ΑΡΗΣ

Κάλιαρι-Άρης 1-1

Κάλιαρι-Άρης 1-1
INTIME SPORTS

Ο... διπρόσωπος Άρης ήρθε ισόπαλος 1-1 με την Κάλιαρι. Πολλά προβλήματα στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο, αλλαγές και βελτίωση στην επανάληψη με σκόρερ τον συνήθη ύποπτο Σολτάνι.

Δύο πρόσωπα για τον Άρη στο δεύτερο και τελευταίο φιλικό επί ιταλικού εδάφους απέναντι στην Κάλιαρι. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη με πολλούς νέους παίκτες στο πρώτο ημίχρονο βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 19' από στημένη φάση και απειλήθηκε να πάει στα αποδυτήρια με σκορ μεγαλύτερο του 1-0.

Στην επανάληψη όμως οι αλλαγές του Έλληνα προπονητή μεταμόρφωσαν την εικόνα της ομάδας και οι κιτρινόμαυροι αφού ισοφάρισαν γρήγορα με τον ...συνήθη ύποπτο Σολτάνι (50'), είχαν τις ευκαιρίες να φύγουν από την Σαρδηνία με το διπλό.

O Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε την αναμέτρηση με πολλά νέα πρόσωπα. Κάτω από τα δοκάρια στο 4-4-2 ήταν ο Βελλίδης καθώς ο Σηφάκης έχει ενσωματωθεί στην Εθνική ομάδα για το φιλικό με την Βοσνία. Στην άμυνα και στα στόπερ οι Κοτσώνης και Μίσελ με τον Αγτζίδη αριστερά και τον αρχηγό Νέτο δεξιά. Στη μεσαία γραμμή και στα αριστερά ξεκίνησε ο Κατίδης, δεξιά ο Πορτίγια και οι Παπαστεριανός, Τόχα στο κέντρο. Μπροστά το δίδυμο Καστίγιο-Τσέζαρεκ.

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι κιτρινόμαυροι δεν απειλήθηκαν από την ιταλική ομάδα, αντίθετα αυτοί έχασαν στην μεγάλη ευκαιρία στο 5' με τον Καστίγιο να βγάζει μόνο του τον Τσέζαρεκ απέναντι από τον Αβράμοφ, με τον επιθετικό όμως του Άρη να αστοχεί.

Στημένη φάση και (πάλι) γκολ

Το παιχνίδι όμως άλλαξε τελείως μορφή στο 19' όταν η Κάλιαρι μπήκε μπροστά στο σκορ σε στημένη φάση. Από εκτέλεση φάουλ οΑριάουντο σηκώθηκε ανενόχλητος στο ύψος της μικρής περιοχής και "εκτέλεσε" με κεφαλιά τον Βελλίδη.

Αυτό ήταν το τέταρτο σερί φιλικό που η άμυνα των κιτρινόμαυρων δέχθηκε γκολ από στημένη φάση κάτι που πρέπει να προβληματίσει τον Σάκη Τσιώλη. Όπως επίσης και με την αντίδραση της ομάδας του μετά το 1-0. Στο 22' ο Λαριβέι βγήκε στην πλάτη της άμυνας αλλά άνοιξε το κοντρόλ και τον πρόλαβε ο Μίσελ. Στο επόμενο λεπτό ο Παπαστεριανός είδε την κίτρινη κάρτα στην προσπάθεια να ανακόψει αντεπίθεση της Κάλιαρι. Το φάουλ εκτέλεσε ο Αγκοστίνι με τον Βελλίδη να πραγματοποιεί μια δύσκολη επέμβαση.

Ακολούθησε στο 28' ένα μοναδικό χαμένο τετ-α-τετ του Νενέ από μπαλιά που βγήκε και πάλι στην πλάτη της άμυνας του Άρη, ενώ στο 35' μετά από εκτέλεση κόρνερ οΛαριβέι ...απελπιστικά μόνος θα πιάσει την κεφαλιά και η μπάλα αφού σκάσει στο έδαφος θα φύγει ψηλά άουτ. Η ελληνική ομάδα απείλησε ξανά στο τέλος του ημιχρόνου με το γύρισμα του Τόχα μέσα στην μικρή περιοχή όπου ο Τσέζαρεκ τσίμπησε την μπάλα στέλνοντάς την άουτ.

Αλλαγές και... μεταμόρφωση

Το ξεκίνημα όμως του δευτέρου ημιχρόνου επιφύλαξε μια εντελώς διαφορετική εικόνα σε σχέση με τα πρώτα 45 λεπτά. Σε αυτό φυσικά βοήθησαν και οι αλλαγές του Σάκη Τσιώλη ο οποίος πέρασε βασικά πρόσωπα στο γήπεδο τα οποία πήραν τα ηνία του αγώνα και έφτασαν νωρίς στην ισοφάριση. Συγκεκριμένα στο 50' όταν οι κιτρινόμαυροι απάντησαν με το ίδιο νόμισμα, με στημένη φάση δηλαδή. Ο Σολτάνι πετάχτηκε στο ύψος της μικρής περιοχής έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Καπετάνου και με κεφαλιά έγραψε το 1-1.

Ο Άρης συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και μάλιστα παραλίγο να πάρει στο 63' το προβάδισμα ωστόσο ο Αβράμοφ έδιωξε ενστικτωδώςμε τα πόδια σε κόρνερ την κοντινή προβολή του Τσέζαρεκ.

Ο Κροάτης επιθετικός ήταν πρωταγωνιστής και σε άλλη μία σπουδαία φάση για τους κιτρινόμαυρους όταν στο 71' βγήκε μόνος του από πλάγια θέση, ωστόσο το δυνατό σουτ που δοκίμασε έφυγε μόλις άουτ. Δεν ήταν (για μία ακόμα φορά) η μέρα του Τσέζαρεκ...

Η απάντηση των Ιταλών ήρθε στο 78' με την κεφαλιά του Νενέ έπειτα από κόρνερ την οποία απομάκρυνε ο Βελλίδης. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση στο παιχνίδι με τις δύο ομάδες να φεύγουν από το γήπεδο με το ...δίκαιο 1-1. Βλέπετε, είχαν από ένα καλό ημίχρονο με τους Ιταλούς να κυριαρχούν στο πρώτο μέρος και τον Άρη να μεταμορφώνεται στην επανάληψη παίρνοντας τα ηνία του αγώνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Κάλιαρι (Ρομπέρτο Ντοναντόνι): Αβράμοφ, Πιζάνο, Αριάουντο, Γκότζι (70′ Αστόρι), Αγκοστίνι (46′ Κανίνι), Μπιοντίνι, Κόντι (46′ Ναϊγκόλαν), Μανκόσου, Κοσού, Νενέ, Λαριβέι (69′ Ιμπάρμπο)

Αρης (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Νέτο, Αγτζίδης (46′ Λαζαρίδης), Κοτσώνης (75′ Γιαννίτσης), Μίσελ, Κατίδης (46′ Φατί), Παπαστεριανός (46′ Καπετάνος), Πορτίγια (46′ Σολτάνι), Τόχα (46′ Παπαζαχαρίας), Καστίγιο (69′ Οικονομόπουλος), Τσέζαρεκ (72′ Τοπούζης)

Γήπεδο: "Μπρούνο Νέσπολι", Σαρδηνία

Σκόρερ: 19' Αριάουντο / 50' Σολτάνι

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ