CHAMPIONS LEAGUE

Κανονιές πρόκρισης στα πέναλτι

Κανονιές πρόκρισης στα πέναλτι
αρσεναλ πανηγυρικο

Η Άρσεναλ πήρε το 8ο εισιτήριο για τα προημιτελικά κόντρα στην Ρόμα στην ρώσικη ρουλέτα (video)

Το όνειρο των "τζαλορόσι" να φτάσουν μέχρι τον τελικό που θα διεξαχθεί στην έδρα τους δεν έγινε πραγματικότητα αφού οι "κανονιέρηδες" ήταν πιο ψύχραιμοι στα πέναλτι και πήραν μια σπουδαία πρόκριση.
Άλλη μια αγγλοιταλική μάχη στα πέναλτι βρίσκει νικητές τους "νησιώτες" αφού η Άρσεναλ απέκλεισε την Ρόμα και είναι τρίτη αγγλική ομάδα που επικρατεί στην ρώσικη ρουλέτα κόντρα σε μια ιταλική.

Οι Ρωμαίοι κατάφεραν από νωρίς (9ο λεπτό) να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου αγώνα με γκολ του Ζουάν όμως δεν εκμεταλλεύτηκαν τις υπόλοιπες ευκαίριες που τους παρουσιάστηκαν και όλα κρίθηκαν στα πέναλτι.

Στην ρώσικη ρουλέτα όλα ξεκίνησαν καλά για τους τζαλορόσι αφού ο Ντόνι απέκρουσε το πρώτο πέναλτι του Εντουάρντο όμως η συνέχεια ανήκε στους κανονιέρηδες....

Ο Αλμούνια είπε "όχι" στον Βούτσινιτς και ο Τονέτο αστόχησε, δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ.

Έτσι λοιπόν η Άρσεναλ, έγινε η τέταρτη αγγλική ομάδα που συνεχίζει στους "8" του Champions League, ενώ αντίθετα καμία ιταλική δεν θα δώσει το παρών στα προημιτελικά. Μάλιστα η Ουντινέζε είναι πλέον η μόνη εκπρόσωπος της Ιταλίας στα κύπελλα Ευρώπης.

Αυτοκράτειρα της Ρώμης η Άρσεναλ

Με τον κόσμο της Ρόμα να τραγουδάει συνεχώς και το Ολίμπικο να θυμίζει... ρωμαϊκή αρένα, οι τζαλορόσι μπήκαν δυνατά στον αγώνα και κυνήγησαν το γρήγορο γκολ.

Ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός και οι γηπεδούχοι πέτυχαν το στόχο τους αφού ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ πριν καλά καλά συμπληρώθει το πρώτο δεκάλεπτο.

Ο Τότι έβγαλε συρτή σέντρα από τα αριστερά η μπάλα πέρασε από τους αμυντικούς της Άρσεναλ και από τον Ταντέι, ο Ζουάν έγινε κάτοχος και αφύλαχτος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας φωτιά στο Ολίμπικο.

Από κει και πέρα ο ρυθμός έπεσε αισθητά με τους Ρωμαίους να προσπαθούν να φτάσουν στο 2-0 και στο 23ο λεπτό έχασαν μια σπουδαία ευκαιρία.

Ο Μότα έκανε το σουτ όμως ο Αλμούνια έσωσε την εστία του, ενώ στην συνέχεια της φάσης το νέο σουτ του Ταντέι έδιωξε σε κόρνερ και πάλι ο τερματοφύλακας της Άρσεναλ.

Στο 45ο λεπτό η Ρόμα διαμαρτύρεται για πέναλτι, όταν ο Κλισί τράβηξε τον Ταντέι μέσα στην περιοχή, όμως ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί ο αγώνας και το 1-0 έμεινε μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε και το παιχνίδι είχε αποκτήσει μια άγρια ομορφιά καθώς και οι δύο ομάδες κυνηγούσαν το γκολ.

Στο 60 σουτ του Τότι δεν ανησύχησε τον Αλμούνια, ενώ πέντε λεπτά αργότερα (65') η Άρσεναλ έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα. Ο Ντιαμπί πέρασε εξαιρετικά τον Πιζάρο και στην συνέχεια έκανε ένα δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ντόνι.

Tα λεπτά περνούσαν και οι "κανονιέρηδες" είχαν πάρει τα ηνία του αγώνα, πιέζοντας ασφυκτικά την άμυνα της Ρόμα, όμως παρόλα αυτά ο Μπαπτίστα έχασε στο 80' μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα για την ομάδα του, όμως η προβολή του δεν βρήκε μπάλα.

Ο Αρσέν Βενγκέρ είχε ρίξει στην μάχη όλα του τα όπλα (Εντουάρντο, Γουόλκοτ) όμως οι τζαλορόσι άντεξαν. Ο Τουρέ στο 90' λίγο έλειψε να γίνει ο ήρωας της Άρσεναλ όμως η κεφαλιά του πέρασε άουτ και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Η κούραση των παικτών ήταν φανερή και τα δύο ημίχρονα της παράτασης πέρασαν δίχως να δημιουργηθεί κάποια αξιόλογη φάση μπροστά από τις δύο εστίες με αποτελέσμα όλα να κριθούν στην παράταση.

Στην ρώσικη ρουλέτα ο Ντόνι κατάφερε να εξουδετερώσει την προσπάθεια του Εντουάρντο, όμως στην συνέχεια, το άψυχο σουτ του Βούτσινιτς ήταν εύκολη λεία για τον Αλμούνια, ενώ ο Τονέτο αστόχησε στο 8ο πέναλτι και αποδείχτηκε ο μοιραίος παίκτης των τζαλορόσι.

Η διαδικασία των πέναλτι


Άρσεναλ Εντουάρντο (0-0) Ο Ντόνι αποκρούει το πέναλτι.
Ρόμα Πιζάρο (1-0) Εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πιζάρο
Άρσεναλ Φαν Πέρσι (1-1) Ισοφαρίζει στα πέναλτι ο Φαν Πέρσι
Ρόμα Βούτσινιτς (1-1) Κακή εκτέλεση πέναλτι από τον Βούτσινιτς, ο Αλμούνια αποκρούει εύκολα.
Άρσεναλ Γουόλκοτ (1-2) Ο Ντόνι ακουμπάει την μπάλα όμως στην συνέχεια καταλήγει στα δίχτυα.
Ρόμα Ζούλιο Μπαπτίστα (2-2) Τρομερή εκτέλεση από τον Μπαπτίστα που ισοφαρίζει
Άρσεναλ Νασρί (2-3) Εύστοχος ο Νασρί που ξεγελάει τον Ντόνι
Ρόμα Μοντέλα (3-3) Ψύχραιμη εκτέλεση από τον έμπειρο Μοντέλα που κάνει το 3-3
Άρσεναλ Ντενίλσον (3-4) Καλή εκτέλεση από τον Ντενίλσον
Ρόμα Τότι (4-4) Ο Τότι ισοφαρίζει σε 4-4
Άρσεναλ Τουρέ (4-5) Δυνατό πέναλτι από τον Τουρέ που κάνει το 5-4 για την Άρσεναλ
Ρόμα Ακουιλάνι (5-5) Ο Ακουιλάνι το στέλνει στην αριστερή γωνία και ισοφαρίζει σε 5-5
Άρσεναλ Σανιά (5-6) Εύκολα ο Σανιά βάζει την Άρσεναλ μπροστά
Ρόμα Ρίισε (6-6) Ο Αλμούνια πέφτει σωστά αλλά το σουτ του Ρίισε καταλήγει στα δίχτυα
Άρσεναλ Ντιαμπί (6-7) Και πάλι από την ίδια γωνία το δέχεται ο Ντόνι
Ρόμα Τονέτο (6-7) Μοιραίος ο Τονέτο χάνει το πέναλτι και η Άρσεναλ περνάει στους 8.
























































TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ