ΞΑΝΘΗ

Ηρακλής-Skoda Ξάνθη 2-4

Ηρακλής-Skoda Ξάνθη 2-4
Ξάνθη-πανηγυρικό-Καυτανζόγλειο INTIME SPORTS

Η Skoda Ξάνθη νίκησε με 4-2 στο "Καυτανζόγλειο" τον Ηρακλή και έμεινε στη Σούπερ Λίγκα

Οι Ακρίτες ήταν η ομάδα που κυριάρχησε απόλυτα στο χορτάρι στο πρώτο 45άλεπτο απέναντι σε έναν Ηρακλή που περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και αυτό μεταφράστηκε σε δύο γκολ στο ενεργητικό της, του Μπέρτος στο 5' και του Μπούγκα στο 27'.
Ο "Γηραιός" παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και έφερε το ματς στα ίσια χάρη σε ένα εκρηκτικό επιθετικό πεντάλεπτο που σημείωσε δύο γκολ (54' Κονέ, 59' Ιάκομπ), στο 69' είχε την ευκαιρία να κάνει την ολική ανατροπή αλλά ο Γκσπούρνινγκ είπε "όχι" σε τετ α τετ με τον Κονέ, αλλά την τελευταία λέξη στο ματς την είπαν με επιβλητικό τρόπο οι φιλοξενούμενοι.

Αρχικά ο Πόι έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του στο 70' όταν πέρασε τρεις παίκτες του Ηρακλή για να κάνει με πλασέ το 3-2 ενώ το τελικό σκορ που "σφράγισε" την παραμονή των Ακριτών διαμορφώθηκε στο 73' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι από τον Έλινγκτον.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη νίκη στην ιστορία της Ξάνθης στην έδρα του Ηρακλή μετά από 20 αποτυχημένες προσπάθειες (6 ισοπαλίες και 14 ήττες ο μέχρι πρότινος απολογισμός), με την ομάδα του Νίκου Κεχαγιά να πετυχαίνει μάλιστα τέσσερα τέρματα, όσα δηλαδή είχε καταφέρει να σημειώσει στα 14 προηγούμενα φετινά παιχνίδια της μακριά από τα "Πηγάδια".
Οι συνθέσεις των ομάδων
Hρακλής (Γιόζεφ Μπουμπένκο): Μπαντής, Κατσαμπής, Σαρακατσάνος, Παπαζαχαρίας, Μάρτος, Ηλιάδης, Πίτου Γκαρσία (77' Επστάιν), Μάρα, Κονέ (77' Μιλάνο), Κομπαγιάσι (65' Γιάντσης), Ιάκομπ

Skoda Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Γκσπούρνινγκ, Τζάγκι, Κωστούλας, Μπέρτος, Βάλλας, Στρμπα, Στίνγκα (54' Φλίσκας), Κιντάνα, Πόι, Μαρσελίνιο (89' Βασιλακάκης), Μπούγκα (61' Έλινγκτον)

Γήπεδο: "Καυταντζόγλειο"

Διαιτητής: Γ.Δαλούκας (Θεσσαλίας)

Βοηθοί: Δ.Ευθυμιάδης (Πιερίας), Χ.Μπαλτάς (Αχαΐας)

Γκολ: Κονέ (54'), Ιάκομπ (59') / Μπέρτος (5'), Μπούγκα (27'), Πόι (70'), Έλινγκτον (73' πεν.)

Κίτρινες κάρτες: Μάρτος (14'), Ιάκομπ (44'), Παπαζαχαρίας (72'), Μπαντής (73') / Στίνγκα (12'), Φλίσκας (58')

Κόκκινες κάρτες: Ιάκομπ (88' δευτ.κίτρινη)
Με μια ματιά
H Skoda Ξάνθη ήταν η ομάδα που έπαιζε μία... κατηγορία στο "Καυτανζόγλειο" και απέδειξε από το ξεκίνημα ότι εδώ που είχαν φτάσει τα πράγματα δεν ήταν διατεθειμένη να αφήσει από τα χέρια της το εισιτήριο της παραμονής. Οι παίκτες του Νίκου Κεχαγιά μπήκαν δυνατά και ευτύχησαν στην πρώτη τους επικίνδυνη επίσκεψη στα καρέ των γηπεδούχων να ανοίξουν το σκορ.

Ο Μαρσελίνιο εκτέλεσε φαλτσαριστά φάουλ από τα δεξιά και ο Μπέρτος έπιασε την κεφαλιά μέσα στην καρδιά της άμυνας για να νικήσει τον Μπαντή και να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.

Το γκολ αυτό έδωσε ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην Skoda η οποία με κινητήριους μοχλούς τους Μαρσελίνιο από τα αριστερά και Κιντάνα από τα δεξιά πήρε τα ηνία στο χώρο του κέντρου, και στο 15' έφτασε κοντά σε ένα ακόμα τέρμα.

Ο Μαρσελίνιο ανέλαβε την απευθείας εκτέλεση φάουλ λίγο πίσω από το ημικύκλιο, αναγκάζοντας τον Μπαντή να "απογειωθεί" για να διώξει με δυσκολία σε κόρνερ.

Πέντε λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι πάτησαν για μία ακόμα φορά την αντίπαλη περιοχή, με τον Κιντάνα να τροφοδοτεί τον Μπούγκα και αυτός να στέλνει τη μπάλα ψηλά άουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ενώ στο 27' η υπεροχή τους καρποφόρησε για δεύτερη φορά.

Ο Μαρσελίνιο εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Μπαντής έκανε άστοχη έξοδο και ο Ιάκομπ δεν μπόρεσε να απομακρύνει μακριά με το κεφάλι, έτσι από τη σύγχυση στην περιοχή του Ηρακλή η μπάλα έφτασε στον Μπούγκα ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα ανυπεράσπιστα δίχτυα με δεξί κοντινό πλασέ.

Στο 31' ο Μπαντής έπεσε στη δεξιά γωνία του και μπλόκαρε σουτ του Πόι με το αριστερό μέσα από τη μεγάλη περιοχή, με την απόλυτη κυριαρχία της Ξάνθης στο πρώτο 35άλεπτο να αποτυπώνεται και στη στατιστική, με τις τελικές προσπάθειες να είναι 5 για τους Ακρίτες και 0 για τους "κυανόλευκους".

Κάτι τέτοιο ήταν μάλιστα απόλυτα φυσιολογικό, από τη στιγμή που η Ξάνθη είχε σχέδιο και οργάνωση στο παιχνίδι της αλλά και καλή κυκλοφορία στο χώρο του κέντρου, σε αντίθεση με τους παίκτες του Ηρακλή που δεν είχαν καθόλου ρυθμό και προσπαθούσαν επί το πλείστον με ψηλές σέντρες να βρουν τον απομονωμένο στην κορυφή της επίθεσης, Ιάκομπ.

Η μοναδική μάλιστα αξιόλογη φάση για τους παίκτες του Μπουμπένκο ήρθε στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους (δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων), με τον Πίτου Γκαρσία να εκτελεί κόρνερ από τα δεξιά και τη μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι πριν καταλήξει άουτ.

Μεταμορφωμένος πολύ προς το καλύτερο εμφανίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Ηρακλής, ο οποίος άρχισε να μεταφέρει το παιχνίδι στα αντίπαλα καρέ από τα πρώτα λεπτά για να φτάσει μάλιστα στην ισοφάριση πριν τη συμπλήρωση του 60ου λεπτού!

Στο 49' ο Μάρα απείλησε για πρώτη φορά με οργανωμένη προσπάθεια την Ξάνθη, καθώς η κεφαλιά του μετά από σέντρα του Μάρτος κατέληξε στην αγκαλιά του Γκσπούρνινγκ, ενώ στο 54' το παιχνίδι απέκτησε νέο ενδιαφέρον: ο Πίτου Γκαρσία έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο ανενόχλητος μέσα στην περιοχή Κονέ έστειλε με καρφωτή κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα.

Αν το ματς... ζωντάνεψε με αυτό το γκολ, τότε στο 59' "πήρε φωτιά", με τον Ιάκομπ να εκμεταλλεύεται παράλληλη μπαλιά από τα αριστερά του Κομπαγιάσι και με προβολή από κοντά να ισοφαρίζει σε 2-2 για να βάλει έτσι την Ξάνθη με την πλάτη στον τοίχο όσον αφορά στην υπόθεση παραμονή.

Το ματς είχε γίνει πραγματικό ντέρμπι και τα επόμενα λεπτά ήταν άκρως δραματικά, με τους γηπεδούχους να χάνουν τρομερή ευκαιρία για το 3-2 με τον Κονέ (απέκρουσε σωτήρια με το δεξί πόδι ο Γκσπούρνγινγκ σε τετ α τετ που βρέθηκε με τον μεσοεπιθετικό του Ηρακλή), αλλά τους Ακρίτες να "χτυπούν" την κατάλληλη στιγμή.

Ένα λεπτό μετά την ευκαιρία του Κονέ, ο Πόι αναστάτωσε όλη την άμυνα των Θεσσαλονικέων και αφού απέφυγε τρεις παίκτες νίκησε με εξαιρετικό πλασέ τον Μπαντή για να δώσει εκ νέου κεφάλι στο σκορ στην ομάδα του.

Τρία λεπτά αργότερα (73') ο Κατσαμπής ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Πόι (είχε προηγηθεί απόκρουση του Μπαντή σε κεφαλιά του Έλινγκτον) και ο Έλινγκτον ανέλαβε την εκτέλεση για να κάνει το 2-4 και να δώσει το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς στον πάγκο της ομάδας του.

Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν καθαρά διαδικαστικά, με τους παίκτες του Ηρακλή να μην έχουν τα ψυχικά αποθέματα για νέα επιστροφή στο ματς και τους ομολόγους τους της Ξάνθης να κρατούν με "νύχια και με δόντια" το πολύτιμο τρίποντο που τους επέτρεψε να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία.
Συνέντευξη Τύπου
Γιόζεφ Μπουμπένκο (προπονητής Ηρακλής): " Εμείς ξέραμε ότι είχαμε σωθεί τρεις στροφές πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Στις δυο τελευταίες αναμετρήσεις ήμασταν ευχαριστημένοι που αγωνιζόμασταν, χωρίς άγχος στα πόδια μας, λόγω και της μαθηματικής μας σωτηρίας, αλλά εντέλει φάνηκε ότι χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας σε μεγάλο βαθμό".

Επίσης, ο 59χρονος κόουτς συμπλήρωσε αναφερόμενος και στους υπόλοιπους λόγους, για τους οποίους οι κυανόλευκοι "έκλεισαν" τη χρονιά άπραγοι και υπογράμμισε: " Δεχτήκαμε πολύ νωρίς το γκολ. Κάτι που έγινε και απέναντι στον Παναθηναϊκό. Είχαμε κάποια διαστήματα που φέραμε το παιχνίδι στα μέτρα μας, αλλά τη περισσότερη ώρα δεν λειτουργούσαμε σωστά. Χάσαμε εκ νέου αναίτια τη συγκέντρωση μας".

Όσον αφορά τη διακύμανση του σκορ και αν ο Ηρακλής θα μπορούσε να πάρει το "τρίποντο", είπε: " Αλλάξαμε το σκορ και δημιουργήσαμε φάσεις, όντας καλύτεροι στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. Όμως, ύστερα από ένα λάθος της άμυνας βρεθήκαμε πάλι με την πλάτη στον τοίχο και δεν καταφέραμε για δεύτερη φορά να κάνουμε την ανατροπή", και πρόσθεσε: " Δείξαμε ότι δεν είχαμε δυνάμεις για να αλλάξουμε τα δεδομένα".

Πάντως, ο Σλοβάκος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη δουλειά που έγινε από τη στιγμή που ανέλαβε την τύχη των κυανόλευκων, λέγοντας: " Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά. Κάναμε σκληρή δουλειά. Δημιουργήσαμε ένα δυνατό και σφικτό σύνολο, ενώ όλοι είχαμε άριστες σχέσεις μεταξύ μας. Πλέον κοιτάμε το μέλλον".

Για την παραμονή του και τη νέα σεζόν υπογράμμισε: " Έχω μιλήσει με τον πρόεδρο. Ακόμα δεν έχω υπογράψει και είμαι έτοιμος να κάνω συζητήσεις. Πάντως, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα".

Νίκος Κεχαγιάς (προπονητής Skoda Ξάνθη): " Στο συγκεκριμένο παιχνίδι μοναδικό ζητούμενο για μας ήταν η νίκη. Ανταποκριθήκαμε στο έπακρο και καταφέραμε να φύγουμε με τους τρεις βαθμούς, οι οποίοι μας χαρίζουν την παραμονή στην κατηγορία. Πριν από τέσσερα ματς φαινόταν δύσκολο να τα καταφέρουμε, όταν και γνωρίσαμε την ήττα στη Λιβαδειά, όμως οι παίκτες βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα" ήταν το σχόλιο του Έλληνα προπονητή για τον αγώνα κόντρα στον Ηρακλή.

Στη συνέχεια, εξήρε την απόδοση και τη δουλειά των παικτών του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη συμπαράσταση του κόσμου των Θρακιωτών, λέγοντας τα εξής: " Μπορέσαμε και αντιστρέψαμε την εις βάρος μας κατάσταση. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθεια και τη δουλειά τους, ενώ μεγάλη δύναμη δεχτήκαμε και από τους φιλάθλους, προκειμένου να φτάσουμε στην παραμονή".

Ερωτηθείς, για τα πανηγύρια με το τελευταίο σφύριγμα, ο Κεχαγιάς τόνισε: " Όλο το προηγούμενοι διάστημα παίζαμε με το πιστόλι στο κρόταφο. Στο τέλος μας βγήκε η πίεση και το άγχος γιʼ αυτή την σημαντική επιτυχία. Ωστόσο, αυτή η θέση δεν αρμόζει στην Ξάνθη".
Όλα τα λεφτά...
Το εκπληκτικό γκολ του Πόι στο 70' (νίκησε όλη την άμυνα του Ηρακλή) με το οποίο η Skoda Ξάνθη έκανε το 3-2 και ουσιαστικά "καθάρισε" την υπόθεση παραμονή.

Οι εκδρομείς οπαδοί της Ξάνθης που ξεπέρασαν τους 1500 και βοήθησαν την ομάδα τους στον "τελικό" που έδινε για την παραμονή.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Το τραγικό πρώτο ημίχρονο από πλευράς Ηρακλή, με τους παίκτες του Μπουμπένκο να μην μπαίνουν καθόλου στο ρυθμό του αγώνα και να έχουν μοναδική φάση άξια αναφοράς ένα κόρνερ (!) του Πίτου Γκαρσία όπου η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι πριν φύγει άουτ.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων
(Γιόζεφ Μπουμπένκο): Μπαντής, Κατσαμπής, Σαρακατσάνος, Παπαζαχαρίας, Μάρτος, Ηλιάδης, Πίτου Γκαρσία, Μάρα, Κονέ, Κομπαγιάσι, Ιάκομπ
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
(Νίκος Κεχαγιάς): Γκσπούρνινγκ, Τζάγκι, Κωστούλας, Μπέρτος, Βάλλας, Στρμπα, Στίνγκα, Κιντάνα, Πόι, Λέιτε, Μπούγκα
1' Έναρξη αγώνα
Ξεκινά ο αγώνας, με τους παίκτες του Ηρακλή να κάνουν τη σέντρα.
5' Γκολ Skoda Ξάνθη Μπέρτος
1-0 η Skoda Ξάνθη! Φαλτσαριστή εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά του Μαρσελίνιο, ο Μπέρτος έπιασε την κεφαλιά μέσα από την καρδιά της άμυνας και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπαντή.
10' Σχόλιο
Η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά στο ματς με στόχο το γκολ που θα την φέρει πιο κοντά στην παραμονή και το πέτυχε στην πρώτη φάση, με το πρώτο 10άλεπτο να τη βρίσκει να έχει τον έλεγχο του ματς.
12' Κίτρινη κάρτα Skoda Ξάνθη Στίνγκα
14' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Μάρτος
15' Ευκαιρία Ηρακλής Μαρσελίνιο
Όμορφη φάουλ του Μαρσελίνιο, αποκρούει σε κόρνερ με δυσκολία ο Μπαντής.
20' Σουτ Skoda Ξάνθη Μπούγκα
Ο Κιντάνα τροφοδοτεί τον Μπούγκα, με το σουτ του τελευταίου από το ύψος της μεγάλης περιοχής να περνάει ψηλά άουτ.
27' Γκολ Skoda Ξάνθη Μπούγκα
2-0 η Skoda Ξάνθη! Εκτέλεση φάουλ του Μαρσελίνιο από τα αριστερά, σύγχυση στη μεγάλη περιοχή του Ηρακλή, με τη μπάλα να φτάνει στον Μπούγκα για να κάνει με πλασέ με το δεξί το 2-0.
31' Σουτ Skoda Ξάνθη Πόι
Σουτ του Πόι μέσα από την περιοχή με το αριστερό, ο Μπαντής πέφτει και μπλοκάρει στην δεξιά γωνία του.
37' Σχόλιο
Ο Ηρακλής δεν έχει καταφέρει ακόμα να απειλήσει τον Γκσπούρνινγκ, με τους παίκτες του "Γηραιού" να καταφεύγουν κυρίως σε σέντρες που είναι πολύ ψηλές και δεν έχουν καμία τύχη.
44' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Ιάκομπ
45' Ευκαιρία Ηρακλής Πίτου Γκαρσία
Απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Πίτου Γκαρσία, η μπάλα χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και φεύγει άουτ.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
49' Κεφαλιά Ηρακλής Μάρα
Σέντρα από τα αριστερά του Μάρτος, κεφαλιά του Μάρα στην καρδιά της άμυνας, μπλοκάρει ο Γκσπούρνινγκ.
54' Γκολ Ηρακλής Κονέ
Μειώνει σε 1-2 ο Ηρακλής! Σέντρα του Πίτου Γκαρσία από τα αριστερά, ο Κονέ πετάγεται ανενόχλητος στην καρδιά της άμυνας της Ξάνθης και με καρφωτή κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Γκσπούρνινγκ.
54' Αλλαγή παίκτη Skoda Ξάνθη
Ο Φλίσκας στη θέση του Στίνγκα.
58' Κίτρινη κάρτα Skoda Ξάνθη Φλίσκας
59' Γκολ Ηρακλής Ιάκομπ
Ισοφαρίζει σε 2-2 ο Ηρακλής! Ο Κομπαγιάσι γυρίζει τη μπάλα από τα αριστερά και ο Ιάκομπ με προβολή σε κενή εστία φέρνει το ματς στα ίσια.
61' Αλλαγή παίκτη Skoda Ξάνθη
Ο Έλινγκτον παίρνει τη θέση του Μπούγκα.
65' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Γιάντσης παίρνει τη θέση του Κομπαγιάσι.
69' Ευκαιρία Ηρακλής Κονέ
Σωτήρια απόκρουση με το δεξί πόδι του Γκσπούρνινγκ σε σουτ μέσα από την περιοχή του Κονέ.
70' Γκολ Skoda Ξάνθη Πόι
Η Skoda Ξάνθη παίρνει εκ νέου προβάδισμα και κάνει το 3-2 με τον Πόι, με το αποτέλεσμα αυτό να της δίνει την παραμονή!
72' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Παπαζαχαρίας
73' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Μπαντής
73' Πέναλτι Skoda Ξάνθη
Κερδίζει πέναλτι η Ξάνθη!
73' Γκολ Skoda Ξάνθη Έλινγκτον
Ο Έλινγκτον στέλνει τον Μπαντή στην άλλη γωνία για να κάνει το 4-2 για την ομάδα του και να τη φέρει αγκαλιά με την παραμονή.
77' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Μιλάνο παίρνει τη θέση του Κονέ.
77' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Επστάιν παίρνει τη θέση του Πίτου Γκαρσία.
88' Κόκκινη κάρτα Ηρακλής Ιάκομπ
Ο Ιάκομπ αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
89' Αλλαγή παίκτη Skoda Ξάνθη
Ο Βασιλακάκης παίρνει τη θέση του Μαρσελίνιο.
90' Έναρξη καθυστερήσεων
Τρία θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.
90' Λήξη αγώνα


































































TAGS ΞΑΝΘΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ