ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ιστορία απάτης με πρωταγωνιστή τον Βαν Μπούιτεν

Ιστορία απάτης με πρωταγωνιστή τον Βαν Μπούιτεν
Βαν Μπούιτεν

Θύμα απάτης έπεσε το 2003 ο Βαν Μπούιτεν με αποτέλεσμα να χάσει αρκετά λεφτά απ' τον τραπεζικό του λογαριασμό

Η σεζόν 2003-04 θα μείνει αξέχαστη στον Βέλγο κεντρικό αμυντικό Ντάνιελ Βαν Μπούιτεν. Όχι μόνο λόγω της κακής του αγωνιστικής παρουσίας στα αγγλικά γήπεδα με την φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι, αλλά εξαιτίας μιας απάτης που ανακάλυψε τρία χρόνια μετά.
Ας πάρουμε τα πράγματα από το... τέλος. Στα τέλη του 2005 ο μάνατζερ του Βαν Μπούιτεν ανακάλυψε πως στο λογαριασμός του πελάτη του συμβαίνει κάτι περίεργο, με αποτέλεσμα να λείπουν χρήματα που κέρδισε τα προηγούμενα χρόνια χωρίς εξήγηση.

Τελικά τον Γενάρη του 2006 αποκαλύφθηκε μια απάτη εις βάρος του Βαν Μπούιτεν, με τελική κατάληξη την φυλάκιση δυο ανθρώπων.

Τι είχε συμβεί όμως μέχρι τότε; Το καλοκαίρι του 2003 λοιπόν ο 26χρονος τότε αμυντικός πήγε δανεικός στην Μάντσεστερ Σίτι, όμως η αγωνιστική του παρουσία δεν έπεισε τον προπονητή της Σίτι.

Έτσι ο Βέλγος αμυντικός αφού δεν έπαιζε πολύ (μόλις έξι εμφανίσεις σε μια σεζόν), είπε να το ρίξει στις μπίζνες. Μαζί με τρεις συμπαίκτες του (Μπελμαντί, Βιθέντε Βουόσο), που έπεσαν επίσης θύματα της απάτης, άνοιξε λογαριασμό σε τράπεζα στο Μάντσεστερ με σκοπό κάποιες προσωπικές επενδύσεις.

Για κακή του τύχη, όσο και των άλλων δυο, τέσσερις υπάλληλοι της τράπεζας βρήκαν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους, με αποτέλεσμα μόλις έφυγαν από την Σίτι να "σηκώσουν" σταδιακά χρήματα.

Την απάτη ανακάλυψε ο μάνατζερ του Βαν Μπούιτεν που διαπίστωσε ότι ο πελάτης του είχε λιγότερα χρήματα, από όσα είχε συμφωνήσει με την Σίτι.

Τελικά τον Γενάρη του 2006 και μετά από δυο δικαστήρια, δυο υπάλληλοι καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης 32 και 12 μηνών αντίστοιχα για την απάτη που άγγιξε τα 400.000 ευρώ. Όμως τα χρήματα των παικτών είχαν κάνει ήδη φτερά.















ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ