SERIE A

Ήττα-σοκ για Μίλαν, έπεσε στην 6η θέση!

Ήττα-σοκ για Μίλαν, έπεσε στην 6η θέση!
Μίλαν-Αταλάντα

O φετινός κατήφορος της Μίλαν συνεχίστηκε, καθώς ηττήθηκε με 2-1 στο "Σαν Σίρο" από την Αταλάντα. Στο -4 από την 4η Φιορεντίνα (videos)!

Η ομάδα του Τσέζαρε Πραντέλι ηττήθηκε με 3-1 στο "Φρίουλι" από την Ουντινέζε η οποία την πλησίασε στους τρεις πόντους, με τους Μιλανέζους αντί να εκμεταλλεύονται το "δώρο" από το Ούντινε να βγάζουν τα... μάτια τους με τα ίδια τους τα χέρια, καθώς γνώρισαν εντός έδρας ήττα-σοκ με 2-1 από την Αταλάντα.
Συγκάτοικος των "ροσονέρι" είναι από αυτή την αγωνιστική η Σαμπντόρια, που πέρασε νικηφόρα από το "Καστελάνι" επικρατώντας με 2-0 της Έμπολι του Αλμπέρτο Μαλεζάνι, ενώ η Τορίνο "βύθισε" την Κατάνια κάτω από την επικίνδυνη ζώνη, με το υπέρ της 2-1 στη Σικελία.

Με τον Μάρκο Μποριέλο να βρίσκει και πάλι το δρόμο προς τα δίχτυα, φτάνοντας τα 18 γκολ στο φετινό Καμπιονάτο (πρώτος σκόρερ), η Τζένοα έκαμψε με 2-0 την αντίσταση της Ρετζίνα, ενώ Λιβόρνο και Σιένα έμειναν στο 0-0 στο μίνι ντέρμπι της Τοσκάνης.

Το ματς Γιουβέντους-Πάρμα αναβλήθηκε λόγω του τραγικού γεγονότος του θανάτου 27χρονου οπαδού των "παρμέντσι", Ματέο Μπανιαρέζι, ο οποίος χτυπήθηκε από πούλμαν που μετέφερε οπαδούς των "μπιανκονέρι" κοντά στο Τορίνο, με την ιταλική λίγκα να αποφασίζει να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλα τα γήπεδα της Serie A αυτή την αγωνιστική ως ένδειξη πένθους.

Νέο εντός έδρας στραπάτσο για τη Μίλαν
Η εκτός έδρας επιτυχία επί της Τορίνο (1-0) την περασμένη αγωνιστική αποδείχτηκε μία "φωτοβολίδα" για τη φετινή Μίλαν, η οποία ταλανίζεται από απίστευτα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της από το ξεκίνημα της σεζόν.

Ως συνέπεια, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι γνώρισε οδυνηρή ήττα στο "Σαν Σίρο" με 2-1 από την Αταλάντα, αποτέλεσμα που έριξε την περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης στην 6η θέση της βαθμολογίας, έχοντας πλέον να κυνηγάει εκτός από την Φιορεντίνα (η απόσταση είναι τώρα στους 4 πόντους) και την Ουντινέζε που την προσπέρασε στη βαθμολογία...

Αναμφισβήτητα, η "μαύρη τρύπα" για τους Μιλανέζους δεν είναι άλλη από το τραγικό εντός έδρας ρεκόρ τους, έχοντας κερδίσει μόλις τα 4 από τα 15 πρωταθλήματος που έχουν δώσει μέχρι στιγμής στο σπίτι τους, έναντι 7 ισοπαλιών και 4 ηττών.

Στον αντίποδα, η Αταλάντα διπλασίασε φέτος τις επιτυχίες της απέναντι στους Μιλανέζους (είχε κερδίσει με 2-1 και στον ματς του πρώτου γύρου στο Μπέργκαμο), ενώ πανηγυρίσε μία ιστορική επιτυχία, καθώς το αμέσως προηγούμενο "τρίποντο" στο "Σαν Σίρο" σημειώθηκε στις 17 Μαρτίου 1991.

Το σκορ στην αναμέτρηση άνοιξε στο 32' ο Φλοκάρι, στην πρώτη πραγματική ευκαιρία που δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι: ο Φερέιρα Πίντο έκανε κούρσα από τα δεξιά και πραγματοποίσε το γύρισμα στην καρδιά της άμυνας της Μίλαν την κατάλληλη στιγμή, με τον Κάλατς να αποκρούει ενστικτωδώς με τα πόδια το κοντινό πλασέ του Φλοκάρι αλλά τον ίδιο παίκτη να εκμεταλλεύεται το γεγονός πως ο Αυστραλοκροάτης γκολκίπερ ήταν εξουδετερωμένος και να στέλνει με δεύτερη προσπάθεια τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά.

Το κοινό του "Σαν Σίρο" άρχιζε σιγά σιγά τα σφυρίγματα αποδοκιμασίας για την άσχημη εμφάνιση της ομάδας του, η οποία όμως αντί να βελτιωθεί δέχτηκε και δεύτερο τέρμα στο 42'. Ο Φλοκάρι απέφυγε τρεις αμυντικούς και έδωσε ασίστ στον Λαντζέλα, ο οποίος αφού ντρίμπλαρε μέσα στην μεγάλη περιοχή τον Όντο "εκτέλεσε" με δυνατό σουτ τον Κάλατς για να στείλει την ομάδα του Τζίτζι Ντελ Νέρι με προβάδισμα δύο τερμάτων στα αποδυτήρια.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Αντσελότι πέρασε στο ματς τους Παλόσκι και Καλάτζε, με τους γηπεδούχους να εμφανίζονται βελτιωμένοι και να δημιουργούν αρκετές ευκαιρίες για να παραβιάσουν την εστία του Κόπολα, με την μείωση όμως του σκορ να γίνεται μόλις στο 84'.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο προωθημένος Μαλντίνι πήρε την καρφωτή κεφαλιά, με τον Κόπολα να μην καταφέρνει να συκγκρατεί τη μπάλα στα χέρια του μετά την προσπάθεια του καπιτάνο των "ροσονέρι" και το 1-2 να είναι γεγονός.

Στο 87' αποβλήθηκε ο Αλεσάντρο Νέστα, ενώ ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου η Μίλαν "κλώτσησε" την μοναδική ευκαιρία να σώσει την... παρτίδα παίρνοντας τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο Αμπροζίνι ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Γκουαρέντε, με τον γκολκίπερ της Αταλάντα να νικάει όμως τον Πίρλο από τα 11 βήματα και να χαρίζει το ιστορικό "τρίποντο" στην Αταλάντα.

Στο κόλπο του Τσάμπιονς Λιγκ και η Ουντινέζε
Μετά από το 2-1 με το οποίο είχε επικρατήσει τον περασμένο Νοέμβριο στο "Αρτέμιο Φράνκι" υποχρεώνοντας την Φιορεντίνα στην πρώτη της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις, η Ουντινέζε επιβλήθηκε και στο ματς του δευτέρου γύρου των "βιόλα" με 3-1, αποτέλεσμα που έφερε την ομάδα του Πασκουάλε Μαρίνο στην 5η θέση, σε απόσταση μόλις τριών πόντων από την σημερινή αντίπαλό της.

Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη στα έξι τελευταία ματς για τους "φριουλάνι" (έχουν και δύο ισοπαλίες), ενώ στον αντίποδα η Φιορεντίνα δεν κατάφερε να αποφύγει την εκτός έδρας ήττα, όπως έγινε το τελευταίο διάστημα και κόντρα σε Σιένα και Νάπολι.

Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε στο 13' ο Ίνλερ με αριστερό σουτ-βολίδα, με τον Βιέρι να φέρνει το ματς στα ίσια στο 63' με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, με τον "Μπόμπο" να έχει περάσει στον αγωνιστικό χώρο τέσσερα λεπτά νωρίτερα στη θέση του Γιόργκενσεν.

Ένα πεντάλεπτο όμως "ξέσπασμα" ήταν αρκετό για τους γηπεδούχους να πάρουν τη νίκη, με τον Ντι Νατάλε να κάνει το 2-1 στο 72' και τον Κουαλιαρέλα να "σφραγίζει" την επικράτηση της ομάδας του γράφοντας το 3-1 στο 77'.

Tα υπόλοιπα ματς
Η Σαμπντόρια άλωσε το "Καστελάνι" για πρώτη φορά στη Serie A μετά το Φεβρουάριο του 1999, με την ομάδα του Βάλτερ Ματσάρι να επικρατεί με άνεση 2-0 της Έμπολι εκτός έδρας και να κάνει ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για την έξοδο στα ευρωπαϊκά Κύπελλα τη νέα σεζόν, καθώς έφτασε τη Μίλαν στην 6η θέση.

Τα γκολ για τους νικητές, οι οποίοι αποδεικνύουν ότι μπορούν και χωρίς τον... Αντόνιο Κασάνο (εξέτισε την τελευταία αγωνιστική της ποινής που του είχε επιβληθεί για τη συμπεριφορά του στο ματς με τη Φιορεντίνα), σημείωσαν οι Σαμάρκο και Μαρτζοράτι (αυτογκόλ) πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο, ενώ στον αντίποδα η Έμπολι έμεινε στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, σε απόσταση τριών πόντων από τις θέσεις που οδηγούν στη σωτηρία.

Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε η Τορίνο, η οποία μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες όπου δεν είχε καταφέρει να πετύχει ούτε ένα γκολ, επικράτησε στο "Μασιμίνο" της Κατάνια με 2-1 και ξέφυγε πέντε πόντους από την διακεκαυμένη ζώνη. Από την πλευρά της, η ομάδα του Σίλβιο Μπαλντίνι γνώρισε την τέταρτη εντός έδρας ήττα της στο πρωτάθλημα και βρίσκεται πλέον οριακά πάνω από την τελευταία τριάδα της βαθμολογίας.

Την παραμονή της στην Serie A εξασφάλισε ουσιαστικά η νεοφώτιστη Τζένοα μετά το 2-0 επί της Ρετζίνα (προτελευταία πλέον) στο "Λουίτζι Φεράρις", αποτέλεσμα που την έφερε στην 8η θέση με 42 πόντους, 13 περισσότερους από τις ομάδες που αποχαιρετούν την κατηγορία μόλις επτά βήματα πριν το φινάλε του πρωταθλήματος.

Το σκορ για τους "ροσομπλού" άνοιξε στο 59' ο "συνήθης ύποπτος" Μάρκο Μποριέλο, ο οποίος σκαρφάλωσε μόνος πρώτος στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ με 18 τέρματα, ενώ το "έκλεισε" στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ρόσι, γιορτάζοντας με ιδανικό τρόπο την συμπλήρωση 100 παιχνιδιών του στη μεγάλη κατηγορία.

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το μίνι ντέρμπι της Τοσκάνης, μεταξύ της Λιβόρνο και της Σιένα στο "Αρμάντο Πίκι", αποτέλεσμα που άφησε τους γηπεδούχους οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ επέτρεψε στην ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου (κάθησε στον πάγκο) να αποσπαστεί επτά πόντους από την επικίνδυνη ζώνη. Να σημειωθεί ότι η Λιβόρνο δεν έχει καταφέρει ποτέ να κερδίσει εντός έδρας την Σιένα στο πλαίσιο της Serie A, μετρώντας τρεις ισοπαλίες και μία ήττα.

Τα αποτελέσματα της 31ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ

Κάλιαρι-Ρόμα 1-1 (3' (αυτ.) Φεράρι / 45' Τότι)

Λάτσιο-Ίντερ 1-1 (59' Ρόκι / 11' Κρέσπο)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Κατάνια-Τορίνο 1-2 (3' Σπινέζι / 4' Ντιάνα, 63' Ντι Μικέλε)

Έμπολι-Σαμπντόρια 0-2 (7' Σαμάρκο, 16' Μαρτζοράρτι)

Τζένοα-Ρετζίνα 2-0 (59' Μποριέλο, 92' Ρόσι)

Γιουβέντους-Πάρμα αναβλήθηκε

Λιβόρνο-Σιένα 0-0

Μίλαν-Αταλάντα 1-2 (85' Μαλντίνι / 32' Φλοκάρι, 42' Λαντζέλα)

Ουντινέζε-Φιορεντίνα 3-1 (13' Ίνλερ, 72' Ντι Νατάλε, 76' Κουαλιαρέλα / 63' Βιέρι)

Νάπολι-Παλέρμο 1-0 (93' Χάμσικ)

Δείτε τα γκολ από την αναμέτρηση Μίλαν-Αταλάντα (1-2):



Δείτε τα γκολ από την αναμέτρηση Ουντινέζε-Φιορεντίνα (3-1):



Δείτε τα γκολ από την αναμέτρηση Έμπολι-Σαμπντόρια (0-2):



Δείτε τα γκολ από την αναμέτρηση Κατάνια-Τορίνο (1-2):

























































































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ