κάναμε και αλλαγές αλλά δεν νομίζω ότι ήταν η εικόνα αυτή που έπρεπε.

Είναι πολύ δύσκολο να γυρίζεις το παιχνίδι και πολύ σημαντικό να σκοράρεις πρώτος. Ειδικά μετά το δεύτερο γκολ τα παιδιά κατέβασαν τα χέρια κάτι που δεν θα έπρεπε να γίνει. Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν υπήρχε προσπάθεια αλλά δεν υπήρχε οργάνωση.

Έχουμε παίκτες στην διάθεσή μας με σκοπό να τους χρησιμοποιήσουμε κατά τον καλύτερό τρόπο σύμφωνα με την άποψή μου με την εικόνα και από τις προπονήσεις. Από εκεί και πέρα παίξανε αυτοί που αξίζανε αυτήν την στιγμή να είναι στην ενδεκάδα ενώ δεν έμεινα ευχαριστημένος και από αυτούς που μπήκαν ως αλλαγή που είναι μια ευκαιρία για αυτούς να δείξουν ότι είναι έτοιμοι.

Θα πρέπει να βελτιωθεί η ψυχολογία μας. Συζητάμε και μιλάμε. Ίσως κάποιοι παίκτες δεν αντέχουν την πίεση του Ηρακλή και σίγουρα θα δοκιμαστούν άλλοι. Με προπονήσεις ποδοσφαιρικές η ψυχολογία δεν φτιάχνεται. Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι τους που βρίσκονται και θα πρέπει να φθάσουν στο μάξιμουμ της απόδοσής τους"








.
Όλα τα λεφτά...


Ο Πανιώνιος που πραγματοποίησε ένα ουσιαστικό παιχνίδι και κατάφερε να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Ας ξεχάσουμε καλύτερα...


Την ομάδα του Ηρακλή που σε κανένα σημείο του αγώνα δεν έδειξε ότι μπορεί να ανατρέψει το αποτέλεσμα. Μάλιστα αρκετοί παίκτες από τους οποίους ο Όλεγκ Προτάσοφ περίμενε περισσότερα, κινήθηκαν σε χαμηλούς τόνους.

Video με τα γκολ της αναμέτρησης...
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Πανιώνιος
Μπέλιτς, Μανιάτης, Όμο, Ριέρα, Μπάλαμπαν, Καστελιόνε, Κουμορτζί, Γουνδουλάκης, Κοντοές, Νικολάου, Τζεβέλλας.
Η 11άδα των γηπεδούχων Ηρακλής
Κοβαλέφσκι, Κατσαμπής, Λέκι, Μαρτός, Γιαννούλης, Παπασταργειανός, Ντιέ, Βουτσιάς, Επστάιν, Ντίκα, Γιάκομπ.
1' Έναρξη αγώνα
4' Σουτ Ηρακλής Γιάκομπ
Ο Γιάκομπ έκανε το μακρινό σουτ από πλάγια θέση αλλά ο Μπέλιτς απέκρουσε εύκολα.
7' Σουτ Ηρακλής Παπαστεργιαννός
Ο Παπαστεργιαννός έκανε το σουτ από μακρινή απόσταση αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Μπέλιτς.
11' Σουτ Ηρακλής Ντιέ
Νέο μακρινό σουτ, από τον Ντιέ αυτή τη φορά αλλά ο Μπέλιτς έδιωξε με γροθιές. Στη συνέχεια η μπάλα έφτασε στον Γιάκομπ αλλά ο επιθετικός του Ηρακλή ήταν σε θέση οφ σάιντ.
15' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Κατσαμπής
15' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Τζεβέλας
25' Σχόλιο
Ο Ηρακλής έχει την κατοχή αλλά τα πολλά λάθη δεν του επιτρέπουν να δημιουργήσει φάσεις.
33' Ευκαιρία Πανιώνιος Μπάλαμπαν
Ο Μπάλαμπαν ξέφυγε από τον Λέκι, μπήκε μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ που έπιασε πέρασε άουτ.
36' Σουτ Ηρακλής Επστάιν
Σουτ του Επτάιν μέσα από την περιοχή και πλάγια θέση αλλά ο Μπέλιτς απομάκρυνε με τα πόδια.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Κονέ στη θέση του Ντίκα.
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
47' Γκολ Πανιώνιος Μπάλαμπαν
Ο Ριέρα έκανε την κίνηση από τα δεξιά, γύρισε την μπάλα λίγο πριν την τελική γραμμή και ο Μπάλαμπαν έκανε το 1-0 με κοντινό πλασέ.
49' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Ριέρα
57' Γκολ Πανιώνιος Μανιάτης
Ο Μανιάτης με σκαστή κεφαλιά από την καρδιά της άμυνας του Ηρακλή έκανε το 0-2 ύστερα από φάουλ του Τζαβέλα.
60' Σουτ Ηρακλής Βουτσιάς
Δυνατό σουτ του Βουτσιά ο Μπέλιτς έδιωξε σε κόρνερ.
63' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Μανιάτης
64' Κόκκινη κάρτα Πανιώνιος Μανιάτης
Ο Μανιάτης αποβάλεται με δεύτετη κίτρινη κάρτα.
66' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Κουμορτζί
66' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Γιάκομπ
67' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Γιάντσης στη θέση του Μαρτός.
69' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Σιόβας στη θέση του Μπάλαμπαν.
84' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Σίμωσης στη θέση του Ριέρα.
90' Ακυρωθέν γκολ Ηρακλής Γιάντσης
Ο Γιάντσης μείωσε σε 2-1 αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφ σάιντ.
90' Λήξη αγώνα






























































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ