ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Καμαρά: "15 γκολ και έφυγα για Εθνική!"

Καμαρά: "15 γκολ και έφυγα για Εθνική!"
INTIME SPORTS

Η μεταγραφή του Ανρί Καμαρά στον Ατρόμητο προκάλεσε αίσθηση. Ο ίδιος όχι μόνο δεν θεωρεί ρίσκο την επιλογή του, αλλά πιστεύει ότι αν δουλέψει σκληρά θα ανοίξει πάλι ο δρόμος για την Εθνική Σενεγάλης.

Ο νέος άσος των "κυανόλευκων" μίλησε στο contra.gr για τις πρώτες του εντυπώσεις από την Ελλάδα, τις γνώσεις του για το ποδόσφαιρό μας, τους προσωπικούς του στόχους αλλά και τον συμπατριώτη του Πάπα Μπούμπα Ντιοπ.

Αναλυτική η συνέντευξη του Ανρί Καμαρά:

Μετά από πολλά χρόνια καριέρας σε Αγγλία και Γαλλία, ποιο κίνητρο σε οδήγησε στην Ελλάδα και τον Ατρόμητο;


"Κατάλαβα πως πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα προοπτική για μένα. Στην Αγγλία παρέμεινα για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και νομίζω ότι δεν είχα κάτι άλλο να δώσω. Ηθελα μία αλλαγή στη ζωή μου και ο Ατρόμητος μου έδωσε ακριβώς αυτή την ευκαιρία. Από τον προπονητή μου, τον κύριο Δώνη, έμαθα ότι η ομάδα θέλει να παίζει επιθετικό, δημιουργικό ποδόσφαιρο. Αυτή είναι και η δική μου επιθυμία".

Τι ακριβώς ήξερες για το ελληνικό ποδόσφαιρο πριν αποφασίσεις να έρθεις στην Ελλάδα;

"Οχι πολλά πράγματα είναι η αλήθεια. Για την ακρίβεια ήξερα δύο ομάδες, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Οταν έμαθα για το ενδιαφέρον του Ατρομήτου, πήρα τηλέφωνο το φίλο μου τον Μεντί, που έπαιξε πέρυσι στην Καβάλα, για να μάθω πληροφορίες για την ελληνική Λίγκα. Ορθα-κοφτά μου είπε: “Μην έρθεις εδώ φίλε, δεν πληρώνουν ποτέ!” Το ίδιο μου είπαν και κάποιοι φίλοι μου Σενεγαλέζοι δημοσιογράφοι. Στη συνέχεια βέβαια έμαθα ότι τα πράγματα στον Ατρόμητο είναι τελείως διαφορετικά. Και έτσι πήραν την απόφαση να έρθω στη χώρα σας".

Hταν ρίσκο να μεταγραφείς σε ελληνική ομάδα με δεδομένο ότι στην Ελλάδα υπάρχει τον τελευταίο χρόνο μία έντονη οικονομική κρίση;

"Ρίσκο; Οχι δεν το είδα ποτέ έτσι. Πριν πάρω την τελική απόφασή μου ήρθα στην Αθήνα μαζί με τη σύζυγό μου. Εντυπωσιαστήκαμε από την πόλη και τους ανθρώπους της. Κατέληξα έτσιστο συμπέρασμα ότι η Αθήνα είναι ότι πρέπει για τον τρίχρονο γιο μου. Δεν σκέφτηκα κάτι άλλο πέρα από αυτό".

Τι εντυπώσεις έχεις αποκομίσει από τους συμπαίκτες του και γενικά από το επίπεδο της ομάδας;

"Oι πρώτες εντυπώσεις μου είναι πολύ καλές. Τα πράγματα είναι έτσι όπως τα περίμενα. Το επίπεδο της ομάδας είναι υψηλό και αυτό το ήθελα πολύ. Εγώ από την πλευρά μου θα κοιτάξω να δουλέψω σκληρά, ήδη το κάνω, για να δώσω το καλύτερο στην ομάδα. Ο Ατρόμητος θέλει να παίξει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν και αυτός ο στόχος με εξιτάρει. Μπορώ να βοηθήσω προς αυτή την κατεύθυνση".

To γεγονός ότι ο προπονητής σου, ο κ Δώνης, είχε παίξει ποδόσφαιρο στην Αγγλία μέτρησε στην απόφασή σου;

"Αυτό το έμαθα από τον ατζέντη μου. Πληροφορήθηκα ότι ο κόουτς είχε παίξει στην Μπλάκμπερν και στη Σέφιλντ. Αργότερα, όταν συναντηθήκαμε, κατάλαβα ότι πρόκειται για ανοιχτόμυαλο άνθρωπο. Μου εξήγησε τη νοοτροπία του και ομολογώ ότι μου άρεσε πολύ. Ηταν ένας από τους λόγους για τους οποίους υπέγραψα. Του είπα:”να υπογράψουμε για έναν χρόνο και αν είμαστε ευχαριστημένοι στο τέλος, ανανεώνουμε το συμβόλαιο".

Ποια ήταν η πρώτη σου σκέψη όταν έμαθες ότι έχεις πρόταση από την Ελλάδα;

"Kοίταξε, εγώ ήθελα να φύγω από την Αγγλία. Οταν μου τηλεφώνησε ο ατζέντης μου και με πληροφόρησε για την πρόταση του Ατρομήτου, του είπα ότι θα πάω εγώ ο ίδιος στην Ελλάδα για να δω από κοντά την κατάσταση. Δεν σκέφτηκα άρα κάτι ιδιαίτερο. Ηρθα, μου άρεσαν όσα είδα και υπέγραψα".

Είχες άλλες προτάσεις το φετινό καλοκαίρι;

"Eίχα μερικές προτάσεις από το Κατάρ με πολύ καλά χρήματα είναι η αλήθεια. Αλλά σκέφτηκα ότι είμαι πολύ νέος για να παίξω εκεί (γελάει). Σε δύο-τρία χρόνια μπορεί, τώρα όμως όχι. Ποιος ξέρει, ίσως παίξω και εκεί".

Ενας συμπαίκτης σου στην Εθνική ομάδα της Σενεγάλης, ο Πάπα Μπούμπα Ντιοπ, υπέγραψε στην ΑΕΚ.

"Φυσικά, το γνωρίζω. Ξέρετε, με τον Πάπα μας συνδέει η κοινή πορεία της ποδοσφαιρικής μας καριέρας. Πρώτος σταθμός και των δύο στην Ευρώπη ήταν η Ελβετία. Στη συνέχεια παίξαμε και οι δύο στη Γαλλία και μετά στην Αγγλία. Και τώρα θα είμαστε μαζί στην Ελλάδα! Εντυπωσιακό".

Τι είδους παίκτης είναι;

"Πρόκειται για παίκτη-ηγέτη. Αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό του μαζί με τη δύναμη. Θα βοηθήσει πολύ την ΑΕΚ, είμαι σίγουρος γι' αυτό".

Η Εθνική Σενεγάλης βρίσκεται ακόμα στο μυαλό σου;



"Βέβαια. Μου αρέσει πολύ να παίζω για την Εθνική ομάδα της χώρας μου. Εχω 98 συμμετοχές μαζί της και πολύ θα ήθελα να τις κάνω 100. Αλλά για να επιστρέψω σ' αυτήν θα πρέπει να σκοράρω πολλά γκολ με τον Ατρόμητο".

Αλήθεια, ποιος είναι ο στόχος σου σ' αυτόν τον τομέα;

"Πιστεύω ότι μπορώ να σκοράρω ακόμα και 15 γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Γιατί όχι; Θα δουλέψω σκληρά καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν για να τα καταφέρω. Μόνο έτσι θαπαίξω ξανά στην Εθνική ομάδα".

Tι πρόκειται να κάνεις όταν σταματήσεις την καριέρα σου;

"Καλή ερώτηση. Νομίζω ότι ο ρόλος του μάνατζερ θα μου ταίριαζε. Θα ήθελα να βοηθήσω πολύ νεαρά παιδιά στη Σενεγάλη γιανα βρουν το δικό τους δρόμο στο ποδόσφαιρο όπως τον βρήκα εγώ και ο Ντιοπ. Υπάρχει αρκετό ταλέντο στη Σενεγάλη. Και ποιος ξέρει, ίσως σε κάποια χρόνια φέρω έναν παίκτη στον Ατρόμητο. Παίκτη-ευκαιρία για την ομάδα".

Tι σου πρόσφερε το ποδόσφαιρο εκτός από χρήμα και δόξα;

"Eίναι πολύ απλή η απάντηση. Το ποδόσφαιρο μου έχει δώσει τα πάντα. Σήμερα έχω ένα καλό αυτοκίνητο, ένα ωραίο σπίτι και πάνω απ' όλα μία όμορφη οικογένεια. Ολα αυτά τα χρωστώ στο ποδόσφαιρο. Αυτό το άθλημα είναι όλη η ζωή μου. Μη με ρωτήσεις τι θα έκανα στηαν δεν έπαιζα ποδόσφαιρο, δεν το έχω σκεφτεί. Δεν υπήρχε άλλη σκέψη στο μυαλό μου πέρα απ' αυτή".

Θα ήθελες ο γιος σου να ακολουθήσει τα δικά σου χνάρια;

"Ναι, γιατί όχι; Είναι βέβαια μικρός ακόμη, μόλις τριών χρονών, αλλά μόλις συμπληρώσει τα έξι θα ξέρουμε. Οταν είμαστε μαζί σπίτι πάντως παίζουμε αρκετά με την μπάλα".

Σε μία συνέντευξή σου στην Αγγλία είχες πει ότι θέλεις να παίξεις μέχρι τα 40. Ισχύει αυτό;

"Μπορώ να το κάνω, ναι. Αισθάνομαι πολύ καλά. Δεν είχα πολλούς τραυματισμούς στην καριέρα μου και πιστεύω ότι μπορώ να είμαι σε καλή κατάσταση ακόμα και επτά χρόνια μετά".

TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ