ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Και ξαφνικά... Παντιάνι!

Και ξαφνικά... Παντιάνι!
βορονίν

Στο στόχαστρο των ερυθρολεύκων βρίσκεται ο Βάλτερ Παντιάνι σύμφωνα με τους Ισπανούς!

Ο Ουρουγουανός επιθετικός που είχε άψογη συνεργασία με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στην Εσπανιόλ το 2006-07 δεν βρίσκεται στα πλάνα της Οσασούνα και οι νταμπλούχοι Ελλάδας σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να καταθέσουν πρόταση.
Οι Ισπανοί έχουν πιαστεί αδιάβαστοι καθώς αναφέρουν πως το όνομα του Παντιάνι έχει ακουστεί έντονα στον ελληνικό Τύπο.

Σύμφωνα με το ισπανικό μέσο, δεν υπάρχει τίποτα επίσημο, ενώ καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της μεταγραφής του 32χρονου φορ θα παίξει ο Ερνέστο Βαλβέρδε που γνωρίζει πολύ καλά τις ικανότητες του παίκτη και μπορεί να τον πείσει να μετακομίσει στην Ελλάδα.

Σ' ότι αφορά την Οσασούνα, δεν φαίνεται να υπολογίζει τον Παντιάνι με τον οποίο έχει συνομιλίες προκειμένου να βρεθεί ο νέος σταθμός στην καριέρα του.

Ο 32χρονος επιθετικός μοιάζει να είναι αυτό που έψαχναν οι ερυθρόλευκοι καθώς είναι ένα μεγάλο όνομα, με σπουδαία καριέρα στο Ισπανικό πρωτάθλημα και ο Ερνέστο Βαλβέρδε τον ξέρει καλά.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Βάλτερ Παντιάνι έχει συνδέσει το όνομα του με την πενταετία στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια όπου είχε σε 162 συμμετοχές 54 γκολ, ενώ στην κοινή του θητεία με τον τεχνικό των νταμπλούχων Ελλάδας είχε πετύχει 18 τέρματα σε 47 συμμετοχές.

Όσο για την περασμένη σεζόν ο Ουρουγουανός άσος δεν τα πήγε ιδιαίτερα καλά στην πρώτη του σεζόν στην Οσασούνα καθώς σε 17 παιχνίδια σκόραρε μόλις 2 φορές.

Οι τρεις επικρατέστεροι

Σ' ότι αφορά τις τρεις περιπτώσεις, ο Σμόλαρεκ φαίνεται πως είναι ο πιο εφικτός στόχος καθώς όπως δήλωσε την Κυριακή η προοπτική του Champions League τον ενδιαφέρει και μάλιστα πολύ, ενώ Σεβαντόν και Βορονίν δεν έχουν στις προτεραιότητές τους την Ελλάδα.

Ο Σεβαντόν δεν βρίσκεται στα πλάνα της Σεβίλλης για την νέα σεζόν και μ' ένα ποσό 6 εκ. ευρώ ο Ολυμπιακός μπορεί να τον αποκτήσει, όμως ο μεγάλος αντίπαλος των νταμπλούχων είναι η επιθυμία του παίκτη να παραμείνει σε πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα από το ελληνικό. Τίποτα όμως δεν πρέπει να αποκλειστεί καθώς μ' ένα καλό συμβόλαιο οι αντιστάσεις του Ουρουγουανού εξανεμίζονται.

Όσο για τον Βορονίν, η περίπτωση του φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη καθώς παρά το γεγονός πως η Λίβερπουλ είναι διατεθειμένη να τον πουλήσει, ο Ουκρανός επιθετικός είναι δεδομένο πως θα δεχτεί πολλές προτάσεις από Πρέμιερ Λιγκ και τα εμπόδια του Ολυμπιακού θα είναι πολλά.

Τζόρτζεβιτς: "Γρήγορος και επιθετικός, ο νέος Ολυμπιακός..."

Πεπεισμένος πως οι ερυθρόλευκοι θα παρουσιάσουν πολλά νέα στοιχεία την σεζόν που έρχεται, εμφανίστηκε ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς που τόνισε μετά το φιλικό κόντρα στην Έμεν: "Έχουμε χρόνο για να μιλήσουμε για νέα στοιχεία. Πάντως, μπορείτε και εσείς να διακρίνετε ότι η ομάδα θα προσπαθήσει να παίξει πολύ πιο γρήγορο ποδόσφαιρο και πιο επιθετικό.

Από εκεί και πέρα κι εμείς αρχίζουμε και μαθαίνουμε πράγματα που ζητεί ο νέος προπονητής και θα δούμε στην συνέχεια πως θα τα εφαρμόσουμε. Είναι όμως σίγουρο πως υπάρχουν πολλά καινούργια στοιχεία στο παιχνίδι του Ολυμπιακού".





Όσο για την εικόνα των νταμπλούχων Ελλάδας στο φιλικό με την Έμεν, η "σημαία" των Πειραιωτών, υπογράμμισε: "Νομίζω ότι σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια η εικόνα μας ήταν πολύ καλύτερη και σίγουρα ελπίζουμε ότι στην συνέχεια θα είναι ακόμη καλύτερη. Επιστρέφουν και οι διεθνείς που σιγά σιγά μπαίνουν και στο πρόγραμμα της ομάδας και νομίζω ότι σύντομα θα είμαστε καλύτερα. Το σημαντικό είναι πως η ομάδα αρχίζει όσο περνούν οι μέρες να βρίσκει ρυθμό, εμείς γνωριζόμαστε με τους νέους παίκτες και πιστεύω ότι η συνέχεια θα είναι πολύ πιο καλή".



Αναφορικά με τα σκληρό παιχνίδι των Ολλανδών στο ισόπαλο φιλικό, ο "Τζόλε" των 11 πρωταθλημάτων, δήλωσε: "Είχε αρκετές κλοτσιές το φιλικό. Εντάξει, αυτά υπάρχουν στα παιχνίδια, αν και νομίζω ότι έγινε λίγο παραπάνω απ' ότι θα έπρεπε, γιατί είμαστε ακόμη σε φάση προετοιμασίας. Αυτό ήταν απλώς ένα φιλικό παιχνίδι, οπότε θα μπορούσαμε να αποφύγουμε αρκετές φορές κάποιες φάσεις. Τέλος καλό, όλα καλά. Ευτυχώς δεν έγινε τίποτα πιο σοβαρό".



Ασπιάθου: "Βλέπουμε πολλούς παίκτες"

Τον ενθουσιασμό του για τις συνθήκες στον Ολυμπιακό, εξέφρασε ο Γιόν Ασπιάθου σε συνέντευξή του στην "El Mundo Deportivo".

Ο βοηθός του Ερνέστο Βαλβέρδε μίλησε για τους στόχους της ομάδας τονίζοντας πως είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και μια καλή πορεία στο Champions League, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις εγκαταστάσεις και την Ελλάδα, ενώ αναφορικά με τις μεταγραφές υπογράμμισε πως παρακολουθούν πολλές περιπτώσεις.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ισπανού στην "El Mundo Deportivo":

Πώς πάει η προσαρμογή στην Ελλάδα. Είναι μία περιπέτεια;


"Ναι, είναι μια καλή ευκαιρία να πηγαίνεις σε μια μεγάλη ελληνική ομάδα. Θα δούμε πώς πηγαίνουν τα πράγματα, αλλά νομίζω πως στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει πολύς χρόνος. Πρέπει να επιτύχουμε καλά αποτελέσματα άμεσα".




Σας υποδέχτηκαν όπως τον Αραγονές και τον Γκουίθα στην Τουρκία;


"Ο κόσμος είναι πολύ ενθουσιασμένος με την έλευση του Ερνέστο Βαλβέρδε και ο σύλλογος μας δέχτηκε με ανοιχτές αγκάλες".




Τι σας τράβηξε κυρίως την προσοχή εκεί;


"Η απήχηση που έχει ο Ολυμπιακός. Είναι μεγάλη ομάδα, σεβαστή και έχει φοβερούς οπαδούς".

Τι σας άρεσε περισσότερο στην Ελλάδα;

"Δεν είχαμε χρόνο ακόμα για να προσαρμοστούμε, διότι μόλις φτάσαμε πήγαμε στην Αυστρία και μετά στην Ολλανδία. Από όσα γνωρίζω, ο ήλιος και ο κόσμος, ο οποίος είναι πολύ ζωηρός και στους δρόμους. Η Αθήνα είναι πολύ όμορφη. Τα προάστια είναι εκπληκτικά".








Έχετε μιλήσει με έναν άλλο Βάσκο που είναι εκεί, τον Σαριέγκι;


"Οχι, τον πήρα κάποια στιγμή, αλλά δεν καταφέραμε να μιλήσουμε. Θέλω να μιλήσω μαζί του για περισσότερες λεπτομέρειες".




Αυτή την εποχή πρέπει να ανεβαίνει πολύ η θερμοκρασία στην Αθήνα.


"Ναι, οι προπονήσεις στην Αθήνα γίνονται στις 8 το πρωί και στις 7 το απόγευμα, διότι κάνει ζέστη. Σε μία απογευματινή προπόνηση είχε 30 βαθμούς. Μετά την επιστροφή από την Αυστρία η κατάσταση έχει βελτιωθεί".




Οι εγκαταστάσεις σε τι κατάσταση είναι;

"Πολύ καλές. Έχει καλές εγκαταστάσεις, αν και τα γήπεδα είναι λίγο σκληρά λόγω της ζέστης. Οι εγκαταστάσεις στο αθλητικό κέντρο είναι εκπληκτικές".





Ποιος είναι ο στόχος τη νέα περίοδο;


"Ο στόχος είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, διότι ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει τα έντεκα από τα δώδεκα τελευταία, αλλά και να έχουμε μια καλή σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τώρα έχουμε τα προκριματικά. Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που δεν προκρίνεται απευθείας η ομάδα στους ομίλους".




Ποιες άλλες ομάδες είναι φαβορί;

"Ο Παναθηναϊκός ενισχύεται με καλούς παίκτες και μετά είναι η ΑΕΚ".





Πώς βλέπει ο Βαλβέρδε τη νέα αυτή σελίδα;

"Πάντα όταν ξεκινάς ένα νέο σχέδιο είσαι σε μεγάλη εγρήγορση, με τρομερή όρεξη. Είμαστε σε φάση περισυλλογής, σε φάση που πρέπει να ενισχύσουμε την ομάδα και σε φάση που βλέπουμε πολλούς παίκτες".





Είπατε πως το ρόστερ είναι μικρό; Χρειάζεστε κάποιον τερματοφύλακα; Έχει ακουστεί το όνομα του Λαφουέντε για τον Ολυμπιακό.


"Οχι, όχι, όχι, τίποτα. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω γι' αυτό. Εχουμε τρεις τερματοφύλακες και ίσως κοιτάμε κάποια περίπτωση, αλλά όχι τον Λαφουέντε".




Θα σας ενδιέφερε κάποιος παίκτης της Μπιλμπάο;


"Κοίτα, εγώ θα ήθελα τον Γέστε, τον Ιραόλα, τον Ορμπάιθ, τον Γιορέντε...".




Και τον Τίκο;


"Οχι, δεν έχουμε σκεφτεί τον Τίκο. Υπάρχουν φήμες εκεί; Για τον ελληνικό Τύπο παίρνουμε κάθε μέρα δέκα παίκτες. Γνωρίζω σε τι κατάσταση είναι ο Τίκο και έχω μιλήσει εγώ προσωπικά μαζί του. Έχω καλή σχέση μαζί του, αλλά ο Τίκο δεν είναι ένας παίκτης που δεν βρίσκεται στα πλάνα μας τώρα".




Για τον Αλόνσο


"Θα τον δούμε σ' αυτή τη μίνι περιοδεία και θα δούμε πώς λειτουργεί. Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τίποτα, διότι υπάρχουν κάποια πράγματα ακόμα που δεν έχουμε αποφασίσει. Αυτό που κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί είναι πως καταβάλλει τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια. Θέλει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία. Η αλήθεια είναι πως το πρώτο φιλικό ήταν δύσκολο γι' αυτόν, διότι είχε χαμηλότερο ρυθμό προπονήσεων σε σχέση με τους συμπαίκτες του. Το Σάββατο ήταν καλύτερος. Δουλεύει καλά, προσπαθεί πολύ. Εχει τρομερή όρεξη να μείνει στον Ολυμπιακό".































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ