ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ

Ιταλιάνο: "Έχουμε φέρει αλυσίδες και λουκέτα για τον Ελ Κααμπί, θέλουμε διαφορετικό επίλογο από πέρυσι"

Ιταλιάνο: "Έχουμε φέρει αλυσίδες και λουκέτα για τον Ελ Κααμπί, θέλουμε διαφορετικό επίλογο από πέρυσι"
INTIME

Ο Βιτσέντσο Ιταλιάνο εξέφρασε στη συνέντευξη Τύπου τη μεγάλη επιθυμία του να κατακτήσει το Conference League, τόνισε πως οι βιόλα δεν θα αλλάξουν στιλ στον τελικό με τον Ολυμπιακό ενώ αποκάλυψε τον τρόπο που θα σταματήσουν τον Ελ Κααμπί.

Παραμονή του μεγάλου τελικού του Conference League κόντρα στον Ολυμπιακό (29/05, 22:00, COSMOTE SPORT 1HD, MEGA, LIVE SPORT24) ο Βιτσέντσο Ιταλιάνο παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην "OPAP Arena", με τον προπονητή της Φιορεντίνα να κάνει λόγο για τη δίψα των παικτών του για το τρόπαιο, την επιθυμία τους να πάρουν πίσω το αίμα τους μετά από την περυσινή απώλεια στην Πράγα αλλά και το σχέδιο που έχει για να σταματήσει το "βαρύ πυροβολικό" των Πειραιωτών, Αγιούμπ Ελ Κααμπί.

"Η μοναδική διαφορά σε σύγκριση με τον περυσινό τελικό είναι πως έχουμε ξαναζήσεί αυτές τις καταστάσεις: την αναμονή, την προετοιμασία. Είναι ματς 50-50, είμαστε δυνατοί εμείς αλλά και εκείνοι.

Έχουμε εμπειρία αλλά θα πρέπει να τη δείξουμε αύριο στο γήπεδο. Και εγώ νιώθω αυτό το ματς επειδή στην Ευρώπη δεν είναι εύκολο να φτάσεις σε αυτό το σημείο.

Είμαστε άξιοι που φτάσαμε στον τελικό αλλά αύριο θα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να παίξουμε με τη φωτιά και να τα δώσουμε όλα.

Πέρυσι ο επίλογος δεν ήταν καλός αλλά φέτος μία διαφορετική κατάληξη. Εάν ο Ολυμπιακός έφτασε στον τελικό, αυτό σημαίνει πως αξίζει", τόνισε αρχικά ο προπονητής της Φιορεντίνα στη συνέντευξη Τύπου, για να συνεχίσει:

"Τιμήσαμε και φέτος στο μέγιστο αυτή τη διοργάνωση, φτάνοντας στον τελικό μετά από ματς σε ομίλους και νοκ-άουτ. Θα πρέπει να δούμε αυτό το ματς σαν να ήταν το τελευταίο της ζωής μας, θα πρέπει να είμαστε τέλειοι και να μην κάνουμε λάθη.

Δεν θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι φτάνουμε σε τελικό για δεύτερη στη σειρά χρονιά. Διαβάζω αυτά που γράφονται και ακούω αυτά που λέγονται, για μας είναι ένα είδους ρεβάνς.

Αύριο απαγορεύεται να κάνουμε λάθη, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι. Την πίκρα που πήραμε από τον περυσινό τελικό θα την χρησιμοποιήσουμε για να δώσουμε τώρα ένα διαφορετικό φινάλε, ξέροντας πως ο αντίπαλός μας είναι δυνατός, ποιοτικός και προετοιμασμένος.

Όταν είσαι στο χορτάρι, από τη στιγμή που σφυρίζει ο διαιτητής, όλα τα άλλα περνούν σε δεύτερη μοίρα. Είναι 11 παίκτες απέναντι σε 11 παίκτες, είναι η Φιορεντίνα κόντρα στον Ολυμπιακό. Αυτό που λέω πάντα είναι πως δεν πρέπει να χάσουμε την ταυτότητά μας.

Είναι σημαντικό σε αυτό το ματς να δείξουμε την ποδοσφαιρική πίστη και την οργάνωση που μας οδήγησε στον τελικό. Θα πρέπει τις εμπειρίες που πήραμε, να τις κουβαλήσουμε στον τελικό".

Στόχος ο περιορισμός του Ελ Κααμπί

Κληθείς δε να μιλήσει πιο ειδικά για τον Ολυμπιακό, ο 46χρονος προπονητής είπε: "Θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια. Για τον Ελ Κααμπί έχουμε φέρει αλυσίδες και λουκέτα...

Τόσο εκείνος όσο και η ομάδα του έχουν κάνει μία μεγάλη διαδρομή. Εάν εμείς φτάνουμε στον τελικό αήττητοι, εκείνοι έχουν πραγματοποιήσει μεγάλες εμφανίσεις στα τελευταία παιχνίδια, παίζοντας ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου.

Ο Ελ Κααμπί σκοράρει συχνά και ξέρει να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με κάθε τρόπο. Είναι σε καλή κατάσταση και γνωρίζουμε πως αποτελεί σημείο αναφοράς για τον αντίπαλό μας.

Θα προσπαθήσουμε να τον περιορίσουμε, μπορούμε να το κάνουμε με αυταπάρνηση και αποφασιστικότητα.

Με την έλευση του τελευταίο προπονητή τους, βρήκαν το δρόμο τους. Νίκησαν μεγάλους αντιπάλους και είναι μία οργανωμένη ομάδα, που ασκεί πίεση, παίζει με άμεσο τρόπο, έχει έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες. Αυτό που μας προκαλεί μεγαλύτερο φόβο είναι ο ενθουσιασμός των αντιπάλων μας".

Ενώ για το αν θεωρεί πως ο Ολυμπιακός έχει πλεονέκτημα που παίζει στην Ελλάδα, είπε: "Δεν ήξερα πως ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει ήδη σε αυτό το γήπεδο. Το στάδιο θα είναι χωρισμένο στη μέση όσον αφορά στον κόσμο και εκείνοι θα παίξουν στην πόλη που ζουν, αυτό δεν θα επηρεάσει.

Δεν ταξίδεψαν όπως εμείς, όμως για όποιον βγαίνει στο χορτάρι, αυτά δεν μετρούν. Θα κερδίσει εκείνος που θα έχει περισσότερη φωτιά μέσα του".

Στο μυαλό του Ιταλιάνο τα πέναλτι

Σε ερώτηση για το αν έχει σκεφτεί το ενδεχόμενο να χρειαστούν πέναλτι για να κριθεί το τρόπαιο, ο προπονητής των βιόλα δήλωσε: "Έχουμε κάνει δοκιμές, μπορεί να είναι μία πιθανότητα. Έχουμε πάρα πολλούς παίκτες που μπορούν να εκτελέσουν.

Περάσαμε δύο γύρους Κυπέλλου Ιταλίας στα πέναλτι, αν και στο πρωτάθλημα αστοχήσαμε σε ένα που επηρέασε τη θέση μας στη βαθμολογία".

Όσον αφορά στο αν θα μπορούσε να δει τον εαυτό του να εργαστεί κάποια στιγμή στην Ελλάδα (φέρεται να απασχολεί τον Παναθηναϊκό), είπε μεταξύ άλλων: "Το τηλέφωνό μου είναι κλειστό ή στο αθόρυβο, αυτή τη στιγμή δεν θέλω να ακούσω τίποτα.

Δεν θέλω να σκεφτώ κάτι και να μου αποσπάσει την προσοχή. Τα πάντα μπορούν να συμβούν, τίποτα δεν είναι σίγουρο. Σκεφτόμαστε αυτό το ματς και ύστερα θα δούμε".

Ο απολογισμός της τριετίας του στην Φλωρεντία

Στην ίδια συνέντευξη, ο Ιταλιάνο κλήθηκε να μιλήσει συνολικά για τα τρία χρόνια παρουσίας του στην Φιορεντίνα, με τον ίδιο να δηλώνει ευχαριστημένος από τα πεπραγμένα του ίδιου και της ομάδας: "Το ταξίδι στην Ευρώπη σού αφαιρεί κάτι. Ειδικά στο Conference, το να παίζεις Πέμπτες, δεν σε αφήνει να προετοιμαστείς για τα ματς και να ανακάμψεις.

Σε αυτά τα χρόνια έχουμε κάνει έντονο ροτέισον σε παίκτες και ενδεχομένως η συγκέντρωση που είχαμε στην Ευρώπη να μας έλειψε μερικές φορές στην Serie A. Αλλά και στο πρωτάθλημα, η απόδοσή μας ήταν καλή αυτά τα τρία χρόνια.

Όταν έφτασα στην Φλωρεντία, δεν ήταν καν στο πίσω μέρος του μυαλό του το να παίξω σε δύο σερί ευρωπαϊκούς τελικούς. Είναι αδιανόητο για μένα να παίζω σε ημιτελικούς και τελικούς. Τώρα προετοιμαζόμαστε για να κάνουμε ένα μεγάλο παιχνίδι και να σηκώσουμε επιτέλους το τρόπαιο.

Σε σχέση με τρία χρόνια πριν, είμαι διαφορετικός. Το όνειρό μου ήταν να φτάσω στην Ευρώπη με την Φιορεντίνα. Σίγουρα, οι παίκτες επιπέδου που είχα στα τρία τελευταία χρόνια, με βοήθησαν να ωριμάσω.

Στον χαμένο τελικό της Πράγας πέρυσι, θυμάμαι τα πρόσωπα των παικτών στο τέλος του αγώνα, πρόσωπα που δεν θα ήθελα να δω αύριο.

Ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά ότι του χρόνου θα παίξει στον τελικό και για αυτό είπα στους παίκτες μου να παίξουν σαν να ήταν το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας τους".

Η Heineken 0.0, επίσημος χορηγός του UEFA Europa Conference League, τσουγκρίζει στην υγειά των αληθινών φιλάθλων που ζουν για τη βραδιά του μεγάλου τελικού στις 29/05!

TAGS ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ