COPA AMERICA

Κακά και Ροναλντίνιο δεν πάνε Αργεντινή

Κακά και Ροναλντίνιο δεν πάνε Αργεντινή

Ο Μάνο Μενέζες κάλεσε 28 παίκτες για τα φιλικά προετοιμασίας της Βραζιλίας ενόψει Κόπα Αμέρικα και σ' αυτούς δεν περιλαμβάνονται ο Κακά και ο Ροναλντίνιο. Επιστρέφει στην ομάδα ο Φρεντ. Θα παίξει και ο Ρονάλντο κόντρα στη Ρουμανία!

Τους 26 παίκτες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στο Κόπα Αμέρικα της Αργεντινής που ξεκινά την 1η Ιουλίου θα επιλέξει ο Μάνο Μενέζες, αφού πρώτα δοκιμάσει τους 28 που κάλεσε για τα φιλικά κόντρα στην Ολλανδία και τη Ρουμανία στις 4 και 7 Ιουνίου αντίστοιχα.

Την ανετοιμότητα εξαιτίας του μακροχρόνιου τραυματισμού του στο γόνατο πλήρωσε ο Κακά και γι' αυτό δεν κλήθηκε στην αποστολή.

Ο μέσος της Ρεάλ στην ουσία δεν κατάφερε ποτέ να βρει ρυθμό έπειτα από την εγχείριση στην οποία είχε υποβληθεί και γι' αυτό μετρά και ελάχιστα λεπτά συμμετοχής φέτος με την ομάδα του Μουρίνιο.

" Κατά τη διάρκεια του Κόπα Αμέρικα ο Κακά θα έχει ακόμη να κάνει πράγματα σχετικά με την ανάρρωσή του, συνεπώς καταλήξαμε, σε μια σύντομη συζήτηση που είχαμε μαζί του, πως δεν ήταν κατάλληλη η στιγμή για να κληθεί", επεσήμανε ο Μενέζες.

Ούτε ο Ροναλντίνιο θα βρεθεί στα γήπεδα της Αργεντινής, καθώς ο τεχνικός της Βραζιλίας θεωρεί πως υπάρχουν πιο φορμαρισμένοι παίκτες να καλύψουν τις μεσοεπιθετικές θέσεις, αλλά και νεαροί περισσότερο "διψασμένοι" για επιτυχίες.

Σε αντίθεση με τον άσο της Φλαμένγκο, κλήθηκε στην ομάδα μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια ο Φρεντ, ενώ επανήλθε και ο Ρομπίνιο.

Ο Μενέζες ξεκαθάρισε πως ο μόνος παίκτης που δε βρίσκεται μέσα στους 28, αλλά μπορεί τελικά να ταξιδέψει στην Αργεντινή, είναι ο Γκάνσο. " Παρακολουθούμε την ανάρρωσή του ώστε να αποφασίσουμε την κατάλληλη στιγμή τι θα κάνουμε", σχολίασε ο Βραζιλιάνος προπονητής.

Αναλυτικά η αποστολή για τα δύο φιλικά:

Τερματοφύλακες: Βίκτορ (Γκρέμιο), Ζέφερσον (Μποταφόγκο), Ζούλιο Σέζαρ (Ίντερ), Φάμπιο (Κρουζέιρο).

Αμυντικοί: Λούσιο, Μάικον (Ίντερ), Τιάγκο Σίλβα (Μίλαν), Νταβίντ Λουίζ (Τσέλσι), Λουιζάο (Μπενφίκα), Αντρέ Σάντος (Φενέρμπαχτσε), Ντανιέλ Άλβες, Αντριάνο (Μπαρτσελόνα).

Μέσοι: Λούκας (Σάο Πάουλο), Λούκας Λέιβα (Λίβερπουλ), Ελάνο (Σάντος), Ελίας (Ατλέτικο Μαδρίτης), Ενρίκε (Κρουζέιρο), Ζάντσον (Σαχτάρ), Ραμίρες (Τσέλσι), Σάντρο (Τότεναμ), Τιάγκο Νέβες (Φλαμένγκο), Άντερσον (Μαν. Γιουνάιτεντ).

Επιθετικοί: Αλεσάντρε Πάτο, Ρομπίνιο (Μίλαν), Νεϊμάρ (Σάντος), Νιλμάρ (Βιγιαρεάλ), Φρεντ (Φλουμινένσε), Λεάντρο Νταμιάο (Ιντερνασιονάλ).

Αποχαιρετά το "φαινόμενο"

Την ευκαιρία να δώσει την τελευταία του παράσταση με τη φανέλα της εθνικής Βραζιλίας μπροστά σε χιλιάδες φιλάθλους θα έχει ο Ρονάλντο στο παιχνίδι με τη Ρουμανία.

Το "φαινόμενο" αποσύρθηκε από την ενεργό δράση και θα τιμηθεί από τη βραζιλιάνικη ομοσπονδία στο συγκεκριμένο αγώνα.

" Ο Ρονάλντο θα μπει κάποια στιγμή στο πρώτο ημίχρονο και στην ανάπαυλα το πάρτυ του θα απογειωθεί. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα έχω τη δυνατότητα να πάρω μέρος σ' αυτή τη στιγμή", τόνισε ο Μενέζες.

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ