ΑΕΚ

"Καλύτερη λύση ο "τίγρης" με τον Ντούσαν"

"Καλύτερη λύση ο "τίγρης" με τον Ντούσαν"
Παπαϊωάννου

Ο Παπαϊωάννου μίλησε για τον Μπάγεβις, τον Μελισσανίδη και άφησε αισχμές για την διοίκηση Νικολαΐδη

Την ευχή του για τα 85α γενέθλια της ΑΕΚ:

" Έτσι κι αλλιώς θα τα χιλιάσει. Τι να ευχηθώ; Είναι τόσα πολλά τα προβλήματα. Δεν υπάρχει υπομονή, δεν υπάρχουν λεφτά, δεν υπάρχει γήπεδο, δεν υπάρχει πρόεδρος πρόεδρο, δεν υπάρχει τίποτε. Να τα χιλιάσει μόνο με ευχές δεν το νομίζω. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα φτιάξουν τα πράγματα, αλλά δεν ξέρω πότε. Αισιοδοξώ, πάντως, γιατί όταν ήρθε, η ΑΕΚ δεν είχε τίποτε. Και τώρα έχει έστω το οικόπεδο".

Την αναγκαιότητα να φτιάξει το δικό της γήπεδο:

" Τα γήπεδα είναι ακριβά, καλώς ή κακώς. Ο Ολυμπιακός που σύμφωνα με τις μετρήσεις έχει τους περισσότερους φιλάθλους, έφτιαξε ένα γήπεδο στον Πειραιά με 33.500 θέσεις. Εμείς τι θέλουμε να κάνουμε; Πρέπει, όμως, και η μια ΑΕΚ να συμφωνεί με την άλλη. Κι εμείς δεν συμφωνούμε".

Τι βήματα χρειάζεται να γίνουν:

" Δεν μπορούμε να πούμε τίποτε, γιατί αν αρχίσουμε να μιλάμε, θα πρέπει να φάμε όλη την εκπομπή. Δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο. Χρειάζεται πάνω απ’ όλα λεφτά για να φτιάξει το γήπεδο. Και τα γήπεδα δεν γίνονται εύκολα. Θα αργήσουμε και θα ταλαιπωρηθούμε".

Τους τρεις παίκτες που θα επέλεγε ο ίδιος για αγωνιστική βελτίωση:

" Αν έφταναν τρεις παίκτες… Δεν έχουμε ούτε έναν ηγέτη. Να πάρουμε τρεις; Και ποιος θα τους πληρώσει. Η ΑΕΚ μεγαλούργησε με το δικό της γήπεδο, αλλά ξανάγινε μικρή και τρίτη. Για να ξαναφτάσει εκεί με αυτά τα δεδομένα που υπάρχουν τώρα θέλουμε καιρό. Πρέπει, όμως, να έχουμε και τύχη. Οι υπομονές τελειώσανε γιατί έχουμε 15 χρόνια να πάρουμε τίτλο. Και επαναλαμβάνω ότι έγινε μεγάλο μέγεθος γιατί είχε γήπεδο".

Τους λόγους που βρίσκεται εκτός ΑΕΚ:

" Δεν είμαι εκτός. Στην ΑΕΚ είμαι. Την πρώτη φορά που ήρθε η ENIC σε εμένα είπαν να αναλάβω πρόεδρος. Εγώ όμως δεν είμαι ούτε κλέφτης ούτε ψεύτης ούτε τιμωρός και γι αυτό δεν πήγα. Για να γίνεις πρόεδρος πρέπει να έχεις πολλά λεφτά και να ξέρεις και άλλα πράγματα που εγώ δεν τα ξέρω".

Τι σημαίνει για τον ίδιον η ΑΕΚ:

" Η ΑΕΚ είναι η ομάδα που με καταξίωσε. Αν δεν ήταν η ΑΕΚ δεν ξέρω πού θα ήμουν".

Αν θα πετύχει και πάλι ο Μπάγεβιτς:

" Ήδη βοήθησε και άλλαξε την κατάσταση. Δεν είναι, όμως, εύκολα τα πράγματα γιατί δεν έχει στήριξη".

Το αν θα πάει στον τελικό του Κυπέλλου:

" Αν μου στείλουν πρόσκληση θα πάω. Κάποτε έστελναν προσκλήσεις στους παλιούς παίκτες, τώρα όχι. Αν πάω σε κάνα πέταλο θα αρχίσει να φωνάζει ο κόσμος και δεν το θέλω. Γίνεται ό,τι έγινε και με την Εθνική. Μας έκοψαν τις προσκλήσεις και τις δίνουν στη Βουλή. Κάποτε μας έστελναν τέσσερα εισιτήρια, τώρα δεν μας στέλνουν κανένα. Σε όλες τις χώρες η τηλεόραση δείχνει κάποιο παλιό διεθνή πριν από τα παιχνίδια της Εθνικής. Εδώ έχετε δει ποτέ κάτι τέτοιο;".

Αν αισθάνεται πίκρα:

"Καμία. Αυτά που κάνω αυτή τη στιγμή με ενδιαφέρουν. Είμαι μια χαρά με τα τουρνουά που διοργανώνω με το ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" και τις ομιλίες που κάνω στα σχολεία".

Αν λύθηκε η παρεξήγηση με τον Νικολαΐδη:

" Με το Νικολαΐδη πειράχτηκα γιατί ήταν ποδοσφαιριστής. Με τον κ. Θανόπουλο γιατί να πειραχτώ. Τη δουλειά του κάνει.

Τους λόγους που δεν βγαίνουν πλέον νέοι Παπαϊωάννου:

" Ούτε Πελέ βγαίνει. Και τα αυτοκίνητα σήμερα ψεύτικα είναι και πρέπει να τα αλλάζεις πολύ συχνά. Όπως είναι σήμερα το ποδόσφαιρο και με τις διοργανώσεις που μπλέκουνε, τα πράγματα είναι δύσκολα. Οι ελληνικές ομάδες δεν μπορούν να πάρουν παίκτες για να αλλάξουν την κατάσταση. Και αυτοί που παίρνουν είναι από πανέρι. Αυτό δεν είναι επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η Πολιτεία έδωσε ένα χαρτί και είπε κάντε επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι αυτό; Έβαλε κανείς κάποιες προϋποθέσεις;".

Τι περιμένει για το μέλλον της ΑΕΚ:

" Δεν το συζητάμε. Πρώτα γήπεδο, αλλά ποιος θα το φτιάξει. Ο κ. Νικολαΐδης κάθε φορά που έχανε η ΑΕΚ, φωτογραφιζόταν για το γήπεδο. Όλα για τη λεζάντα για να περάσει η εβδομάδα και να ξεχαστεί η ήττα. Γι αυτό και έλεγαν για γήπεδο στα Λιόσια, λες και η ΑΕΚ είναι επιχείρηση και ψάχνουν να της φτιάξουν έδρα".

Τη λύση Μελισσανίδη:

" Ο Μελισσανίδης είναι η καταλληλότερη λύση για το μέλλον της ΑΕΚ, αν φυσικά έχει το 51%. Ο ίδιος, την προηγούμενη φορά που ήταν στην ομάδα, μου είχε πει ότι δεν πωλείται και σηκώθηκε και έφυγε. Αυτός είναι ο πιο κατάλληλος και ίσως αυτή τη στιγμή να έχει και τη δύναμη. Ας την αγοράσει. Μαζί με τον Μπάγεβιτς συγκροτούν το καλύτερο δίδυμο".

















































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ