EURO

Κ17 Ελλάδα – Ιταλία 2-1: Η Εθνική έκανε το 3Χ3 στον όμιλο της σε παιχνίδι με τέσσερα πέναλτι

ΕΠΟ

Η Εθνική Κ17 επικράτησε 2-1 της Ιταλίας και έκανε το τρία στα τρία στον όμιλό της, ενώ έχει ήδη προκρικιθεί στο Elite Round των προκριματικών του Euro U17. Το παιχνίδι είχε τέσσερα πέναλτι.

Η Εθνική Κ17 ήταν σαρωτική στο τουρνουά της Ιταλίας. Η Ελλάδα έκανε το 3Χ3 στον όμιλό της, καθώς επικράτησε 2-1 της εθνικής Ιταλίας και τερμάτισε πρώτη.

Η Εθνική έχει ήδη προκριθεί στο Elite Round και θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στην τελική φάση του Euro U17 που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο το 2024.

Η αναμέτρηση είχε τέσσερα πέναλτι. Μόλις στο 4ο λεπτό ο Λιμπεράλι αστόχησε από την άσπρη βούλα για τους Ιταλούς. Στο 13ο λεπτό ο Κωστούλας κέρδισε πέναλτι από τον Μαφεσόλι, ο Δαρβήρας ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της Ελλάδας.

Στο 42′ οι Ιταλοί ισοφάρισαν με τον Μαϊοράνα, ο οποίος ευστόχησε στην εκτέλεση πέναλτί του. Η Ελλάδα ξαναπήρε προβάδισμα, με τον Χαράλαμπο Κωστούλα να κάνει το 2-1 από την άσπρη βούλα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Στο δεύτερο 45λεπτο δεν άλλαξε κάτι στο σκορ.

ΕΛΛΑΔΑ: Μπελέρης, Σουλιανάκου, Μόκρης, Μπαταούλας, Φράγκος (87′ Βυρσόκινος), Ντούνγκα, Θεοχάρης (46′ Ζουριδάκης), Ελευθεριάδης, Δαρβήρας (46′ Παπανικολόπουλος), Κωστούλας, Μύθου (57′ Τσίτσιλας)

ΙΤΑΛΙΑ: Πεσίνα, Κολόμπο, Βέρντε, Μαφεσόλι (87′ Καστιέλο), Κάμα, Γκαριάνι (56′ Πλίκο), Κολέτα, Ντι Νούντσιο, Λιμπεράλι, Μοσκόνι, Μαϊοράνα (65′ Καμάρντα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ