ΜΙΛΑΝ

Κακά: "Αντίπαλοι... Ρονάλντο και Μαλντίνι"

Κακά: "Αντίπαλοι... Ρονάλντο και Μαλντίνι"
New Image

Το μεγάλο αστέρι της Γιουνάιτεντ και ο "αιώνιος" αρχηγός της Μίλαν είναι σύμφωνα με τον Κακά οι βασικοί του αντίπαλοι για την Χρυσή Μπάλα

Πέντε χρόνια μετά, ένας συμπατριώτης του, ο Κακά, τρελαίνει κόσμο σε Ιταλία και Ευρώπη, κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μίλαν όντας ο κορυφαίος σκόρερ της διοργάνωσης με 10 τέρματα, και βρίσκεται -όπως εκτιμούν οι περισσότεροι- πολύ κοντά στο να κατακτήσει έναν ακόμη τίτλο, αυτόν του καλύτερου παίκτη της χρονιάς.
Ο ηγέτης των "ροσονέρι" αλλά και της Εθνικής Βραζιλίας (σύμφωνα με δήλωση του ομοσπονδιακού τεχνικού, Κάρλος Ντούνγκα), παραχώρησε συνέντευξη από τη Γερμανία που βρίσκεται για το φιλικό με την Τουρκία, όπου μίλησε για πολλά καυτά θέματα της επικαιρότητας.

Για την Χρυσή Μπάλα, το επόμενο πρωτάθλημα, την επιστροφή της Γιουβέντους στην Serie A, τους μετεγγραφικούς στόχους της Μίλαν, τον Σεβτσένκο, τον Ρονάλντο, την σύζυγό του, αλλά και το όνειρό του εντός και εκτός γηπέδων.

Ιδού μερικά αποσπάσματα της συνέντευξης:


Για τους αντιπάλους που πρέπει να κερδίσει για να πάρει τον τίτλο:

"Καταρχήν θέλω να πω ότι δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι θα μπορέσω να διεκδικήσω κάποτε τη Χρυσή Μπάλα. Δεν έχω κερδίσει ακόμη, όμως είναι όμορφο να ακούς τόσες μεγάλες προσωπικότητες του ποδοσφαίρου να αναφέρουν το όνομά μου. Όσον αφορά τους... αντιπάλους για τον τίτλο, αυτοί είναι σίγουρα ο Κριστιάνο Ρονάλντο που οδήγησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην κατάκτηση της Πρέμιερσιιπ, αλλά και ο Πάολο Μαλντίνι. Είναι απίστευτο που ένας τέτοιος παίκτης δεν έχει στη συλλογή του αυτό το τρόπαιο"


Για τους επόμενους αθλητικούς του στόχους:

"Ο πρώτος είναι το Διηπειρωτικό Κυπελλο. Ξέρω πολύ καλά ότι το Τσάμπιονς Λιγκ είναι πιο σημαντικό, όμως για έναν Βραζιλιάνο το Διηπειρωτικό έχει μία ξεχωριστή γοητεία. Είναι το Μουντιάλ των συλλόγων".

Για το τί θα γίνει στο νέο πρωτάθλημα:

"Η Μίλαν και η Ίντερ θα το διεκδικήσουν. Μία μονομαχία στα ίσα. Αυτή τη φορά δεν θα υπάρχουν βαθμοί ποινής που θα μας αφήσουν πίσω στη μάχη για τον τίτλο".

Για το πανό που ύψωσαν οι παίκτες της Μίλαν, μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, θέλοντας να "πικάρουν" τους συναδέλφους τους, της Ίντερ:

"Τα αστεία είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Θα ήθελα πολύ να σας δείξω τα e-mail που φτάνουν σε μένα όταν χάνει η Μίλαν. Τα διαβάζω, χαμογελάω και τα διαγράφω".

Για την ανανέωση του συμβολαίου του Αντσελότι:

"Του είπα ότι θα κερδίσουμε μαζί πολλά ακόμη τρόπαια με τη Μίλαν μέχρι το 2011. Αυτή τη στιγμή η Ρεάλ Μαδρίτης θα πρέπει να με ξεχάσει".

Για τον επιθετικό που ψάχνει η Μίλαν αυτό το καλοκαίρι:

"Ελπίζω σε επιστροφή του Σέβα, υπάρχουν δυσκολίες πάντως. Ο Ετό είναι και αυτός ικανότατος φορ. Δεν θέλω να κάνω συγκρίσεις. Είναι προφανές πως ο Σέβα δεν θα είχε δυσκολίες προσαρμογής. Γνωρίζει απ'έξω και ανακατωτά τη Μίλαν".

Για την παρουσία του "φαινομένου" στη Μίλαν:

"Η έλευσή του ήταν καθοριστική για να πάρουμε μπρος στο Καμπιονάτο. Την ερχόμενη σεζόν θα σημειώσει πολλά γκολ. Είναι ακόμα το Νο 1".

Για τον Έμερσον της Ρεάλ, που είναι υποψήφιος μετεγγραφικός στόχος:

"Διαβάζω ότι αρέσει στον Αντσελότι ο Έμερσον. Ο κόουτς έχει δίκιο. Είναι σκληρός, αμύνεται, μαρκάρει, κάνει τους αντίπαλους μέσους να υποφέρουν. Θυμάμαι καλά τον Έμερσον από τη Γιούβε. ΄Ηταν ένας κολοσσός στον χώρο του κέντρου".

Για το αν μπορεί η Γιουβέντους να παλέψει τη νέα σεζόν για το σκουντέτο:

"Γιατί όχι; Θα μείνει άλλωστε ο Μπουφόν, έτσι δεν είναι; Το Καμπιονάτο θα είναι πιο όμορφο με τη Γιουβέντους. Βέβαια, στην αρχή θα έχει ανάγκη αναδόμησης. Γιουβέντους, Ρόμα και Λάτσιο υστερούν σε σύγκριση με τις δύο ομάδες του Μιλάνου".

Αυτή τη στιγμή στοιχίζετε 70-80 εκ.ευρώ:

"Είναι όμορφο. Όμως υπάρχουν άλλα πράγματα πιο όμορφα. Η οικογένειά μου, η πίστη, η θρησκεία, η φιλία, η γυναίκα μου. Δεν τρελλαίνομαι από αυτά τα ποσά, γιατί πιστεύω σε πιο υψηλές αξίες".

Για την σχέση της συζύγου του με το ποδόσφαιρο:

"Πρώτα ήταν οπαδός της Σαν Πάολο, τώρα της Μίλαν, όμως δεν είναι ειδικός. Θα πρέπει να δείτε όταν δοκιμάζει να βρει τη διάταξη της Μίλαν. Ο μοναδικός παίκτης στην σωστή θέση είναι ο... Ντίντα. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν αμυντικού που γίνονται επιθετικοί όπως ο Καφού, και άλλα πράγματα που θα έκαναν τρελό τον Αντσελότι".

Αυτός είναι ο σύγχρονος ηγέτης της Μίλαν. Το όνειρό του όπως παραδέχεται είναι να " βάλω ένα γκολ από το κέντρο του γηπέδου" ενώ εκτός αυτού " όταν κλείσω την καριέρα μου θα δημιουργήσω ένα ίδρυμα που θα βοηθάει τα φτωχά παιδιά της πατρίδας μου".
















































TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ