ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ

Ήξερες ότι: Το "χρυσό" και το "ασημένιο" γκολ

Ήξερες ότι: Το "χρυσό" και το "ασημένιο" γκολ
UNSPLASH

Ο Δημήτρης Μωϋσιάδης πηγαίνει το χρόνο πίσω και μας θυμίζει, τις τρεις φορές που ένα τέτοιο τέρμα καθόρισε σημαντικά παιχνίδια του EURO.

Ήξερες ότι μερικές διοργανώσεις Euro σημαδεύτηκαν είτε από το Golden Goal είτε από το Silver Goal;

Πάμε πρώτα στην αρχή των δύο αυτών κανονισμών, το 1993 η FIFA δημιούργησε τον κανονισμό του Golden Goal με το σκεπτικό πως στην παράταση, θέλουμε να έχουμε νικητή και όχι επιπλέον αγωνιστικό χρόνο. Ουσιαστικά με το Golden Goal αν μια ομάδα σκόραρε, το παιχνίδι τελείωνε με εκείνη να ανακηρύσσεται νικήτρια.

Το αποτέλεσμα αυτού του κανονισμού ήταν οι ομάδες να παίζουν υπερβολικά αμυντικά και η UEFA το 2002 πρότεινε τον κανονισμό του Silver Goal. Στον νέο αυτό κανονισμό, αν στο 1ο ημίχρονο της παράτασης μια ομάδα σκόραρε και ισοφαριζόταν μέχρι το τέλος του 1ου ημιχρόνου αυτομάτως το παιχνίδι τελείωνε. Αν το γκολ όμως έμπαινε 1ο ημίχρονο, τότε ο αγώνας ολοκληρωνόταν κανονικά στο μισάωρο.

Τελικά όμως ποιες ήταν οι 3 φορές που καθόρισαν αυτοί οι 2 κανονισμοί τα παιχνίδια του EURO; Ο Δημήτρης Μωϋσιάδης, παρέα με τον μεγάλο χορηγό, Betshop δίνει την απάντηση στο video που ακολουθεί:

Το Betshop θα είναι μαζί μας, ως μεγάλος χορηγός, στηρίζοντας το υπεύθυνο παιχνίδι.

ΕΕΕΠ | 21+ | Παίξε Υπεύθυνα

TAGS ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ BRAND EXPERIENCE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ