PREMIER LEAGUE

Καλοκαίρι αλλαγών στους πάγκους της Premier League

Καλοκαίρι αλλαγών στους πάγκους της Premier League

Τέσσερις από τους προπονητές των ομάδων που θα τερματίσουν στην πρώτη εξάδα της Premier League αποχωρούν. Διαβάστε τι ισχύει στην κάθε περίπτωση, ποιοι θα τους αντικαταστήσουν και ποια ήταν τα πρώτα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι πριν την ανακοίνωση της διαδοχής του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον από τον Ντέιβιντ Μόγιες.

Εντελώς διαφορετική θα είναι η Premier League της επόμενης χρονιάς με τις αλλαγές που θα γίνουν να είναι πολλές.

Όχι μόνο φεύγει μετά από σχεδόν 27 χρόνια από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, όχι μόνο εγκαταλείπει μετά από 11 χρόνια το "Γκούντισον Παρκ" ο Ντέιβιντ Μόγιες, αλλά σε αλλαγή προπονητή θα είναι και οι Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι.

Οι τέσσερις δηλαδή από τις ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη εξάδα θα αλλάξουν τεχνικό, κάτι που συμβαίνει σπάνια σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα από τα μεγάλα. Οι περιπτώσεις βέβαια διαφέρουν αρκετά η μία από την άλλη, αλλά δεν παύει το συγκεκριμένο στατιστικό να είναι εντυπωσιακό και ταυτόχρονα να κάνει το καλοκαίρι που έρχεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

Η απόλυση του Ρομπέρτο Μαντσίνι, η οποία ήταν αναμενόμενη ιδίως μετά την ήττα στον τελικό του κυπέλλου Αγγλίας από τη Γουίγκαν, ήταν το τελευταίο γεγονός που αφορά προπονητή στην Premier League και με αυτή την αφορμή το Sport24.gr καταγράφει τι ισχύει στην κάθε ομάδα από τις προαναφερθείσες.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Από τη νέα σεζόν η Γιουνάιτεντ δε θα έχει στον πάγκο της τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον για πρώτη φορά επί εποχής Premier League. Ο 71χρονος αποφάσισε να εγκαταλείψει τους πάγκους, καθώς ο ίδιος είπε πως θέλει να σταθεί κοντά στη γυναίκα του, η οποία έχασε την αδερφή της που ταυτόχρονα ήταν και η καλύτερή της φίλη. Έτσι οι "κόκκινοι διάβολοι" κλήθηκαν να ψάξουν προπονητή σε συνεργασία με τον ίδιο τον Φέργκι.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του Φέργκιουσον άπαντες ήξεραν πως ο Ντέιβιντ Μόγιες ήταν ο άνθρωπος που θα τον αντικαταστήσει. Ωστόσο, οι μέρες περνούν και έχουν αρχίσει να βγαίνουν στην επιφάνεια διάφορες φήμες σχετικά με το ποιος ήταν ο πρώτος στόχος. Η πορτογαλική "Record" ανέφερε τις προάλλες πως οι άνθρωποι της Γιουνάιτεντ είχαν στραφεί αρχικά στον Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος αρνήθηκε καθώς προτιμά για οικογενειακούς λόγους το Λονδίνο.

Από την άλλη, ο Julien Laurens, Γάλλος δημοσιογράφος που εργάζεται στην Parisien και το ESPN, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter πως "μία πολύ αξιόπιστη πηγή είπε στην Parisien πως ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε πάρει τηλέφωνο τον Κάρλο Αντσελότι την προηγούμενη εβδομάδα και του είχε ζητήσει να τον διαδεχτεί. Εκείνος έμεινε έκπληκτος, κολακεύτηκε αλλά ευγενικά απέρριψε την πρόταση. Έτσι ο Φέργκιουσον στράφηκε στη δεύτερη επιλογή του τον Ντέιβιντ Μόγιες".

Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ο νυν τεχνικός της Έβερτον επελέγη από τους πρωταθλητές Αγγλίας, οι οποίοι του έδωσαν συμβόλαιο έξι ετών. Ήδη έχουν βγει οι πρώτες φήμες με τον Μόγιες να καλοβλέπει τους Λέιτον Μπέινς και Μαρουάν Φελαίνί, δύο παίκτες που γνωρίζει καλά. Την ίδια στιγμή θα κληθεί να διαχειριστεί την περίπτωση του Γουέιν Ρούνεϊ με τον οποίο ήταν στα μαχαίρια πριν λίγα χρόνια. Βέβαια σε όλα αυτά θα έχει και τη βοήθεια του Φέργκιουσον, διευθυντή ποδοσφαίρου της Γιουνάιτεντ.

Καλοκαίρι αλλαγών στους πάγκους της Premier League

Μάντσεστερ Σίτι

Ήταν δεδομένο πως μετράει ώρες στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι μετά την ήττα από τη Γουίγκαν, η οποία άφησε τους "πολίτες" χωρίς κάποιον μεγάλο τίτλο (σ.σ. στην αρχή της σεζόν πήραν το Community Shield). Όσο κι αν τον συμπαθούσαν οι οπαδοί η διοίκηση δεν μπορούσε να παρατείνει άλλο τη συνεργασία της με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι, ο οποίος απολύθηκε το βράδυ της Δευτέρας.

Οι άνθρωποι της Σίτι, μάλιστα, δεν υπολόγισαν ούτε την πολύ μεγάλη αποζημίωση που θα έπρεπε να πάρει ο Ιταλός, ο οποίος το καλοκαίρι που μας πέρασε είχε υπογράψει πενταετές συμβόλαιο. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο πλευρές τα βρήκαν στα 7,5 εκατομμύρια λίρες με τον πρώην τεχνικό της Ίντερ να είναι ενοχλημένος καθώς για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είχε ενημερωθεί από κανέναν για το μέλλον του στον σύλλογο.

Η σχέση του με τους Φεράν Σοριάνο, εκτελεστικό διευθυντή, και Τσίκι Μπεγκιριστάιν, αθλητικό διευθυντή, όπως και με τους παίκτες δεν ήταν η καλύτερη δυνατή και αυτό του κόστισε. Οι δύο Ισπανοί έχουν ήδη αναλάβει να βρουν και τον αντικαταστάτη του, ο οποίος θα είναι εκτός εξαιρετικού απροόπτου ο Μανουέλ Πελεγκρίνι. Με τον Χιλιανό τεχνικό έχει συναντηθεί ο Μπεγκιριστάιν και το ενδιαφέρον των "πολιτών" πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Η "As" την προηγούμενη εβδομάδα παρουσίαζε τελειωμένη υπόθεση την πρόσληψή του, αλλά το BBC ισχυρίζεται πως ακόμα δεν έχει υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών. Την ίδια στιγμή η "Telegraph" αναφέρει πως οι δικηγόροι έχουν επικοινωνήσει αλλά και πως ακόμα υπάρχει μόνο προφορική συμφωνία. Όλα, όμως, δείχνουν πως οι δύο πλευρές θα συνεργαστούν τελικά. Όσο για το εμπόδιο της Μάλαγα, με την οποία ο Πελεγκρίνι έχει συμβόλαιο, αυτό θα ξεπεραστεί εύκολα καθώς υπάρχει ρήτρα 3.3 εκατομμυρίων λιρών. Τέλος, μαζί του στο 'Έτιχαντ" ο προπονητής της Μάλαγα θα ήθελε να πάρει και τον Ίσκο, ο οποίος έχει ρήτρα 27 εκατομμυρίων λιρών.

Καλοκαίρι αλλαγών στους πάγκους της Premier League

Τσέλσι

Από τη μέρα που υπέγραψε στην Τσέλσι γνώριζε πως θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν. Ακόμα κι αν ο ίδιος πίστευε πως μπορεί με τις ικανότητές του να αναστρέψει τα δεδομένα αυτό δεν ήταν δυνατό να συμβεί. Κέρδισε τους παίκτες μετά από κάποιο καιρό, κάτι που δεν ήταν καθόλου εύκολο, αλλά δεν κατάφερε ν' αλλάξει την άποψη των οπαδών και των δημοσιογράφων.

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς εκτιμά πολύ τον Ράφα Μπενίτεθ, όμως, γνωρίζει πως δεν μπορεί να πάει κόντρα στους οπαδούς. Δεν το έκανε άλλωστε ούτε πέρυσι όταν αποφάσισε να κρατήσει τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο, παρόλο που γνώριζε πως αυτό ήταν λάθος. Έτσι ο Μπενίτεθ μπορεί να ολοκληρώσει τη χρονιά έχοντας εξασφαλίσει στην Τσέλσι το Europa League και τη συμμετοχή στους ομίλους του Champions League, αλλά θα κουνίσει μαντίλι.

Ποιος θα τον διαδεχτεί; Όλα τα ΜΜΕ της Ευρώπης έχουν γράψει πολλάκις πως αυτός θα είναι ο Ζοζέ Μουρίνιο. Ο ίδιος θέλει να επιστρέψει στο Λονδίνο και για την οικογένειά του και τόσο αυτός όσο και ο Αμπράμοβιτς είναι διατεθειμένοι να βάλουν στην άκρη τους εγωισμούς τους και τις διαφορές του παρελθόντος που οδήγησαν στο διαζύγιο.

Ωστόσο, η ρήτρα που έχει στο συμβόλαιό του με τη Ρεάλ Μαδρίτης κάνει το έργο της Τσέλσι πιο δύσκολο. Τα χρήματα είναι πολλά και οι "μπλε" παρουσιάζονται σκεπτικοί. Αν, όμως, η Ρεάλ πείσει τον Κάρλο Αντσελότι ή τον οποιονδήποτε άλλο προπονητή έχει στη λίστα της να αντικαταστήσει τον Μουρίνιο, τότε θα βρεθεί η φόρμουλα για να γυρίσει στο Λονδίνο ο τελευταίος μαζί με ένα από τα παιδιά του, τον Μικαέλ Εσιέν, που φέτος ήταν δανεικός στους Μαδριλένους.

Καλοκαίρι αλλαγών στους πάγκους της Premier League

Έβερτον

Τα πράγματα μόνο ξεκάθαρα δεν είναι στην ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ. Είναι η μοναδική από όσες αναφέρονται στο κείμενο που δεν έχει κατασταλάξει στον επόμενο τεχνικό. Το κενό που θα αφήσει ο Μόγιες είναι αναμφίβολα μεγάλο, όμως, κανείς δε θα μπορούσε να αποτρέψει κάτι τέτοιο από τη στιγμή που του είχε γίνει πρόταση από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ως τώρα τα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι αρκετά με την πρώτη σοβαρή υποψηφιότητα χρονικά να είναι αυτή του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Τα αγγλικά Μέσα τις πρώτες ώρες θεωρούσαν πως ο Ισπανός είναι ακλόνητο φαβορί ειδικά σε περίπτωση υποβιβασμού της Γουίγκαν. Ταυτόχρονα υπήρξε και η φημολογία περί Φιλ Νέβιλ, με κάποια άλλα δημοσιεύματα να αναφέρουν πως θα τον ήθελε για βοηθό του στη Γιουνάιτεντ ο Μόγιες.

Ωστόσο, λίγο μετά φάνηκε να παίρνει προβάδισμα ο Μάλκι Μακάι, ο άνθρωπος που ανέβασε φέτος την Κάρντιφ για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Premier League κατακτώντας παράλληλα και την Championship. Η Έβερτον χτύπησε την πόρτα της ουαλικής ομάδας για να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις της, όμως, κρατάει στο μανίκι της κι έναν ακόμη άσσο, σε μία επιλογή εντελώς ριζοσπαστική και ξεχωριστή από τις υπόλοιπες.

Ο λόγος για τον Βίτορ Περέιρα, τον προπονητή της Πόρτο, ο οποίος είναι μία ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τους "δράκους". Το συμβόλαιο του Πορτογάλου εκπνέει το καλοκαίρι κι ως τώρα δεν έχει δεχτεί κάποια πρόταση από την ομάδα του. Όπως αναφέρει και η "Liverpool Echo" υπάρχουν άνθρωποι που τον εκτιμούν στα "ζαχαρωτά", τα οποία θα χρειαστεί να αλλάξουν εντελώς τον τρόπο παιχνιδιού τους και τη νοοτροπία τους αν προβούν στη συγκεκριμένη πρόσληψη. Να σημειωθεί πως σε αντίθεση με όλους τους άλλους συλλόγους η Έβερτον δεν έχει μπει ακόμα σε διαπραγματεύσεις, καθώς περιμένει να ολοκληρωθεί η χρονιά και να πορευτεί με ηρεμία.

Καλοκαίρι αλλαγών στους πάγκους της Premier League
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ