ΑΡΗΣ

Κάμπορα: "Θα περιμένουμε την Λάρισα"

Κάμπορα: "Θα περιμένουμε την Λάρισα"
Κάμπορα

Ο Αργεντινός φορ μίλησε για την απόφασή του να έρθει στον Άρη αλλά και για τις αρετές και τα μειονεκτήματα της ομάδας

Ο Χαβιέρ Κάμπορα αποκτήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο για να συμβάλει στην λύση του επιθετικού προβλήματος και μετά από ένα εύλογο διάστημα προσαρμογής άρχισε να κερδίζει την εμπιστοσύνη του προπονητικού τιμ. Ο Αργεντινός φορ μίλησε στο "Yellow" για την απόφασή του να έρθει στον Άρη, για τις αρετές και τα μειονεκτήματα της ομάδας αλλά και για τον δικό του ρόλο σε αυτήν.
" Δεν βρίσκομαι πολύ καιρό στην ομάδα αλλά έχω διαμορφώσει πλέον άποψη για την δυναμικότητά της. Το συμπέρασμά μου είναι λοιπόν ότι η βαθμολογική θέση της ομάδας δεν αντικατοπτρίζει την ποιότητα του ρόστερ. Ο Άρης διαθέτει πλούσιο ρόστερ, αποτελούμενο από παίκτες μεγάλης ποιότητας. Η τεχνική κατάρτιση των παικτών είναι πολύ υψηλή και αυτό σημαίνει ότι η ομάδα θα μπορούσε να βρίσκεται πολύ ψηλότερα".

Ο Χαβιέρ Κάμπορα εκτιμά ότι ο Άρης στάθηκε άτυχος αλλά δεν διστάζει να επισημάνει και τις αδυναμίες που δεν επέτρεψαν στην ομάδα να διαγράψει την πορεία που θα δικαιολογούσε το ταλέντο των παικτών της. " Μπορεί να ακούγεται ως εύκολη δικαιολογία αλλά στο ποδόσφαιρο η τύχη παίζει πάντα πολύ σημαντικό ρόλο και η αλήθεια είναι ότι εμείς δεν την είχαμε φέτος με το μέρος μας. Σε αυτούς τους λίγους μήνες που βρίσκομαι εδώ χάσαμε παιχνίδια και βαθμούς που θα έπρεπε να έχουμε κερδίσει, όχι γιατί ήμασταν χειρότεροι από τον αντίπαλο αλλά γιατί δεν είχαμε την τύχη μαζί μας. Ο δεύτερος λόγος που μας έχει φέρει στην δύσκολη θέση να κυνηγούμε τη Λάρισα για την πέμπτη θέση είναι η έλλειψη συνοχής.

Το πρόβλημα αυτό δεν έχει να κάνει με την δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις, ούτε βέβαια με την ποιότητα των ποδοσφαιριστών. Έχει να κάνει με το γεγονός ότι η ομάδα απέκτησε πολλούς νέους παίκτες που δεν κατάφεραν να αποκτήσουν το απαραίτητο «δέσιμο». Ο χρόνος όμως είναι σύμμαχός μας και πιστεύω ότι μέρα με τη μέρα, η ομάδα αποκτά όλο και μεγαλύτερη ομοιογένεια. Ο ένας μαθαίνει το παιχνίδι του άλλου και αυτό μας βοηθά να λειτουργούμε ως πραγματική ομάδα. Η βελτίωση στην απόδοσή μας, το τελευταίο διάστημα, δεν είναι τυχαία"

.

Ο Αργεντινός επιθετικός τονίζει ότι ο Άρης οφείλει να δώσει τη μάχη μέχρι τέλους, μολονότι δεν ορίζει την τύχη του. " Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, δεν εξαρτόμαστε μόνον από τα δικά μας αποτελέσματα. Η Λάρισα έχει προβάδισμα δύο βαθμών και αν κερδίσει το τελευταίο της παιχνίδι θα πάρει την πέμπτη θέση. Αυτό μας στενοχωρεί αλλά δεν μπορούμε παρά να αποδεχτούμε την κατάσταση και να συγκεντρωθούμε στις δικές μας υποχρεώσεις. Ο κόσμος μπορεί να έχει το μυαλό του και στον αγώνα της Λάρισας με τον Λεβαδειακό αλλά εμείς δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο δικό μας ματς με τον Πανθρακικό το οποίο πρέπει, έτσι κι αλλιώς, να κερδίσουμε. Από εκεί και πέρα θα περιμένουμε και το αποτέλεσμα της Λάρισας ελπίζοντας ότι θα χάσει βαθμούς και θα μας δοθεί η δυνατότητα να διεκδικήσουμε την συμμετοχή μας στα πλέι οφ, σε αγώνα μπαράζ".

Μιλώντας για τον εαυτό του και το ρόλο του στην ομάδα, ο μικρόσωμος φορ δείχνει να έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση. " Η θέση που μου αρέσει να παίζω είναι αυτή του σέντερ φορ. Θέλω να κινούμαι πάντα μέσα στην αντίπαλη περιοχή, να παρακολουθώ τις κινήσεις των αμυντικών και να εκμεταλλεύομαι κάθε ευκαιρία για γκολ. Μετά από ένα λογικό διάστημα προσαρμογής, νομίζω ότι έχω βρει το ρόλο μου στην ομάδα και αυτό με βοήθησε να πετύχω κάποια γκολ, μολονότι δεν είμαι πάντα βασικός. Ακόμη όμως δεν έχω δείξει τις πραγματικές μου δυνατότητες. Πιστεύω ότι την επόμενη σεζόν θα είμαι πολύ καλύτερος αφού θα έχω προσαρμοστεί πλήρως στην φιλοσοφία και το στιλ παιχνιδιού της ομάδας".

Η αναφορά του στην επόμενη περίοδο είναι ενδεικτική της πρόθεσής του να… στεριώσει στο Χαριλάου. " Έχω έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο με τον Άρη και, όπως είπα πριν, θέλω να αποδείξω ότι αξίζω μια θέση στην ομάδα. Ο στόχος μου είναι άλλωστε να κάνω μια πολύ καλή και παραγωγική χρονιά ώστε να επεκτείνω το συμβόλαιό μου με τον Άρη. Θέλω να μείνω πολλά χρόνια εδώ. Άλλωστε, η ζωή στη Θεσσαλονίκη μου αρέσει πολύ".

Στον επίλογο της συνέντευξής του στο "Yellow", ο Χαβιέρ Κάμπορα, μιλά για την σχέση που έχει αναπτύξει με τον κόσμο του Άρη. " Έχω παραστάσεις από διάφορες χώρες αλλά την ατμόσφαιρα που συνάντησα εδώ μπορώ να την συγκρίνω μόνον με αυτήν που επικρατεί στην πατρίδα μου, την Αργεντινή. Ο κόσμος του Άρη έχει τον τρόπο να δημιουργεί ένα πολύ ζεστό περιβάλλον και να δίνει στην ομάδα ένα τεράστιο πλεονέκτημα απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Είναι μεγάλη υπόθεση να ξέρεις ότι δεν είσαι ποτέ μόνος. Ότι, όπου κι αν παίζεις, ο κόσμος είναι εκεί και σε στηρίζει, ανεξάρτητα από το αν η ομάδα αποδίδει καλά ή όχι. Η προσφορά των φιλάθλων μας είναι ανεκτίμητη…".

Στα αγωνιστικά μετά την σημερινή τελευταία προπόνηση ο προπονητής του Άρη, Ιομάρ Μαζίνιο, επέλεξε στην αποστολή για τον αυριανό αγώνα με τον Πανθρακικό τους ακόλουθους 18 ποδοσφαιριστές: Σηφάκης, Βανγκέλι, Νέτο, Βιτόλο, Κάλβο, Χαβίτο, Πρίττας, Γκαρσία, Μπατιόν, Ρεγκέιρο, Σιστόν, Ζεντίλ, Βλοντάρτσικ, Λαμπριάκος, Καρατζιοβαλής, Κουλουχέρης, Ρομπέρζ και Κάμπορα.

Κι όσο για το σχήμα που προτίθεται να παρατάξει ο Μαζίνιο στην προσπάθεια κατάκτησης του τρίποντου της νίκης ελπίδας συμμετοχής στα πλέι οφ; Αυτό θα είναι το 4-2-3-1 με τον Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια.

Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αναμένεται να αποτελέσουν οι Ρομπέρζ και Κουλουχέρης με τον Νέτο στα δεξιά και τον Βανγκέλι στα αριστερά αντί του Καράμπελα. Στα χαφ θα είναι οι Πρίττας και Μπατιόν έχοντας μπροστά τους σε ρόλο οργανωτή τον Ζεντίλ αντί του Κόκε. Αριστερά του θα είναι ο Ρεγκέιρο και δεξιά του ο Χαβίτο ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Κάμπορα.
















TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ