ΑΓΓΛΙΑ

Kαπέλο: "Κλείνω στα λιοντάρια την καριέρα μου"!

British national soccer team coach Fabio Capello ponders a question during a press conference held in Paris Tuesday March 25, 2008. England will play against France in an international friendly soccer match Wednesday March 26.(AP Photo/Remy de la Mauviniere)
Καπέλο-Αγγλία AP

Ο Φάμπιο Καπέλο ξεκαθάρισε πως η Εθνική Αγγλιάς είναι η τελευταία ομάδα την οποία θα προπονήσει ένω έδωσε τα προγνωστικά του για το Euro 2008

Μεταξύ άλλων τόνισε πως μετά το πέρας της θητείας του στον πάγκο της Αγγλίας θα σταματήσει την προπονητική του καριέρα, ενώ έχρισε τα τέσσερα φαβορί για την κατάκτηση του Euro 2008, μία διοργάνωση από την οποία θα απουσιάσουν τα "λιοντάρια" μετά από 24 χρόνια. "Θεωρητικά η ομάδα που έχει τους καλύτερους παίκτες είναι η Ισπανία, όμως νομίζω ότι είναι τέσσερις οι ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης", υπογράμμισε ο "Δον Φάμπιο" και συνέχισε:

"Εκτός από τους Ισπανούς, υπολογίζω τη Γαλλία, μία εξαιρετική ομάδα με σταθερούς παίκτες, την Γερμανία που δεν είναι τώρα μεταξύ των φαβορί αλλά είναι πάντα εκέι όταν χρειάζεται, και την Ιταλία. Θεωρώ πως και οι τέσσερις αυτές ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο".

Για το έργο του στην Εθνική Αγγλίας, ο Φάμπιο Καπέλο ανέφερε: "Ή θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού της Αγγλίας συνιστά το δυσκολότερο έργο που είχα ποτέ στην καριέρα μου.

Εάν δούμε τις εμφανίσεις των αγγλικών ομάδων στο Τσάμπιονς Λιγκ, αυτή τη στιγμή η Πρέμιερ Λιγκ είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο.

Και όμως, οι σύλλογοι της χώρας κυριαρχούν στην Ευρώπη, ενώ η εθνική ομάδα όχι. Αυτό είναι το πρόβλημα που είχαν οι προκάτοχοί μου και τώρα εγώ πρέπει να το λύσω.

Ελπίζω να καταφέρω να καταλάβω γιατί τα πράγματα είναι έτσι, και να βρω την λύση".

Αναφορικά με τον κορυφαίο παίκτη στο αγγλικό πρωτάθλημα, ο πρώην τεχνικός των Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους, ξεχώρισε τρεις:

"Είναι μία δύσκολη επιλογή ανάμεσα στον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Τόρες. Εκτός από αυτούς τους δύο θα έλεγα έναν ακόμα παίκτη που είχε φανταστική σεζόν, αν και τώρα είναι κουρασμένος, ο Φάμπρεγας".

Στους οπαδούς των "λιονταριών", οι οποίοι ευελπιστούν να ξαναδούν την ομάδα τους σε ρόλο πρωταγωνιστή μετά από αρκετά χρόνια, ο Καπέλο προτίμησε να μην υποσχεθεί τίποτα:

"Δεν μπορώ να κάνω θαύματα, αυτοί είναι οι παίκτες που έχουμε, και εγώ μπορώ να συμπεριλάβω τους ποδοσφαιριστές που υπάρχουν.

Το να δημιουργήσουμε νέους πρωταθλητές συνιστά μία μακρά διαδικασία, χρειάζεται πολύ χρόνο και έχεις επίσης ανάγκη από ταλέντα για να ξεκινήσεις.

Εγώ έχω υπέροχες αναμνήσεις από τις περιόδους που έζησα στη Ρόμα, τη Γιούβε, τη Μίλαν, τη Ρεάλ Μαδρίτης. Όλες αυτές οι ομάδες ήταν μία πρόκληση για μένα και αυτή με την Αγγλία θα είναι η τελευταία στην καριέρα μου".

Τέλος, ο Καπέλο υποστήριξε ότι η ομάδα του έχει κάνει βήματα προς τα εμπρός, κρίνοντας με βάση την εμφάνιση στο πρόσφατο φιλικό με τη Γαλλία, ενώ έκανε ειδική μνεία στην περίπτωση του Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος κατάφερε να μπει στο "κλειστό κλαμπ" των ποδοσφαιριστών που έχουν τριψήφιο αριθμό εμφανίσεων με τη φανέλα με το εθνόσημο.

"Ο Μπέκαμ έπαιξε στο φιλικό με τη Γαλλία επειδή το άξιζε και όχι για να συμπληρώσει 100 ματς. Ξέρω τί μπορεί να μου προσφέρει και τί μπορεί να προσφέρει στην Εθνική Αγγλίας.

Και αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, δεν βλέπω το λόγο για να μην είναι μέλος αυτής της ομάδας".



























TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ