STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Καλαμαριά-ΠΑΟ 1-3

Καλαμαριά-ΠΑΟ 1-3
παναθηναικος πανηγυρικο

Δύο αυτογκολ ο Γαλανόπουλος και από ένα οι Μπάρκογλου και Παπαδόπουλος στο 1-3 του ΠΑΟ στην Καλαμαριά

Αποφασισμένος έδειξε ο Παναθηναϊκός στο Καυτανζόγλειο και επικράτησε του "υποβιβασμένου" Απόλλωνα με 3-1, χάρη σε δύο αυτογκόλ του νεαρού Γαλανόπουλου, που στάθηκε άτυχος ισάριθμές φορές.
Οι "πράσινοι" που ήταν κυρίαρχοι σε όλο το ματς είχαν και δύο δοκάρια με τους Σπυρόπουλο και Νίλσον ενώ έχασαν και άλλες ευκαιρίες για να αυξήσουν τον δείκτη του σκορ. Αποδοκιμάστηκε η διοίκηση των γηπεδούχων και χειροκροτήθηκαν με το φινάλε οι παίκτες του Κατσαβάκη για την προσπάθειά τους.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Διαιτητής: Σταθόπουλος Γ. (Πάτρας)
Βοηθοί διαιτητή: Ε. Ζαχαρόπουλος, Π. Τρύφων
Κίτρινες: Ζαπρόπουλος, Βέλα Τζούνιορ / Ρομέρο
Κόκκινη: -

Απόλλων Καλαμαριάς (Μάκης Κατσαβάκης):Κελπέκης, Γαλανόπουλος, Καραλιόπουλος (46' Γιάννου), Κόλτσης, Ψιάνος, Καραμανλής, Βέλα Τζούνιορ, Ζαπρόπουλος, Χετεμάι (74' Χατζηβασιλειάδης), Μπάρκογλου (78' Γκονσάλβες), Μπρίτο

Παναθηναϊκός (Ζοσέ Πεσέιρο): Γκαλίνοβιτς, Νίλσον, Σπυρόπουλος, Μόρις, Σιμάο, Μάτος, Γκονζάλες (87' Τζιόλης), Καραγκούνης (76' Νίνης), Ρομέρο, Σαλπιγγίδης (69' Μανούτσο), Παπαδόπουλος.
Με μια ματιά


Με επιθετικό σχήμα (4-3-3) και τους Μπάρκογλου, Χετεμάι και Μπρίτο στην επίθεση παρέταξε την ομάδα του ο Μάκης Κατσαβάκης που στο κέντρο τους Βέλα Τζούνιορ σε ελεύθερο ρόλο στην μεσαία γραμμή.

Από την άλλη πλευρά ο Ζοσέ Πεσέιρο σε αντίθεση με όσα δοκίμαζε όλη την εβδομάδα με τον Νίνη στο αρχικό σχήμα δεν έβαλε τον νεαρό μέσο ούτε στο φινάλε και προτίμησε τους Καραγκούνη και Ρομέρο στα άκρα με τους Γκονζάλες και Μάτος στο κέντρο. Στο 4-4-2 θέση στην άμυνα είχαν οι Σπυρόπουλος και Νίλσον στα άκρα ενώ μαζί με τον Μόρις ήταν ο Σιμάο. Τέλος στην γραμμή "κρούσης" παρτενέρ του Σαλπιγγίδη ήταν και πάλι ο Παπαδόπουλος.

Αυτό που επιδίωκαν οι "πράσινοι" στον αγωνιστικό χώρο σε άλλα παιχνίδια κατάφεραν να το κάνουν στο Καυτανζόγλειο όπου στο 5' μετά το κόρνερ του Καραγκούνη από αριστερά, ο Γαλανόπουλος προσπάθησε να απομακρύνει τη μπάλα η οποία πήρε ανάποδη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα του Κελπέκη που αιφνιδιάστηκε.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την εδαφική υπεροχή του ματς και λίγο πριν την συμπλήρωση του 20λεπτου (18') δικαιολογημένα μπορούν να φωνάζουν για μια ανατροπή του Παπαδόπουλου από τον Ζαπρόπουλο που ήταν σε θέση βολής, αλλά ο Πατρινός Σταθόπουλος έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Στο 20' ο Γκονζάλες πέρασε εξαιρετικά τη μπάλα για τον Παπαδόπουλο, ο οποίος όμως πλάσαρε άσχημα τετ α τετ με τον Κελπέκη. Η πίεση των "πράσινων" ήταν ασφυκτική και τέσσερα λεπτά αργότερα "άγγιξαν" το γκολ όταν στο 24' με σέντρα σουτ ο Σπυρόπουλος βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι του πορτιέρο των "Ποντίων".

Λίγο μετά το ημίωρο και ενώ οι παίκτες του Πεσέιρο ήταν ανώτεροι στον γήπεδο σε μια φάση διαρκείας στα καρέ του Απόλλωνα στο 31' ο Ρομέρο ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του, αλλά ο κ. Σταθόπουλος έδειξε να συνεχιστεί αφού η μπάλα στρώθηκε στον Σαλπιγγίδη αλλά το σουτ του διεθνή επιθετικού βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων του Κελπέκη.

Εξι λεπτά αργότερα (37') και πάλι οι παίκτες του Παναθηναϊκού απείλησαν όταν μετά την σέντρα του Σπυρόπουλου, ο Παπαδόπουλος έκανε την κεφαλιά η οποία δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Οι παίκτες του Κατσαβάκη παρά το υποτονικό πρώτο ημίωρο ανέβασαν "στροφές" και στην πρώτη επιθετική τους κίνηση κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Ο Μπρίτο με μακρινή μπαλιά στο 38' έψαξε τον Μπάρκογλου που νίκησε τον Μόρις (ο οποίος έλεγχε την φάση) "τσίμπησε" την μπάλα και πλάσαρε τον Γκαλίνοβιτς εύκολα ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο 44' και ενώ όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια με το 1-1, ο Γκονζάλες είχε διαφορετική άποψη αφού μετά από εξαιρετική ενέργεια από τα άκρα έκανε την "συστημένη" σέντρα και ο Παπαδόπουλος με κεφαλιά έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του από το ύψος της μικρής περιοχής στο φινάλε του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με υποτονικό και πάλι ρυθμό αλλά με τους "πράσινους" να έχουν την κατοχή της μπάλας. Για τον λόγο αυτό οι δύο προπονητές άρχισαν να ετοιμάζουν τα πλάνα τους για τις αλλαγές που θα έκαναν στις αρχικές τους επιλογές.

Ετσι η επόμενη καλή στιγμή που ήταν και πάλι για τους φιλοξενούμενους δημιουργήθηκε στο 68', όταν μετά από την κάθετη πάσα στον Παπαδόπουλο από τον Γκονζάλες, ο Ελληνας επιθετικός μπήκε στην μεγάλη περιοχή της Καλαμαριάς έκανε την παράλληλη μπαλιά προς τον Σαλπιγγίδη αλλά δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας και να την σπρώξει στα δίχτυα, καταλήγοντας άουτ.

Στο επόμενο λεπτό ο Πεσέιρο "έριξε" στο ματς τον Μανούτσο για να "τονώσει" την επιθετική του γραμμή. Η εδαφική υπεροχή των "πράσινων" ανταμοίφθηκε και πάλι στο 72' με σκόρερ και πάλι έναν αντίπαλο. Μετά από μια σέντρα του Καραγκούνη από τα δεξιά, ο Γαλανόπουλος προσπάθησε να απομακρύνει σε κόρνερ αλλά έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Παναθηναϊκού άπάντησε σε μια αλλαγή του Κατσαβάκη (ο οποίος έριξε και τον νεαρό Χατζηβασιλειάδη στο ματς) με την είσοδο του Σωτήρη Νίνη προκειμένου ν' αγωνιστεί και εκείνος λίγο πριν το φινάλε του πρωταθλήματος...

Στο 74' ο Νίλσον με μια βολίδα δεν πανηγύρισε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα έστω και στο φινάλε αφού η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι της Καλαμαριάς.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο μ' ένα σουτ του Γκονσάλβες στο 81' και δύο των φιλοξενούμενων με τους Παπαδόπουλο (84') και Μανούτσο στο 89'.

Συνέντευξη Τύπου


Μάκης Κατσαβάκης: " Θέλαμε να κλείσουμε μία πικρή χρονιά με νίκη. είχαμε πολλές απουσίες. Ήμασταν και άτυχοι γιατί το παιχνίδι ξεκίνησε με αυτογκόλ. Είναι πρώτη φορά που βρίσκομαι σε τόσο άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Δεν χρησιμοποίησα τον Βάλνερ γιατί ρωτήσαμε νομικούς και μας απάντησαν ότι αν έκανε ένσταση και ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα θα πήγαινε πίσω. Δεν θέλω να εγκαταλείψω την ομάδα με αυτές τις συνθήκες. Έχω διάθεση να την ανασυντάξω και αν υπάρχουν προϋποθέσεις θέλω να μείνω. Συγκυρίες, αδικίες, λάθη απ’ όλους μας και η υπόθεση Βάλνερ που μας τσάκισε ήταν τα αίτια του υποβιβασμού

".

Ζοσέ Πεσέιρο: " Κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Πέρα για πέρα δίκαιη η νίκη. Χρειαζόμασταν άλλα αποτελέσματα για να βελτιώσουμε την θέση μας όμως οι άλλες ομάδες κέρδισαν και δεν άλλαξε κάτι στον βαθμολογικό πίνακα. Έπρεπε να βρούμε έξτρα κίνητρο κι αυτό ήταν για μας μία καλή εμφάνιση και την πετύχαμε.

Ακόμα δεν ξέρουμε αν κατέκτησε το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Εγώ σχολιάζω μόνο σίγουρα πράγματα. Είμαστε τρίτοι, αλλά μπορούμε να τερματίσουμε και δεύτεροι. Θέλαμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Δεν τα καταφέραμε και από αυτή την άποψη είναι κάτι σαν αποτυχία. Το πρωτάθλημα μπορούμε να πούμε ότι χάθηκε στις ήττες από την Ξάνθη και τον ΟΦΗ και στην ισοπαλία με τον Ηρακλή γιατί πάντα μένει η τελευταία εικόνα. Εγώ πάντως μπορώ να πω ότι χάθηκε στο ματς με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη που έπρεπε να κερδίσουμε.

Δεν με επηρεάζει η προπονητολογία. Οταν τελειώσουν τα πλέι οφ θα μιλήσω με τη διοίκηση. Το ίδιο θέμα όπως αυτό του Βάλνερ έγινε και στην Πορτογαλία, αλλά δεν αφαιρέθηκαν οι βαθμοί από την ομάδα που κέρδισε. Θα ήθελα να κρίνονται οι αγώνες στο γήπεδο, αλλά καμία φορά μπαίνουν στο παιχνίδι και οι δικαστές. Άλλωστε υπάρχουν και κανονισμοί.

Θυμάμαι ότι είχε γίνει κάτι παρόμοιο στην Πορτογαλία αλλά ποτέ δεν έχουν αφαιρεθεί βαθμοί από ομάδα που κέρδισε".







Σωτήρης Νίνης: " Έπρεπε να είμαστε πρωταθλητές, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Δεν μας φταίει κανείς. Μόνοι μας το χάσαμε.Τα πλέι οφ δεν μας λένε κάτι άλλα πρέπει να πάμε να παίξουμε"

Χρήστος Κελπέκης: " Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για το πρωτάθλημα που κατέκτησε στη συνείδηση όλων. Μεγαλύτερο κίνητρο για μας ήταν να διαφυλάξουμε το όνομά μας. Να ευχαριστήσουμε τους ευατούς μας, τον κόσμο, την διοίκηση. Δεν τα καταφέραμε γιατί ήταν μια δύσκολη χρονιά. Ολοι κάναμε λάθη".

Βέλα Τζούνιορ: " Δεν καταφέραμε να μείνουμε στην κατηγορία. Ηταν άδικο γιατί είχαμε καλή ομάδα. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ που πήρε με στο γήπεδο το πρωτάθλημα. Το άξιζε για τον Ρίμπο και τους οπαδούς τους."

Μερκούριος Καραλιόπουλος: " Ψυχολογικά μας πήρε από κάτω η υπόθεση και το αποτέλεσμα από το ματς με τον Ολυμπιακό. Από τη μια μέρα στην άλλη άλλαξαν όλα. Η ζωή συνεχίζεται ωστόσο και πρέπει να επιστρέψουμε στην Α' Εθνική."

Εκι Γκονζάλες: " Δεν τελείωσε τίποτα ακόμα. Εχουμε τα πλεί οφ και πρέπει να διεκδικήσουμε το εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα την νέα χρονιά. Τώρα όμως πρέπει να συνεχίσουμε την πορεία μας και να πάρουμε αρκετές νίκες."

Σιμάο Μάτε Τζούνιορ: " Δείξαμε την αξία μας, αυτή που είχαμε σε όλο το πρωτάθλημα. Είμασταν άτυχοι σε κάποιες περιπτώσεις. Ηρθαμε εδώ και κερδίσαμε αλλά έτσι είναι αυτά και καταλήξαμε τρίτοι".

* Πληροφορίες φέρνουν τον Μάκη Κατσαβάκη να είπε στους ποδοσφαιριστές του πριν από την σέντρα του παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό ότι το παιχνίδι που θα ακολουθούσε θα ήταν το τελευταίο του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Όλα τα λεφτά...
Τα σουτ των Σπυρόπουλο και Νίλσον που δυστυχώς δεν κατέληξαν σε γκολ αλλά χτύπησαν στο δοκάρι του Κελπέκη και οι "εμπνεύσεις" του Γκονζάλες. Ακόμα το απόλυτο νικών του ΠΑΟ στην Θεσσαλονίκη όπου εκτός της Καλαμαριάς, νίκησε και τους ΠΑΟΚ, Αρη και Ηρακλή.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την λάθος εκτίμηση και πάλι του Μόρις στην ισοφάριση του Μπάρκογλου, τον κ. Σταθόπουλο που δεν έδωσε ένα "καθαρό" πέναλτι στον Παπαδόπουλο και τους οπαδούς της Καλαμαριάς με τα υβριστικά συνθήματα εις βάρος του κ. Δαμήλου.
To Live του αγώνα...
1' Έναρξη αγώνα
5' Γκολ Παναθηναϊκός Γαλανόπουλος (Αυτ.)
Εκτέλεση κόρνερ από τον Καραγκούνη, ο Γαλανόπουλος πρσπάθησε να απομακρύνει την μπάλα αλλά αυτή κατέληξε στα δίχτυα του Κελπέκη
10' Σουτ Απόλλων Κ. Μπάρκογλου
Σέντρα του Μπρίτο, σουτ του Μπάρκογλου, η μπάλα πέρασε άουτ
16' Σχόλιο
Τίποτα το ιδιάιτερο από τις δύο ομάδες μετά και το αυτογκόλ του Γαλανόπουλου που έχει βάλει μπροστά στο σκορ τον Παναθηναϊκό από το πέμπτο λεπτό
20' Ευκαιρία Παναθηναϊκός Παπαδόπουλος
Εξαιρετική μπαλιά του Γκονζάλες στον Παπαδόπουλο όμως το πλασέ που δοκίμασε στο τετ α τετ με τον Κελπέκη δεν είχε καμία τύχη
24' Δοκάρι Παναθηναϊκός Σπυρόπουλος
Εξαιρετική προσπάθεια από τους παίκτες του Παναθηναϊκού με το Σπυρόπουλο να υποδέχεται την μπάλα μέσα και αριστερά της μεγάλης περιοχής, να δοκιμάζει ένα δυνατό σουτ αλλά η μπάλα προσέκρουσε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κελπέκη
26' Ευκαιρία Απόλλων Κ. Μπάρκογλου
Πλασέ του Μπάρκογλου από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα λίγο πάνω από τη συμβολή των δοκών του Γκαλίνοβιτς
31' Ευκαιρία Παναθηναϊκός Σαλπιγγίδης
Σύγχυση στα καρέ του Κελπέκη από την οποία επωφελήθηκε ο Σαλπιγγίδης που από κοντά επιχείρησε το σουτ αλλά ο τερματοφύλακας των "Ποντίων" απομάκρυνε σε κόρνερ
34' Κίτρινη κάρτα Απόλλων Κ. Ζαπρόπουλος
37' Κεφαλιά Παναθηναϊκός Παπαδόπουλος
Σέντρα του Σπυρόπουλου, ο Παπαδόπουλος έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Κελπέκης μπλόκαρε
38' Γκολ Απόλλων Κ. Μπάρκογλου
Μακρινή μπαλιά για τον Μπάρκογλου που κατέβασε την μπάλα με το κεφάλι, μπήκε μέσα στην περιοχή και με διαγώνιο πλασέ έκανε το 1-1
43' Φάουλ Απόλλων Κ. Γαλανόπουλος
Φάουλ του Γαλανόπουλου, ο Γκαλίνοβιτς απομάκρυνε σε κόρνερ
44' Γκολ Παναθηναϊκός Παπαδόπουλος
Σέντρα του Γκονζάλες από μέσα και αριστερά της μεγάλης περιοχής της Καλαμαριάς, ο Παπαδόπουλος "ξεχασμένος" πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα του Κελπέκη
45' Έναρξη καθυστερήσεων 1 Λεπτό
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Απόλλων Κ.
Ο Γιάννου στη θέση του Καραλιόπουλου
50' Κεφαλιά Απόλλων Κ. Μπάρκογλου
Σέντρα του Μπρίτο, κεφαλιά του Μπάρκογλου, καμία ανησυχία για τον Γκαλίνοβιτς
61' Κίτρινη κάρτα Απόλλων Κ. Βέλα Τζούνιορ
64' Σουτ Παναθηναϊκός Γκονζάλες
Σουτ του Γκονζάλες από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, ο Κελπέκης μπλόκαρε την μπάλα
66' Ευκαιρία Παναθηναϊκός Σαλπιγγίδης
Κάθετη πάσα στον Παπαδόπουλο που μπήκε στην μεγάλη περιοχή της Καλαμαριάς έκανε την παράλληλη μπαλιά αλλά ο Σαλπιγγίδης δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας και να την σπρώξει στα δίχτυα
68' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Μανούτσο στη θέση του Σαλπιγγίδη
72' Γκολ Παναθηναϊκός Γαλανόπουλος (Αυτ.)
Σέντρα του Καραγκούνη από τα δεξιά, ο Γαλανόπουλος προσπάθησε να απομακρύνει σε κόρνερ αλλά έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του
73' Αλλαγή παίκτη Απόλλων Κ.
Ο Χατζηβασιλειάδης στη θέση του Χετεμάι
74' Δοκάρι Παναθηναϊκός Νίλσον
Σουτ του Νίλσον, η μπάλα στο δοκάρι
75' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Νίνης στη θέση του Καραγκούνη
78' Αλλαγή παίκτη Απόλλων Κ.
Ο Ουέλινγκτον στη θέση του Μπάρκογλου
79' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός Ρομέρο
81' Σουτ Απόλλων Κ. Ουέλινγκτον
Σουτ του Ουέλινγτον, η μπάλα πέρασε άουτ
82' Σουτ Απόλλων Κ. Παπαδόπουλος
Απαντά ο Παναθηναϊκός στην ευκαιρία του Ουέλινγκτον με γυριστό σουτ του Παπαδόπουλου, που όμως είδε την μπάλα να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια του Κελπέκη
87' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Τζιόλης στη θέση του Γκονζάλες
89' Φάουλ Παναθηναϊκός Μανούτσο
Εκτέλεση φάουλ από το Μανούτσο, ο Κελπέκης στη θέση του απομάρυνε τον κίνδυνο
90' Έναρξη καθυστερήσεων 3 Λεπτά
93' Λήξη αγώνα




























































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ