ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κ21 Κροατία - Ελλάδα 3-2: Τα έδωσε όλα η Εθνική Ελπίδων, αλλά δεν έφτασε στην ανατροπή

Ο Χρήστος Κουρφαλίδης με τη φανέλα της Εθνικής Ελπίδων σε ματς κόντρα στην Κροατία | 13 Οκτωβρίου 2023
Ο Χρήστος Κουρφαλίδης με τη φανέλα της Εθνικής Ελπίδων σε ματς κόντρα στην Κροατία | 13 Οκτωβρίου 2023 EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική Ελπίδων πάλεψε σκληρά, επέστρεψε σε ένα λεπτό από το 2-0 με Κωστούλα και Μπακούλα όμως λύγισε τελικά με 3-2 από την Κροατία και έμεινε εκτός των playoffs του Euro U21.

Η Εθνική Ελπίδων έκανε κατάθεση ψυχής στην Κροατία όμως δεν ήταν αρκετό. Οι νεαροί μαχητές της γαλανόλευκης γνώρισαν την ήττα με 3-2 και δεν μπόρεσαν να πάρουν το εισιτήριο για τα playoffs του Euro U21.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0 χάρη στα γκολ των Κατσαβέντα (16') και Μπέλιο (34') όμως η Ελλάδα κατάφερε να ισοφαρίσει με μια αστραπαία ανατροπή στο φινάλε του πρώτου μέρους. Ο Κωστούλας μείωσε με κεφαλιά από σέντρα του Μουζακίτη στο 45'+3' και ένα λεπτό αργότερα ο Μπακούλας βρήκε δίχτυα με πλασέ έπειτα από πάσα του Κουρφαλίδη.

Η Κροατία όμως ήταν εκείνη που βρήκε το γκολ με κεφαλιά του Βούσκοβιτς στο 76' γκρεμίζοντας το όνειρο της παρουσίας στο Euro του 2025 για τη γαλανόλευκη. Οι Κροάτες τερμάτισαν έτσι στη δεύτερη θέση με 22 βαθμούς ενώ η Ελλάδα έμεινε τρίτη με 17.

Φυσικά, οι Έλληνες διεθνείς αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ έπειτα από τον αδόκητο χαμό του σε ηλικία 31 ετών την περασμένη Τετάρτη (9/10).

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη ήταν εκείνη που απείλησε πρώτη όταν ο Μουζακίτης εκτέλεσε από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 7' όμως ο Τσάβλινα απομάκρυνε. Η Κροατία ήταν όμως εκείνη που βρήκε τελικά το γκολ, με τον Κατσαβέντα στο 16'. Έπειτα από κόρνερ της Ελλάδας, οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση, ο 21χρονος μέσος της Ντινάμο Ζάγκρεμπ έκοψε από τα δεξιά και εκτέλεσε τον Μπαλωμένο για το 1-0.

Στο 24' οι Κροάτες έστειλαν ξανά την μπάλα στα δίχτυα όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Κουρφαλίδης έψαξε το γκολ όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε μακριά από την εστία των γηπεδούχων. Εν τέλει η Κροατία βρήκε και δεύτερο γκολ στο 34'. Έπειτα από σουτ του Ιβάνοβιτς, η μπάλα έφτασε στον Μπέλιο που πλάσαρε με τη μια με το αριστερό και βρήκε δίχτυα για το 2-0.

Η γαλανόλευκη απείλησε ξανά στο 42' με δυνατή κεφαλιά του Κωστούλα από την καρδιά της μεγάλης περιοχής έπειτα από σέντρα από τα αριστερά όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και μείωσε για την Ελλάδα στο 45'+3'. Ο Μουζακίτης έβγαλε τη σέντρα κοντά στο κόρνερ και ο 17χρονος επιθετικός με ωραία γυριστή κεφαλιά μείωσε σε 2-1.

Πριν καταλάβουν οι Κροάτες τι συνέβη, η Εθνική Ελπίδων είχε φέρει το παιχνίδι στα ίσα στο επόμενο λεπτό με τον Μπακούλα! Ο Κουρφαλίδης γύρισε την μπάλα από δεξιά και ο 19χρονος μέσος πλάσαρε τον Τσάβλινα ισοφαρίζοντας για την Ελλάδα.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, η ομάδα του Ταουσιάνη άγγιξε το 2-3 με τον Κούτσια να εκτελεί από κοντά στυο 48' όμως ο Τσάβλινα είχε απάντηση. Στο 58' ήρθε η σειρά του Αποστολόπουλου να απειλήσει όμως η προσπάθειά του δεν κατέληξε στην εστία αλλά πέρασε άουτ. Ο Μπαλωμένος κράτησε όρθια την Εθνική με μεγάλη επέμβαση στο 62' σε σουτ του Βίντοβιτς ενώ ο Κούτσιας δεν μπόρεσε να σκοράρει με σουτ στο 68' και στο 70'.

Η Κροατία όμως κατάφερε τελικά να φτάσει εκείνη στο τρίτο γκολ στο 76'. Έπειτα από κόρνερ του Ζβόναρεκ, ο Βούσκοβιτς πήρε την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ελληνικής ομάδας για το 3-2.

  • ΚΡΟΑΤΙΑ: Τσάβλινα, Βάλινσιτς, Βούσκοβιτς, Πρπιτς (45'+1' Μπάρζιτς), Χργκοβιτς (46' Τσβιγιάνοβιτς), Μπέλτσαρ, Σόλτνο, Κατσαβέντα (64' Τσρνατς), Βίντοβιτς (64' Ζβόναρεκ), Ιβάνοβιτς (78' Πάβιτς), Μπέλιο
  • ΕΛΛΑΔΑ: Μπαλωμένος, Αποστολόπουλος (78' Κίτσος), Κωστής (55' Καλογερόπουλος), Κωνσταντόπουλος, Κουτσογούλας, Κουρφαλίδης (84' Μεταξάς), Μουζακίτης, Μπακούλας (78' Τζίμας), Νιάρχος (55' Ζουγλής), Κούτσιας, Κωστούλας
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ