SERIE A

Καλαφιόρι: Η Μπολόνια απέρριψε την πρόταση 50 εκατ. ευρώ της Άρσεναλ

FILE - Bologna's Riccardo Calafiori controls the ball during the Serie A soccer match between AC Milan and Bologna at the San Siro stadium, in Milan, Italy, Saturday, Jan. 27, 2024. Riccardo Calafiori has been named in the Italy squad for the first time after Bologna's impressive season. The squad will be reduced to 26 players by June 6. (AP Photo/Antonio Calanni)
FILE - Bologna's Riccardo Calafiori controls the ball during the Serie A soccer match between AC Milan and Bologna at the San Siro stadium, in Milan, Italy, Saturday, Jan. 27, 2024. Riccardo Calafiori has been named in the Italy squad for the first time after Bologna's impressive season. The squad will be reduced to 26 players by June 6. (AP Photo/Antonio Calanni) @2024 ANTONIO CALANNI/AP IMAGES

Το μπρα ντε φερ της Μπολόνια με την Άρσεναλ για τον Ρικάρντο Καλαφιόρι συνεχίζεται, με τους Ιταλούς να μη αποδέχονται την πρόταση 50 εκατ. ευρώ των Λονδρέζων και να πιέζει την Βασιλεία να μειώσει τη ρήτρα πώλησής του.

Η εθνική Ιταλίας δεν πήγε μακριά στο Euro 2024 αφού έπεσε πάνω στην Ελβετία στη φάση των 16 και αποχαιρέτησε, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να μειώσει τη λάμψη του Ρικάρντο Καλαφιόρι.

Μετά από την εντυπωσιακή παρουσία του τη σεζόν που ολοκληρώθηκε με την Μπολόνια (από τους καταλύτες της κατάκτησης της 4ης θέσης στην Serie A και της εξασφάλισης εισιτηρίου για το League Stage του Champions League) ο 22χρονος στόπερ έδειξε πως μπορεί να ηγηθεί και της άμυνας της σκουάντρα ατζούρα, γεγονός που έκανε την Άρσεναλ να παίξει φουλ επίθεση στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού για να τον κάνει δικό της.

Κάτι τέτοιο όμως μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι, με τους Λονδρέζους να τα έχουν βρει μεν με τον ποδοσφαιριστή αλλά την Μπολόνια να ορθώνει ένα πανύψηλο τείχος κα να μπλοκάρει τη μετακίνησή του, αρνούμενη να ανάψει το πράσινο φως για τη μεταγραφή παρά την πρόταση των 50 εκατομμυρίων ευρώ από τους "κανονιέρηδες".

Σύμφωνα μάλιστα με τα τελευταία ρεπορτάζ από την Ιταλία, οι ροσομπλού περιμένουν τον Καλαφιόρι να εμφανιστεί στις 20 Ιουλίου στο προπονητικό κέντρο της ομάδας για την έναρξη της προετοιμασίας, την ώρα που πιέζουν την Βασιλεία να μειώσει το ποσοστό κέρδους που έχει από ενδεχόμενη πώλησή του.

Σημειώνεται πως ο Καλαφιόρι παραχωρήθηκε από την Βασιλεία στην Μπολόνια το καλοκαίρι του 2022 έναντι μόλις 4 εκατομμυρίων ευρώ αλλά με τους Ελβετούς να βάζουν ρήτρα 50% σε περίπτωση μεταπώλησής του, κάτι που σημαίνει ότι αν η Μπολόνια τον δώσει στην Άρσεναλ για 50 εκατομμύρια ευρώ, θα βάλει στα ταμεία της μόνο τα μισά.

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΣΕΝΑΛ ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ