ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Ήττα και αναβολή φιέστας για Άλκμααρ

Ήττα και αναβολή φιέστας για Άλκμααρ
ελ Χαμνταουΐ

Η Άλκμααρ ηττήθηκε από την Φίτεσε με 1-2 στο "DSB Stadion", έτσι δεν κατάφερε να κατακτήσει από σήμερα και μαθηματικά το δεύτερο πρωτάθλημα στην ιστορία της (video)

Η Μπρέντα, η οποία είναι δεύτερη με 11 βαθμούς διαφορά, δεν κατάφερε να κερδίσει στο "Κούιπ" την Φέγενοορντ, για την ακρίβεια ηττήθηκε με 0-1, με τον Ρόι Μακάι να πετυχαίνει το μοναδικό τέρμα του αγώνα στο 77' με εκτέλεση πέναλτι.
Με τρεις αγωνιστικές να απομένουν η Άλκμααρ θα είχε κατακτήσει τον τίτλο και μαθηματικά από απόψε αν αυτό είχε να κάνει μόνο από την Μπρέντα, αλλά υπάρχει και ο Άγιαξ, ο οποίος έχει 12 βαθμούς λιγότερους από την Άλκμααρ.

Ο Αίαντας αγωνίζεται αύριο για την 31η αγωνιστική με την Αϊντχόφεν στο μεγάλο ντέρμπι, έτσι έχει ακόμη τέσσερα ματς και την δυνατότητα να φτάσει την Άλκμααρ και της πάρει το πρωτάθλημα στην ισοβαθμία, αρκεί να έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Αυτό βέβαια σημαίνει πως μπορεί και αύριο να κατακτήσει τον τίτλο η ομάδα του Λουΐς Φαν Χααλ, σε περίπτωση που φυσικά δεν κερδίσει αυτή του Μάρκο Φαν Μπάστεν στο "Φίλιπς Στάντιον".

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι του "DSB Stadion", η Άλκμααρ προηγήθηκε στο 19' με το 22ο φετινό γκολ του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος, Μουνίρ Ελ Χαμνταουΐ ( photo), η Φίτεσε ισοφάρισε με τον Ρίκι Φαν Βολφσβίνκελ στο 34' και ολοκλήρωσε την ανατροπή με τον Αλεξάντερ Μπότνερ στο 84'.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 31ης αγωνιστικής:

Παρασκευή

Χέρακλες - Μπρέντα 4-0 (12' Βούιτενς, 24' πέν. Φαν Ντεν Μπεργκ, 27' Χακόλα, 40' Όφερτουμ)

Σάββατο
Ναϊμέγκεν - Ρόντα 1-1 (81' Σιμπούμ / 69' Σεκού Σισέ)
Ντε Γκράαφτσαπ - Γκρόνινγκεν 0-1 (30' πέν. Μάρκους Μπεργκ)
Άλκμααρ - Φίτεσε 1-2 (19' Ελ Χαμνταουΐ / 34' Βολφσβίνκελ, 84' Μπότνερ)
Φέγενοορντ - Τβέντε 1-0 (77' πέν. Μακάι)

Κυριακή
Ουτρέχτη - Χέερενφεεν (15:30)
Βίλεμ - Ντε Χάαγκ
Φόλενταμ - Στάρτα Ρότερνταμ
Αϊντχόφεν - Άγιαξ (17:30)

βαθμολογία

Το γκολ του Ρόι Μακάι






























TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ