ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Καμπιάσο: "Πήγε εξαιρετικά η χρονιά στην Ελλάδα"

Καμπιάσο: "Πήγε εξαιρετικά η χρονιά στην Ελλάδα"
Καμπιάσο Τσόρι ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Εστέμπαν Καμπιάσο μίλησε για την εμπειρία του στην Ελλάδα με τη φανέλα του Ολυμπιακού, το θαύμα της Λέστερ αλλά και τις διαφορές που συναντά ο Λιονέλ Μέσι ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Εθνική Αργεντινής.

Σχολιαστής στο Sky Sports είναι ο Εστέμπαν Καμπιάσο για τις αναμετρήσεις του Copa America. Ο Αργεντίνος μέσος ρωτήθηκε για τη σεζόν που είχε στην Ελλάδα με τη φανέλα του Ολυμπιακού, την απόφαση του να πάει αλλά και να φύγει από τη Λέστερ, όπως και τις διαφορές ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Εθνική Αργεντινής, όσον αφορά τον τρόπο που λειτουργεί στον αγωνιστικό χώρο ο Λιονέλ Μέσι.

"Η χρονιά πήγε εξαιρετικά στην Ελλάδα. Πράγματι είναι μια χώρα σε κρίση, όμως υπάρχουν οι προοπτικές να έχεις μια καλή ζωή εκεί πέρα. Η οικογένεια μου δεν αντιμετώπισε προβλήματα και αυτό είναι το πιο σημαντικό για έμενα. Με την ομάδα κερδίσαμε το πρωτάθλημα, έστω κι αν δεν είναι κάτι καινούργιο για τον Ολυμπιακό, επειδή το κατακτά συνεχώς τα τελευταία έξι χρόνια. Ωστόσο, είναι πάντα ωραίο να κερδίζεις τίτλους και να προσθέτεις τρόπαια στην καριέρα σου", τόνισε αρχικά ο Καμπιάσο και εν συνεχεία ρωτήθηκε για το κεφάλαιο Λέστερ.

"Σήμερα μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ήμουν τρελός που έφυγα, αλλά και όταν είχα πάει στην επίσης με θεωρούσαν τρελό. Η καριέρα μου είναι φτιαγμένη από επιλογές, έκανα ό,τι έπρεπε να κάνω και δεν μετανιώνω. Μου τηλεφώνησαν τότε για να συμβάλω με την εμπειρία μου, ώστε να βελτιωθούν τα πολλά νέα παιδιά, που είχαν ανεβάσει τη Λέστερ στην κορυφαία κατηγορία και αυτό έγινε.

Την πρώτη φορά κάναμε ένα θαύμα διότι σωθήκαμε με εκπληκτικό φίνις στο τέλος του πρωταθλήματος και φέτος τα παιδιά πήγαν ακόμα παραπέρα με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μπορεί να έφυγα από τη Λέστερ, αλλά διατήρησα καλές σχέσεις με όλους στην ομάδα".

Όσον αφορά τον Λιονέλ Μέσι και το διαφορετικό πρόσωπο σε Μπαρτσελόνα και Εθνική Αργεντινής, υποστήριξε τα εξής:

"Καλό είναι να ξέρουμε ότι μιλάμε για ξεχωριστά πράγματα. Άλλο η καλή ομάδα και η καλή πορεία και άλλο η κούπα, που χρειάζεσαι και τύχη για να τη σηκώσεις. Σε έναν τελικό τα πάντα μπορούν να συμβούν. Φυσικά και έχει τη δυνατότητα να κερδίσει το Copa America η Αργεντινή. Ο Μέσι είναι ο κορυφαίος παίκτης της Μπαρτσελόνα και λειτουργεί μέσα σε μια ομάδα που δουλεύει σαν τέλεια μηχανή, επομένως μπορεί να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του. Δεν μπορεί να γίνει σύγκριση ανάμεσα στην εθνική ομάδα και τον σύλλογό του. Γεννήθηκε σε μια χώρα όπου και το Copa America να κερδίσει, πάντα θα του ζητούν να κατακτήσει και το Μουντιάλ".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ