ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Και τώρα επίθεση...

Και τώρα επίθεση...
Πατέρας, Τεν Κάτε

"Πράσινος" για 3 χρόνια ο Καντέ. "Θα κάνω τα πάντα" δήλωσε. Θετικός ο Ένχελααρ. Και τώρα επιθετικός

Και τώρα φουλ... επίθεση

Νικόλας Πατέρας, Κώστας Αντωνίου αλλά και Χενκ Τεν Κάτε που έκανε μια μέρα παύση στις διακοπές του στην Ελλάδα, αποφάσισαν στο σημερινό προγραμματισμένο ραντεβού τους πως ο σχεδιασμός των μεταγραφικών τους κινήσεων πρέπει να μπει στην τελική ευθεία με τα "χτυπήματα" να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Πρώτος και βασικός στόχος η συμφωνία με επιθετικό κλάσης. Ο Κρουζ αποχωρεί από την Ελούντα της Κρήτης και σκέφτεται πλέον ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του δηλώντας θετικά σχόλια για τον Παναθηναϊκό που φέρεται να τον έχει στην κορυφή της λίστας των επιθετικών λύσεων.

Η αισιοδοξία για να πει το "ναι" ο Αργεντίνος επιθετικός στο "τριφύλλι" είναι διάχυτη ειδικά μετά και την επίσημη πρόταση στον πρώην φορ της Ιντερ για διετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 2.500.000 ευρώ, που δεν αποκλείεται να αυξηθεί κατά 500.000 ευρώ ώστε να "πειστεί" και να μετακομίσει στην χώρα μας.

Καντέ: "Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό"

Τις πρώτες του δηλώσεις μετά την υπογραφή του στο συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό πραγματοποίησε ο Σεντρίκ Καντέ. Ο αμυντικός από το Μαλί, φορώντας το κασκόλ της ομάδας μίλησε στην τηλεόραση του "ΣΚΑΪ" από τα γραφεία της ΠΑΕ για το νέο βήμα στην καριέρα του, τον Τεν Κάτε αλλά και τους οπαδούς του συλλόγου.

" Είμαι πολύ χαρούμενος. Ήταν το επόμενο βήμα για μένα, το να έρθω σε μία μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο Παναθηναϊκός, έπειτα από τρία χρόνια στη Νις. Θα κάνω τα πάντα να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό να αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Είμαι κεντρικός αμυντικός, έτσι η δουλειά μου είναι να διατηρώ την εστία μας ανέπαφη και αυτό θα προσπαθήσω να κάνω με την ποιότητά μου, την νοοτροπία μου και ελπίζω να κερδίσουμε κάποιο τρόπαιο αυτά τα χρόνια" ήταν τα πρώτα του λόγια και μετά αναφέρθηκε:

- για τα χαρακτηριστικά του ως παίκτης: " Νομίζω ότι είμαι ένας δυναμικός παίκτης και ότι κάνω αρκετά καλά τη δουλειά μου. Μπορώ και χρησιμοποιώ καλά το κεφάλι μου, έχω ταχύτητα και διαθέτω σε γενικές γραμμές τα στοιχεία που πρέπει να διαθέτει ένας κεντρικός αμυντικός. Είναι πολύ απλό. Ένας αμυντικός δεν πρέπει να κάνει λάθη και πρέπει να είναι συγκεντρωμένος."

- για το ελληνικό πρωτάθλημα: " Δεν γνωρίζω πολλά για το ελληνικό Πρωτάθλημα, γιατί δεν είναι πολύ γνωστό στη Γαλλία. Γνωρίζω όμως τον Παναθηναϊκό από το Τσάμπιονς Λιγκ. Ξέρω ότι σε λίγες μέρες θα ξεκινήσουμε μια σκληρή προετοιμασία, αλλά νομίζω ότι θα είμαι έτοιμος να ανταπεξέλθω σε αυτή."

- για τον Χενκ Τεν Κάτε: " Αν μου λέτε για τον Χενκ Τεν Κάτε ότι είναι σκληρός, τότε σίγουρα δεν έχετε γνωρίσει τον προπονητή που είχα στη Νις. Είναι το ίδιο στιλ προπονητή, όμως ανήκω σε μια μεγάλη ομάδα και δεν μπορείς να έχεις έναν προπονητή που δεν ζητά το 100% από τους παίκτες του. Πρέπει να το κάνει αυτό από κάποιους παίκτες, που διαθέτουν ανάλογα προσόντα. Έτσι είναι η δουλειά".

- για τον κόσμο του "τριφυλλιού": "Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ στον κόσμο, ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να φτάσουμε στην κατάκτηση ενός τίτλου την επόμενη χρονιά. Η γνώμη μου είναι ότι ο κόσμος είναι θυμωμένος από την προηγούμενη χρονιά. Αποτελεί κίνητρο για μας ότι δεν πήραμε το Πρωτάθλημα πέρσι και είμαστε διψασμένοι για τίτλους.

Έχω παίξει πολλά ντέρμπι στη Γαλλία με ομάδες που έχουν διαφορές μεταξύ τους και πιστέψτε με ότι στη Νις είχαμε αρκετά ευέξαπτους οπαδούς. Δίναμε παραδοσιακά σκληρά ματς κόντρα στη Μαρσέιγ και τη Λιόν. Δεν είναι η κατάσταση βέβαια ίδια, όπως είναι σε ένα ντέρμπι Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Υπογράφοντας στον Παναθηναϊκό γνωρίζω ότι θα ζήσω την καυτή ατμόσφαιρα μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού και το περιμένω με ανυπομονησία. Θα είναι κάτι συναρπαστικό για μένα".

Ανακοινώθηκε ο Καντέ

Επισημοποιήθηκε από την "πράσινη" ΠΑΕ η απόκτηση του πρώτου μεταγραφικού αποκτήματος για την καλοκαιρινή περίοδο. Ο Σεντρίκ Καντέ, που ήρθε χθες στην χώρα μας, πέρασε το πρωί της Παρασκευής με άριστα όλες τις ιατρικές εξετάσεις και ανακοινώθηκε λίγες ώρες μετά από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με την γνώριμη λιτή ανακοίνωση:

" Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή Σεντρίκ Καντέ για την υπογραφή συμβολαίου διάρκειας τριών ετών" αναφέρει η ανακοίνωση των 20 λέξεων.

Θετικός ο Ένχελααρ

Δημοσίευμα της έγκυρης γερμανικής εφημερίδας "Bild" θέλει τον Παναθηναϊκό να έχει καταθέσει επίσημη πρόταση για τον 30χρονο μέσο της Σάλκε, Ορλάντο Ένχελααρ. Ο διεθνής Ολλανδός μέσος ο οποίος είχε προταθεί πριν από μερικές εβδομάδες στους "πράσινους" και η περίπτωσή του φέρεται να απασχολεί έντονα τους διοικούντες τον Παναθηναϊκό.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, η παρουσία του συμπατριώτη του, Χενκ Τεν Κάτε, στην τεχνική ηγεσια του Παναθηναϊκού έχει παίξει το ρόλο της, καθώς υποστηρίζεται ότι ο Ένχελααρ αποτελεί εισήγηση του Ολλανδού προπονητή. Ο θηριώδης μέσος της Σάλκε δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2012, ωστόσο στον Παναθηναϊκό υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία.

Μπούρλεσον (μάνατζερ Ένχελααρ): "Υπάρχει μια δεδομένη πολύ καλή πρόταση"

Για δεδομένη πολύ καλή πρόταση και για μοιρασμένες πιθανότητες στο να μετακομίσει στην Αθήνα και τον Παναθηναϊκό, μίλησε ο Έντουαρντ Μπούρλεσον. Ο μάνατζερ του Ένχελααρ με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα prasinanea.gr μίλησε για την πρόταση του "τριφυλλιού" στο πελάτη του και άφησε κάθε ενδεχόμενο ανοικτό.

" Ο παίκτης γνωρίζει ότι ο Παναθηναϊκός είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος και δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να έρθει στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο κλαμπ που συμμετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ και ο Χενκ Τεν Κάτε είναι ένας επιπλέον λόγος που μπορεί να συγκινήσει τον ποδοσφαιριστή για να έρθει. Όλα αυτά βέβαια σε περίπτωση που επέλεγε την Ελλάδα γιατί δεν υπάρχει ακόμα καμία απόφαση.

Την επόμενη εβδομάδα θα βάλουμε κάτω όλες τις παραμέτρους και θα αποφασίσουμε τι είναι καλύτερο για την καριέρα του ποδοσφαιριστή. Σίγουρα όμως μα τιμά το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού. Σίγουρα ο Ένχελααρ θα ήθελε να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό που έχει φιλοδοξίες και υψηλούς στόχους για τίλους και αγωνίζεται σε μια μεγάλη διοργάνωση όπως το Τσάμπιονς Λιγκ.

Το γεγονός ότι υπάρχει εκεί ο Χενκ Τεν Κάτε ασφαλώς δημιουργεί ένα θέμα οικειότητας επειδή είναι Ολλανδός. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει καμία απόφαση αλλά υπάρχει μία δεδομένη πολύ καλή πρόταση. Αλλά σίγουρα δεν είναι η μόνη υπάρχουν και άλλες καλές προτάσεις. Οι πιθανότητες για μια ενδεχόμενη συμφωνία είναι μοιρασμένες



" είπε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του Ολλανδού μέσου.

Επόμενος ο Πουϊγκρενιέ!

Αν και στον Παναθηναϊκό, όπως προαναφέραμε η απόκτηση επιθετικού είναι η προτεραιότητα που έθεσε διοίκηση και τεχνική ηγεσία, ο Σεμπαστιάν Πουϊγκρενιέ φέρεται να είναι η δεύτερη μεταγραφή των "πράσινων". Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο Γάλλος αμυντικός της Ζενίτ αλλά και ο σύλλογος της Ρωσίας τα έχουν βρει με το "τριφύλλι" και είναι θέμα μερών η επικύρωση της συμφωνίας με επίσημες τοποθετήσεις.













































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ