ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κάηκαν στο... ζέσταμα

Κάηκαν στο... ζέσταμα

Ποιοι ποδοσφαιριστές έχουν τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής την τελευταία τετραετία μετά το Μουντιάλ της Ν. Αφρικής. Έσπασε τα κοντέρ ο Πετρ Τσεχ στην πεντάδα ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Δείτε την λίστα.

Το θέμα της διακοπής των πρωταθλημάτων τους χειμερινούς μήνες εξετάζουν πολλές ευρωπαϊκές ομοσπονδίες ποδοσφαίρου. Ένας μήνας μακριά από αγωνιστικές υποχρεώσεις μπορεί να ωφελήσει σημαντικά τους ποδοσφαιριστές ειδικά σε χρονιά Μουντιάλ.

Στα μεγάλα πρωταθλήματα των 38 αγωνιστικών και των πολλών ευρωπαϊκών υποχρεώσεων οι παίκτες υποχρεώνονται να δώσουν περισσότερα από 60 ματς με τον φόβο να τραυματιστούν σοβαρά.

Τελευταίο παράδειγμα ο Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος είναι αμφίβολος για το ματς με την Γερμανία στο πρώτο παιχνίδι της Πορτογαλίας στο Μουντιάλ, αφού αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στο μηρό. Ο Ρονάλντο δεν αγωνίστηκε στο φιλικό με την Εθνική μας με σκοπό να μην επιδεινωθεί η κατάσταση του που είναι ήδη βεβαρημένη.

Μετά την λήξη του προηγούμενου Μουντιάλ στη Ν. Αφρική ο Ρονάλντο έχει παίξει 181(!) επίσημα ματς (Πρωτάθλημα, Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ). Ο Κριστιάνο έχει αγωνιστεί επίσης σε 45 αγώνες Κυπέλλου και 4 αγώνες Σούπερ Καπ, όπως επίσης και σε αγώνες της εθνικής Πορτογαλίας.

Με μ.ο 65 ώρες αγωνιστικής δράσης τις τέσσερις τελευταίες σεζόν αποτελεί ερωτηματικό η απόδοση που θα έχει ο Πορτογάλος στο Μουντιάλ και πόσο θα τον έχει επηρεάσει η κούραση.

Κάηκαν στο... ζέσταμα

Πρώτος σε εμφανίσεις και λεπτά συμμετοχών μετά το 2010 είναι ο Πετρ Τσεχ με 189 εμφανίσεις και 16.593 λεπτά συμμετοχής. Δεύτερος στην λίστα είναι ο Γάλλος Στιβ Μανταντά με 184 συμμετοχές και 16.493 λεπτά συμμετοχής. Και οι δύο δεν θα αγωνιστούν στο Μουντιάλ.

Όσον αφορά, τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος αποδοκιμάστηκε σε ορισμένα ματς της Μπαρτσελόνα την φετινή σεζόν, ήταν ο πρώτος σκόρερ στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης το 2014 με 20 γκολ. Η διακοπή της δράσης του τον περασμένο χειμώνα λόγω τραυματισμού του επιτρέπει να είναι πιο φρέσκος από τον... ανταγωνιστή του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Επίσης, ο ακούραστος Φίλιπ Λαμ έχει 168 συμμετοχές και 245 ώρες αγωνιστικής δράσης ενώ ο Ισπανός Σέρχιο Ράμος, δεν έχασε σημαντικό παιχνίδι της Ρεάλ την φετινή σεζόν έχοντας 43 συμμετοχές στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Όσον αφορά τους πολλά υποσχόμενους Βέλγους, το μεγάλο τους αστέρι Εντέν Αζάρ, έχει χάσει μόλις 7 παιχνίδια από το 2010 και μετά με την φανέλα της Λιλ και μετά της Τσέλσι. Δείτε την λίστα με τους παίκτες που έχουν χτυπήσει... κόκκινο τα τελευταία χρόνια και ποιοι από αυτούς θα πάνε στο Μουντιάλ.

Κάηκαν στο... ζέσταμα
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ